Zašto trebate isječke za zavjese: kratko o glavnoj stvari

Anonim

Zavjese za prozore rijetko se koriste u prirodnom obliku bez dekorativnih elemenata. Obično zavjese ukrašene posebnim priborom, koji zajedno s estetikom izvodi praktičnu funkciju. Kalepins za zavjese danas zamjenjuju šarke za viseće na vijenac ili djeluju kao korektivni položaj tkanine tkanine za pickups. Odabir dekorativnog elementa važno je razmotriti karakteristike značajki materijala i dizajna.

Zašto trebate isječke za zavjese: kratko o glavnoj stvari

Isječke

  • Kako napraviti dodatnu opremu?
  • Mogućnosti dizajna isječaka
  • Što su isječci za zavjese

    Isječci za zavjese su višenamjenski predmet. Oni ne mogu samo ukrasiti porter, već i radikalno promijeniti svoj izgled, stvarajući efekt novosti. Klasični nositelj nije prikladan u usporedbi s isječcima zbog potrebe za gustom montažom na zid. Dekorativni isječci nalaze se bilo gdje u Gardini, jer su fiksirani samo na platnu tkiva.

    Zašto trebate isječke za zavjese: kratko o glavnoj stvari

    Svrha korištenja stezaljka za zavjese je:

    • Formiranje drapes i nabora;
    • Regulacija razine osvjetljenja i stupnja otvaranja zavjesa;
    • Mijenjanje Gardine liastrone u skladu s modnim trendovima bez potpune zamjene dizajna prozora;
    • Ukras zavjese.

    Funkcionalna dekoracija se nudi u nekoliko dizajnerskih verzija.

    Zašto trebate isječke za zavjese: kratko o glavnoj stvari

    Metalne i plastične stezaljke

    Metalna štipaljka savršeno zamjenjuju petlje tkiva, sposobne izdržati visoku težinu. U pravilu, ne koristi se kao pickups. Nedostaci uključuju napuštanje tkiva vidljivih tragova koje su vrlo teško skrivati ​​i izlaganja korozije.

    Plastični isječci se odlikuju različitim oblicima i bojama. Dizajniran za porter umjerene težine. Nedostaci uključuju visoku krhkost.

    Zašto trebate isječke za zavjese: kratko o glavnoj stvari

    Plastične stezaljke

    Magneti za zavjese

    Magnetski isječci su novost u području zavjesa. Odlikuju se pouzdanošću i praktičnošću, jer zamjenjuju ne samo petlje, već i klasične picke na nositeljima. Konstruktivni isječci su dvije međusobno povezane guste trake, žice ili elastični kabel s magnetom od tkanine, perli ili drugih materijala s dekorom.

    Članak o temi: Parquet Board ili laminat: Bolje laminirani takav spol, kako odabrati prirodno drvo, fotografiju i usporedbu

    Isječke za zavjese na magnetima mogu se postaviti bilo gdje, brzo mijenjaju vrstu zavjesa.

    Zašto trebate isječke za zavjese: kratko o glavnoj stvari

    Zabrana za zavjese

    Brooci za zavjese su impresivno obilje postojećih opcija i izvrsno izvršenje. Takvi se modeli koriste kada se planira stvoriti sastav iz različitih tkiva. Među najpopularnijim mogućnostima danas možete istaknuti spremnike u stilu Kanzashi, stvorene rukom iz tkanine ili kazeta. Izgleda spektakularan i svečano multicolor bulk canzashi, u kojem se nalaze tkanine i boje prozorskih zavjesa.

    Kako napraviti dodatnu opremu?

    Možete napraviti broš za zavjese vlastitim rukama čak iu odsutnosti velikog iskustva. Glavna stvar je odlučiti o dizajnu i dekor te steći potrebne materijale. Možete napraviti lijepu tkaninu cvijet (satenska vrpca se može koristiti), elegantan sastav perli ili kuglica, uvučeni uzorak nastavka ili odaberite dizajn kamenja.

