Kako napraviti pletene pokrivene vlastitim rukama?

Anonim

Pukotine ili pletene pletene pljevine, prekrivača, pokrivači opet u modi. Ili možda nisu išli nigdje od nje? Pleteni obrtnicima, interijer je zapravo vrlo bizaran. Stavlja berba naglascima, to je nezamjenjiva komponenta zemlje stila, proglašena je nepodijeljenom vlasništvom etničkog stila. Ali glavna stvar je da sve ove divne stvari mogu biti vrlo lako napraviti sebe, uložene u njih dio njihove topline i želju da napravite kuću ili stan uistinu ugodno.

Kako napraviti pletene pokrivene vlastitim rukama?

Shema pletene prekrivene za krevet.

Odaberite niti i odredite veličinu

Sve počinje s ispravnim odabirom niti, od fakture i kvalitete koja u velikoj mjeri ovisi o tome kako će stvar izgledati.

Za plaid i deke, niti srednje debljine su pogodne za prekrivače - ovisno o tome koji će posjedovati svojstva. Ako trebate spajati prekrivač više guste, tada niti biraju srednju debljinu, ako je potrebno otvoreno, naprotiv, suptilniji. Za plesti toplu deku (kao i prekrivače), moura, vune, akrilne niti smatraju se najoptimalnijim. Od njih, deka je izvrsna za uporabu u hladnoj sezoni. Ljetni plućni ležaj, poput pokrivača, najbolje plesti od svile, pamuka, viskoze, acetatne niti.

Kako napraviti pletene pokrivene vlastitim rukama?

Pletenje glavne posteljine.

Ovisno o debljini niti odabrani su kuka ili igle. Obično na oznakama ruskog govornog područja na niti ukazuju na preporučeni broj ruku. Ali ako ovaj savjet nije, onda se može učiniti još lakše, usporediti niti i instrument rada. Needkeru ili kuku bi trebale biti, u pravilu dvostruko deblji pređe.

Važno je pitanje kvaliteta i boja niti. I ovdje je glavni savjet: ne spremajte i kupujete lošu kvalitetu pređe. Najlakši uzorak od visokokvalitetnih niti izgledat će mnogo bolji od složenog pletenog pletivog ili kukičane bolne, ali od loše kvalitete sirovina. Boja niti za prekrivač, plaid ili deke obično se odabire uzimajući u obzir boju zidova, spol, namještaj. Najbolje je odabrati one prigušene boje i nijanse koje nose umirujuću atmosferu. Ali bez iznimke nema pravila: ako, na primjer, trebate sakriti bilo kakve nedostatke namještaja, najbolje je primijeniti svijetle stvari za to da je unutarnji naglasak, jer će privući pozornost na sebe.

Članak o toj temi: Pečat za vrata: Krivac nacrte, buke i mirisa

Odlučite ispravno s veličinom budućeg proizvoda je također vrlo jednostavan, ako znate jednu malu tajnu. Prije nastavka na pletenje proizvoda napravljen je mali uzorak platna. Mali kvadrat simbolizira ili kukičana. Obični ravnalo uzima, a broj petlje, stupova (ako je čvrsto pletenje) ili uzorci postavljene na segmentu od 10 centimetara vodoravne strane kvadrata, te broj redaka ili uzoraka na okomitoj površini od 10 centimetara bočni dio. A onda uz pomoć neprihvatljivih matematičkih izračuna, s obzirom na procijenjenu dužinu i širinu stvari, izračunava se ukupan broj elemenata horizontalno i okomito. Ako se ručno pleteni karif, pokrivač ili prekrivač će se sastojati od odvojenih motiva, nakon proizvodnje jednog suđenja fragmenta, provodi se opći izračun elemenata.

Dovoljno može biti u stanju izvesti stupac s Nakidom

Kako napraviti pletene pokrivene vlastitim rukama?

Shema pletena prekrivena kukičanom.

Vežite prekrivač ili bilo koji drugi koristan za život ekskluzivne stvari s najmanjim vještinama. Kako bi se obvezao kariran, pokrivač, pokriveno, dovoljno je da se može izvoditi običnu ručku parenje na žbice ili s kukom stupaca s pričvršćenjem i bez nakida. Početni obrtnici prekriveni vlastitim rukama su, naravno, duže od rožnice pletenje umjetnosti. Dakle, glavna stvar ovdje je dobiti strpljenje.

