Bambus zavjese na vratima: prednosti i kontra

Anonim

Ideja da koristite bambus zavjese na vratima nije Nova. U azijskim zemljama, ova tehnika je korištena od davnina, u sovjetskim vremenima, elegantni modeli doneseni iz Vijetnama bili su ukrašeni najmodernijim interijerima. Sada se takvi proizvodi vraćaju u trend.

Bambus zavjese na vratima: prednosti i kontra

Vrste bambusa zavjesa

Najčešći vertikalni snimljivi zavjese koji se sastoje od bambusovih dijelova (najčešće štapići) vezani uz male kuke i sastavljene u odvojene niti. Pričvršćeni su na traku vijenca, što je prikladno za stavljanje na bilo koji ulaz. Za lučne opcije možete pokupiti plastični vijenac.

Sjena takvih proizvoda obično je prirodna (od zasićene zelene do nevjerojatne medicinske smeđe). Ali postoje obojene opcije. Ako želite, možete promijeniti boju. Model dizajna izvorno je ukrašen vratima, od dijelova različitih tonova.

Vertikalna bambus zavjese će dati sobi šarm azijskih zemalja, stvoriti posebnu boju. Oni će lijepo gledati u unutrašnjost gradskog stana i zemlje vikendice, kao i udobnosti modernog kafića ili bara.

Horizontalne bambus rolete savršeno su pogodne za vrata sa staklenim umetcima. Mogu se sastojati od odvojenih finih dasaka ili biti jedan platno šibanje. Posljednja opcija može imati mehanizam za podizanje poput valjane zavjese. Ista bambusova zavjesa pogodna je za balkon vrata, izađite na terasu ili verandu. Može se montirati na stakleni umetak ili napraviti jedan sastav s prozorom i objesiti u otvor. Prednost takvog modela bit će prilika za podizanje grafikona na visinu. Vrlo često sugerira kombinirane bambus opcije sa slamom, jute ili drugim prirodnim materijalima.

Ponekad interijer koristi vertikalne bambus zavjese stvorene vrstom tkiva. Nedostatak takvog dizajna je njihova relativna majonost.

Članak o temi: Primjena hidrofobizera vlastitim rukama

Bambus zavjese na vratima: prednosti i kontra

Prednosti i nedostaci uporabe

Bambus - lagan, ekološki prihvatljiv prirodni materijal, koji se aktivno koriste poznavatelji egzotičnih i obožavatelja zdravog načina života. Modeli navoj s bilo kojim zračnim fluktuacijama čine ugodne zahrđajuće zvukove.

Važno

Učenja Feng Shuijeva učenja tvrde da bambus neutralizira negativnu energiju, omogućuje usklađivanje atmosfere u kući.

Ostale prednosti primjene takvih zavjesa:

  • Hipoalergeničnosti materijala s antistatičkim svojstvima - može se koristiti u domovima u kojima žive alergije i postoje mala djeca;
  • Bambus se ne boji vlage i ne blijedi u sunce - stoga su zavjese instalirane u skrodniku i vanjskim otvorima;
  • Jednostavna instalacija - dizajn je vrlo jednostavan i instalirajte ga za jednu osobu;
  • Ne zahtijevaju posebnu skrb - dovoljno je obrisati prašinu (možete uz pomoć usisivača), ako je potrebno, provesti mokro čišćenje;
  • Bambus - materijal otporan na habanje, jer će zavjese biti dulje vrijeme;
  • Pristupačnost - razlikuju se u demokratskim cijenama.

Važno

Bambus zavjese ne samo savršeno obavljaju prepoznatljive funkcije, već također mogu postati zanimljivi vizualni naglasak.

Imaju slične zavjese i njihove nedostatke. Ne razlikuju se u različitim modelima, apsorbiraju mirise, ne štite od hladnoće i buke.

Bambus zavjese na vratima: prednosti i kontra

Bambus zavjese u unutrašnjosti

Zavjesa od bambusa na vratima će se posebno uskladiti ako je unutrašnjost uređena u etno ili ekoostelu. U istočnoj azijskoj unutrašnjosti, zavjese se protezale na okvirima, u obliku panela ili šum. Dobar dodatak takvom dizajnu unutarnjeg prostora bit će tepisi ili pletenica iz istog ili sličnog materijala. Poželjno je odabrati pojedinosti kombiniranih nijansi.

Minimalistička postavka dobro odgovara za skromne valjane modele. Da bi se naglasila njihova ljepota i organski ulazak u unutrašnjost, u situaciju treba uvesti nekoliko prirodnih elemenata. Na primjer, elegantna vaza s bambus izdancima ili drugim unutarnjim biljkom. Mnogi dizajneri su uvedeni u klasične elemente elemenata urbanih interijera, posebno popularni su zavjese od bambusa. Lijepo izgleda kao kombinacija bambusa proizvoda na vratima i prozorima. Preporučljivo je odabrati modele različitih tekstura. Ako je vrata ukrašena prirodnim zavjesama, onda u prozoru možete objesiti valjanu ili rimsku tanku zavjesu.

Članak na temu: ožičenje na podu u apartmanu: red polaganja

Bambus zavjese na vratima: prednosti i kontra

Kako montirati bambus zavjese?

Postoje dva načina za instaliranje bambusovih zavjesa.

  • Preko vrata koriste se tipovi zidova strehe, koje su pričvršćene vijcima. Dakle, možete vizualno povećati prostor ili se usredotočiti na ovaj detalj o situaciji. To posebno vrijedi za ukrasne modele boja.
  • U otvaranju - češće se koristi za unutarnja vrata, omogućuje vam da lijepo naglašava svoj nekonvencionalni oblik (kompleks, lučni). Važno je koristiti minimalne čestice debljine kako ne bi smanjili prolaz. Planka je sigurno pričvršćena samoizvladi.

Bambus zavjese na vratima: prednosti i kontra

Izlaz

Bambus zavjese će postati izvrsno rješenje za dizajn interijera, kao i vrata na otvorenom. Najčešće se koriste vertikalni modeli filamenta i horizontalne valjane ili zavjese-rolete. Korištenje takvih zavjesa ima mnogo prednosti: prirodnost, hipoallergenost, dostupnost, trajnost, trajnost.

Bambus zavjese izvrsno rješenje za "prirodne" stilove. Ako želite, oni se mogu koristiti u drugim postavkama, glavna stvar je u unutrašnjosti pojedinosti, usklađivanje i nadopunjavanje. Takve strukture su pričvršćene unutar ili iznad vrata.

Čitaj više