Koja je razlika između ploče od vlaknasta od kultivatora

Anonim

Koja je razlika između ploče od vlaknasta od kultivatora
Kultivatori i motoblokovi su jednostavno neophodni asistenti u poljoprivredi, budući da se ova tehnika razlikuje praktičnosti i visoke funkcionalnosti. Ali mnogi ljudi misle da je kultivator i vlaknasta ploča ista i ne primjećuju razliku između njih. No, glavna razlika između ova dva uređaja je definitivno tamo, barem na razini njihovih funkcionalnih značajki. I tako, kako je motobock iz kultivatora?

Kultivator

Koja je razlika između ploče od vlaknasta od kultivatora

Kultivator je prvenstveno potrebno za obradu tla. Među njegovim glavnim zadacima moguće je istaknuti pripremu tla da sije, poboljšavajući strukturu tla, kao i miješanje tla s gnojivima. Glavni elementi u sastavu kultivatora su rezači uronjeni u tlo, uz pomoć čija je oranje. Kultivator omogućuje minimalne sile troškova kako bi brzo orao mjesto. Ovaj uređaj je odabran na temelju veličine stranice - ako je parcela mala (standardni 6 hektara), onda vrijedi koristiti lagani kultivator. Osim toga, kultivatori se mogu razlikovati u drugim karakteristikama. Na primjer, sada na tržištu možete pronaći dizel, benzin, pa čak i električni kultivator.

Motobl

Koja je razlika između ploče od vlaknasta od kultivatora

S ovim uređajem možete brzo upravljati tlom, ali ne završava svoju funkcionalnost, jer je motoblock također dizajniran za obavljanje drugog poljoprivrednog rada. Uz to, možete kositi travu, biljku i očistiti krumpir. Osim toga, motoblock može kopati i utjecati, kao i izvoz žetvu iz vrta.

Izrada zaključka iz gore navedenog, možemo reći da je motoblock funkcionalniji uređaj od kultivatora. Trenutno možete kupiti motornim blokovima s različitim funkcionalnosti na tržištu - s noževima dizajniran za kopanje jarka, s prednjim svjetlima, omogućujući rad čak i noću, s električnim i drugima. Ovisno o broju dodatnih uređaja, cijena uređaja varira.

Članak o toj temi: Ideje za jesenske obrt: slike iz prirodnih materijala

Razlika motobloka iz kultivatora

Kao što je gore spomenuto, motoblock je više funkcionalni uređaj, u usporedbi s kultivatorom, jer ima iste funkcije, ali može pomoći pri obavljanju drugih poljoprivrednih poslova. No, razlika u funkcionalnosti nije jedina, budući da postoji još nekoliko znakova koji vam omogućuju da se razlikuju jedan drugi podaci o podacima:

  • Motoblock se može kombinirati s najrazličitijim mehanizmima, što mu daje dodatne mogućnosti. Na primjer, kamion ili crpka mogu se pričvrstiti na motoblock (ako je u blizini spremnika). Neki modeli dolaze zajedno s kružnim ili granom.
  • U usporedbi s motornim blokovima, kultivatori imaju mnogo manje snage. To je zbog činjenice da motoblokovi imaju veliki skup funkcija. Glavni zadatak kultivatora je obrada tla, ali motoblock može to postići mnogo brže.
  • Prednosti motoblokova opisanih u prve dvije točke javljaju se zbog jednog značajnog nepovoljnog položaja - u usporedbi s kultivatorom, motoblock mnogo više, tako da je krađa Zemlje uz pomoć kultivatora mnogo lakše. Ako trebate samo rukovati tlom, bolje je zaustaviti svoj izbor na kultivatoru.

Koja je razlika između ploče vlaknasta od kultivatora, glavne razlike:

  1. Motoblock je više funkcionalni tehnika, ali kultivator je namijenjen samo za obradu tla.
  2. Motorni blokovi mogu se priključiti različitim elementima i mehanizmima koji vam omogućuju da povećate njihovu funkcionalnost.
  3. Kultivatori su manje moćni, u usporedbi s motornim blokovima.
  4. Kultivatori imaju manju težinu, zahvaljujući kojem je prikladniji za rad s njima.

Čitaj više