Popis alata potrebnih za pletene plaidencije, deke ili prekrivača:

  • kuka;
  • igle za pletenje;
  • crta;
  • niti;
  • škare;
  • tkanina;
  • pletenica;
  • igla.

Pleteni ili kukičani pleteni prekrivači ne mogu biti čvrsti web, već mozaik motiva, proizvodnja će značajno diverzificirati rad. Na primjer, obični kvadrati dobiveni su pomoću ključanja ili stupaca s nakidami, a mogu postojati složeniji elementi koji su također međusobno spojeni s kukom ili iglom. Tada se izvodi trim - a prekrivač je spreman.

Članak o temi: Tinejdžerski krevet Učinite to sami: materijali i tehnološki proces

Da biste povezali deku, kariran ili prekrivač na pletenicama, dovoljno je odabrati nekomplicirane crteže koje se sastoje od samo lica ili nevažećih petlji. A ako je potrebno izvršiti otvoreni rad s kukičanom, tada će jednostavan i lagani uzorak biti u mogućnosti koristiti razne izmjene stupaca s Nakidom i običnim zračnim petljima.

Sofisticiraniji kvadrati

Kako napraviti pletene pokrivene vlastitim rukama?

Shema bočnih strana i donji rub prekrivača.

Opcije, kako povezati kukičane kvadrate, veliki set. Ali novak obrtnici su najbolji odabrati nešto lakše. Uz pomoć stupaca bez vezanosti, ispali će se zanimljivi fragmenti, od kojih je svaki uklopiti u središte na rubove. Prvi korak u ovoj tehnologiji (nakon početne petlje) je lanac od 5 zračnih petlji koje su zatvorene u krugu. Prvi red je naizmjenična kombinacija dvaju stupaca bez caida i tri zračne petlje, koje će početi stvarati uglove. Sljedeći redak je alternativa četiri stupca bez Nakida, od kojih dva će se "roniti" u kutni lukovi prethodne serije i novi lukovi koji se sastoje od tri zračne petlje. Treći red je već kombinacija šest stupaca bez nakida i tri zračne petlje, napravljene na ovaj način, peti - osam i tako dalje.

Spoke su također vrlo jednostavni za povezivanje kvadrata za prekrivače. Odaberite 20 petlji (plus dva ruba). Prvi red je alternativa pet petlji za lica i pet. Ista shema se ponavlja u drugom, trećem, četvrtom i petom redu. Šesti red mijenja redoslijed kvadtura: pet petlji na licu stane na pet glačala, preko lica - nevažeće. Na isti način, morate povezati sljedeća četiri reda, a zatim - ponovno promijeniti uzorak uzorka. Rezultirajući kvadrat koji treba još zatvoriti petlje posljednjeg retka sastojat će se od 16 kvadrata koji se nalaze u redoslijedu kontrole.

Članak na temu: Plastični prozor ne zatvara: uzroci i njihovo uklanjanje (video)

Za one koji ne znaju plesti

Ručno pletene prekrivače, deke i deke su prilično realistični, čak i ... ne znajući kako plesti. Od starog, netko jednom pletene stvari, koje su obično besciljno prašine u skladišnoj sobi, u potkrovlju, na poluvremenu, potrebno je smanjiti kvadratima, da ih ručno troši s debelom iglom, a zatim se šivati.

Za takav kaput se obično odabire tkivna sluznica. Ako je to kariran, zašto ne pokušati izolirati njegovo umjetno krzno? Ako napravite dva od njih u veličini raspršivača, a zatim ih zašijte jedni drugima, poplonite sintepon prema unutra, pretvorit će se u vrlo topla deka. Na isti način mogu se napraviti kauč jastuci, koji su sastavni dio pletene ručno interijera.

Želja da promijeni svoj život za bolje počinje ne samo od skupog popravka ili kupnje modernog namještaja, već od takvih jednostavnih stvari koje njihova vlastita prisutnost pretvara atmosferu kod kuće. Stvoreni samosvedeni prekrivači, deke, pokrivači su upravo dekoracijom kuće, što ga čini jedinstvenim, udobnim, ispunjenim udobnosti. Možda zato pletene stvari i kukičanje ne izlaze i nikada ne izlaze iz mode ...

Čitaj više