Zanimljive opcije za zavjese prozora: dizajn na uskom zidu s prozorom

Anonim

Kuće Staljinističke ere ili apartmana apartmana često prepuštaju otvorene prozore. Visina i širina diktira dizajn. Pokupite zavjese u otvaranju prozora ovog tipa - zadatak nije iz pluća, ali se poteškoće prevladaju, ako slijedite pravila dekoracije i strogo slijedite upute.

Zanimljive opcije za zavjese prozora: dizajn na uskom zidu s prozorom

Zavjese

Dizajn visokih prozora

Operacije s velikim visokim, ne kombiniraju opću klasifikaciju.

Zanimljive opcije za zavjese prozora: dizajn na uskom zidu s prozorom

Svatko ima značajke. Na primjer:

  1. Visoki uski prozori, smješteni na udaljenosti od poda više od 1,5 m. Karakterizirani za stil modernih, kuća s dvostrukim svjetlom, gdje se na jednom zidu nalazi do pet otvora. Oni se kombiniraju s zajedničkim lambrekinom, a prozore se sastoje od jednog ili para krpe u duljiju od 5-7 metara.
  2. Visoki široki otvori koji se nalaze nisko. Prisutni u kućama umjetnosti deco, high-tech, minimalizam. Moderne vrste interijera zahtijevaju sličan dizajn. Prikladan je dekor prozora s valjanim zavjesama, rimskim ili sjenilama.
  3. Široki visoki otvori koji su jednako strop i pod. Klasični stil, Chalet. Dizajn zavjesa je najšire. Zatražite višeslojne lambre, til, guste strukturne ili bestežinske zavjese.

Zanimljive opcije za zavjese prozora: dizajn na uskom zidu s prozorom

Prozori, poput vrata, nemojte zasjeniti cijeli interijer sobe, ali ga samo nadopunjuju. Oni su već ambiciozni i ne zahtijevaju prefabrikaciju.

Kako odabrati tkaninu

Impresivna visina otvaranja prozora čini zahtjeve tkiva. Mora imati sljedeća svojstva:

  • Ogrnuti. Naboji i valovi čine prozor. Dakle, tkanina je odabrana.
  • Biti trajan i otporan na habanje. Bolje je staviti teške zavjese u red, bolje ako nisu označeni i ne pripadaju osjetljivim tkivima.
  • Kontrast s bojom zidova barem jedan ton. Ako nema problema s vizualnom ekspanzijom prostorije, onda su mogućnosti palete zavjesa šire.

    Zanimljive opcije za zavjese prozora: dizajn na uskom zidu s prozorom

  • Obaviti funkciju pune dimenzije. Tkanina ostaje svjetlo, ali propusnost svjetlosti se smanjuje zbog gustoće tekstila.

Članak o temi: Kabinet na balkonu učiniti sami: kako napraviti jeftinu i lijepu (fotografiju i video)

Riješite probleme s ukrasom pomoći će modernom dizajnu prozora s zavjesama - višeslojno. U poslijepodnevnim satima, prozor je zatvoren s Tyulom ili lambrekenom, gusti sloj luke se spušta preko noći.

Balansni razmjeri

Ispravno očistite zavjese, to znači uravnotežiti nestandardno otvaranje u korist općem stilu. Problemi i rješenja u sljedećem:

  • Uravnoteženje prostoriju s uskim otvorom dizajniran je široko strehe, duže otvaranje za 60 cm ili više. Mogućnosti za projektiranje zavjesa su odabrane da biste postali - pada s gustim tkivom, svakako se sastoje od dva platna. S otvorenim prozorom, zavjese će formirati uski prozor i vizualno će ga učiniti manje, a soba će se proširiti.

Zanimljive opcije za zavjese prozora: dizajn na uskom zidu s prozorom

Važno - Uski visoki prozori na niskim stropovima se ne prihvaćaju s zavjesom s horizontalnim ukrasima.

  • Napravite proporcionalni nestandardni otvaranje, pa čak i impresivniji stropovi, pomoći će draperiji prostora između struktura - prazan dio će biti rasloj. Riješite problem će pomoći zavjese 7 metara na visokim prozorima, lambrequin ili strehe, koji je pričvršćen na strop.

