Značajke izbora i ugradnja dizalice Maevskog

Anonim

Maevsky's Crane je vodovodni uređaj za zračni jastuk od grijaćih radijatora.

Zbog činjenice da su sustavi grijanja instalirani u svim kućama i apartmanima, potrebno je odabrati desnu dizalicu Maevsky. Kako odabrati i instalirati? Koji model daje preferencije? Kako koristiti ključ za Crane Maevsky? Razmotriti dalje.

Značajke izbora i ugradnja dizalice Maevskog

Shema strukture dizalice Maevskog.

Načelo radne dizalice

Odabir jedne ili druge vrste ojačanja zaključavanja, potrebno je razumjeti načelo njegovog rada i izvedivost uređivanja.

Kako se zrak pojavljuje u radijatoru? U procesu cirkuliranja rashladnog sredstva, u sustavu se formira određena količina zraka. Zrak, zauzvrat, oblikuje mjehuriće na mjestima s malom brzinom i niskim tlakom rashladnog sredstva. Mjehurići stvaraju gužve za zračni promet koji sprječavaju slobodnu referencu rashladnog sredstva u sustavu. Osim toga, zrak se može pojaviti zbog zastoja sustava grijanja. Za puno funkcioniranje sustava potrebno je ukloniti zrak, a to već radi za dizalicu Maevskog.

Na dodiru izrežite standardnu ​​vanjsku polovicu (¾, 1 inča) nit. Gumeni prsten za brtvljenje stavlja se na tijelo za rezbarenje. Zahvaljujući standardnoj niti, slavina se može instalirati na bilo koju bateriju.

Značajke izbora i ugradnja dizalice Maevskog

Shema dizalice Maevsky: u kućištu 1, napravljen od mjedi, je plovak 2, povezan polugom 3 i ispušnim ventilom 4.

Mali specijalizirani ključ za dizalicu je dizajniran za održavanje uređaja instaliranog na radijatoru u niši, gdje upotreba odvijača nije moguće. Dizajn ključa štiti sustav grijanja od dječjih šala, koji će zasigurno biti ocijenjeni od strane roditelja malih "hostova".

Glavni mehanizam dizalice je igličarni ventil. Kontrola ventila iznutra se provodi posebnim vijkom za zaključavanje, čija je glava napravljena ispod tetraedarske ključeve i ispod odvijača u isto vrijeme.

Ventil je ugrađen nasuprot napajanja rashladnog sredstva ili termostata na radijatorima s gornje strane. Tijekom uporabe morate otvoriti igla ventil s odvijačem ili ključem (odvrnite ga u nekoliko revolucija), kroz preklapaju s igla ventil, rupa će početi iz zraka.

Članak o temi: Kako staviti Tulle uz pomoć vrpce vlastitim rukama

Specifikacije i uređaj

Dizalica za otvaranje okreće se u smjeru suprotnom od kazaljke na satu u smjeru kazaljke na satu. Nakon izlaza svih zraka iz sustava, dizalica se može zatvoriti.

Ako sustav pretpostavlja uporabu pumpe prisilne cirkulacije rashladnog sredstva, zatim prije procesa promicanja zraka potrebno je isključiti i pričekati nekoliko minuta. Ova akcija će pomoći zaustaviti kretanje rashladnog sredstva, a zrak će biti u stanju podići na gornji dio radijatora. Kad je crpka uključena, bum zraka neće biti učinkovit, jer je zrak fasciniran protokom rashladnog sredstva, zrak neće imati vremena za penjanje i zadržavanje na vrhu radijatora.

Ručni otvori su najjednostavniji model dizalice Maevskog. Njegov stanovanje provodi se od visokokvalitetnog mesinga i glave plastike. Pogodan je za adapter radijatora 3/4 ili 1/2 ".

Značajke izbora i ugradnja dizalice Maevskog

Konvektor rada: 1 - tijelo (kućište); 2 - noge; 3 - izmjenjivači topline (1-4); 4 - dio montaže; 5 - Crane Maevsky; 6 - obožavatelji; 7 - el. Distribucijska kutija; 8 - Kontrola roll.

Automatski ventil zrakoplova (automatski) također je izrađen od mjedi, ali ima složeniji dizajn. Ball Automatska dizalica Maevsky se proizvodi u mjedi ili naklopljenoj (krom) kućištu, oblika dizalice je dizajniran za odvijač ili tetrahnu tipku.

Takva dizalica Maevsky ima promjer 1 "i instaliran je na radijatoru bez adaptera. Njegova instalacija će biti najučinkovitija u autonomnom sustavu grijanja. Međutim, nije potrebno montirati automatski za radijatore od lijevanog željeza sustava centralnog grijanja, jer prolazi cirkulaciju vode s česticama prljavštine, što će dovesti do začepljenja dizalice.

Osim toga, centralno grijanje se često odspaje, što dovodi do stalnog stvaranja zraka u velikim količinama. Uzimajući u obzir da izlaz dizalice ima promjer samo 2 mm, za proizvodnju zraka iz sustava nakon što će zaustaviti dugo vremena.

Za takve sustave dostupne su posebne automatske dizalice koje mogu izdržati hidrauličke udarce do 15 atm. Da u sustavu centralnog grijanja nije neuobičajeno.

Članak o temi: Kako napraviti tuš kabinu vlastitim rukama

Domaći proizvođači proizveli su posebne dizalice za radijatore od lijevanog željeza prema GOST9544-93. Dizajn ima mjedeno kućište i može izdržati temperature do 150 ° C, dizajnirane za rad u vodenom mediju iu grijanju pare.

Najsloženiji dizajn je zrakoplov s sigurnosnim ventilom. Njegov ventil je u stanju zaštititi radijator od hidrauličkog udara - oštrih skokova tlaka u cijevi do 20-25 atm. Sustav opruga unutar ispušta vodu kada tlak u sustavu dosegne 15 atm. Ova značajka je posebno relevantna prilikom instaliranja cijevi od polipropilena, metalplastičnih ili obloženih polietilena, koja se može rasprsnuti.

Instalacija i zamjena dizalice Maevskog

Maevsky's Ball Mehanizam ne zahtijeva posebno znanje za samoinstalaciju. Ako otvor nije osiguran na radijatoru u prometnoj gužvi takvom mehanizmu, pluta se može zamijeniti. Sada se mehanizmi oslobađaju s nizom ½, ¾ i 1 inča. Kada kupujete, obratite pozornost na takav element kao polaganje dizalice: ona bi trebala biti silikona ili guma, ali ne i paronit.

Za pričvršćivanje mehanizma, ugradite ga tako da je otvor za zatvarač zraka malo dolje. Zahvaljujući tome, voda koja će ići nakon što će zrak cvjetanje biti prikladan za prikupljanje u spremniku - kantu, zdjelici ili kantici. Za suspenziju možete odabrati traku za traku ili namotati posteljinu kao brtvu na niti.

Zamjena dizalice se provodi na sličan način s njegovom instalacijom. Može biti potrebno koristiti plin ili podesiv ključ za držanje pluta, tako da se ne uvija s dizalicom.

Razmotrite da su svi utikači na radijatorima opremljeni lijevom niti, utikač je oslabljen tijekom vijka dizalice, tako da se mora čuvati.

Čitaj više