Što učiniti ako stroj za pranje grije vodu

Anonim

Što učiniti ako stroj za pranje grije vodu

Da bi se svi zagađenje posteljine i dobilo svježinu i čistoću, potrebno ga je oprati u toploj ili toploj vodi - svaki domaćica zna. Srećom, dugo su ostali u prošlosti, kada je voda za pranje morala kuhati u ogromnoj metalnoj tavi. Danas zagrijava vodu, briše i pritisne posteljinu. Naš nezamjenjivi pomagač je perilica rublja.

Međutim, ponekad, kao rezultat bilo kakvih problema, jedinica iznenada "odbija" vodu. Ono što se ovaj problem može povezati i kako to podnijeti u nastavku.

Kako shvatiti da perilica rublja ne zagrijava vodu kada pranje?

Čini se da je najočitiji način određivanja na koju temperaturu je izbrisano - potrebno je dotaknuti stvari odmah nakon što će stroj dovršiti ciklus pranja. Ali to nije u potpunosti točno, kao u većini slučajeva svježe posteljine će biti hladno. Činjenica je da perilica rublja zagrijava vodu samo izravno za pranje, a ispiranje posteljine javlja se u hladnoj vodi.

Što učiniti ako stroj za pranje grije vodu

Točnija metoda je određivanje temperature vode kroz vrata otvora. Pokrenite program pranja i, približno 30 minuta nakon što počne dodirivati ​​vrata. Ako je staklo hladno, to znači da se grijanje ne dogodi.

Razlozi

Strojevi za pranje od najtraženijih proizvođača, kao što su LG, Samsung, Bosch, Zanussi, Atlant, Indesit, Ardo, općenito su prestali zagrijavati vodu na jednom od sljedećih razloga:

Problem izvor

Što se događa?

Što učiniti?

Nevažeći odabir načina pranja

Stroj ne zagrijava vodu samo pod određenim programima pranja

Svi moderni modeli strojeva za pranje rublja imaju nekoliko unaprijed programiranih načina pranja za različite vrste tkanina. Neki materijali mogu se izbrisati samo u hladnoj vodi. Pažljivo ispitajte upute za uporabu: moguće je da se način za grijanje vode ne daje

Neispravna veza perilice rublja

Stroj stalno dobiva i odvodi vodu

Ako ste povezali tehniku ​​za komunikaciju bez pomoći profesionalnog, možete spojiti crijeva pluma i skup vode u druge izdanja. Odvojite crijeva i spojite se u skladu s uputama; Ako je potrebno, nazovite čarobnjaka

Uvjeti termostata

Osjetnik temperature ekstrahiran iz perilice ispisuje se isti otpor u ohlađenom i grijanom stanju.

Otpor termostata može se provjeriti pomoću multimetra, držeći ga pod vrućom vodom za grijanje; Ako se očitanja ne razlikuju, senzor mora biti zamijenjen novim

Cjevasti grijaći element kvar

Na slučaju ten, moguće je otkriti mehaničku štetu ili debeli sloj plaka; Također moguća oštećenja žica spojenih na njega

Sermiceabilnost ten može se provjeriti mjerenjem otpora ispitivačem. Ako očitanja instrumenta ne odgovaraju normi, treba kupiti novi deset (koje se vrijednosti smatraju normalnim, mogu se naći u posebnoj literaturi).

Problemi s softverskim modulom

Priključak je napravljen jer bi trebao biti odabran ispravan program pranja, svi elementi su u dobrom stanju, ali voda se i dalje ne zagrijava

Programer može propasti iz raznih razloga, na primjer, kao posljedica skoka mrežnog napona. Problem je riješen refrashing ili resetiranjem postavki na izvor

Članak o temi: Kako instalirati i spojiti bojler u kućici?

Što ako perilica rublja zagrijava vodu predugo?

Događa se da se voda u perilici rublja zagrijava, ali vrlo sporo, tako da, nakon dugo vremena, nakon početka pranja, ljestve još uvijek ostaje hladno. To, beznačajno, na prvi pogled, problem može podrazumijevati dovoljno ozbiljnih problema. Loše pritvoreno donje rublje je neugodno, ali to nije sve: kao posljedica sporog grijanja, može doći do vozila ili programera.

Što učiniti ako stroj za pranje grije vodu

Što učiniti ako stroj za pranje grije vodu

Najčešće uzrok takvog čudnog "ponašanja" perilice rublja postaje stvaranje debelog sloja ljestvice na cijevima grijača. Da biste se dobili osloboditi od plaka, preporuča se pokrenuti program pranja i ispirati u praznom spremniku, zaspati umjesto praškastog praha dva žlice limunske kiseline (dok se ispiranje treba provesti na maksimalnoj temperaturi vode).

Što učiniti ako stroj za pranje grije vodu

Savjet

  • Ako je stroj za pranje rublja radio više od 7 godina, najvjerojatnije je većina problema u svom radu povezana s tan. Kvaliteta vode iz slavine ostavlja nas da želimo najbolje, stoga se vijek trajanja od deset se znatno smanjuje. Stručnjaci savjetuju zamijeniti ovaj element čim se pojave prvi problemi.
  • Moderni modeli strojeva za pranje rublja opremljeni su funkcijom prisilnog grijanja vode (kako ga pokrenuti, čitati u korisničkom priručniku). Ako je termostat kvar, ova značajka će vam pomoći neko vrijeme učiniti bez zamjene senzora temperature vode.
  • Jedan od pokazatelja da pranje ne zagrijava vodu je miris osovine omotanih stvari. Ne pojavljuje se uvijek, ali ako ste ga primijetili, prije svega je potrebno testirati deset u dobrom stanju.
  • Kako bi se produžio život cjevastog grijaćeg elementa (nakon svega, najčešće se odnosi na zagrijavanje vode), treba koristiti samo visokokvalitetne praške pranja i ne prelazi doziranje deterdženata i brižnih alata. Ako ste zabrinuti za kvalitetu vode iz slavine, postavite filtar za protok kako biste smanjili razinu tvrdoće.

Članak o toj temi: Kako ljepilo pozadinu pod slikanjem: pravi pristup i 9 materijala

Čitaj više