Kako odabrati električni Jackhammer

Anonim

Kako odabrati električni Jackhammer
Ovaj članak će opisati kako odabrati električni Jackhammer, za koji je potreban Jackhammer na gradilištu, koje su razlike u različitim modelima ovog alata za udarce.

Jackhammer u svom životu vjerojatno je vidio sve. To je ista bučna i velika jedinica koja je zadržala rudare i radnike u starim sovjetskim filmovima. Primijeni Jackhammers počeo prilikom polaganja tunela iu rudarskoj industriji početkom dvadesetog stoljeća. No, s vremenom, tehnologija ljuljajućih stijena i proizvodnja strateških sirovina mnogo se promijenila i stoga produktivnije uređaje i strojevi prepuni čekići.

Zanimljiva je činjenica da su električni jackhammeri izvorno stvoreni, ali se ne mogu koristiti u rudniku zbog mogućeg iskrenja, što bi moglo dovesti do požara ili čak eksplozije. Osim toga, u to vrijeme tehnologija nije dopuštala dovoljnu pouzdanost i moć iz električnog instrumenta. Zbog toga je pneumatski dominirao dugo vremena, gdje se energija iz kompresora na mehanizam utjecaja isporučuje sa komprimiranim zrakom kroz crijeva.

A Jackhammer je započeo novi život, ali već u izgradnji. Svjetski lideri za proizvodnju ručnih alata stigli su na vrijeme, čineći električni chipper dostupan, pouzdan, siguran, zgodan i moćan. Počeo je sustavno odbaciti tržište kod čekića s benzinom, pneumatskim i hidrauličnim pogonom. Među prednostima električne čekire možete istaknuti jednostavnost održavanja, niske razine vibracija i buke, kao i na okoliš.

Kako odabrati električni Jackhammer

Uz njegovu pomoć na gradilištu, možete proizvesti većinu demontaže rada: rezanje metala, deponija leda i smrznutog tla, kriv asfalta, proizvodnja velikih rupa i otvora, betonsko uništavanje (estrih, preklapanja ploča, stari temelji, monoliti, monoliti, monoliti, Boulders), rastavljanje kamena i zidova od cigle. Ali Bumpman je pogodan za čisto stvaranje - uz pomoć potplatnog potplata, možemo zapečatiti rubpnery jastuke i tla, čekić za štaka za čišćenje cilindričnih i nazubljenih šipki. Jednostavan perforator ovdje ne pomaže, jer je manje moćno od čekića koji se može u jackhable, koji također nema funkciju bušenja, a sva se energija šalje u udarac.

Bosch GSH 5 E

Kako odabrati električni Jackhammer

Dugo vremena naša mlada brigada nije imala Jackhammer. Stijalo je položaj iznajmljivanja alata za udaranje, ali, iskreno, cijena ove usluge je prilično visoka, kada uzima u obzir da je volumen rastavljanja stalno povećao.

Kada je došlo vrijeme uvida, postalo je jasno što nam treba. Glavni rad za koji je bio potreban bio je Jackhammer proveden prilikom redevelopting apartmana - napraviti otvor u zidu, razbiti ciglanu. Čak iu novim zgradama bilo je moguće peći. Ponekad morate pucati niz žbuku, rezanje starih veza, odabrati nišu za siguran ili električni štit, čine veliki kratkobošnim za različite komunikacije.

Od nekog vremena počeli smo se baviti izgradnjom vikendica, gdje se prednje prednje prednje strane proširila - napraviti rupu u preklapanju, ispuniti temelj, probijati otvornu ploču za stube. Stoga, prije nego što odaberete električni jackhammer bio je jasno da ne trebamo ne teške, a ne čak ni prosječne udarce - za obavljanje tih djela mogla je biti dovoljno da se osigura moć svjetlosnog modela. Kao rezultat toga, kupili smo alat tvrtke Bosch.

