Je li moguće ljepilo pozadinu za gipsanu ploču: pravila pripreme i lijepljenja

Anonim

To nije tajna za ništa što danas je gipsana ploča jedan od najčešćih materijala za unutarnji rad. Ima mnogo prednosti.

Je li moguće ljepilo pozadinu za gipsanu ploču: pravila pripreme i lijepljenja

Pozadina na gipsanoj ploči - savršeni zidovi

Međutim, ovaj materijal zahtijeva vanjsku završnu obradu, jer njezina površina nije dekorativna. Budući da su najpopularniji premaz za unutarnje dekoracije u sobama razne vrste pozadina (fliseline pod slikanjem, vinilom, tekstilom, papirom, itd.), Glavno pitanje postaje sljedeće: je li moguće zalijepiti pozadinu na gipsanu ploču? Važan uvjet, dok je usklađenost sa svim pravilima i nakon određenih uputa.

Rad na pripremi

Kao što je poznato, u građevinarstvu i popravku, jedna od najvažnijih faza je ponašanje pripremnog rada. Često ova faza traje čak i duže, a njegovo ponašanje je složenije od glavne faze.

Je li moguće ljepilo pozadinu za gipsanu ploču: pravila pripreme i lijepljenja

Cvatu s pozadine

Dakle, priprema površine za lijepljenje pozadine na gipsani (GLC) uključuje nekoliko stupnjeva. Prestanimo detaljnije o svakom od njih.

Primer

Prije nego što počnete lijepiti pozadinu na suhozidu, bez obzira jeste li prikupili Fliesline, Vinil ili papir Web, potrebno je obaviti površine površine. Zadatak prajmera je osigurati pouzdanu zaštitu od utjecaja različitih negativnih čimbenika, kao što su plijesni, gljivice, vlaga i drugi.

Ako se odlučite na površinu GLC, to znači da se zidna spojka poboljšava s kitom. Imajte na umu da se takvi slučajevi mogu koristiti isključivo s akrilnim primerom.

Potrošnja prajmera, kao i pravila za njegovu primjenu na radnu površinu GCC-a, trebalo bi označiti proizvođačem na paketu. Lako ga je primijeniti, pa netko može sami izvesti ovaj zadatak. Koristeći široku četku, svjetlo vertikalne pokrete na površini GLC. To će biti dovoljno.

Liječenje zglobova s ​​srpama

Serpian će pomoći u novinama s dva glavna problema:

  • Sakrij razne štete, uklj. i pukotine.
  • Napravite nevidljive šavove na mjestima šesta suhozida.

Je li moguće ljepilo pozadinu za gipsanu ploču: pravila pripreme i lijepljenja

Serpian - to su glatki, nevidljivi zglobovi

Prema njegovom izgledu, zmija podsjeća na vrpcu napravljenu u obliku mreže i izrađena je od snažnog materijala sličnog ribolovom ili tankim vlaknima. Njegova radna površina tretira se s posebnim ljepilom, zbog čega se može lako držati i čvrsto ga popraviti u zglobovima zglobova između listova GLC-a.

Članak o temi: Samostalna instalacija i podešavanje vrata bliže

Sljedeća faza: Što trebate znati o kitu

Ova faza treba biti pažljivo i pažljivo, jer u velikoj mjeri ovisi o tome kako je čak i buduća površina zida na mnogo načina. Ako ste se okupili da biste zadirili pozadinu gipsane ploče za slikanje ili tanko platno, tada je kvaliteta kita posebno važna, jer će u slučaju lošeg rada, konačni rezultat također biti negativan, jer su svi nedostaci "izašli" van. Riskirate u doslovnom smislu da biste vidjeli sve zglobove, čips i ogrebotine, ispružeći van i dobro opipljive čak i kroz tapetni list.

