Izmjenjivač topline vlastitim rukama

Anonim

Izmjenjivač topline vlastitim rukama
Izmjenjivač topline može se nazvati uređaj koji nema vlastiti izvor grijanja, ali vam omogućuje da uklonite toplinu s vanjskih grijača. Ako je potrebno, samostalno možete napraviti izmjenjivač topline. Međutim, prvo morate odlučiti koju vrstu dizajna trebate.

Kako napraviti izmjenjivač topline s vlastitim rukama?

Izmjenjivač topline vlastitim rukama

Najjednostavniji u proizvodnji je zavojnica , Bakrena cijev je najprikladnija za svoj uređaj. Lako je pretučeno i ima visok prijenos topline. Uzmite potreban rez cijevi i nježno ga savijte u spiralu, stavite ga u spremnik ili cijev. Zatim izlaz završava i osigurati. Na kraju cijevi uz pomoć priključaka ubijanja, pričvrstite navojnu spoj. Kao rezultat toga, dobit ćete izmjenjivač topline - zmiju. Kao alternativa bakrenoj cijevi, mogu se koristiti i druge svjetlosne cijevi. Može biti metalastičan ili aluminij.

Izmjenjivač topline vlastitim rukama

Druga vrsta izmjenjivača topline je tzv vodena jakna , Takav tip izmjenjivača topline ima najveću distribuciju u malim kotlovima sustava grijanja i je hermetički spremnik ugrađen unutar kotla i dopuštajući toplinu iz cirkulirajuće tekućine u sustavu grijanja kuće. Nedostatak ove vrste izmjenjivača topline je niska propusnost i ovisnost o temperaturi u sustavu.

Izmjenjivač topline vlastitim rukama

Složeniji za samozadovoljstvo, ali i učinkovitiji izmjenjivač topline dizajn se zove ploča s cijevi. Za neovisnu proizvodnju potrebno je nekoliko valjki. Sastoji se od takve vrste izmjenjivača topline od tri ili više zatvorenih spremnika spojenih cijevima. Na različitim krajevima kapacitivnosti su priključeni na kraju cijevi. Cirkulacija tekućine između njih daje potrebnu izmjenu topline u srednjem dijelu strukture.

Ako želju samostalno izraditi izmjenjivač topline, bez visokih troškova, automobilskih radijatora, grijaće radijatore ili plinske zvučnike mogu se koristiti kao glavni materijal.

Posebna pozornost na uređaj za izmjenjivač topline trebao bi platiti vlasnicima vikendica ili malih vikendica izvan grada i ne mogu koristiti prirodni plin. Uređaj male kamene peći opremljena izmjenjivačem topline omogućit će vam da uživate u toplom i udobnosti u svim sobama. Da biste to učinili, morat ćete kositi dva spremnika u peć međusobno povezana s nekoliko cijevi. Jedan spremnik mora biti pravokutan i nalazi se na dnu, a drugi cilindrični, na katu. Za potrebnu cirkulaciju cijevi, sustav grijanja mora biti pogrešan u zatvoreni krug, tako da je prinos tople vode iz gornjeg cilindričnog spremnika, a uvod ohlađenog na donji pravokutni. Podnošenje neizbježnim zakonima fizike, topla voda će se povećati, pružajući potrebnu cirkulaciju tekućine u svim sobama. S ovim dizajnom potrebno je na gornju točku kruga za ugradnju spremnika za ekspanziju, s kojim će se razina tekućine održavati u sustavu i eliminirati gužve zračnog prometa. Važno je napomenuti da načelo izmjene topline može poslužiti ne samo za grijanje, nego i za hlađenje tekućine.

Članak o toj temi: Električni konvektor Electrolux

Čitaj više