Kako odabrati električni Jackhammer

Bosch GSH 5 E Chipper ugodno nas je iznenadio svojom udarnom snagom, čija je vrijednost dosegla 12 J s frekvencijom 3000 otkucaja u minuti, što je u to vrijeme bio nedostižan pokazatelj. Prilikom rada, takav alat može imati osjećaj vlastite veličine, jer se lako popisuje s uništenjem betona i drugih materijala. Kako se ispostavilo, možete uživati ​​i naporan rad. Nije uvijek neophodno za takvu snagu iz koje se zidovi mogu srušiti u sljedećem apartmanu, tako da je frekvencijski kontroler, izrađen u obliku malog kotača na kućištu, vrlo je koristan.

Članak na temu: ogledalo za šminkanje s LED pozadinskom osvjetljenjem DIY

Electric Bump reduktor ne pregrijava, budući da se metalni slučaj vrlo dobro pohranjuje s rasipanjem topline, tako da nema pauza za hlađenje. 1100 wat motornih policajaca sa svim zadacima bez poteškoća.

Kako odabrati električni Jackhammer

Nakon što je jedinica uključena u mrežu, a pritisnut je ključ za lansiranje, njegovo je srce prilično glatko, dok mreža nije osjećala preopterećenost. Ali neće biti šoka dok mu ne date vrhunac. Indikator svjetla signalizira stanje pripravnosti. Launter ima držač, tako da tijekom kontinuiranog rada ne morate naprezati prste.

Ako se oprema opljačka u čvrsti materijal, onda je udarci počne raditi malo drugačije, kao što se pokreće stalna elektronika, koja ne dopušta da promet motora padne. Prikaz usluge pomaže pratiti stanje instrumenta.

Bosch GSH 5 E Crpni čekić je vrlo zgodan pri izvođenju rada na glavi, na izduženim rukama iu horizontalnoj ravnini, kao što teži samo 5,5 kg, a njegove dimenzije su 480x235 cm, što omogućuje usporedbu ove jedinice s bačvim perforatorima.

Kako odabrati električni Jackhammer

Također je opremljen s vrlo prikladnom dodatnom vrećicom, koja se postavlja pod kutom, zahvaljujući kojem je moguće proširiti i užući dovoljno stisak, kao i implementirati ga za 360 stupnjeva.

Kako odabrati električni Jackhammer

Launter je napravljen velikim, tako da može biti fasciniran čak i na grubim rukavicama. Prekidači karakteriziraju lagani i jasni rad.

Također vrijedan divljenja i sustava koji štiti od vibracija. To je najbolje od onih koji su uspjeli testirati. Teško je podnijeti svaku učinkovitost kako bi se postigla u modernijim modelima (kontrola vibracija).

Nadležni jastučić neće ometati vas pod nogama, jer kabel za napajanje ima prilično pristojnu duljinu. U isto vrijeme, dobro je izolirano i prilično je elastično. Tu je i Bosch tvrtka i još jedan know-how - kabel je spojen na kućište bump od strane šarke. Zahvaljujući pokretnoj sferi, kabel je isključen, koji će biti vrlo koristan pri radu u stisnut mjesta.

Ravna vršnica može se pretvoriti u jedan od dvanaest mjesta tako da je moguće proizvesti u ograničenom prostoru pogodan i točan kruh. U društvu Bosch, ovaj sustav je nazvan "Vario-Lock", koristi se u svim Bossevskim šefovima i perforatorima.

U ovom modelu odvajanja koristi se SDS-max uložak, budući da je potreban veliki snap-in za prijenos utjecaja energije ovog tipa.

Kako odabrati električni Jackhammer

Također, Jackhammer je opremljen prostranom, visokokvalitetnom slučaju.

Bosch GSH 5 E-a Jackhammer služi kao vjerni već nekoliko godina. U jednom trenutku smo proveli oko 700 dolara na njega, ali je u potpunosti isplatio svaki cent. Osim toga, još uvijek neće ići na mir i će raditi, kao i prije.

Naravno, ovaj model je već uklonjen iz proizvodnje, ali ako je potrebno, mi ćemo uzeti još jedan sličan model tvrtke Bosch težine oko pet kilograma.

