Dekor Noćni stolovi: različite opcije

Anonim

Da biste ukrasili sobu, možete koristiti različite tehnike. Jedna od uobičajenih je korištenje starog namještaja. Nije potrebno požuriti da izbaci zastarjele noćne stolove, od kojih možete dobiti element elementa dizajna vlastitim rukama. Za takav dekor se koriste uobičajeni materijali i boje, što je najvažnije, odmah odlučuje koji se rezultat mora dobiti.

Dekor Noćni stolovi: različite opcije

Da biste ukrasili stari noćni stol, možete koristiti različite atribute: boju, tkanine, gumbe, pa čak i kamenje.

Klasični dekor

Kada završite stolove kreveta, s vlastitim rukama, najbolje je držati se strogog i suzdržanog klasičnog stila, koji je savršen za bilo koji interijer. Takav namještaj nije samo atraktivan, već i vrlo funkcionalan i prikladan.

To će biti idealno za svaku spavaću sobu, a odluka o dizajnu i boji će biti ugodna za vizualnu percepciju.

Za registracijske tablice u klasičnom stilu morate kuhati:

Dekor Noćni stolovi: različite opcije

Bijela boja i tanki sloj glazure pružit će namještaj antičkog učinka.

  1. Boja na drvu, meku glazuru, pastelne boje. Ovisno o ukupnoj dekoriranju spavaće sobe, možete uzeti bilo koju nijansu, ali je najbolje dati sklonost da pušta plin, žutu, pješčanu. Za krajeve kabineta preporuča se uzeti bijelu boju i boju za ukrašavanje vrata, gornji dio, odvojene predmete.
  2. Letvice drva ili plastične male debljine.
  3. Staklene šljunke ili kristali za dekor vanjskog dijela kauča. Najbolje ih je uzeti transparentno, ručka vrata treba odabrati pod općim oblikom takvih kristala.
  4. Za vrh potrebno je pripremiti prozirni komad plastike ili stakla, možete koristiti vitražni prozori, mat stakla.

Možete koristiti različite opcije ukrasa:

Dekor Noćni stolovi: različite opcije

Slika 1. Izrežite svilu ili brokatu, odabran prema presvlaci spavaće sobe, pričvršćen je na površinu noćnog stola.

  1. Kabinet je ukrašen s dvije, tri pa čak i četiri boje. Ali nijanse treba odabrati na takav način da se ističu. To se posebno odnosi na slikanje, koje će ukrasiti vrata.
  2. Ako postoji potreba za korištenjem istočnih, na primjer, kineski stil, tada se kabinet mora biti obojen crvenom bojom, a oblikovanje je crno, nakon čega je prekriven lakom. Ali takav stil treba kombinirati s ukupnim ukrasom prostorije, a ne isticati se među ostatkom namještaja.
  3. U stilu baroka, možete staviti i krevetni stol, na vratima primjene monograma. Za to se koristi unaprijed pripremljena matrica.

Članak o toj temi: Kako zamijeniti ploče laminata, bez rastavljenog spola: postupak zamjene

Prilikom odabira boje, potrebno je uzeti u obzir značajke ukupnog interijera, nemoguće je dogovoriti svjetlosne namještaja i da se ne mrak.

Japanski stil noćni stol

Danas je dekor u orijentalnom stilu popularan, od običnog starog noćnog stola, možete napraviti elegantan stol s kutijom ispod njega, to će biti ukras za bilo koju spavaću sobu. Da bi ovaj predmet interijera potrebno pripremiti sljedeće materijale:

  1. Tamni veo, boja trešnje, crvenkasta, tamnocrvena nijansa. Bilo je dobro pogledati i crvene veo, ali boja se mora uzeti duboko.
  2. Komad riže papira s uzorkom za dekor vrata. Pozadina bi trebala biti svjetla, a crtež je tamno, stiliziran. Izvrsne prikladne hijeroglife, slike bambusa, ptice, ribe.
  3. Za gornji dio, koji će obaviti ulogu tablice, morate uzeti komad bambusove posteljine lagane nijanse.
  4. Ljepilo za platno i dekorativne ručke.

Da biste izvršili dekor u japanskom stilu, možete koristiti različite opcije:

Dekor Noćni stolovi: različite opcije

Koristeći šablone, možete ukrasiti oštricu vrata svijetle motivima u orijentalnom stilu.

  1. Na vratima vrata, crtež se može primijeniti samostalno koristeći ovu matricu. Lijepo prikladni motivi svijetlih boja u orijentalnom stilu. Ako nema papira za riž, također možete koristiti rez prirodne svile, brokata. Tkanina je pričvršćena na površinu s konvencionalnim stamericom. Ova se opcija može odabrati prema ostatku dna spavaće sobe tako da je interijer skladan i elegantan. Primjer je prikazan na slici 1.
  2. Često se koriste male skrivene svjetiljke za takav noćni stol, izrađene su od LED dioda. Od starog i utemeljenog vremena kauča, možete dobiti moderan stilski objekt interijera koji će također koristiti kao element rasvjete.

