Što je bolje - rolete ili valjane zavjese?

Anonim

Moderni i praktični proizvodi postaju moderna alternativa tradicionalnim zavjesama tkiva. Prilikom odabira pitanja: Što je bolje - valjane zavjese ili rolete? Svaka od ovih opcija je zanimljiva na svoj način, ima pozitivne stranke i manje mane. Što je bolje odabrati zaštitu prostorije od jake sunčeve svjetlosti i prividnih pogleda? I tako da izgleda elegantno i osigurano udobnost. Razmotrite svaki tip dekoracije prozora zasebno. Dopustite da procijenimo prednosti i mane svake.

Što je bolje - rolete ili valjane zavjese?

Valjane zavjese

Ovo je možda najmoderna i elegantna verzija sustava Windows. Zahvaljujući velikom asortimanu, možete pokupiti zavjese na bilo koji unutarnji stil. Zavjese za kotrljanje razlikuju se u boji, teksturi, crtež, stupanj zaštite od svjetla. Fine dizajne se prodaju, a također su proizvedeni za naručivanje različitih veličina, uzimajući u obzir želje kupaca.

Po metodi instalacije, podijeljeni su na one koji:

  • Pomiješajte u otvor prozora ili na zidu;
  • Fiksna na okviru sustava Windows.

Platno koje su pričvršćene na okvir odvojeno za svako staklo više su udobnije. Ostavljaju prozor otvaranje besplatno. U isto vrijeme, možete jednostavno koristiti prozor za prozor za različite potrebe. Valjane zavjese lijepo se kombiniraju s tradicionalnim til, zavjese. Ako želite potpuno zatvoriti otvorenje prozora, kukajte primjere koji odgovaraju veličini prozora ili malo više.

Što je bolje - rolete ili valjane zavjese?

Prednosti i nedostaci valjanih zavjesa

Valjane zavjese su same po sebi. Imaju brojne pozitivne kvalitete:

  • razne materijale, teksture, boje;
  • Razni stupanj prigušivanja ovisno o odabranom tkivu;
  • Praktičnost i jednostavna briga.

Možete odabrati zavjese za svaki ukus: s uzorak, uzorak ili bojni monokromatski. Za proizvodnju takvih zavjesa koriste se prirodni materijali - kao što je pamuk i lanac. Dobro preskaču zrak, ekološki sigurno. Bolje je odabrati tkanine impregnirane posebnim tvarima. Oni povećavaju snagu zavjesa, daju im otpor na izloženost okoliša.

Valjane zavjese mogu proći svjetlo, djelomično prigušenu sobu, ili biti lagana, pružiti potpunu tamu. Takav će učinak moći bolje spavati ako prozori prostorije idu na istok. Zavjese s punim zamračenjem omogućit će vam da gledate TV bez odsjaja.

Valjane zavjese izrađene su od posebnih tkiva. Oni su impregnirani sredstvima koji omogućuju sprječavanje sedimentacije čestica prašine, masti i sprječavanja izgaranja tkiva na suncu. Za takve zavjese bolje je nositi kemijsku čišćenje krpom, četkom, usisivač. Povremeno se mogu obrisati malo vlažne krpe ili vlažne salvete. Uz pravu nježnu skrb, valjane zavjese služe dugo vremena.

Članak na temu: Kako napraviti police u kadu vlastitim rukama

Neke značajke valjanih zavjesa:

  • Ne mogu se oprati, proći u kemijskom čišćenju;
  • Cijene za takve zavjese su nešto više nego na rolete;
  • Kada se kondenzat formira na prozorima može se navlažiti (odnosi se na uzorke zabilježene na okviru);
  • Zavjese pričvršćene na krilu lagano smanjuju kut otvaranja prozora;
  • Mala buka pri zatvaranju i otvaranju nekih modela.

Navedene nijanse su beznačajni u usporedbi s udobnošću i udobnošću koje stvaraju zavjese. Ovo je jedan od najboljih načina za ukrašavanje prozora.

Što je bolje - rolete ili valjane zavjese?

Asortiman roleta

Milo je da su sjenila dobra samo za radne prostore: urede, konferencijske dvorane i druge. Moderni uzorci su vrlo zanimljivi i različiti u dizajnu, materijalima, boji. Oni su prilično prihvatljivi za uporabu u kućnom okruženju. MultiFakti, željezo, tkanina ili drvene strukture savršeno će se uklopiti u unutrašnjost s određenim karakterom. U isto vrijeme izgledat će elegantno i prezentivno.

Širok raspon boju gamut omogućuje vam da odaberete rolete na bilo koju vrstu završetka dekoracije. Možete naručiti bilo koju nijansu: vedro, svijetlo ili nježno, u toploj ili hladnoj boji. Odaberite uzorak jedne boje ili lijep uzorak, uzorak. Trenutno, asortiman sjenila je prilično velik.

Na plasman glavnih elemenata - lamela - sjenila se mogu podijeliti u dvije skupine:

  • horizontalna;
  • okomita.

Uzorci obje skupine mogu se učvrstiti u otvoru prozora ili na zidu. Postoje mini opcije. Namijenjeni su smještaju na svakom prozoru za sjećanje. Ova metoda privrženosti karakteristična je samo za horizontalno orijentirane rolete. Gdje je bolje pričvrstiti rolete? Odaberite osobne preferencije. Netko treba slobodan pristup prozoru, a netko želi zidove i prozor da postane jedan.

Za proizvodnju sjenila koriste se sljedeći materijali:

  • tkanine;
  • plastika;
  • metal;
  • Stablo, bambus.

