Dizajneri savjetuju: Kako odabrati lijepe zavjese u dva prozora

Anonim

Nestandardno planiranje nije razlog za napuštanje planiranog stila u stanu ili sobi. Naprotiv, pojavljuje se mogućnost manevar, jer dizajn zavjesa na dva prozora u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi ima više rješenja. Da ne bi napravili grube greške, trebali biste znati o njima i temeljito rastaviti pitanje.

Dizajneri savjetuju: Kako odabrati lijepe zavjese u dva prozora

Lijepe zavjese na dva prozora u dnevnom boravku

  • Opća pravila za odabir zavjesa na dva prozora i više
  • Svrha soba i odabir zavjesa

    Nije uvijek dva prozora koja se nalazi na jednom zidu ili na različitom mjestu postaje problem. Najčešće se takav luksuz nalazi u kutnim apartmanima ili privatnim drvenim kućama. Prednosti nekoliko otvora bez obzira na njihovu lokaciju su sljedeće:

    Dizajneri savjetuju: Kako odabrati lijepe zavjese u dva prozora

    1. Vizualni prostor. Soba lišena betonskih particija izgleda lakše i visoke. Zavjese za dva prozora ne smiju sakriti ovu značajku.
    2. Veliki broj dnevnog svjetla. Čak i na sanitarnim standardima, stan koji prima dovoljno rasvjete, a priori je uspješan na mjestu.

    Na temelju toga, a vrstu tkanine i dizajn zavjesa određuje se u dva prozora. U prioritetu, prirodne platne pastelnih ili lakih tonova.

    Zavjese za dnevnu sobu

    Budući da je soba najveći od svih, stilovi koji se susreću su raznolik. Odaberite bilo koji dizajn ako zadovoljava raspoloženje i viziju vlasnika:

    Dizajneri savjetuju: Kako odabrati lijepe zavjese u dva prozora

    • Moderno.

    Klasična kombinacija višeslojnih zavjesa. Zavjese za 2 prozore koji se nalaze na jednom zidu čine široke tobe i dva platna koja su simetrično zaprepaštena na obje strane. To je uobičajena kombinacija i dati određeni smjer koristeći rigidne lambrequine skrivene strehe.

    Dizajneri savjetuju: Kako odabrati lijepe zavjese u dva prozora

    Stil se odlikuje luksuzom, odnosno i odabirom tkanina - atlas, Tafteta, Velvet. Ispisi nisu dobrodošli, kao i tamne kombinacije. Bolje je odabrati svijetle nijanse za oba sloja - na primjer, bijeli til i kava s mliječnim zavjesama. Zanimljiva opcija s suprotnom kombinacijom.

    Ako postoji dnevni boravak s dva prozora na različitim zidovima, princip dekoracije je isti, ali umjesto krutog povezivanja lambrequin, otvori su raspoređeni s višestrukim vijencima - kratkim i dugim šipkama stvorit će potreban izgled.

    Dizajneri savjetuju: Kako odabrati lijepe zavjese u dva prozora

    • Klasik.

    Da bismo stvorili dnevni boravak takvog stila, smatramo svim vrstama drapersica - to će spriječiti pogled na monofoniju. Jednaka lokacija nabora, zanimljiva na Skupštini, ukrasit će svako tkivo. Ako domaćica odluči ukrasiti takve prozore koji se nalazi na istom lambrequin zidu, neka bude uobičajena u obliku bujnog dekorativnog elementa s asimetričnim naborima. Šivati ​​jednostavna opcija je jednostavna, ali uvijek će gledati pristojno.

    Dizajneri savjetuju: Kako odabrati lijepe zavjese u dva prozora

    Razmišljajući o dnevnoj sobi u klasičnom stilu, to jest, s dugim u podu sa zavjesama, treba razmotriti - soba s dva prozora, a ne najmračnija boja. Pastel od nježno bež, biserne sive, svijetle nijanse smeđe, zelene prskanje - što vam je potrebno.

