Kupaonski grijači

Anonim

Kupaonski grijači

Koliko je relevantno grijanje kupaonice zimi! Izlazim iz topline kupelji ili tople duše, želim se naći u istoj toploj sobi. A za obitelji s djecom, grijanje kupaonice postaje obavezno. U osnovi, grijači, radijatori i baterije koriste kao grijači i baterije. Međutim, sada postoji mnogo drugih učinkovitih načina za zagrijavanje kupaonica, koje ćemo o tome reći u ovom članku.

Kupaonski grijači

Zahtjevi

Apsolutno sve vrste grijača u kupaonici moraju ispunjavati sljedeće zahtjeve:

  1. Oni moraju biti prilagođeni za rad u visokoj vlažnosti, odnosno zaštićeni od vodenog spreja, oštre kapi temperature i korozije.
  2. Mora zauzeti što je više moguće prostora, jer su obično kupaonice male, a svaka stranica u njoj već ima svoju svrhu.
  3. Moramo imati potrebnu moć dovoljnu za zagrijavanje kupaonice.
  4. Moć grijača trebala bi biti sigurna i za samu sobu i za ljude koji žive u kući, osobito djece.
  5. Uređaji za grijanje trebaju izgledati estetski i lijepo. Bilo bi lijepo kad bi odgovarali stilu interijera i ne pokvare opću pozadinu.

Kupaonski grijači

Kupaonski grijači

Pogleda

Srećom, sada postoje mnogi uređaji za izolacijske kupaonice. Razmotrite ih detaljnije.

Radijatori za grijanje vode iz aluminija i bakra

Umjesto toga, stari teški zamagljeni željezni radijatori, izmislili su dovoljno laganih, estetskih radijatora iz aluminija i bakra. Za razliku od svojih prethodnika, vrlo se brzo zagrijavaju, a prema tome se soba zagrijava u kraćem vremenskom razdoblju. Radijatori ove vrste su aluminijski i bakar-aluminij. Zahvaljujući dizajniranju takvih radijatora održava se željeni stupanj vlage u prostoriji. Oni su jeftiniji i teže mnogo manje od lijevanog željeza radijatora koji pojednostavljuju instalacijski proces.

Kupaonski grijači

Kupaonski grijači

Ploča (infracrveno)

Oni se razlikuju od konvencionalnih električnih grijača grijanjem ne zrak u zatvorenom prostoru, već ravnim zidovima i spolu. Mjesto grijača panela služi kao strop. Ovaj uređaj je uglavnom izrađen od termalne izolacijske ploče i kvarcni emitera. Zagrijana do 260 ° C, uz pomoć kvarcnog emitera, infracrvene zrake su usmjerene na pod, zidove, predmete i ljude.

Ovaj uređaj ne zauzima apsolutno nikakvo mjesto. Brzo se zagrijava i isključuje se ako dosegne visoku temperaturu. Još jedna važna prednost bojlera je da možete odabrati smjer infracrvenih zraka sami, zagrijavati odvojene dijelove velike kupaonice ili druge sobe. To vam omogućuje da uštedite mnogo struje, bez potrošnje uloženo, ali na određene stavke. U isto vrijeme, može raditi na bilo kojoj razini vlažnosti.

Međutim, budite sigurni da je odabrana opcija prikladna za kupaonicu, jer se neki modeli pružaju isključivo za stambeni i uredski prostor. Unatoč činjenici da je cijena panelnih grijača nešto viši od drugih vrsta sustava grijanja, njihov dugi vijek trajanja i jednostavnost korištenja isplatit će sve troškove kupnje.

Kupaonski grijači

Konvektivni infracrveni modularni

Kao iu drugim uređajima, glavni dio takvog grijača je grijaći element koji se sastoji od posebnog praha s nichrom nit unutar. Dio za grijanje pokriva slučaj silhoune, koji u obliku podsjeća na crnu keramičku ploču. Ovaj se uređaj smatra zidom. Izvana, izgleda prilično moderno i moderno.

