Napravimo stolicu od šperploča

Anonim

Raspon namještaja na tržištu je tako visok kao što bi se činilo da nema smisla "izmisliti bicikl" i učiniti ga vlastitim rukama kada možete kupiti gotovu opciju, ili naručiti u tvrtki s profesionalnom opremom na pojedinačnom projektu, za svaki ukus i novčanik. Ali to je samo dosadan obrazac života. Kreativna osoba koja voli svoj dom ili vikendicu, uvijek će naći vremena i priliku da naprave vlastite ruke da napravi namještaj ne samo ne samo gore od kupnje, ali i ekskluzivno. Možete omogućiti da bilo koji namještaj za ormarić, stolice, ormarići, stolovi, stolice i najprikladniji materijal za to je šperploča. Ako se čitatelj upućuje na status "pridošlica" u ovom pitanju, onda je vrijedno početi s najjednostavnijim - napraviti stolicu od šperploča s vlastitim rukama.

Napravimo stolicu od šperploča

Phaneru za proizvodnju stolice mora biti odabrana 1 ili 2 sorte, 7-25 cm debljine.

Šperploča je okomila jedni na druge (to je ta lokacija koja čini Faneer vrlo izdržljivim) jedni drugima slojevi listova s ​​drugog stabla, debeli od sedam do dvadeset i pet milimetara. Njegova je upotreba vrlo široka, deblji listovi se koriste za podnice, montaža particija u kući. Debljina šperploča do deset milimetara žuri zidove. Namještaj kod kuće je bolje učiniti od šperploča s debljinom deset milimetara, to je prilično izdržljivo i elastično, u slučaju da je potrebno saviti za dekorativni element.

Alati i materijali za proizvodnju stolice

Napravimo stolicu od šperploča

Alati za rad s šperploča: vid ili slagalica, rulet, kut, olovka.

  • Šperploča 15 mm debela - 1 list;
  • Bar za noge s veličinom od 40 x 60 mm, 2 komada od 3 m;
  • Porolon s debljinom od 70 mm 500 x 500 mm;
  • Dekorativna presvlaka - tkanina namještaja ili umjetnička djela, 600 x 600 mm.

Bar mora biti uspješan i poliran. Phanneur je bolje izabrati iz breze, kao što je jači od drugih vrsta, jednostavan za rukovanje i optimalno za slikanje ili završnu obradu na bilo koji drugi način.

Članak o temi: Debljina estriha za vodu bez vode: kako sipati toplinsko polje s vlastitim rukama

Alati koji možda trebaju obično imaju vlasnik. Ovo je dlijeto, slajd, odvijač, brušenje stroj ili kožu, klamerica s zagradama i čekićem. Morate dobiti samo-crtež i ljepilo namještaja.

Pa, ako postoji voditelj prikupljanja namještaja. To će vam omogućiti da jasno izbušite rupe za zatvarače, zbog kojih će se stolica montirati kao profesionalno.

Pripremna faza: nijanse

Napravimo stolicu od šperploča

Crtanje sklopivih stolica od šperploča s veličinama.

Gdje početi? Na listu papira 1 x 1 m (Watman), morate nacrtati 1: 1 detalje na skali, od kojih se stolica će montirati. Izrezati ih.

Odabrani model stolice sastoji se od sljedećih detalja:

  • Stražnja noga je visoka 800 mm - dva komada;
  • Prednja noga s visinom od 440 mm - dva komada;
  • Daske da ojačaju dizajn stolice 400 mm duga (TSARGI) - četiri komada;
  • Pjevajte 360 ​​x 400 mm - 1 komad.
  • Daljci za poboljšanje dizajna sjedala: 400 mm - 2 komada, 280 mm - 2 komada.
  • Stražnja strana stolice je 300 x 450 mm - jedna stvar.

Značajke pojedinosti o proizvodnji

Izrežite dvije trake za 800 mm za stražnje noge stolice. Na udaljenosti od 200 mm, iz baze nogu, pijte rupe za montažne ploče (TSARGI). Da biste to učinili, preklopite noge zaredom i nacrtajte granice žljebova. Ispružite rupe na dvije susjedne strane nogu stolice koristeći dlijeto i čekić s veličinom 20x40 mm i na dubini od 15-20 mm strogo u sredini šipke. Trebalo bi se dogoditi da je na strani bara u rupi od 60 mm nalazi se vodoravno, a 40 mm je okomito. Pažljivo ih očistite od drvne prašine. Ako to nije učinjeno, bar će ući u utore na neodređeno vrijeme.

Za proizvodnju prednjih nogu, odrežite dva vozila od 440 mm. Na udaljenosti od 200 mm od baze, slično, kao na stražnjim nogama, napravite rupe za daske.

Napravimo stolicu od šperploča

Polaganje detalja stolice na šperploču.

Na vrhu prednjih nogu, mjerite 15 mm i uz pomoć dlijeta i pile odrezane šiljaka s veličinom 20x40 mm za pričvršćivanje do baze sjedećih sjedala.

