Izrađujemo zavjese od plastičnih boca: master klase

Anonim

Tijekom vremena, monotoni interijer postaje uobičajena i dosadna zašto se misli da se diversificiraju i čine izvorniku. Zašto ne privući plastične boce u tu svrhu? Uostalom, oni su pohranjeni godinama na lođe, u garažama, imaju kantu ispod smeća. I netko je došao na nečiju ideju da se prazne plastične posude mogu dati novi život, stvarajući osobne umjetničke djela, na primjer, grafikon. Definitivno nećete naći takve zavjese u časopisima proizvođača.

Izrađujemo zavjese od plastičnih boca: master klase

Originalne zavjese za plastične boce

  • Zavjese iz plastičnih prstena
  • Zavjese iz boca su veliki plastični cvjetovi koji se nalaze u zraku koji sjaje na suncu. Zasigurno će mnogi reći: "Stvarno mi to ne treba." Ali Brand Michel, koji je autor ove ideje, vjeruje drugačije, jer je to učinilo za ponovnu uporabu već nepotrebnih predmeta koji zagađuju svijet okolo. Osim toga, ova ideja eko-dizajnera dodijeljena je brojnih nagrada od ekologica.

    Bočice zavjese - Upute korak-po-korak

    Da zavjese od plastičnih boca nisu potrebne profesionalne vještine i vještine. Budući da je sam proces vrlo jednostavan. Prvo morate kuhati sve je korisno u vašem radu. Dizajn takve zavjese ovisi o mašti, broj plastičnih boca i drugih dekorativnih elemenata.

    Izrađujemo zavjese od plastičnih boca: master klase

    Ako imate slobodno vrijeme i želju, prvo odredite mjesto buduće zavjese, jer parametri i dinamika suspenzija, dekor i drugih dijelova ovise o tome. Za otvaranje prozora su prikladne kratke zavjese od plastičnih boca, zaštita od očiju drugih ljudi. Umjesto vrata - pokretna zavjesa na podu. Ako se svi detalji razmisle, idite izravno u proces.

    Članak o toj temi: Kako oprati sustav grijanja

    Za rad, trebat će nam:

    • Plastične boce od 0,5 L (količina se mogu razlikovati ovisno o parametrima weba, vrijedno je čarapa budućnosti, jer je brak moguć u tijeku rada);
    • škare;
    • pijesak (upaljač);
    • šilo;
    • Metalni spremnik ili tava za prženje;
    • Ribolov drvo.

    Izrađujemo zavjese od plastičnih boca: master klase

    Skupljamo taru

    Zavjese iz plastičnih boca vlastitim rukama zahtijevaju veliki broj izvora. Stoga, prije svega, morate prikupiti dovoljno boca. Bolje je zaliha plastične kutije, to je prikladnije za pohranu praznih spremnika.

    Smeđe košare su previše tamne za ukrašavanje stanova. Ali ove zavjese bit će prikladne u zemlji sjenicu. Oni će štititi od sunčeve svjetlosti i štetnog ultraljubičastog, a također se sakriti od znatiželjnih očiju.

    Izrađujemo zavjese od plastičnih boca: master klase

    Boce za zavjese

    Sve boce su sastavljene, sada ih treba temeljito oprati i sušiti. Nakon toga, idite na glavni proces - na stvaranje zavjesa iz plastičnih boca.

    Izrezati bocu

    Rezati škarama ili dno nožem. Nježno jednaka rubu, tako da donji dio spremnika nalikuje nježnom obrisu cvijeta, dati oblik udubljenja. Zatim izostavite dno na metalnu posudu, u pre-toplom pijesku. Nekoliko sekundi dovoljno je za topljenje oštrih rubova. U ronjenju se i produbljivanje našeg "cvijeta" ispruženi. Umjesto pijeska, neki koriste upaljač, ali u ovom slučaju morate se pobrinuti, inače će vatra ostaviti crne staze na "cvijeću".

    Izrađujemo zavjese od plastičnih boca: master klase

    Mi tvorimo uzorak

    U skladu s gore navedenom shemom, pripremamo potreban broj praznina, koji u budućnosti vozimo na čvrstoj niti. Rupe se obavljaju šivanje. "Cvijeće" može biti povezano na dva načina:

    1. Vožnja na ribolovnoj liniji kao što su perle;
    2. Napravite rupe u različitim "laticama" bunchka i spojite suspenziju na ribolovnu liniju, čime se stvara cijela tkanina. Usput, dekor za takve zavjese strši perle iz plastičnih boca ili bumps iz burlapa.

    Članak o temi: Ideje registracije ljetne zemlje veranda (60 fotografija)

    Tako smo pregledali kako napraviti transparentan opseg s vlastitim rukama. Istom tipu, ne samo zanimljive zavjese, već i particije koje strše za prostor za zoniranje. Međutim, u ovom slučaju, dijelovi plastike su pričvršćeni gušće, stvarajući i jedan platno. Bolje je koristiti žicu da se debeli, ona je fiksirana i na stropu i na podu.

    Izrađujemo zavjese od plastičnih boca: master klase

    Da biste stvorili tajni zavjese s vlastitim rukama, uzmite novogodišnju vijenac na LED diode - to je savršena opcija za zanimljivi plod od boca, budući da se takva vijenac ne zagrijava, a "svjetla" su na jednakoj udaljenosti. Preporuča se koristiti prozirni spremnik za ovaj sastav, iako je i korištenje dna u boji moguće, ovo rješenje će omogućiti da se postigne zanimljiv učinak.

    Zavjese iz plastičnih prstena

    Za proizvodnju zavjesa, ne samo dna, ali se koriste i plastični prstenovi za zavjese.

    • Izrežite plastičnu posudu na prstenje. Dimenzija se odabire samostalno, poželjno je da prstenovi ne prelaze 0,5-1,5 cm širine. Inače će zavjesa biti masivna.
    • Pozivamo rubove sa svih strana uranjanjem prstena u pijesak koji je prethodno zagrijan u tavi.

      Izrađujemo zavjese od plastičnih boca: master klase

    • Izrežite i povežemo prstenje po vrsti papirske vijence. Promatrajte željenu duljinu.
    • Mjesto za pričvršćivanje klamerica.
    • Boje boje i željene boje. U jezgnom prstenu, miješamo bilo koji dekor na papiru (šljunak ili kuglice), možete preskočiti bočne vrpce preko cijele dužine.
    • Držimo se na vrh svake privjetne kuke i držite ga u bar. Možete objesiti zavjese na papirnatim isječcima.

    Izrađujemo zavjese od plastičnih boca: master klase

    Ako fantazija vam omogućuje da smirite drugi dekor plastičnih boca. Na primjer, rolete iz plastičnih boca vlastitim rukama. Uz točku, često nije samo kontejner, već i pokriva. Da biste napravili zavjese na vratima prometnih gužvi, morate zaliha značajan broj poklopca, probiti svaki odabir i nakon vožnje linije za ribolov.

    Članak na temu: Morid za drvo: Boje na bazi vode, bijele s vlastitim rukama, foto uljem i izblijedjele hrast, toniranje

    Pogledajte video dizajn

    Kao i svaki drugi materijal, plastične zavjese iz boca imaju nekoliko prednosti i nedostataka. Takve zavjese se odlikuju snagom, zbog čega se dugo iskorištavaju. Oni se mogu oslikati u svim vrstama boja. Lako se pere, dovoljno je zamijeniti suspenziju pod tušem ili ih obrisati vlažnom krpom. Međutim, ne vrijedi previdjeti trenutak da je plastika otrovna, što znači da njegova uporaba nije sigurna za zdravlje.

    Čitaj više