Gdje početi ljepilo pozadinu

Anonim

Većina onih koji čine popravak, završiti zidove, bira pozadinu. Popularnost ovog završnog materijala objašnjava se velikim raznim bojama i teksturama, tako da soba stječe željeni izgled. Oni koji pozivaju posebne majstore za plaću nemaju potrebu za samim znanjem o samom procesu. Pa, oni koji biraju samostalan rad trebali bi uzeti u obzir niz važnih pravila i upoznavati se s njima najbolje prije početka samog posla.

Mnogi od onih koji su odlučili na svoj vlastiti, zainteresirani su za pitanja o tome kako bi to trebalo učiniti ispravno, ali posebno gdje početi lijepiti pozadinu u sobi. Tako ćemo se usredotočiti na ta pitanja.

Odabir željenih materijala i alata

Gdje početi ljepilo pozadinu

Važno je napraviti pravu mjerenja.

Dakle, prije nego što znate je li potrebno zalijepiti pozadinu s prozora ili s vrata, ukratko se usredotočimo na glavne pripremne trenutke i na koje alate trebamo.

Prije svega, morate odabrati vrstu pozadine, izračunati njihovu pravu količinu i pokupiti određeno ljepilo. Sve se to može učiniti izravno u trgovini, kontaktiranje konzultanata prodavačima. Izračunavanje broja valjaka i ljepila, uvijek biste trebali zaokružiti u smjeru povećanja, pogotovo kada je pozadina odabran s uzorom (potrošnja se može povećati za 20%).

Obično koristite sljedeći alat:

  • Kapacitet za uzgoj ljepila;
  • škare;
  • četkanje i olovka;
  • kit nož;
  • vodovod i rulet;
  • Gumeni valjak.

Pravila lijepljenja pozadine

Gdje početi ljepilo pozadinu

Rezultat plaće nikada ne bi trebao razočarati

Nije važno gdje će se raditi, u kuhinji, u hodniku ili u hodniku. Morat ćete obaviti niz uvjeta. Prije početka rada trebate pripremiti sobu, ukloniti namještaj i zatvoriti sobu s filmom. Sami zidovi treba očistiti iz starih premaza, poravnati i prekriveni temeljem.

Prije odrezavanja tkanine potrebno je izmjeriti potrebnu visinu i dodati malu opskrbu. Proces mjerenja može se izvršiti i uz pomoć ruleta i izravno web. U drugom slučaju, neće samostalno raditi za mjerenje platna, tako da će morati raditi zajedno.

Narezana koža je isprana ljepilom, posebnu pozornost na rubove, nakon čega napuštaju mrežu za impregnaciju. U nekim slučajevima, ljepilo se može propustiti i površinu zida. Nemoguće je dugo ostaviti nestalo platno, inače će biti neprikladan za rad.

Članak o toj temi: Kako šivati ​​lambrene vlastitim rukama?

Prilikom primjene platna na zidu, donji rub je pao kako bi se uklonio crtež na podu, a zatim prenesen u zid i zalijepljen. Za gustu stane, platno zaglađuje četke pomoću pokreta dijagonalno. Svi višak ljepilo i rezultirajući mjehurići zraka se uklanjaju.

Gdje lijepiti pozadinu

Gdje početi ljepilo pozadinu

FOTO: Početak rada ovisi o mnogim čimbenicima

Čak i prije lijepljenja, morate odlučiti gdje početi ljepilo pozadinu. Prilikom odabira metode obično se nastavite s vrsti rasvjete. Prije nekoliko desetljeća, pozadina je zalijepljena samo do brkova, a sami platno su imali traku na kojoj je morao biti zalijepljen sljedeći platno. Pa, tako da tranzicija nije vidljiva, zalijepljena za ljepilo s prozora.

Danas, u svakodnevnom životu, različiti načini tjestenine, tako da odaberete gdje je bolje početi zalijepiti pozadinu ne tako relevantno. Pa, ako se koristi gusta pozadinu, ne preporučuju se da lijepi plamen uopće, stoga je popularna prethodna metoda "iz prozora" za njih potpuno kontraindicirana.

Koje su opcije za plaću danas?

  1. Od vrata - s okomitom pucanjem zidova, potrebno je promatrati strogu vertikalnost i stoga se rad može pokrenuti u bilo kojoj prikladnoj vertikalnoj referenci (dovratnik, prozor nagib, itd.). Prva web treba biti strogo strogo strogo strogo okomito, za koju možete koristiti posebne dodatne uređaje (vodovod), nakon čega se proces akumulacije nastavi uzastopno u odabranom smjeru.
  2. Iz kuta - ova metoda je prikladna samo ako su uglovi savršeno glatki. No, budući da se ovo stanje promatra u rijetkim slučajevima, onda su najodgovorniji bendovi najbolje držati na uobičajenim znamenitostima.
  3. Od glavne reference - ako soba ima mnogo prolaza, prozora, onda je proces plaće bolje početi od najveće reference.
  4. Od nekoliko redaka - ova metoda se koristi ako je u sobi osiguran veliki prozor i plaća se u različitim smjerovima od njega. Dakle, dokovi su krpe manje vidljive, bolje je učiniti ih iznad prozora i vrata.

Članak o temi: Dizajn sobe 20 m2 u jednosobnom apartmanu

Kako zadržati okomicu u neravnim kutovima

Gdje početi ljepilo pozadinu

FOTO: Ispravno odabrani crtež - pola rada

Posebnu pozornost treba posvetiti pravilima za satove pozadine s zatvorenim geometrijskim uzorkom. A ako su kutovi neravni, onda bez obzira na to kako se metoda ne koristi, moguće je da će se vertikalnost izgubiti. Čim bude sastanak s prvom ljepljenom mrežom, onda to neće biti vrlo teško poslužiti uzorak, ali u nekim slučajevima to nije ni moguće.

Stručnjaci nude u ovom slučaju da koriste jednu učinkovitu metodu - kada svaki od zidova može koristiti novu vertikalnu liniju. U ovom slučaju, posljednja tkanina na svakom od zidova će ići na nekoliko centimetara do novog.

Takav nerealian usidren sa šupljinama rezultirat će estetskim izgledom prostorije. Koristite ovu metodu se mogu koristiti isključivo na tanku pozadinu. Što se tiče guste, na primjer, phlizelin ili vinil, onda su najbolje odsječeni s oštrim nožem uzrokujući ostatak platna, čineći savršenu vertikalnu liniju.

Nudimo gledati video upute o tome kako ispravno lijepiti pozadinu:

Čitaj više