    Zašto trebate isječke za zavjese: kratko o glavnoj stvari

    Broš to radi

    Gotovi dekor je fiksiran na temelju kojih je karton ili gusta tkanina i pričvrstite na poseban kopče.

    Strojna magnetska isječka za zavjese, prvo se zategnite s tkaninom koja se međusobno povezuje, spojni element je fiksiran. Nakon toga ostaje da ukrasi stezaljku odabranu dekor.

    Mogućnosti dizajna isječaka

    Prilikom odabira stezanja, uzete u obzir sljedeće nijanse:

    1. Za svijetle zavjese ili zavjese za zavjese za zavjese na magnetima ili broševi su suzdržani zamjenom motley boje iz izvornog oblika. Zajednice kontrastiraju u boji s glavnim materijalom Portera izgledaju pobjednički.

      Na svjetlosnim zavjesama, blagi držač iz pastelnih nesigurnih perli je skladno.

      Zašto trebate isječke za zavjese: kratko o glavnoj stvari

    2. Magnet za isječak za zavjese proizveden je u skladu s ukupnom atmosferom. Na primjer, elegantni isječci buketa prikladni su za klasični dnevni boravak, za spavaću sobu ili dnevni boravak u istom stilu - model-remeni, a dječji vrtić će živjeti i popuniti lijepu stezaljku s razigranim raspoloženjem. Što se tiče kuhinje, njegova će se postavka biti dovršena od plastike ili dekor tkanine u obliku plodova, zatvaranja grožđa, divlje cvijeće.
    3. Zanimljivo rješenje su bilateralni modeli s izvrsnim dizajnom ili dekor boje na svakoj strani.
    4. Odvojeno, morate se zaustaviti na materijalima, od kojih je odabir određen i unutarnjim stilom. U pravilu, magnetski isječci za zavjese pod klasičnim okruženjem ima dekor drvenih, metalnih, kožnih ili gustih elemenata tkiva (srebrna ili zlatna tkanina harmonično). U visokoj TEC-u je bolje koristiti transparentne dekorativne proizvode koji oponašaju teksturu stakla, plastičnih i srebrnih metalnih elemenata. Vrlo je različit u interijeru maslina. Ovdje su prikladne perling, cvijeće iz tkanine ili traka.

      Zašto trebate isječke za zavjese: kratko o glavnoj stvari

      Magnetska stezaljka s Rhinestones ili kopče naglasit će modernost interijera.

    5. Odabir dizajna isječaka, morate uzeti u obzir da je ponekad dopušteno koristiti nespareni nakit. Na primjer, takva tendencija je karakteristična za stil zemlje, koji ne poriče asimetriju i poremećaj svjetla koji stvara prirodnu kućnu atmosferu.

    Zašto trebate isječke za zavjese: kratko o glavnoj stvari

    Ako se magnetske stezaljke za zavjese koriste za popravak zavjesa na kornjačno, univerzalna verzija je prikladna u obliku modela ukrašenih ili reminestona u jednoj ili više boja, ovisno o vrsti draperijskog tipa. Korištenje kombinacija boja opravdava se ako je porter ima višeslojan dizajn, koji kombinira materijale nekoliko nijansi i tekstura.

    Pogledajte video dizajn

    Napravite izuzetan i luksuzni interijer može trošiti minimalno sredstvo za dekociranje situacije. Postoji nekoliko sjajnih detalja za dovoljno, a soba će se igrati s novim neočekivanim bojama. Takav detalj su moderni isječci za zavjese. Pribor je prikladan za korištenje i jednostavan za proizvodnju, tako da se možete sigurno riješiti na eksperimentu, bez sumnje u rezultat rezultata.

    Članak o temi: Zavjese na vratima: Ukrasite unutrašnjost na novi način

    Čitaj više