Je li moguće zalijepiti pozadinu na vrhu starih pozadina

Anonim

Većina stanovnika naše zemlje, brze popravke, odaberite točno pozadinu kao zidni poklopac. Ta se tradicija pojavila zajedno s pojavom same materijala, i, unatoč obilju novih zidnih obloga, još uvijek uživa veliku popularnost. Do i veliki, s procesom lijepljenja, svaka osoba može se nositi s još dovoljnim iskustvom.

Kada se može zalijepiti na pozadinu

Je li moguće zalijepiti pozadinu na vrhu starih pozadina

To je ono što trebate raditi.

Većina ljudi je zainteresirana za popravak kuće do najvišeg mogućeg vremena. Stoga svatko traži dostupne načine za provedbu te želje. A ako su zidovi već spašeni pozadinom, mnogi razmišljaju o tome da miluju zidove novim platnama bez preliminarne pripreme površine.

Ali je li moguće lijepiti nove pozadine na starim pozadinama? Profesionalci iz njihovog slučaja definitivno će preporučiti niz preliminarnog rada na temeljito pripremiti površinu. A za to će biti potrebno ne samo da uklonite stare platnene, već i na razinu zida, pokrivaju ga uzmer i provesti niz potrebnih radnji. Ali uvijek se može koristiti još jedna opcija, smanjujući vrijeme i novac, i samo puhao nove platnene na vrhu starog.

Glavna prednost za lijepljenje novih pozadina na starom je ušteda sila i vremena. Ali u isto vrijeme morate zapamtiti osnovno pravilo uspješnog popravka: zid za lijepljenje treba biti čist, obrano i tretirano s prajmerima. Samo se u ovom slučaju može izračunati na izdržljivom rezultatu.

I da je rizik od negativnih posljedica minimiziran, poštivanje sljedećih uvjeta:

  1. Sastav starih pozadina treba biti u potpunosti papir;
  2. Stare pozadine trebaju biti čvrsto pričvršćene na zidove;
  3. Površina mora biti glatka, ne sadrži volumetrijske uzorke;
  4. Biti tanak.

Članak o toj temi: Pravilna tehnologija Skupštine iz bara

Nedostaci zalijevanja novih pozadina za staro

Je li moguće zalijepiti pozadinu na vrhu starih pozadina

Što će se susresti s sekundarnom plaćom

Odlučivanjem o lijepljenju novih pozadina na starom, morate se sjetiti sljedećih nedostataka:

  1. Estetika odabranog uzorka značajno je smanjena;
  2. Kvaliteta pričvršćivanja novih mreža je smanjena;
  3. Postoji opasnost od pojavljivanja grešaka za zvonjenje u novim platnama, u rasponu od "mjehurića" i završava s djelomičnim nedostacima;
  4. Životni vijek novog premaza značajno se smanjuje;
  5. Postoji opasnost od razvoja bakterija i plijesni, opasno za ljudsko zdravlje.

Promatranje preko papira pozadine

Ako je zid spremljen s papirnatim pozadinom, ne isključuje se za ponovno brisanje površine kako bi se uštedjelo vrijeme i sredstva. Ali odabirom ove opcije, pažljivo provjerite da stare platnene nemaju nedostatke, pauze, a svi spojevi zglobova bili su dobro povezani.

Također, trebali biste biti spremni za činjenicu da će stare platnene prikazati svojstva bojanja koja se aktiviraju tijekom vlaženja iz novog adhezivnog sastava. Kao rezultat toga, svi će radovi biti oštećeni.

Bolje je odabrati crtež novog obrubljenog i procijeniti svjetlinu bivšeg. Ako je novi sloj previše tanki, onda će pretjerano Motley uzorak temeljitog weba biti neugodan.

Treba pamtiti da količina primjene ljepila mora biti dovoljna. Ako je pretjerano, nije isključena torzija platna, koja se kasnije može pasti zbog ukupne težine.

Je li moguće zalijepiti pozadinu na vrhu starih pozadina

Pozadina koja se drže na vrhu starog je dopuštena samo ako je stara prevlaka tanka i učinjena na temelju papira

Kako ga držati ispravno

Dakle, pazeći da stare pozadine dobro drži, možete se početi držati na vrhu novih kavana. Ali, prije svega, vrijedi malo pušiti bazu i rastrgati one komade koji su već loši.

Nove platne su pokrivene, počevši od jedne trake, a vi trebate dati vremena da se dobro osuši. Ako eksperiment uspije, a traka čvrsto fiksirana na površini starih pozadina, onda možete nastaviti proces salabing.

Ako se pojavio beznačajna količina "mjehurića" kada se pojavi "mjehurići", onda se mogu izgladiti uobičajenim željezom ili posebnom lopaticom, ali također možete pričekati 2-3 dana, tako da su ti nedostaci odvojeni sami.

Odmah tijekom akumulacije u sobi mora postojati minimalni kretanje zraka, tj. Radite bez uključenog klima uređaja ili ventilatora, s zatvorenim prozorima i vratima. Soba u sobi dopušteno je samo kada se novo platno dobro osuši.

Članak o toj temi: Kako pokriti sjenicu u zemlji i napraviti drveni izdržljivi dizajn

Promatranje preko vinila i Phlizelina pozadine

Je li moguće zalijepiti pozadinu na vrhu starih pozadina

Tekući površinu treba biti savršena

Zalijepite novu mrežu na vrhu vinila nemoguće, budući da stari premaz zadržaje svojstva odbijanja vode. Osim toga, potrebno je zapamtiti da vinilni premazi u većini slučajeva imaju reljefnu površinu koja će se lako primijetiti nakon svježeg bljeskanja.

Pozadina Phlizelina u njihovim karakteristikama slična je vinilu, tako da imaju slične preporuke. Stoga je najbolje ukloniti ih iz zida.

Kako ukloniti stari premaz

Ako je još uvijek odlučeno ukloniti stare pozadine, taj se proces može podijeliti u sljedeće komponente koraka:

  • grebanje;
  • vlaženje;
  • Prevlačenje za struganje.

Različite vrste pozadina su različiti stupnjevi vodootpornih i kako bi se osigurala maksimalna prodiranje vode, treba ometati cjelokupni integritet premaza. To je za to da se ogrebotine primjenjuju, koji osiguravaju maksimalno oštećenje integriteta.

Zatim se površina treba miješati. Namještaj i podovi prekriveni su zaštitnim filmom. Da biste povećali učinak ljuštenja, morate dodati određenu količinu tekućeg sapuna ili deterdženta.

Video o tome kako ispravno ukloniti stare pozadine:

Sama otopina se dvaput primjenjuje na zid, au oba slučaja trebate slijediti tako da ne bljes na zidovima. Nakon vlaženja, površina je ostavljena četvrt sata, nakon čega je moguće početi raditi na prihvaćenom premazu. Ako je sve preliminarno djelo ispravno izvedeno, struganje će trajati najmanje vremena, a to će biti moguće obaviti ne samo lopaticu, nego i konvencionalni vladar.

Prilikom uklanjanja starih vinilnih pozadina potrebno je unaprijed ukloniti vinil sloj, a zatim pokrenuti uklanjanje baze papira pomoću gore opisanog postupka. Ako je zid prekriven pozadinom u nekoliko slojeva, trebali biste miješati ljepilo i sredstva za uklanjanje (poželjno za isti proizvođač), nanesite na zidove i nakon nekog vremena moguće je izbrisati.

Članak o temi: Ideje za spremanje povrća, bicikla, skija i drugih stvari na balkonu (30 fotografija)

Čitaj više