Japanski stil krevet do-it-yourself: crtanje i obrada praznina

Anonim

Neka lijep i pouzdan krevet vlastitim rukama je vrlo jednostavno. Takav namještaj može ukrasiti vaš stan, postaviti zajedničko rješenje stila i postati svijetli naglasak dizajna prostorije. Štoviše, neovisna proizvodnja takvih unutarnjih predmeta košta mnogo jeftinije od kupnje novog namještaja. A kada ih stvarate, možete uzeti u obzir vaše osobne potrebe.

Japanski stil krevet do-it-yourself: crtanje i obrada praznina

Japanski stil uključuje uporabu lijepog sjaja.

Ali ako ste početnik majstor i imate minimalne stolarije vještine, početi s jednostavnim dizajnom.

Na primjer, možete sastaviti japanski stil krevet. Karakterizira se prilično koncizan dizajn, tako prikladan za bilo koji interijer.

Pripremna faza rada

Cijeli namještaj izrađen u japanskom stilu razlikuje se jednostavnim, ali pouzdanim dizajnom, koji je dužan biti kako slijedi minimalno vrijeme i materijale. Ali prije nego što napravite krevet vlastitim rukama, morate pripremiti sve potrebne alate i materijale. Oni su mudriji kupiti unaprijed. Štoviše, željena količina materijala može se izračunati ako unaprijed pripremite detaljan crtež proizvoda, što ukazuje na sve potrebne dimenzije na njemu. Primjer takve sheme koju možete vidjeti.

Ovaj japanski krevet ima sljedeće dimenzije:

  1. Bočne ploče duljine - 2,08 m.
  2. Duljina glave i konačnog - 1,6 m.
  3. Ukupna visina uzglavlja je 1,5 m.
  4. Ukupna visina je - 1,2 m.
  5. Visina nogu - 0,3 m.

Crtanje kreveta u japanskom stilu.

No, uglavnom širina i duljina kreveta uzrokuje madrac koji imate. Ako želite naručiti proizvodnju zasebno, možete napraviti japanskog kreveta uzimajući u obzir vaše vlastite potrebe.

Da biste napravili krevet vlastitim rukama, trebate sljedeće materijale:

  • Ploča ili gotovi štitnik namještaja s debljinom od 5 cm (to je mudriji uzeti buk, ali možete koristiti bilo koje drvo koje imate, na primjer bor);
  • Vrijeme segment 50 * 50 mm;
  • drvo iz krute tvari s poprečnim presjekom od 200 * 200 mm (za noge kreveta);
  • list DVP;
  • Šperploča s debljinom od najmanje 1,5 cm;
  • Namještaj zaostaje debljinom od 2,5 cm (gračići za bazu ispod madraca);
  • Srednji snop za lag (može se samostalno ili kupiti gotov klizni dizajn).

Članak o temi: Praktični i originalni stol za kuhinje iz pločica

Dekorativna završna obrada ovisi o vašem osobnom ukusu i preferencijama. Japanski stil karakterizira prisutnost tamnih boja i uporabu prirodnih materijala. Stoga se okvir dnevnika može prekriti crnom ili tamnom plavom bojom ili tamnim lakom. Ali možete ostaviti prirodnu boju drva, koristeći bezbojnu tugu.

Dodatni materijali i potrebni alati

Japanski stil krevet do-it-yourself: crtanje i obrada praznina

Izrada kreveta za spavaću sobu potreban je od ekološki prihvatljivog materijala, na primjer, LSSP je prikladan.

Glasnoće se može ukrasiti umjetnom kožom ili tapiserijom koja prikazuje stupanj scene. Zatim, osim samog tkiva, bit će potrebno kupiti tanku pjenu namještaja. On će poslužiti kao omekšavajući brtvu.

Ne zaboravite zalihe učvršćivače. Kako bi se okupili japanski krevet, trebat će vam vijci za samo-tapkanje za drvo i vijke. Osim toga, svakako ćete koristiti alate za mjerenje: centimetarski rulet, kvadrat, razina izgradnje.

Alati, bez kojih je nemoguće sastaviti krevet vlastitim rukama, to je mudrije unaprijed pripremiti unaprijed. Tada ne možete biti rastresen s posla. Ne možete bez:

  • električna rublja (možete koristiti uobičajene, ali onda će potrajati više vremena na obradi praznina);
  • Electrolovka (može se zamijeniti hackawom);
  • odvijač;
  • Vježbe i bušilice namijenjene za rad drva;
  • Stroj za mljevenje ili skup emery papira različitih stupnjeva žita.

Ako odlučite obojiti okvir vašeg kreveta, trebate četke, valjke ili masni pištolj za prskanje. Nakon što je sve pripremljeno, možete početi napraviti krevet.

Prerada radne sobe

Da biste napravili krevet vlastitim rukama, prvo morate nositi praznine svih dijelova za to. Koristeći planer s pločama, potrebno je ukloniti sve glavne nepravilnosti i izbočine. Osim toga, predložena shema kreveta podrazumijeva da debljina ploča ne smije prelaziti 4 cm. Moguće je da ćete morati ukloniti višak drva.

Pripremite noge. Kreveti u japanskom stilu obično imaju manju visinu (u ovom slučaju, 30 cm). Ali možete napraviti ove podatke, uzimajući u obzir vaše veličine.

Članak o temi: Značajke montaže MDF paneli - savjeti stručnjaka

Od prerađenih materijala napišite pojedinosti o prazninama. Trebat će vam 4 noge, okviri okvira, 1 dijela za glavu i konačni. Štoviše, stanovništvo bi trebalo biti šire od 8 cm. Stražnja strana će se umetnuti između bočnih dijelova, potrebno je formirati kutne kriške na prednjoj strani od 45 °. Upravo isti scs mora biti napravljen na prednjim krajevima bočnih ploča. Soliccan će vam pomoći da formirate glatki SCOS. Ako Ipell uspije neravnomjerno, onda je dovršen zrakoplovom.

Okvir japanskog kreveta mora biti idealan pravokutni oblik. Da biste dobili pouzdanost, kutovi obično koriste. Ali u ovom slučaju, ovi uglovi će služiti noge namještaja.

Da biste to učinili, na prazno, noge moraju biti postavljene sredinom. Tada se drvo odabire iz gornjeg dijela, formirajući utor. Njegova visina i dubina moraju biti jednaka parametrima bočnih ploča. Dakle, kada stavite bočnu stijenku u žlijeb, na dnu okvira bit će malo duljine od 15 cm - to će biti noga kreveta. Preostalih 15 cm će igrati ulogu kuta.

Svi ličilice se temeljito brušeju, nepravilnosti i burrs se uklanjaju.

Okvir ide na vijak za samostakanje. Iz unutrašnjosti vijci su pričvršćeni na krutost za zaostajanje ispod madraca. Ako je vaš krevet dovoljno širok, cijeli dizajn je potreban za povlačenje uzdužnu gredu, koja se nalazi u sredini. Može se napraviti od prilično debelog trake ili koristite gotovu metalnu presvuku za to. Zatim su pričvršćeni uzglavlje i rack baza madraca.

U posljednjoj fazi rada, krevet je temeljito brušenje, bojanje ili prekriveno stihom, lakiranje. Ispišite omekšivač i pričvrstite glavu glave glave.

Čitaj više