Kako je električna grijana ograda?

Anonim

O dizajnu grijanih tračnica ručnika

Korištenje električne energije je uvijek prikladnije u usporedbi s korištenjem drugih vrsta energije. Električni grijani ručnik je postavljen bilo gdje gdje se pojavljuje potreba za sušenjem posteljine i dodatnim zagrijavanjem prostorije. To je prikladno jer je uključeno samo u pravo vrijeme; činjenicu da se temperatura automatski održava; Činjenica da ne postoji potreba da se uključe u sustav opskrbe tople vode. Kapacitet grijane pruge ručnika je da ne nosi samo sušenje, već i grijane halane, čarape i sve ostalo, što je ugodno nositi toplo. Ako dodatno morate zagrijati sobu, onda morate odabrati željeznicu za ručniku, koja ima veću moć.

Kako je električna grijana ograda?

Uređaj za ručniku.

Električna grijana ograda također nadopunjuje unutrašnjost. Postoji mnogo modifikacija električnih grijanih tračnica za ručnike koje se razlikuju u izgledu. Ako je grijana pruga ručnika bila nespretno i glomazna, a zatim nakon uvođenja novih tehnologija i primjene dizajna, opisan je i atraktivan. Osim toga, da su takvi uređaji zadovoljni da koriste čisto estetski, opremljeni su dodatnim elementima. Ovo je termostat, termostat, tajmer. Iz onoga što će obuzdati će biti opremljeni svojim uređajem ovisit će koliko će to koštati. Na strukturnom načelu, električna grijana ručnika je dva tipa:

  • kombinirani;
  • suhi.

Kako je električna grijana ograda?

Krug kombinirane ograđene ograde.

U kombinaciji je voda zagrijana ručnika, čija se voda zagrijava uz pomoć ten. Umjesto vode, može se koristiti drugi nosač topline: ulje, antifriz. Takvi uređaji su manje ekonomični. Kada leucing nosač, deset ne uspijeva. Electric Electric Electric Work Wild je napravljen, u pravilu, od čelika. Kabel za grijanje je položen u cijeloj duljini. Izvan je prekriven caklom ili kromom. Temperatura vanjske površine ne prelazi 55 ° C kako bi se spriječilo opekline sa slučajnim dodirom. Takve grijane tračnice za ručnike smatraju se ekonomičnim, jer je njihova potrošnja energije usporediva s moći uobičajene elektrolimpije. Mogu se neprestano uključiti. Održavanje temperature osigurat će termostat. Oni su pouzdani, sigurni i imaju vijek trajanja do 10 godina. Odabrani instrument može se instalirati na bilo koje prikladno mjesto kupaonice ili druge sobe.

Preduvjet je samo prisutnost u blizini instalacije utičnice s uzemljenjem.

Grijana pruga ručnika, opremljena dodacima kao što je termostat, termostat i timemer omogućuje vam da se osjećate veću udobnost. Tu su grijane tračnice za ručnike s upravljačkim uređajima pomoću računalnog programa. Način rada takvih uređaja konfiguriran je ovisno o želji potrošača. Da biste naručili možete dobiti uređaje s bilo kojom premazom.

Članak na temu: Perilica rublja "beba"

Na snazi ​​električnih ograda ručnika

Kako je električna grijana ograda?

Što je viša temperatura grijanja ručnika, to je veća njegova snaga.

Snaga prijenosa topline u W / sat ili KCAL / sat se smatra kapacitetom grijane pruge ručnika. Što je veća temperatura grijanja i područje prijenosa topline, veća je snaga instrumenta. Temperatura postavlja termostat. U kupaonici se smanjuje temperatura od najmanje 25 ° C normalna. Izračunata vrijednost snage, na temelju toga, trebala bi biti 140 W / sq. M ili 56 w / kubičnih metara. Za standardnu ​​kupaonicu u visokoj zgradi s površinom od 3,4 m2. Snaga namijenjenog električnog grijanog ručnika se dobiva 3,4 x 140 = 476 W. Od kakva je temperatura konfigurirana termostat, ovisit će o tome koliko je zagrijana potrošnica ručnika, njegova trenutna snaga trošila.

Za samopoapanje električnog grijanog ručnika, svi potrebni materijali su obično dostupni u paketu prilikom kupnje. Alat i materijal za postavljanje utičnice s skrivenim ožičenjem bit će potrebno kako slijedi:

  • Perforator;
  • čekić;
  • sječivo;
  • odvijač;
  • nož;
  • Cementni mort ili alabaster.

Kako je električna grijana ograda?

Ugradnja električnih grijanih tračnica ručnika.

Da biste montirali električnu ogradu, neće vam trebati posebne vještine. S takvim zadatkom na ramenu kako bi se nosili sami. Kada se instalirate, glavna se pozornost posvećuje električnoj sigurnosti. Nemoguće je bez okolnosti preopteretiti kućnu ožičenje. Ukupna snaga svih potrošača u stanu ne smije prelaziti dopušteno opterećenje na ožičenju. Ako je kuća staro aluminijsko ožičenje, onda prekidač mora biti s granicama odgovora od najviše 10 ampera. U tom slučaju će se osigurati sigurnost požara. Kada instalirate utičnicu u kupaonicu, morate koristiti kabel od tri žice. Ako, sa svim uključenim potrošačima, zaštita isključi napajanje, onda se zamjena kućnog ožičenja bakra može zamijeniti, moguće s povećanim promjerom. Najbolje je pozvati stručnjake da dobiju zaključak o stanju električnog ožičenja.

Značajke instalacije instalacije

Kako je električna grijana ograda?

Mjesto postavljanja ručnika mora biti udaljena 70 cm od vode.

Članak na temu: Lijepa kućica s vlastitim rukama: Dekor Ideje za vrt i kuću (48 fotografija)

Mjesto ugradnje ručnika i utičnice ne bi trebalo biti bliže od 70 cm od izvora vode: dizalica, kadu ili tuš. Zagrijana ručnika mora imati uzemljenje. Outlet je opremljen uzemljenjem ili armaturom (tijelo instrumenta mora biti spojen na nultu žicu). Uzemljenje ne samo da osigurava sigurnost, već i eliminira utjecaj lutajućih struja na grijanu ručniku. Utičnica se isporučuje sa zaštitnom kapom. Poželjno je da tračnice ručnika ima zasebni zaštitni uređaj za struju okidača. Svakako provjerite udaljenost od zida navedenog u instalacijskim uputama. Ožičenje na utičnicu je bolje napraviti skriveno. Utičnicu se ne smije smjestiti na hladne zidove, gdje se može formirati kondenzat, stvarajući uvjete za mogući kratki spoj , Utičnica je instalirana samo ugrađena. Prilikom postavljanja prečaca za skriveno ožičenje koristi se strokesis, ali možete napraviti perforator.

Ako instalirate modernu električnu ogradu, koji uključuje termostat, termostat, tajmer, onda možete značajno osjetiti poboljšanje udobnosti, budući da se uvjeti mijenjaju u radikalno. Iz raznolikosti ručnika dostupnih na tržištu, vaša mašta će pomoći u odabiru uređaja s takvim dizajnom koji će naglasiti vaš ukus i originalnost.

Čitaj više