    Članak o toj temi: Kako lijepiti linoleum online kod kuće: dopušteno biti dopušteno, ljepilo za zglobove i pristajanje

    Dizajneri savjetuju: Kako odabrati lijepe zavjese u dva prozora

    • Minimalizam, visoki tehnološki, japanski stil.

    Svi oni kombiniraju zajedničkom tezom - svi nepotrebni. Stoga se koriste ove vrste interijera, koriste se valjane ili rimske zavjese na prozorima u dnevnoj sobi. U prva dva slučaja, duljina platna je strogo na putu, Japanci uključuju povećanje veličine na pod. To je posebno prikladno za Windows koji imaju pristup balkonu.

    Dizajneri savjetuju: Kako odabrati lijepe zavjese u dva prozora

    Postoji važna točka - za stvaranje opisane vrste, udaljenost sustava Windows jedni od drugih ima vrijednost , Udaljenosti moraju biti ista i praznog hoda identične širine. Inače, pažljivo i simetrično ukrašavaju otvore neće raditi.

    Ne bi trebalo biti problema s vijencima problema - tvornički modeli imaju lakonske mehanizme koji su otvoreni na prozoru, ostatak su ukrašeni tankim okruglim šipkama. Valjane zavjese u dnevnom boravku na dva prozora ne zanemaruju klasičnim platnama, ali u isto vrijeme ih samo nadopunjuju bez izbočenja vlastite superiornosti.

    Dizajneri savjetuju: Kako odabrati lijepe zavjese u dva prozora

    Pamučne tkanine, posteljina. Koristi prirodni bambus. Stilovi tekstila primaju prugaste, neprikladne boje, simetrične uzorke. Slike ili PhotoCultains su moguće, ali onda je drugo namještaj interijera - namještaj, pribor je najjednostavniji, bez razumijevanja pozornosti na sebe.

    Desna zavjesa su na dva prozora u jednoj prostoriji, u dnevnoj sobi, ne bi trebale biti šareno da se ističu iz ukupnog interijera. Uostalom, u većini slučajeva, to je samo dodatna oprema osmišljena kako bi naglasila opću sliku.

    Dizajneri savjetuju: Kako odabrati lijepe zavjese u dva prozora

    Zavjese u spavaćoj sobi

    Ako se proporcije spavaće sobe ne podudaraju s idejom vlasnika da uređene prostorije pod jednim stilom ili drugom, odaberite klasike. To jest, višeslojna, strukturalnost, relevantnost u kombinaciji boje je važno za njegovo stvaranje. Spavaća soba s nekoliko prozora zahtijeva sljedeće:

    Dizajneri savjetuju: Kako odabrati lijepe zavjese u dva prozora

    Originalni model spavaće sobe

    1. Zamračivanje. Veliki broj prozora ometa u to, tako da sva odgovornost padne na strukturu tkiva i boje.
    2. Toplina. Važno je da otvori, kroz koje glavni gubitak topline, nije stvorio nelagodu za vlasnike. Zavjese trebaju ići dalje od otvaranja otvora i biti guste, a zatim će se naručiti put.
    3. Percepcija boje. Vrištanje boje - ne, neplaćene ispise - br. Ako zanemarite savjete psihologa, onda opuštanje koje spavaća soba obično nosi, neće uspjeti.