Je li moguće ljepilo pozadinu za gipsanu ploču: pravila pripreme i lijepljenja

Puttailing suhozida prije lijepljenja pozadine

Nakon što posjetite građevinsku trgovinu i kupite kit za gipsanu ploču, možda je potrebno pripremiti za početak rada. Za to, temelj kit i miješa se u određenom omjeru s vodom. Potrošnja vode i kit treba odrediti proizvođač na paketu ili u uputama za uporabu.

Kako biti u slučajevima kada su pozadine već zalijepljeni na suhozidu, ali želite li pobijediti novo platno na vrhu starog? Zapravo, to je dopušteno (pod određenim uvjetima). U isto vrijeme, kako bismo izbjegli prijenos starog sloja, savjetujemo vam da skrenete pozornost na činjenicu da je nova pozadina tamnija od prethodnih. Možete staviti gipsboard ispravno ovako:

  1. Uzimamo 2 lopatica, uskog i široka.
  2. Uz pomoć široke lopatice, uzimamo malo kit i ispod srednjeg kuta nježno nanesite prvi sloj.
  3. Zatim, koristeći malu lopaticu, uklonite ostatke kit i veće i pokvarite šavove.
  4. U prisutnosti dovoljno dubokih šavova ili pukotina, potrebno je nanositi nekoliko slojeva kita, dajući vrijeme zamrznuti svaki prethodni sloj.
  5. Nakon završetka ovog rada čekat ćemo oko 24 sata i početi sljedeći korak: brušenje s brusnim papirom.

Obrada Emery papir

Dakle, prije nego što hodate pozadinu za gipsanu ploču, još uvijek moramo pažljivo tretirati gotovo gotovu površinu uz pomoć brusnog papira. Isprva, pogotovo ako je kit značajno djelovao, preporučljivo je koristiti brusni papir s velikim zrnom. Što se tiče završne obrade, to se radi s finim građenim papirom.

Usput, za više praktičnosti, možete kupiti poseban nositelj za emery papir. Vrijedno je uopće jeftino, ali mnogo lakše za sve radove. Nakon što se površina obrađuje brusnim papirom, mora se ponovno projicirati.

Glavne faze lijepljenja

U pravilu, većina odraslih stanovnika naše zemlje barem jednom, uzeli su najviše izravno sudjelovanje u popravku, te stoga imaju određeno iskustvo u tome kako zalijepiti pozadinu. Naravno, nisu svi bili angažirani u lijepljenju na gipsanu ploču. Možemo reći da je to razlog zašto smo odlučili ostati detaljnije u ovoj fazi.

Članak na temu: Kako naplatiti bateriju 18650

Je li moguće ljepilo pozadinu za gipsanu ploču: pravila pripreme i lijepljenja

Točno - to znači lijepo

Općenito, ovaj zadatak se može podijeliti na dvije glavne komponente:

  1. Odabir pozadina (prema vrsti materijala, boje itd.), Kao i dizajn. To je ono što će odrediti izgled i stil unutrašnjosti sobe, ili čak cijeli apartman.
  2. Izravno se držite i sve to je povezano s njom.

Izbor pozadine

Vrlo ovisi o odabiru pozadine. Dakle, na gipsanoj ploči mogu biti zalijepljeni s Phlizelin pozadinom pod bojanjem, vinilom, tekstilnim ili papirnatim tkaninama. Stakleni prozori su također savršeni.

Je li moguće ljepilo pozadinu za gipsanu ploču: pravila pripreme i lijepljenja

Tekuće pozadine savršeno padaju na gipsanu ploču

Jako ovisi o stilu i bojama:

  • Možete napraviti prostoriju više prostrani, ili obrnuto, vizualno ga suziti, čineći situaciju ugodnijim i domaćim.
  • Možete vizualno povećati visinu stropova ili, naprotiv, stvoriti iluziju donjih zidova.
  • Osim toga, u početku tamna i mrzovoljna soba s minimalnim protokom sunčeve svjetlosti može se pretvoriti u svijetli i veseli prostor.

