Kako napraviti stolicu s vlastitim rukama?

Anonim

Ako idete u trgovinu namještaja, tada će se baciti širok raspon različitih modela drvenog namještaja u oči. Lijepe stolice su puno: u rasponu od stolice i završava s elitnim modelima. Međutim, takva ljepota zahtijeva velike novčane troškove. Stoga, ukrasiti unutrašnjost sobe, možete stvoriti stolicu od drva s vlastitim rukama. Da biste to učinili, morate imati određene materijale i alate.

Kako napraviti stolicu s vlastitim rukama?

Dimenzije drvene stolice i mjesto vezivanja vijaka za samo-tapkanje.

Postoje različite metode koje vam omogućuju da napravite stolicu vlastitim rukama. Odabir načina, morate biti vođeni stilom, kao i njegovu svrhu. Rad bi trebao početi s crtežom budućeg dizajna, gdje se moraju naznačiti sve dimenzije dijelova, njihov broj potreban za rad materijala. Uspjeh rada ovisi o kvaliteti crteža.

Potrebni materijali i alati

Kada trebate napraviti stolicu uz pomoć stabla s vlastitim rukama, morate koristiti drvo samo na drva. Glavni materijal se smatra drvom, dobro osušenim i bez kuja. Za proizvodnju namještaja obično odaberite:

  • bor;
  • hrast;
  • bukva.

Vrlo je teško liječiti hrast ili bukve, ali namještaj s takvog stabla vlastitim rukama je čvrsto i pouzdan. Da biste napravili stolicu, morate imati:

  • dvije barove;
  • gusta tkanina presvlake;
  • gumena pjene iz koje se radi sjedalo;
  • ploče različitih veličina;
  • šmirgl papir;
  • Ljepilo namještaja;
  • Pile.

Kako napraviti stolicu s vlastitim rukama?

Alati za izradu drvene stolice.

Brussia se može kupiti na građevinskom tržištu. Tada ih treba obraditi tako da su apsolutno glatki. Da biste to učinili, bruše se za dobivanje hrapavosti. Prvo, drvo brusi plitki brusni papir (odgovara ≈100). Konačni sjaj Brusa će dati brusa papira №220.

Bilo koji posao kako bi se napravila stolica s drveta vlastitim rukama, zahtijeva alate:

  • šmirgl papir;
  • Stajalica;
  • pila za metal;
  • Vodiči,
  • Drvena otajstvo;
  • sječivo;
  • avion.

Članak o toj temi: Je li moguće povezati topli kat bez termostata

Značajke tehnologije i rada

Kako napraviti stolicu? Prvo morate pripremiti dvije trake. Šipke stražnjih nogu trebaju imati dimenzije 800x40x60. Prednje noge, veličina bara mora biti jednaka 440x40x40 mm.

U barovima su utori namijenjeni prolijevanja i bazama (uzdužni i poprečni). Svi žljebovi moraju biti na istoj razini. Da biste to postigli, morate ih položiti zajedno, završava noge mora nužno podudarati. Zatim postavite mjesto gdje će se vršiti utore. Njihove dimenzije su 20x40x15 mm. Unutarnji dio groove trebao bi imati udubljenje iz unutrašnjosti noge. Obično traje 10 mm.

Za pričvršćivanje baza, noge moraju imati utore. U svakom nogom treba biti dva. Proizvodnja žljebova izvodi se na odgovarajućim krajevima nogu. Nakon diplome, baza će imati oblik pravokutnika. Na svakom vrhu nogu će biti instaliran. Za proizvodnju žljebova koristi se dlijeto. Tada se utori oslobađaju iz čipova koji su pali u njima u proizvodnji.

Kako napraviti stolicu s vlastitim rukama?

Shema stolica noge.

Stražnje noge moraju biti lagano ispravljanje. U tu svrhu, duž cijele duljine noge, u rasponu od žlijeba, napravljen na vrhu, i završava s donjim utorom, lice je ograničeno. Rezultat je glatka tranzicija, veličina treba smanjiti i jednako 40 mm.

Nakon što se proizvodnja nogu napravi dva širina, ubrana su dvije uzdužne baze. U tu svrhu, četiri brusa su napravljene dimenzijama od 350x40x40 mm. Svaki kraj mora imati oznaku za šiljke. Šiljci su napravili dlijeto od narezanih praznina.

