Uštedite s umom: odaberite rimske zavjese u Ikei

Anonim

Kada dizajnirate sobu, ne možete zaboraviti na Windows - uspješan dekor će naglasiti stil, stvoriti poseban raspoloženje i pomoći će upravljati laganim potocima. To će koristiti izvrsne rimske zavjese iz IKEA proizvođača.

Uštedite s umom: odaberite rimske zavjese u Ikei

Kvalitetne rimske zavjese

  • Prednosti rimskih zavjesa
  • Dobro kupio
  • Elementi dizajna bilo koje vrste

    Hipermarket IKEA nudi širok raspon zavjesa različitih vrsta, tekstura, boja i stilova. U katalogu će kupac pronaći:

    • Klasične zavjese;
    • Svjetlo tuli;
    • Valjane, rimske, japanske zavjese;
    • jalousie;
    • Kupaonice.

    Uštedite s umom: odaberite rimske zavjese u Ikei

    Odabir modela za dizajn prozora

    Kao što je jasno iz imena, dizajn je izumljen u drevnom Rimu, gdje je tkanina na prozorima pomogla nositi se s jakim svjetlom i toplinom u prostorijama. Rimska verzija dizajna prozora je proizvod iz tkanine da je gornji rub pričvršćen na strehe, a na dnu se isporučuje s posebnim sredstvima za ponderiranje. Prilikom podizanja tkanine zbog umetaka iz gustog materijala prikupljaju strehe u viječuru. U spuštenim državnim umetcima nije vidljivo - čini se da je platno kruti.

    Da ne bi bili razočarani u dizajnu prozora, odaberite zavjese u Ikei ispravno!

    Modeli u katalogu su pogodni za sve prostorije, metalne plastike i standardne drvene prozore, ali kada se kupuju treba smatrati veličinom, metodom pričvršćivanja, materijala i boje.

    Uštedite s umom: odaberite rimske zavjese u Ikei

    Veličina proizvoda

    Glavni kriterij je parametri otvora prozora. Ali osim njih, oni također uzimaju u obzir kako se uspostavlja dizajn. Rimske zavjese se prodaju u Ikei, koji su montirani:

    • izravno do cilja prozora;
    • na zid iznad prozora;
    • Na strop.

    Prva opcija podrazumijeva da platno uz staklo, ponavljajući njegove obrise. U ovom slučaju, zavjese se kombiniraju s drugim elementima dizajna: izvodi se zavjese, tanku zavjesu, lambren.

    Članak o toj temi: klizna pljuska vrata u niši - kako i zašto

    Ako je proizvod pričvršćen na zid ili strop, tkanina se slobodno visi. U tom slučaju, platno bi trebalo pokriti nagib od 8-10 cm.

    Uštedite s umom: odaberite rimske zavjese u Ikei

    Metoda pričvršćivanja

    Za ugradnju trebat će vam posebna meta za rimske zavjese. To je profil s mehanizmom za podizanje koji olakšava kontrolu dizajna.

    Zavjese IKEA se lako objesiti na uobičajeni vijenac. Za to su opremljeni kukama i scenama. Također u trgovini možete kupiti poseban čičak, omogućujući vam da pričvrstite proizvode na bilo koju površinu, uključujući okvir Windows.

    Materijal

    Uštedite s umom: odaberite rimske zavjese u Ikei

    Prije kupnje, razmislite ako trebate potpuno potamniti sobu ili dovoljno da ne dobijete jaku sunčevu svjetlost. Iz toga ovisi o izboru materijala.

    U Ikei se nude zavjese od dvije vrste:

    • Linije "enom", zadivljujuće prostorije;
    • RingLumma linije, lagano trepće svjetlo.

    Blokiranje rimskih zavjesa pogodne su za sobe smještene na sunčanoj strani za dnevne sobe i kućnih kazališta. Prozirne tkanine bit će izvrsno uklopljene u kuhinjski atmosferu, potkrovlje, kupaonicu.

    Uštedite s umom: odaberite rimske zavjese u Ikei

    Model poliestera

    Proizvodi poliestera smatraju se najpristupačnijom. Lako se brine za njih, oni su izdržljivi, ne apsorbiraju mirise, nemojte nemoći i izgledati prekrasno. Isti tko preferira eko-stil, IKEA nudi rimske pamučne zavjese, lana, jute. Prirodni materijali neće uzrokovati alergije i ne štete okolišu, ali treba odabrati s oprezom. Dakle, line zavjese ne vise se u kuhinji: tkanina apsorbira mirise, teško je izbrisati i izgladiti još gore. Ali u sobi su prikladni. Isto vrijedi i za pamuk: vrijedi visiti takve rimske zavjese u dnevnom boravku, spavaću sobu ili vrtić, ali bolje ih ne koristiti za kuhinjski dekor.

    Bojanje i dizajn

    U hipermarketu Ikea prodaje gotove rimske zavjese različitih boja. Dizajneri daju prioritet strogom laknom stilu koji se uklapa u bilo koju sobu. Ali možete naručiti pojedinca krojenje iz tkanine prikazanog u katalogu.