Razlike električnih udaraca

Kako odabrati električni Jackhammer

Potrebno je pažljivo pristupiti izboru električnih udaraca, jer ima prilično visoku cijenu. Najčešće, pri odabiru električnog alata, morate početi razgovor iz kojeg modela koji trebate je kućanstvo ili profesionalno. Iako je amaterska klasa za Jackhammer zapravo ne. No, to bi trebalo uzeti u obzir da gotovo svi proizvođači nude čekići koji su dizajnirani za širok raspon zadataka.

Članak o temi: sjenila ili zavjese na plastičnim prozorima

Klasifikacija električnih jackhamersa

Ova vrsta alata može se podijeliti u tri skupine. Prvi uključuje lagani jackhammers, koji imaju mnogo do 5 kilograma. Oni su lagani, kompaktni i relativno univerzalni, u horizontalnoj ravnini vrlo su prikladni za rad. Ako ste nadzirani zadaci, bolje je koristiti prosjek (težina od 5 do 10 kg) ili teških (do 30 kg) udaraca, koji se nazivaju i bezarijsko. Takve izbočine su vrlo usko specijalizirane i na horizontalnom položaju s njima vrlo teško za rad. Ove izbočine prvenstveno su namijenjene prvenstveno za operacije temelja i prajmera, kao i za cestovne radove usmjerene okomito prema dolje. U skladu s tim, ove biparate se mogu klasificirati na horizontalnu i vertikalnu. Podjela čekića po težini je vrlo razumna, jer ta obilježja ukazuje na masivnost dijelova i moć alata.

Na primjer, parametar težine već sada uvodi Bosch tvrtku u označavanju (USH 27, GSH 5 CE - odnosno 27 i 5 kg).

Jedan od glavnih pokazatelja je svakako motor motor, koja varira od 500 do 2000 vata. Što je veća moć alata, viša je performanse jackhammera i veće frekvencije i puhanje snage mogu se dobiti na izlazu. Veća snaga će vam omogućiti da neprestano upravljate alatom duže vrijeme, kao i primijeniti veći ugriz. No, to se praktično ne odnosi na kineske proizvode, jer kineski proizvođači alata najčešće instaliraju najmoćnije motore na svoje proizvode, ali obično se ispostavlja da ne radi prekomjerne vate.

Sila udarca

Kako odabrati električni Jackhammer

Maksimalna snaga jednog štrajka je još jedna važna karakteristika električnog čekića. Ova sila se izračunava u džulama. Što je veći trenutak udarca, konkretan model ima više mogućnosti i trajniji materijal može uništiti.

Za svjetlo udaraca, ovaj pokazatelj je na znaku 3-8 joula, a za moćne betonole može premašiti 60 joule (Makita HM 1810, Bosch GSH 27 Vc). Ponekad se mala sila udarca može kompenzirati visokom učestalošću bodhead, koji obavljaju uzajamne pokrete. Na primjer, Bosch GSH 5 CE, koji ima udarac od 8,3 čaula, može napraviti 2900 otkucaja u minuti, a Makita HM 1810, čija je snaga utjecaja 63 džula, čini samo 1100 snimaka u minuti. Summing Up, možemo reći da je broj udaraca i utjecaj sile su glavni pokazatelji izvedbe instrumenata, ali puno ovisi o njihovom pravilnom odnosu.

Kontrola i indijska

Električni Jackhammer je high-tech i prilično skup alat koji bi trebao imati brojne elektroničke sustave koji trebaju pružiti svoju funkcionalnost i pouzdanost. Jedan od tih sustava uključuje prilagodbu učestalosti otkucaja, koji se može obaviti ili regulator, u prisutnosti fiksacije lansiranja ili po stupnju pritiska gumba. Usput, zaključavanje gumba za lansiranje je vrlo važan detalj, zahvaljujući kojem se okidač može osloboditi tijekom kontinuiranog dugotrajnog rada. Ako je početak napravljen u obliku klizača, u načelu ne zahtijeva fiksaciju.

