Kako napraviti stolić za kavu iz iverice s vlastitim rukama

Anonim

Stolić za kavu je nesumnjivo, korisno i udobno. Tržište namještaja danas je prepuno prijedloga takvih stolova iz iverice, metala, stakla i plastike. Međutim, vrlo često potrošač traži nešto posebno i ekskluzivno, odbijanje standardnih opcija.

Kako napraviti stolić za kavu iz iverice s vlastitim rukama

Zhrnalny stolovi imaju prilično visoke cijene, ali, za razliku od drugog namještaja, oni su vrlo jednostavni za sebe.

Za takve potrošače postoji i rješenje: napravite stolić za kavu vlastitim rukama. To nije samo zabavan i zanimljiv proces, već i štednje, jer se namještaj prikupljen iz iverice više neće biti mnogo jeftiniji od proizvoda trgovine.

Pripremni rad

Prije nastavka s procesom proizvodnje tablice potrebno je odrediti njegov tip. Nakon toga napravite crteže svake stavke i izrežite uzorke. Sadašnji parametri su naznačeni na prikazanoj shemi. Stvorite stol za kavu pomoći će sljedećim skupa alata:

Kako napraviti stolić za kavu iz iverice s vlastitim rukama

Shema 1. Veličine stola za kavu.

  • olovka i ravnalo;
  • rulet;
  • vijci;
  • čekić;
  • odvijač;
  • Shemboard, možete koristiti laminirane ploče debljine 16 mm;
  • hacksaw ili elektrolybiz;
  • bušilica;
  • Namještaja cijev promjera 30 mm;
  • prirubnice ispod cijevi;
  • izolacijska traka;
  • šmirgl papir;
  • pranje;
  • profil fakture;
  • ljepilo;
  • Gumeni kotači.

Potrebno je nametnuti uzorke na iverice, zaokružiti olovku duž konture i ogrebati nokat za naknadno platno neće se podijeliti. Na dnu tablica uzoraka izrezati konturu nogu koje se prenose na detalje. Provođenje središnje crte, treba postaviti 3 rupe u dubini od 1,2 cm, a bušilica (8 mm) je rezana. Za kontrolu ovog postupka preporuča se koristiti izolent. Na vanjskoj strani platna, također je potrebno postaviti lokacije rupa koje će biti potrebne za podršku police. Da biste to učinili, mjere 8 mm od ravnine dijelova i na istoj udaljenosti od početka zavoja. Crtanje će se jasno pokazati kako to učiniti.

Članak o temi: Plijesan na stropu od gipsane ploče

Krajevi su odvojeni profilom p-oblika, čiji teksturu mora odgovarati ploči. Da biste radili s ivericama, preporučuje se da koristite profil iznad glave koji može pokriti svaki dio s obje strane bez pričvršćivanja žljebova. Profil također mora biti lijepljen na noge. Nakon toga, svaki kraj mora biti tretiran s brusnim papirom. Posljednji dijelovi su spojeni pomoću police s policom, koja je nakon što se profil nosi i izrezati s druge strane.

Upute za montažu tablice

Kako napraviti stolić za kavu iz iverice s vlastitim rukama

Shema 2. Izgradnja stolića za kavu.

Plahte i donja polica su izrezana iz listova listova, nakon čega su prirubnice pričvršćene na prvi dio. Potrebno je povući se s manje strane 7 cm i provesti paralelnu liniju. Slično tome, morate učiniti s countertops s 2 strane i police. To će vam omogućiti da dobijete 4 boda raskrižja na koje se prirubnice moraju pričvrstiti. Nakon toga trebamo staviti gumene kotače i umetnuti cijevi na pripremljena mjesta, konsolidirajući ih vijcima. Shema 2 prikazuje detalje svrhe svakog elementa dizajna.

Da bi stolić za kavu bio stabilan, trebate susjedne podrške za kombiniranje s cijevi i jokera. Polica je instalirana kako bi se dobio atraktivan izgled.

Za takve svrhe, redovne cijevi zamijenjene su posebnim detaljima gdje se osiguravaju prikladne nosače. Nakon toga, izrežite željenu veličinu stakla i zalijepite ga u gori.

Konačni korak je primijeniti na dizajn završne tvari, ali prije nego što trebate eliminirati "stare" premaz na brusni papir i oprati. Ako su ploče obojene, laki ili boje treba ukloniti mehaničkim, termalnom ili kemijskom metodom.

Ukras i ukras

Metode za ukrašavanje countertops su vrlo različite. Najjednostavniji ukras tablice je cilj pozadine, granice ili ispisa bilo koje slike. Odabrani način podrazumijeva odabir dekorata i konfiguriranje je u veličini od vrha tablice.

Članak o temi: Cascading slap mikser: Ljepota i udobnost

Pažljivo površina tablice prekrivena je lakom u 1 sloju, a dekor je superhalen na drugi countertop. Svaki sloj laka se preporučuje da se osuši najmanje 24 sata, a broj takvih slojeva ovisi o željama čarobnjaka. Međutim, primjenjivat će se više slojeva laka, što će učinkovitije slika biti.

Crtanje na ploči listova može izgledati prilično originalno ako se izvorno ne slika. Za dekoraciju se preporučuje da unaprijed očistite papir Emery, a prvi je veliki i nakon plitkog, tako da boja i tla imaju dobru spojku. Ako se tlo koristi u završnici, bolje je koristiti umjetnički ili akril, a potonji se također može izvući. Ready crtež je prekriven lakom u 3 sloja.

Čitaj više