Uvlačiv krevet do-it-yourself: proizvodnja slijed

Anonim

Dizajn rješenja za dizajn interijera ne prestaju zadiviti izvorne i neobične mogućnosti za širok raspon prostora - velikih i malih, tipičnih i nestandardnih, različitih funkcionalnih svrha. Jedna od novih tendencija u dizajnu spavaćih soba je izgradnja kreveta instaliranog na podiju ili se proteže od posebne niše.

Uvlačiv krevet do-it-yourself: proizvodnja slijed

Shema uvlačenog kutnog kreveta.

Uvlačiv krevet je sjajna opcija za spašavanje prostora prostora.

Ako želite, to se može učiniti neovisno, dovoljno je proučiti proizvodne tehnologije.

Uvlačiv krevet do-it-yourself: proizvodnja slijed

Crtanje podij.

U pravilu se priprema poseban podij za uvlačenje kreveta. Također može postati izvrstan element za odvajanje sobe na zoni. Ako govorimo o stvaranju uvlačivog kreveta, bit će smještena ispod njega, u nekim slučajevima ne povlačite krevete, već se nalaze na podiju. Izgradnja podij je prikladnija u malim sobama, ali to ne znači da se ne može instalirati u prostranoj sobi, gdje može postati dobra opcija za revitalizaciju i raznovrsnost prostora. Krevet se može maskirati na takav način da nitko ne pogodi da je u zatvorenom prostoru. Ova opcija spavaće sobe je također prikladna jer za izgradnju podija nećete morati otvoriti podove ili udariti zidove, dovoljno je instalirati poseban modularni pod.

Uvlačiv krevet s podijem sastoji se od nekoliko strukturnih elemenata. To uključuje:

  • Okvir za podršku od zida;
  • Podij, napravljen u obliku dizajna okvira;
  • krevet s madracom instaliran na valjcima;
  • Niša za krevet.

Pripremna faza

Ako odlučite napraviti krevet vlastitim rukama, morate pažljivo ispitati neke nijanse i značajke. Prije svega, vrijedi obavljati izračune prostora za izgradnju kreveta. U ovom pitanju potrebno je nastaviti s veličinama kreveta madraca. Također treba smatrati da mjesto koje će krevet zauzeti noću ne bi trebalo biti pretrpan s namještajem. Stavite blizu podij garderobe ili komoda neće raditi, kao što ih svakodnevno povlačite kako biste oslobodili krevet, bit će nezgodno.

Članak o toj temi: Izolacija parapeta lože i balkona

Odlučivanje s veličinom i dizajnom budućeg kreveta, možete nastaviti kupnjom građevinskog materijala.

Od instrumenata pri ruci trebaju biti:

Uvlačiv krevet do-it-yourself: proizvodnja slijed

Alati: Električna pila, Lobik, strojevi za glodanje, bušilica, odvijač ili odvijač, stog, četke.

  • vidio električni;
  • Lobik;
  • Stroj za glodanje;
  • bušilica;
  • odvijač ili odvijač;
  • papir ili stroj za brušenje;
  • Četke.

Možda ćeš trebati:

  • Štitnici namještaja;
  • MDF ploče;
  • drveni bar;
  • Vijci i tiple;
  • lakiranje boje ili namještaja;
  • ljepilo.

Uvlačiv stvaranje slijeda

Kupnjom i pripremom alata i materijala možete nastaviti s izgradnjom podij i stvaranjem uvlačivog kreveta.

Uvlačiv krevet do-it-yourself: proizvodnja slijed

Crtanje uvlačivog kreveta na kotačima.

  1. Ugradnja potporne zidne konstrukcije izrađena od drvenog šipke.
  2. Ugradnja vertikalnih regala i drva. Korak regala ovisi o tome što će se omogućiti daljnje opterećenje na podiju. Što je veće opterećenje, manji korak. U visini stalka treba biti niža od područja za debljinu drveta.
  3. Ugradnja na vertikalne nosače horizontalne trake. Pričvrstite police i poprečne grede do zida uz pomoć tipu i vijaka.
  4. Za proizvodnju samog kreveta vrijedi uzimati MDF ploču. Što se tiče poklopca podija i njegovog dijela, oni bi trebali biti mnogo jači, pa ih treba napraviti od štita namještaja. Obilježavanje na štitovima i MDF-u se izrađuje u skladu s crtežom, nakon čega su dijelovi uredno rezani s električnom žlijezdom. Pripremite sve detalje, možete nastaviti s njihovom okupljanjem i lijepljenjem.
  5. Zalijepljena konstrukcija je potrebna da se pažljivo osuši, nakon čega je prekrivena lakom i stavite ga na letove. Prikupite rešetku od željezničke pruge kako biste instalirali madrac i do donje baze dizajna kako biste pričvrstili valjke namještaja.

Dodatak podiju može biti prikladan korak, koji će sakriti niša krevet i učinit će ga lako penjanjem uzbrdo. Nakon što su svi elementi instalirani, konačno možete provjeriti dizajn i konačni priključak dijelova. Ako je krevet produžen i kreće se lako i slobodno, to znači da je sve učinjeno ispravno, inače morate ponovno poslati kako se instaliraju ispravne stavke.

Članak o toj temi: Topli kat Electric ispod pločica: prednosti i mane

Podium se može nadopuniti posebnim nišama i kutijama za pohranu. Također je vrijedno razmatranja dizajna podija. Da biste to učinili, potrebno je odrediti što će biti radno područje, mjesto za dječje igre, mjesto za odmor. Ovisno o svrsi, potrebno je odabrati završetak podnice za podij. Najčešće se u te svrhe koriste tepih.

Stvaranje uzgoja tipa izvlačenja sada je vrlo relevantno. Prednosti takve spavaće sobe su očite - spašavanje prostora, estetika i originalnost. Podium u sobi postat će zanimljiv element koji će privući pozornost gostiju i stvoriti dodatni smještaj za stanovnike. Napravite podij i izvučeni krevet s vlastitim rukama može bilo tko. Za to, mnogo financijskih troškova i dugo vremena neće trebati, glavna stvar je želja i želja za stvaranje udobnog ugla za sebe i vaše najmilije.

Čitaj više