Zanimljive opcije za zavjese prozora: dizajn na uskom zidu s prozorom

Draperija

Suprotna značajka je nizak prozor i strop koji je pričvršćen na posao. Zavjese će biti kompenzirane zbog nedostatka zavjesa 5 metara na visokim prozorima, ojačani na kornično zabilježeni ispod otvora. Opcija je poznata kao talijanski.

  • Smanjite ili povećajte prostor čak i sa standardnom duljinom zavjesa s visinom od 3 metra pomoći će ispisati ili u boji. Tako tamne boje vizualno kombinirati sobu, horizontalno pojačati visinu stropova, veliki ukrasi proširuju prostor.

Svijetle boje će učiniti graciozne prostore s udobnim, pastel će dati mekoću, jednosobni daje strogost i klasiku. Osim stila kuće, način života vlasnika i svrha sobe uzima se u obzir - djeca, na primjer, ne prihvaćaju kraljevsku luku.

Zanimljive opcije za zavjese prozora: dizajn na uskom zidu s prozorom

To su osnovna pravila za odabir tekstila na otvaranju pravokutnog oblika. Ugradite dizajn zavjese na uski zid s prozorom iznad uobičajenog, lakše nego nestandardni. Prozori su instalirani svugdje, a prisutni su nijansi u njihovom dizajnu. Na primjer:

Članak o temi: Montaža WC na pod

Uski lučni

Oni sami donose dekor u kuću. Dodijelite ih kako slijedi:

  1. Standardni način - odabrati poseban vijenac i instalirati ga iznad luka - to će izdvojiti obrazac. Zavjese na visokim prozorima imaju rez na unutarnje strane.
  2. Nije loše dodjeljuje lukove ravan kratki vijenac montiran ispod stropa i transparentni til ukrašen. Uski otvori će se vizualno proširiti. Osim toga, nositelj može vizualno promijeniti izgled klasičnog luka, pretvarajući ga u trapezoidni.

    Zanimljive opcije za zavjese prozora: dizajn na uskom zidu s prozorom

  3. Željeni element tekstila prozora je lambard, dajte u prostoriju Francuska iz 17. stoljeća. Strogo se osigurava u obliku luka, s obveznim pickups duž cijele duljine. Nije prikladno za uskim otvorima, jer će ih ukloniti. Ukrasite nekoliko lukova smještenih na jednom zidu ili susjednoj.
  4. Smonds ili rimske valjane zavjese izgledaju na lučnim otvorima svu visinu. Ali onda je stil kuće chalet, zemlja, minimalizam ili kič.

Na mreži, masa primjera na temu luka i ako su vlasnici teško odlučiti, odaberite najprikladniju opciju, vođena pravilima boje.

Pogledajte video dizajn

Uskim stubištima

Nije prihvaćeno da se povuče iz stila - dizajn stubišta s zavjesama ne razlikuje se od unutrašnjosti kuće. Ali postoje nijanse:

  • Ima duljinu duljine - zavjesa se ne može izrezati u sredinu zida između otvora i koraka. Kao i činjenica da podovi zavjese ne bi trebali ležati na njima. Optimalna duljina je 10-15 cm iznad raspona.

    Zanimljive opcije za zavjese prozora: dizajn na uskom zidu s prozorom

  • Preporučeni dekorativni pickup na montiranim zavjesama na prozorima neprestano upravlja. Budući da je prozor ljestvice lišen ustupne propusnosti svjetla zbog svoje lokacije, nije uobičajeno zadržati zatvoreno. Vrste tekstilnih fiktora su brojni, "rukavac biskupa" je popularan - pod je pričvršćen na zidu.
  • Razmislite o valjanim zavjesama u otvoru prozora na stubama, moguće je ako se ponavljaju u ostatku dizajna.

Članak o temi: šahov stol radi sami iz vlaknastih ploča

Ponekad su stepenice sastavljene s okruglim malim prozorima. Pokupite zavjese na njih teško. Opcija dekor od vitraža je idealna.

Zanimljive opcije za zavjese prozora: dizajn na uskom zidu s prozorom

Nabavite zavjese su bolje završene, napravljene pod narudžbom - neuspješno odabranim tekstilom, nema šanse za ispravak. Mali načini su produljenje pojačanja, dodati višeslojnu ili kombinirati teksturu tkanine - zahtijevati iskustvo.

Čitaj više