Članak o toj temi: Proizvodnja rimskih zavjesa s vlastitim rukama od djevojke

Trake koje daju snagu stolice moraju biti napravljene iz bara. Odrežite 4 komada od 380 mm. Mjera 10 mm s obje strane i izrezati s pilom i dlijetama šiljaka, koji pri sastavljanju stolice će se umetnuti u utore nogu. Mora se obaviti s maksimalnom točnosti tako da su šiljci uključeni u utore samo na snazi ​​uz pomoć čekića.

Unatoč činjenici da je izabran za proizvodnju stolice, polirani bar, napravljene noge i daske trebaju biti tretirani s emery papirom, budući da su bile formirane Burrs.

Povratak je izrezan s električnom žlijezdom. Da biste to učinili, nacrtajte dijelove na šperploče, morate se pripremiti unaprijed papirnate predloške. Zbirka bi trebala raditi glatko, nakon čega je sa svih strana rukovati za brušenje papira, čime se zaglađuje rezultirajuće nepravilnosti.

Naravno, ne možete napraviti posebne napore i prikupiti jednostavnu stolicu bez zavoja, ali stolica s zakrivljenim leđima izgleda mnogo više estetski, i udobno je sjediti na njemu.

Kako bi se savijati leđa, prvo mora iscrpiti ili namočiti. Proces žurbe kod kuće može biti vrlo težak, jer je teško odabrati prikladan spremnik i uzvratiti ga nekoliko sati. Dobra alternativa je namakanje u toploj vodi. Stavite dio u vodu s temperaturom od 50-60 stupnjeva i pričekajte 3-4 sata. Nakon toga, dajte natrag željeni oblik i popravite pojas kako biste dovršili sušenje.

Napravimo stolicu od šperploča

Prije nego što nastavite do Skupštine stolice, morate smanjiti sve detalje.

Postoji još jedan način savijanja šperploča. Može se koristiti za debljinu šperploča s 15 mm. U tu svrhu, smanjuje kratke hlače tako da ne dostignu 30% do suprotne strane. Što je veći kutak preklopa, češće se moraju obaviti rezovi. Šyplewood list zavoja, fiksiran u željenom položaju i ljepilo je tanki furnir, nakon čega se mogu osušiti. Ova metoda savijanja je naporna i zahtijeva profesionalne vještine. Od sva tri načina za savijanje šperploča, preporuča se odabrati metodu namakanja u toploj vodi.

Izrežite od šperploča na papiru. Pripremite 2 trake iz trake od 400 i 2 trake od 320 mm kako bi se poboljšala dizajn stolice. Na velikim njima, s oba kraja, izrezati šiljke s veličinom od 20 x 40 mm i na dva dijela - utori s veličinom od 20 x 40 mm, povlačeći se s ruba 10 mm.

Spremni predmeti moraju biti tretirani s brusnim papirom.

Prije nego što nastavite do Skupštine stolice, sve pojedinosti prekrivene lakom bilo koje boje i pričekajte potpuno sušenje.

Članak na temu: Kako napraviti zaslon za kadu

Skupština predsjedatelja: Preporuke

Napravimo stolicu od šperploča

Detalji i veličine stolica iz šperploča.

Prvo morate prikupiti bazu, koja se sastoji od 4 noge i daske za poboljšanje dizajna. Prethodno obradu šiljaka na planetima s ljepilom za namještaj (ili bilo koji ljepilo koji je pogodan za lijepljenje drvenih površina), umetnite ih u utore na nogama. Vjeruje se da su detalji ispravno rezani ako je potreban napor za ovaj proces.

Zatim morate sastaviti okvir za sjedenje od 4 preostale letvice, također pre-okupljanja šiljaka ljepilom. Baza sjedala je također smještena u rubovima s ljepilom i kočnicom s okvirom. Možete ojačati dizajn pomoću vijaka za samostakanje.

Izrežite pjenu u veličini sjedala. Zalijepite ga na podnožju stolice. Rezati poklopac od tkanine ili umjetne kože. Uz pomoć namještaja klamerica, pričvrstite tkaninu na donje strane okvira stolice, lagano pretvaranjem rubova tako da su točke žljebova slobodne. Sjedenje je spremno.

Šiljci prednjih nogu treba tretirati ljepilom i umetati u utore. Stražnje noge su pričvršćene na sjedalo pomoću vijaka za samo-tapkanje pričvršćene na kraj okvira. Stražnja strana stolice također može biti mekana, slična sjedalu i može se ostaviti nepromijenjena. To je stvar okusa. Stražnji dio stolice za pričvršćivanje na vrh stražnjih nogu uz pomoć samozakažnih vijaka.

Je li moguće napraviti dobru stolicu od šperploča kod kuće? Da. Ako pažljivo pristupite izboru kvalitetnih materijala. Nemojte biti lijeni da proširite pojedinosti stolice na papiru. Do milimetra za mjerenje svih veličina. Prije sastavljanja obradite sve pojedinosti brusnog papira i pokrijte lak. I na kraju, pokazati male dizajnerske sposobnosti i odabrati lijepu tkaninu za presvlake. Rezultat je prikladna, ekskluzivna stolica s minimalnim troškovima za njegovu proizvodnju.

Čitaj više