Neki modeli imaju mehanizam koji onemogućuje funkciju hit prilikom rada na stanju mirovanja - stanje pripravnosti. Ovaj način rada može povećati resurs bubnja.

Članak o toj temi: Kako unovčiti vrata to učiniti sami

Tijekom snage na snažnom oštricu, potrebno je pokrenuti početno ograničenje struje. To je učinjeno kako neće imati skok u potrošnji energije. Na primjer, Dewalt D25899K ima tu značajku.

Mnogi proizvođači opremljeni su različitim upravljačkim uređajima (pokazatelji, prikazi), koji signaliziraju trošenje četkica ili potreba za uslugom. Ako ne zamijenite četke na vrijeme, oni se mogu onemogućiti, sprječavajući štetu na skupi motor. Također se može pratiti stanje vilice i vrpce.

Zaštita od vibracija i buke

Ne zaboravite na anti milijardi sustava, jer se problemi borbe protiv vibracija i buke rješavaju na različite načine. Prva stvar koja vrijedi spomenuti je ugrađeni sustav dinamičkog protuteže, s kojim možete smanjiti vibracije za oko 50-70%. Još uvijek postoji pjenasto i gumirano obloge, kao i ručke s umetcima za prigušivače i opružnom suspenzijom. Na primjer, Hilti koristi AVR sustav (aktivna apsorpcija vibracija) u TE 3000-AVR i TE 1000-AVR modelima.

Konstruktivne značajke

Kako odabrati električni Jackhammer

Nemojte se iznenaditi što neki modeli imaju plastični mjenjač, ​​a drugi su metalni. Obično je odabrana plastika kako bi se smanjila težina horizontalnog alata. Ali ne biste se trebali bojati za to, jer materijal koji se koristi nije samo svjetlo, već i otporno na habanje i izdržljivo. Primjer je makita HK 0500 chipper. Za snažne uređaje često se koriste metalni dijelovi od magnezijevih legura i aluminij.

Također se može razlikovati spremnik dizajniran za popravak drške. Neki proizvođači imaju najlakše modele s SDS-plus Snap-in, ali većina udaraca radi s SDS-MAX ulošcima, promjera koji može biti do 26 mm. Najmoćniji modeli koriste vrhove promjera do 30 mm i heksadežnu konju (Hitachi H65SB2).

Ponekad morate raditi s različitim pozicijama, dakle, ako alat ima mogućnost odabira i rješavanja raznih odredbi opreme, ona će samo imati koristi. Najčešće se koristi dvanaest mjesta na svakih 30 stupnjeva.

Prije nego što odaberete električni jackhammer treba obratiti pozornost na ergonomiju proizvoda. Vrlo je važno za prisutnost dodatne ručke, koja može biti i D-u obliku slova D i ravno. Mora biti prikladan za operatera i imati mnoge odredbe o instalaciji.

Ishod

Ako su mnogi modeli iste klase tako slični, kako odabrati takav model jackhammera koji je najprikladniji? Može se reći da su sve glavne tvrtke koje su angažirane u proizvodnji građevinskih alata odavno poznate i svaki od njih čini prilično pristojno Jackhamers. Kvalitativne i tehničke karakteristike njihovih proizvoda su približno na istoj razini. U ovom području, inovacije se pojavljuju iznimno rijetko i svi natjecatelji će brzo prepoznati. Nema smisla odabrati alat za pojedinačne parametre, jer najčešće programeri pažljivo uravnotežuju svoje proizvode.

Iz tog razloga, pri odabiru bipper, potrebno je odbiti iz značajki prednjeg dijela rada i specifične zadatke, kao i na osobne preferencije u području dizajna i ergonomije.

Glavni kriterij u kojem možete podijeliti udarce - svjetlo - svjetlo, srednje i teško.

Neki graditelji preferiraju jeftini kineski alati koji su mnogo jeftiniji od branded. Ali ovaj pristup često nije opravdan, jer možete izazvati prisilne gubitke od praznog hoda, a razina sigurnosti s performansama kineskih instrumenata mnogo je niža.

Čitaj više