Drugim riječima, postoji masa tehnika dizajna za raspored interijera. Većina njih je detaljno opisana na stranicama naše stranice u odgovarajućim odjeljcima. Što se tiče odabira pozadine za lijepljenje na gipsanu ploču, čini se da su prilično očigledno i potpuno neugodno. Ipak, mnogi od njih zanemaruju, uzrokujući dodatni i nitko nije potreban problemi, koji tada moraju ispraviti.

Je li moguće ljepilo pozadinu za gipsanu ploču: pravila pripreme i lijepljenja

Važno je odabrati pravu pozadinu.

Dakle, bolje je uzeti u obzir:

  • Ako odlučite napraviti kombinaciju različitih pozadina na jednom zidu, poželjno je odabrati web napravljen od istog materijala (phlizelin, tkivo, papir itd.) Zbog jednog pripravka, kao i odsutnosti razlika u debljina lista.
  • Uvijek precizno izračunajte potreban broj pozadine prije nego što se pridržavate gipsane ploče. Osim toga, nikada ne boli zalihe koja bi trebala biti oko 10-15% za tkanine bez crtanja, a oko 20-25% - za pozadinu s uzorkom koji trebate pokupiti i "prilagoditi".
  • Osim toga, nemojte zaboraviti da pored samih valjaka morate kupiti sve potrebne materijale i alate, kao i srodne proizvode.
  • Što se tiče pravog odabira ljepila, mora se odabrati u skladu s tobom pozadine koju ćete držati. Jedan ljepilo je pogodan za vodootpornu i perifulnu pozadinu, za lagani papir - drugi, za tešku, vinilnu ili fleislinske osnove - treći. Svaki sastav ljepila ima svoju sudbinu. Ipak, postoji dosta vrsta univerzalnih adhezivnih kompozicija koje su prikladne za bilo koje vrste platna.
  • Također, sjetite se da je za različite prostore s različitim svrhama poželjno odabrati različite vrste pozadina.

Ako su zidovi dječje ukrašene gipsane ploče, onda je poželjno da se drže Fliesline ili papirnati pozadinu. U kuhinji je bolje pobijediti vinil ili na na bazi flizelin, au spavaćoj sobi ili dnevnom boravku, uz gore navedeno, staklo, tekstil i fliesline topovi će biti savršeni.

Kako lijepiti

Dakle, nakon što završite svu pripremnu rad, i pokupili odgovarajuće ljepilo, srodne materijale i alate, možete se premjestiti na miješanje pozadine na gipsani.

Članak o temi: Vrata američkog oraha kada je dizajn interijera

Da biste se detaljnije upoznali kako pravilno ljepilo pozadinu na zidu gipsane ploče, savjetujemo vam da gledate video upute:

  1. Prvo: potrebno je pripremiti sastav ljepila za pozadinu. U više detalja, proces pripreme i šivanja naveden je u relevantnom uputu koje pruža proizvođač.
  2. Dok je sastav zamrznut i pripremljen, ne možete gubiti vrijeme i smanjiti pozadine pomoću oštrih škara ili noža.
  3. Zatim, uz pomoć četke, primjenjujemo ljepilo i preklopite pozadine na pola, razmazane uz bok.
  4. Što se tiče načina lijepljenja, danas se danas ljepljenje brkova danas prakticira i sve češće, kao rezultat ove metode izgleda mnogo privlačnije.

    Snimanje svakog lista, morate ga temeljito izgladiti posebnom plastičnom kapicom ili velikim valjkom i riješiti se mogućih mjehurića i nepravilnosti.

Dakle, sami vidite je li moguće zalijepiti pozadinu na gipsanu ploču vlastitim rukama. Osim toga, nije tako teško kao što se može činiti na prvi pogled. Glavna stvar je pažljivo ispitati sve moguće preglede, upute i preporuke, kao i pratiti savjet iskusnih profesionalaca. Neće biti suvišno i pažljivo gledanje videozapisa za učenje. Želimo sreću popraviti!

Čitaj više