    Specifični savjeti za odabir zavjesa u spavaćoj sobi su sljedeći:

    Dizajneri savjetuju: Kako odabrati lijepe zavjese u dva prozora

    • Izgleda. Bez obzira na stil, spavaća soba je ukrašena s dvije ili čak tri vrste zavjesa - transparentni sloj zatamnjenje, naglašeno. U prvom slučaju, to je tila ili prozirna platna rimskih zavjesa, u drugoj - tradicionalnim zavjesama guste strukture, u trećem - lambrequinima na dva prozora, odbojnicima, ukrasnim umetcima na šampima. Pribor u obliku kurva, kabela, ruba i drugih stvari, u minimalnim količinama ili, općenito, su odsutni.
    • Boja. Nijanse smeđe, crne, plave i zasićene zelene - dopuštene u spavaćoj sobi. Važno je da zavjese za prozor s najjednostavnijom nisu rasprostirane s ukupnom bojom zidova, nisu postale njihova svijetla mrlja. Inače će se pozornost usredotočiti na njih.
    • Ispisi i linije. Oni pomažu uravnotežiti prostor nestandardne sobe s nekoliko otvora - izduženu arbitrarnost vertikalnih pruga ili crteža, malih, naprotiv - će se protezati i povećati velike naručivanje.

    Članak o temi: tkati tepih vlastitim rukama: 3 načina - od niti, pletenice i pompone

    Dizajneri savjetuju: Kako odabrati lijepe zavjese u dva prozora

    Ako se prozori s spavaćom sobom nalaze na različitim zidovima, oni biraju iste opcije za tkanine i kombinirajte kosu zavjese strehe.

    Kuhinja

    Zapravo, pravila su ista. Za sobu ove svrhe - kutni ili prozori smješteni na jednom zidu, prilično dostojanstveno. Između njih obično stvaraju blagovaonicu. Drapnite ih drugačije:

    • Klasik. Tanki bijeli ili krem ​​til i gusti platno od svakog ruba prikladni su za kutni položaj otvora.
    • Minimalizam - valjane ili rimske zavjese u kuhinju za 2 prozora zarobljene tkaninom na izazove, petlje ili kuke.
    • Moderno. Raspored modeli su prikladni - platno se siječe na posebne uzorke, ili se swags iz iste tkanine vise na strehe kao glavne zavjese.

    Dizajneri savjetuju: Kako odabrati lijepe zavjese u dva prozora

    Glavni uvjet za dizajn kuhinjskih zavjesa je praktičnost. Ako se otvori nalaze u blizini radnog područja, ne preporučuju se u podu. Maksimalna duljina zavjesa u kuhinju s dva prozora u ovom slučaju je odmah ispod prozora.

    Opća pravila za odabir zavjesa na dva prozora i više

    Kanoni dizajna nestandardnih prostorija s tekstilom, stroga, kao područje se razlikuje od tradicionalnog. Ako ne razmislite o opisanim pravilima, neće biti moguće dobiti sklad. Tako:

    • Oblik prozora.

    Višestruki otvori mogu biti u obliku lukova, trapeza, izduženih ili širokih varijanti. Svi oni zahtijevaju vlastite zavjese za dizajn za dvoranu s dva prozora, različita od uobičajenog. Na primjer: odgovarajuće strehe se biraju na okruglom ili mezaninskom prozoru. To ne samo da naglašava oblik, ali lijepo vuče nabore platna. Ako je visina zida impresivna, tada se polukružnog oblika ne prepušta - strehe se nalaze ispod. U tom slučaju stakleni prozori bi trebali biti besprijekorni.

    Dizajneri savjetuju: Kako odabrati lijepe zavjese u dva prozora

    Kosy otvori - u potkrovlju ili u potkrovlju, sastavljaju se bez tradicionalnih streha. Na dekorativne kuke drže položaj zavjese, ne daju ih dolje. Zavjese na dva prozora su ušivena posebnim uzorcima, tako da prilikom sastavljanja crteža ili ispisa ne izgubi u naborima.

    • Oblik sobe.

    Veliki dnevni boravak s dva prozora na jednom zidu ili spavaćoj sobi postat će prazna ako su zarobljeni minimalističkim webom. Nasuprot tome, male sobe će se smanjiti zbog slojevanja. Suprotno je osnova harmonije.