    Članak na temu: Dizajn lonaca cvijeća to učiniti sami

    Uštedite s umom: odaberite rimske zavjese u Ikei

    Ako ne znate kako odabrati rimske zavjese u boji i crtanje ćete koristiti takve savjete:

    1. Za sobe s tamnim zidovima odabrano je ukras prozora svjetlosnih nijansi. Ako dominira smeđa, zelena, plava ili terakota, tada zavjese objesiti istu boju, ali malo lakše.
    2. Višebojni modeli s velikim uzorcima nisu prikladni za male sobe: bolje je odabrati zavjesu s nepažljivim uzorom ili na sve monofoni. Horizontalne bendove vizualno proširuju sobu, a okomita čini više.
    3. Veličina sobe uzrokuje i odabir boje: tamne nijanse i svijetli tonovi koriste se u dizajnu prostrane sobe, blagi pastel - mali.
    4. Bijele zavjese koje se često nalaze na stranicama iKea kataloške stranice bolje su prikladne za interijere s elementima iste boje. Oni izgledaju dobro na širokim prozorima, dodajući svjetlo i vizualno širenje prostora. Ali ako su zidovi potpuno obojani u bijeloj boji, bolje je odbiti takve zavjese.

      Uštedite s umom: odaberite rimske zavjese u Ikei

    5. Planeve tamnih nijansi bolje su u kombinaciji s zračnim tila ili svjetlosnih zavjesa, dok se boje mogu međusobno kontrastirati ili se razlikuju po nekoliko nijansi.
    6. Ponekad unutrašnjost nema dominantne boje. U ovom slučaju, zavjese su odabrane u tonu velikih predmeta, kao što je namještaj.

    Prednosti rimskih zavjesa

    Uštedite s umom: odaberite rimske zavjese u Ikei

    Ako ste još uvijek u nedoumici, je li vrijedno stjecanja rimskih zavjesa, pročitajte prednosti modela:

    1. Oni su također prikladni za plastiku, a za drvene prozore, kombiniraju se s zavjesama, til i drugim dizajnerskim elementima.
    2. Postoje opcije za bilo koje interijere, stilove i prostorije: ukusno odabrane rimske zavjese u kupaonici izgledaju impresivno kao u dnevnom boravku ili uredu.
    3. Rimska zavjesa štedi prostor, koji je važan za male sobe i interijere u stilu minimalizma.

      Uštedite s umom: odaberite rimske zavjese u Ikei

    4. Zavjese su višenamjenski: sakrij stanovnici iz znatiželjnih pogleda, doprinose očuvanju topline zimi i hladnoću u ljetnim mjesecima, štite od sunca, djeluju kao element za dekor, pomažu u stvaranju ugodne atmosfere.
    5. Rimske zavjese su jednostavne za instalaciju, upravljanje i brigu. IKEA proizvodi se lako samostalno montiraju, koristeći prateće upute, pa čak i dijete može otvoriti i zatvoriti. Da bi ih očistili od prašine, dovoljno je izbrisati.
    6. Tekstil je impregniran s posebnim pripravkom koji štiti utjecaj vlage, izgaranja i prekomjerne kontaminacije.
    7. Izbor je ogroman: od transparentan, kao da je tkani od svjetlosti, tkanine do guste zavjese zasićene nijanse.

    Članak o toj temi: Izgradnja kuće za lovca u taigi

    Uštedite s umom: odaberite rimske zavjese u Ikei

    Dobro kupio

    Kupi dekor za Windows je jednostavan u bilo kojoj trgovini. Ali IKEA je jasno dodijeljena između ostalih hipermarketa. Ovdje vrijedi kupuje zavjese jer:

    • Društvo pažljivo prati kvalitetu proizvoda, jamčeći njegovu izdržljivost.
    • IKEA zavjese i zavjese mogu se montirati neovisno, vođeni priloženim uputama ili naručiti instalaciju za naknadu.
    • Menadžeri i dizajneri stalno rade na ažuriranju raspona, nude kupcima novih stavki i najmodernijih modela.
    • Nezabilna prednost IKEA je pristupačna cijena robe: prosječna cijena za rimske zavjese je 800-1000 str.

      Uštedite s umom: odaberite rimske zavjese u Ikei

    • Ako ne odgovaraju gotove modele, možete naručiti krojenje. Masters IKEA će napraviti zavjesu nestandardnih veličina iz tkanine koju ćete odabrati. Slika se stavlja na tkaninu pomoću ispisa fotografija, na primjer, rimske zavjese 3D model izgleda prekrasno.
    • Katalog predstavlja ogroman izbor tkanina: transparentna, prozirna i gusta, monofonska i raznobojna, od prirodnih i sintetičkih vlakana. Lako ćete pokupiti proizvod na okus.
    • U Ikei, možete naručiti ne samo zavjese, već cijeli komplet, koji također uključuje zavjese i prekrivače.

    Pogledajte video dizajn

    Pokušajte kupiti elegantne i visokokvalitetne IKEA proizvode i vi osobno uvjerite koristi suradnje s hipermarketom!

    Čitaj više