Fisure vertikalne rolete su uglavnom od poliestera. Oni ne blijede, lako čiste, imaju dovoljno snage. Osim toga, cijene za najčešće modele su prihvatljive. Plastične rolete iz visokokvalitetnih materijala imaju dobar životni vijek i jeftini. Drvene kopije stvaraju posebnu toplu ugodnu atmosferu u sobi. Platiti više za njih, ali malo vjerojatno da ćete požaliti. Rolete s metalnim letvicama su dovoljno jake i pouzdane. Odozgo, oni su prekriveni zaštitnim slojem boja. Ovo je jedna od najpraktijih opcija.

Članak o temi: Sakura na zidu - crtanje vlastitim rukama

Pozornost mnogih će privući vertikalne multifactore rolete. Fantazija u dizajnu prozora je beskrajna. Možete implementirati najviše podebljane ideje. Da biste stvorili takve zavjese, koriste se kombinirani materijali: tkanine, drvo, metal, plastike. Oni vam omogućuju stvaranje raznih slika, oponašajte konturu klasičnih zavjesa, lambrequina, lukova. Takve rolete su napravljene po narudžbi. Oni zadovoljavaju najviše zahtjeve.

Što je bolje - rolete ili valjane zavjese?

Pozitivne strane sjenila i njihovih nedostataka

Stills imaju mnogo prednosti. Mi navodimo glavno:

  • veliki izbor materijala;
  • praktičnost kada se koristi;
  • Možete regulirati stupanj osvjetljenja prostorije;
  • lako očistiti;
  • Praktično.

Možete naručiti rolete bilo kojeg dizajna od materijala koji vam se sviđa - kao vaše srce. Vertikalno - tkanina i multifakturbijska, vodoravna - plastika, metal, drveni. Lamini se mogu fiksirati pod bilo kojim kutom, stvarajući potreban stupanj rasvjete, što je vrlo prikladno.

Tkanine lamele mogu se obrisati krpom s krpom ili spužvom, vlažnim salventima. Neki se čak mogu oprati dok blagi način. Raspitajte se prodavačima o brizi za sjenila. Moguće je zamijeniti pojedinačne komponente nakon neuspjeha - nema potrebe za kupnjom novih blindova, samo naručiti samo razmažene lamele tkiva ili zatvarači za njih. Tijekom vremena, tkanina je jednostavna za zamjenu novih .

Plastične i željezne rolete mogu se očistiti i oprati, ne bojati ih razmaziti. S ove točke gledišta, oni su bolji od drugih vrsta sjenila. Ne boje se vlage. Isto se može reći o drvenim modelima prekrivenim lakom.

Sljedeće točke pripisuju se nedostacima. U slučaju vertikalnih sjenila, pojavljuju se neke neugodnosti, jer zatvaraju cijeli prostor prozora. Da biste otvorili prozor kako biste ventilirali sobu, morate ukloniti zavjese svaki put na stranu. Osim toga, površina prozora je uvijek zatvorena sjenila. To otežava njegovo stalno korištenje za različite potrebe. Cons of tkanine roleta, njihova potreba za pažljivom cirkulacijom može se pripisati. Bolje je izbrisati njihov povremeno i samo u blagom načinu rada. U suprotnom, materijal će izgubiti početnu zaštitnu obradu i izgubiti izgled.

Članak o toj temi: bojanje radijatora i cijevi za grijanje: Tehnologija i faze rada

Što je bolje - rolete ili valjane zavjese?

Kako odabrati valjane zavjese i rolete?

Prije kupnje modernih tipova zavjese, odlučite što vam je potrebno. Odgovorite na sljedeća pitanja.

  1. Za sobu trebate zavjese ili rolete, kako će biti vezani?
  2. Koje funkcije moraju obavljati?
  3. Koliko ste spremni potrošiti novac na njihovo stjecanje?
  4. Kako će očistiti zavjese? Odlučite se s dizajnom, materijalom, bojom.

Odabir između valjanih zavjesa i sjenila, razmislite o značajkama soba. U kuhinji, kao posljedica kuhanja, pojavljuje se česta promjena temperature i vlažnosti, odlikuje se masnoća, čađa. Metalne rolete su najpraktičniji za kuhinju, jer se mogu oprati. Ako netko ne sviđa njihov strog izgled, možete dodati sastav s laganim skraćenim zavjesama. Ili dati prednost valjanim zavjesama s posebnom impregnacijom.

U modernom interijeru u zoni kuhanja nalazi se dobar ispušni plin - u takvim uvjetima možete koristiti bilo koju vrstu zavjesa.

Za dnevnu sobu bolje je izabrati valjane zavjese ili multifaktore rolete. Ove opcije izgledaju plemenito i elegantnije od svih ostalih. U nekim modernim dizajnerskim rješenjima potrebno je prisustvo određenih materijala: metal, plastika ili drvena. Ponekad morate izdržati jasne stroge linije. U takvim slučajevima, rolete su neophodne. Izgledat će prikladno i vrlo elegantno.

U dječjoj sobi možete odabrati svijetle metalne rolete ili dati prednost valjanim zavjesama s prekrasnim uzorkom. MultiFactore rolete su također prikladne. Alternativni tipovi svjetlosnih filtera mnogo su prikladnije od tradicionalnih tkanina zavjesa: nisu tako akumulirane prašinom, a ne možete se brinuti o činjenici da dijete može povrijediti i razbiti zavjese.

Što je bolje kupiti, valjane zavjese ili rolete, riješiti vas. Svaki pogled je dobar na svoj način. Moderne tehnologije omogućuju stvaranje struktura praktički bez mana.

Prilikom odabira materijala, bolje je dati preferencije visokokvalitetnim proizvodima, plaćajući malo više. Takve opcije su pouzdanije i služit će duže. Saznajte prodavače, kako pravilno koristiti odabrane uzorke, što je potrebno za njih.

Čitaj više