    Smanjena produžena soba pomoći će volumen - odbojnicima, debelim tkaninama, velikim otiscima. Možete ga učiniti kompaktnim pomoću vertikalnih traka ili crno-bijelih mračnih materijala. Kao opcija - dobre prugaste zavjese za dva prozora s zajedničkim. Nasuprot tome, smanjite visinu stropova horizontalnih interijera i nezamjenjive lambrekvine.

    Članak o toj temi: uređaj za magnetizaciju vode s vlastitim rukama

    Dizajneri savjetuju: Kako odabrati lijepe zavjese u dva prozora

    • Draperija.

    Sklopljeni nabori su svojstveni mnogim stilovima, ali konciznost uvijek pobjeđuje. Stoga, ako ne postoji sigurnost, trebali biste dati preferencije ravnim okruglim naborima u dva prozora u sobi pored druge. I naravno, neće biti vrsta ako je draperija provedena s različitim pravilima na prozorima suprotnih zidova.

    Mali lijepo draped nabori su neprikladni na tkivima gusta - neće pokazati svoju ljepotu. Bolje je preferirati dekorativnu zaštitu oko platna - od stropa na pod. Takve zavjese u dnevnoj sobi na 2 prozora impresioniraju, čak i od sintetike - dekor se odmah poboljšava. Asimetrični nabori, u dame su dobri na glatkim platnama s iskra - na primjer, svile.

    Dizajneri savjetuju: Kako odabrati lijepe zavjese u dva prozora

    • Slike i boje.

    Svjetlosne sobe s velikim brojem prozora ostaju svjetlo. Postoje neprihvatljivi crni tonovi koji su prikladni samo u spavaćim sobama. Tekstilna industrija je stvorila mnogo opcija - u jednoj liniji ili spektru Odaberite apsolutno različite opcije, naglašavajući stil sobe. Na primjer, zavjese u dvoranu na dva prozora, crvena, vrišteća nijansa će biti dobra za dnevnu sobu u stilu Kisch, i neprihvatljivo za spavaću sobu, ali Burgundy ili ljubičasta, pogodna je jer je to nemoguće ,

    Važno je uskladiti ukrase, ispise i linije. Da biste to učinili, kada su zavjese na dva prozora na jednom zidu samo treba šivati, tkanina u odmorenom obliku je pričvršćena na strehe za označavanje linija. Već u ovoj fazi određuje se simetrija platnih platnih prozora. Ako se to ne učini, zavjese će postati asimetrična i vrsta neće biti u pačićima, izgleda gore.

    Dizajneri savjetuju: Kako odabrati lijepe zavjese u dva prozora

    • Odgovara i druge mogućnosti montaže.

    Ako postoji želja da ih naglasimo, odaberite ozbiljnost linija i nehrđajući čelik - zlato ili srebro, dobro za klasike, moderno i minimalizam s visokim tekom. Ali onda, zavjese same u dnevnoj sobi za dva prozora ne bi trebale, ometati pozornost. Izvodi se iz monofonskog tkiva, nemaju dekorativne elemente ili u minimalnoj količini.

    Dizajneri savjetuju: Kako odabrati lijepe zavjese u dva prozora

    Nizovi, kuke - stvorene su za lagane tkanine. Ako ojačate teški porter na njima, onda će se tijekom vremena morati promijeniti, jer je opuštanje neizbježno. Općenito, takve vrste nadstrešnice su izrađene za skrivanje - same platnene i oblik prozora su naglašeni. U dizajnu kutne sobe s dva prozora, niz može postati vijenac za zajednički tell - neupadljiv prijelaz, njegovo dostojanstvo.

    Pogledajte video dizajn

    Bogati, elegantne zavjese nisu suzite. Cijena zavjesa na dva prozora je 2500 rubalja po setu. Važno je razmotriti neovisnu opciju rada - isključena je ekskluzivnost u ovom slučaju. Odaberite zavjese su jednostavne ako ste naoružani opisanim znanjem.

    Čitaj više