Veličine šiljaka treba izvršiti prema veličini žljebova. Moraju biti čvrsto u utoru. Prisutnost usporeda je zabranjena.

Tada su dva brusa sakupljena dimenzijama 420x40x40 mm. Potrebni su za proizvodnju poprečne baze. Za takve trake također se režu šiljci.

Sljedeća operacija će biti proizvođač leđa. Bolje je od rubove ploče. Dimenzije jela - 420x80x100 mm. U stražnjim nogama pomaknute su utore željene širine. Naslon je umetnut u njih.

Članak o toj temi: Širina ulaznih vrata do kuće: Standardi, izračuni, mjerenja

Pričvršćivanje sjedenja provodi se samo-crtanjem, a oni bi trebali biti pričvršćeni odozdo. Kako bi se olakšalo okretanje vijaka i daju stolicu dodatnu krutost, umetnuta su posebne razboritosti između baza.

Da bi se lijep izgled, noge stolice moraju biti zaobljene, a zatim sjeckaju. Isti se rad mora provesti s osnovicom. Potpuno gotovi dijelovi moraju biti obloženi lakom namještaja, a zatim podvrgnuti poliranju.

Jedan od posljednjih koraka je proizvodnja mekog sjedala. Sjedište je dostiglo vrhunac od lista debelog šperploča, također je napravljen balketa od pjene koja odgovara obrascu. Kada se napravi stolica, približno 15 cm se povlače s ruba. Zatim se fauneur okreće zajedno s pjenom gumom do tkanine za namještaj.

Materijal je fiksiran za klamanje na poleđini baze.

Kako napraviti stolicu s vlastitim rukama?

Shema montaže stolice.

Iskustvo pokazuje da kada se stablo stolica obavlja s vlastitim rukama, uvijek ćete se sjetiti okoline. Činjenica je da lak za oblaganje uzrokuje vrlo snažan neugodan miris. Susjedi neće biti oduševljeni. Stoga se svi boli rad najbolje učinite izvan apartmana. Na primjer, u garaži ili šupi.

Nedavno su se pojavili posebni lakovi, a temelj je voda. Ne mirišu.

Od sakupljenih dijelova se sastavlja stolicu. Šiljci su prekriveni ljepilom i umetnuti u utore. Sve stavke su srušene drvenom cijan.

Ako koristite metalni čekić, onda je njegov šok dio mora biti zatvoren mekom krpom. U suprotnom, možete oštetiti sloj laka. Pričvršćivanje sjedala i leđa se provodi vijci.

Sklopive stolice: proizvodne nijanse

Napravite sklopivu stolicu s drveta vlastitim rukama će biti u mogućnosti bilo koji obrtnici. To će zahtijevati mnogo manje vremena za usporedbu s proizvodnjom običnog tobupere.

Za rad morate zaliha. Prednje noge i leđa izrađeni su od štita. Ovi detalji će se moći kretati. Stražnje noge su izrađene od drvenih šipki. Tanke tračnice se nalaze na leđima. Kao materijal za sjedenje, možete uzeti phaneer, prekriven gustom tkaninom za namještaj. Da biste popravili proizvod u željenom položaju, morate napraviti nekoliko šiljaka na štitu. Čelične igle će biti korisne za pričvršćivanje baze.

Članak o toj temi: Kako napraviti Enduand na krovu

Na horizontalnu fiksiranje sjedala i instaliranje štita ispod nagiba, napravite šiljke. Učvršćivanje sjedala provodi se dva čelična igle.

Pletena stolica: Preporuke

Ne uzrokuje posebnu poteškoću proizvodnju pletene stolice. Da biste obavili posao, morate imati:

  • pletenica;
  • nokti;
  • barovi;
  • pila za metal;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • čekić;
  • Danski ulje;
  • bušilica;
  • šmirgl papir.

Duljina nogu je odgođena. Pripremljene su četiri brusa s dimenzijama od 18x4x14 cm.

Udove se izrađuju na onim mjestima gdje će se veza održati i pričvrstiti. Za barove koji će biti glatki, bruše se brusni papir.

Tada ide pletenica. Radovi montaže počinju pričvršćivanjem nogu. Vijci su pričvršćeni.

Danski ulje se primjenjuje na prikupljeni okvir. Ako nije, onda zamjena može biti namještena laka.

Konačni rad će se tkati pojaseva. Obično se u tu svrhu koriste duge trake od kože.

Čitaj više