Olovke odgovaraju metalnom ili drvenom, kvadratnom obliku , Oni mogu biti masivni.

Glamurozna opcija

Za spavaću sobu, djevojka je pogodna za glamursku tablicu blagog hlada. Za proizvodnju takvog namještaja trebate uzeti:
  1. Glazura s sjajnim ili laganim satenskim bojama meka plava boja.
  2. Da biste ukrasili krpu vrata, morate uzeti slamnu ili laganu tkaninu u mali cvjetni uzorak. Gobilena, Velvet, Brocade je pogodan za to.
  3. Elegantna metalna ručka za vrata.
  4. Za vanjsku tablicu morate uzeti 3 posebne stavke koje će igrati ulogu parapeta.

Članak na temu: Zašto lampica za uštedu energije treperi kada je svjetlo isključeno

Za kauč možete koristiti najrazličitije elemente dizajna:

  • Umjesto plave boje, dobro je koristiti blijedo ružičasta, lila, ali i zasićenu burgundiju, nijansa Fuchsia izgleda sjajno. Sve ovisi o ukupnom interijeru i rješenjima u boji;
  • Da biste dovršili vrata, dopuštena je uporaba zlatne ili srebrne boje, ali u ovom slučaju njegova pozadina treba primijeniti tanki uzorak kontrasta. To se radi pomoću matrice;
  • Za vrh koji se može koristiti kao ladicu, mat staklo s uzorkom je dobro prilagođen.

Vintage noćni stol s kotačima i gumbima

Danas je stil vintage, koji je bio toliko popularan početkom 20. stoljeća bio je primjenjiv. Učinite takav dekor noćni stol ili toaletni stol nije tako težak. Jedna opcija je prikazana na slici 2. Za jednu od opcija dekoracije, morate pripremiti sljedeće materijale i alate:

Dekor Noćni stolovi: različite opcije

Slika 2. Uz pomoć matrica, četkice, bojama, upletenim ručkama za vrata, možete napraviti stakleni stol dekor u berba stilu.

  1. Prozirna svijetla boja, koja se može zamijeniti bijelim konvencionalnim velom.
  2. Matte neprozirna boja za vrata krem ​​ili breskve boje, bijela i crna boja koristit će se za dekor.
  3. Tipke kostiju (mogu se zamijeniti drvenim), koji su potrebni za dekor bočnih površina kabela s kreveta.
  4. Matrica za crtanje (u ovom slučaju to će biti slovo s). Kada se bojite, boja se najprije primjenjuje na boju jedne boje, nakon čega se matrica mora malo pomaknuti i preći područje bijelim. Dakle, to će biti vrlo atraktivno crtanje sa sjenom i volumenom.
  5. Vintage upletena ručka za vrata. Možete uzeti bilo koju staru ručku s nepotrebnog ormara, jednostavno je prekrivena brončanom bojom, na vrhu se primjenjuju lagani udarci crne ili srebrne boje kako bi se stvorio učinak površinskog pripravka.
  6. Za vrh morate uzeti komad stakla, čiji je rub već obrađen.
  7. Četke, valjci za nanošenje boje i laka.
  8. Odvijač za pričvršćivanje ručke.
  9. Papir i PVA ljepilo.

Članak o temi: Vrata Snip - Zahtjevi za ugradnju i karakteristike

Za dekor takve krevete, možete koristiti različite dodatke. Uz krevet se može oslikati u različitim bojama, crtež se može odabrati bilo koga. Staklo je bolje kupiti mat, na rubu i na bočnoj krevetu stolovi mogu biti fiksni kosti gumbe ili obojene staklene kamenčiće.

Dekor Noćni stolovi: različite opcije

Slika 3. Za krevet može se aktivno kretati, na uglovima treba pričvrstiti četiri kotača namještaja.

Sam proces ne razlikuje složenosti. Prvo, potrebno je potpuno čistiti površinu od stare boje i laka, nakon čega se bruspak treba liječiti površinom, trebala bi postati glatka. Nakon toga, stablo je prekriveno slojem simulatora ili boja. Crtež se primjenjuje pomoću matrice, gumbi ili šljunak su zalijepljeni na bočnim stranama. Kada crtež vozi, potrebno je pokriti cijelu površinu, nakon sušenja ručke. Staklo je složeno na vrhu, poželjno je popraviti s samoizvlačenjima, pred-drampiranim rupama. Sakrij se takve pričvršćivači mogu se koristiti pomoću gumba. Možete se pričvrstiti na lanac noćni stol, kao što je prikazano na slici 3.

Mnogi kod kuće ili u zemlji nalaze se stari namještaj, koji se više ne koristi, jer njegova površina izgleda otrcano, a ne tako lijepo. Ali čak i iz takvih starih predmeta možete napraviti atraktivne i funkcionalne podatke o unutrašnjosti. Na primjer, s vlastitim rukama iz starog noćnog stola možete napraviti elegantan, originalan predmet unutrašnjosti, trošeći minimalno vrijeme. Kotači i gumbi, kamenje i tkanine mogu ući u potez.

Čitaj više