Članak o temi: dekor tablica DIY: Decoupage, Cracker, Slikarstvo

Zbog modularnog dizajna, veličina i snaga uređaja mogu se mijenjati. Kontrola temperature i promjena načina se provodi pomoću termostata i upravljačke ploče. Unutar grijača se može zagrijati na 350 ° C, a tijelo je maksimalno do 60 ° C. Uređaj karakterizira visoka energelna sigurnost i pogodan je za rad u sobama s visokom vlagom.

Postoji modifikacija ovog grijača, koji radi bez infracrvenih zraka. Također karakterizira modularni dizajn, ali izgleda kao prozirna ploča s horizontalno usmjerenim sjenilama. Topli zrak od panela sličan je toplom zraku iz ventilatora, bez pokretnih dijelova i buke u uređaju.

Kupaonski grijači

Kupaonski grijači

Ulje

Jedan od najpopularnijih vrsta grijača su naftni radijatori. Mogu se vidjeti u apartmanu i privatnim kućama, kao iu uredima. Oni se lako miješaju, tako da se kupaonica precizno brišu s ovim uređajem. Oni su sigurni i posjeduju kapacitet od 1000-2500 W. Sastoji se od metalnog kućišta u kojem se nalazi električna spiralna. Ostatak unutarnjeg prostora kućišta ispunjen je mineralnim uljem.

Struja zagrijava spiralu, čija se toplina prenosi ulje. Zbog kuhanog ulja zagrijava samo kućište, a zatim zrak sobe.

Uljni radijatori obično su dizajnirani od malih metalnih dijelova nalik obliku rebra. Snaga prijenosa topline ovisi o njihovoj količini. Automatski senzor podešava temperaturu radijatora. Kada pregrijava, zaustavlja rad, a kada se temperatura smanjuje, okreće se na grijaču.

Prednosti takvog grijača je:

  • visoko, ali u isto vrijeme sigurna maksimalna temperatura (600 stupnjeva Celzija);
  • Nema zvuka kada se koristi; Dostupnost AutoMeter; Oprema s kotačima, s kojima se radijator lako premjestiti s jednog mjesta na drugo, i iz jedne sobe u drugu.

Kupaonski grijači

Radijatori ulja smatraju se nesigurnim, koji se zagrijavaju do 1200 s i nemaju termostat. Neki modeli opremljeni su ionizatorom zraka. Pruža vlažnost u prostoriji i sprječava sušenje zraka.

Nedostatak grijača nafte je da su sporiji u usporedbi s drugim vrstama grijača. Osim toga, njihova veličina zahtijeva prostor u sobi. Također možete naići na takve modele koje neugodan miris distribuira tijekom rada.

Kupaonski grijači

Kupaonski grijači

Izolacija konvektora (elektrocondektor)

Grijači konvektora brišu se stambeni, uredski i drugi prostori. Ima kapacitet do 2500 W. Sastoji se od pravokutnog metalnog kućišta i spiralne spirale. Prolazeći kroz dio grijanja, hladan zrak se pretvara u toplo. Povratak na radijator, zrak zagrijava sam uređaj. Na podu i zidovima instalirane su izolaciju konvektora. Njihova učinkovitost se povećava ako ih stave u nastavku.

Članak na temu: Kako napraviti meku uzglavlje vlastitim rukama (fotografija i video)

Modeli opremljeni grijaćim elementom od keramike ne spaljuju zrak. Također, kao što se primjenjuje na kupaonicu proizvode posebne modele koji mogu raditi s visokom vlagom. Dakle, prednosti convector grijača je: nema buke prilikom rada, mogućnost kretanja, brzine zagrijavanja, dugoročne koherencije, sposobnost povezivanja nekoliko elektrocvektora u jednu mrežu, ekonomski otpad, tijelo otporno na vlagu, sigurnost, sigurnost, sigurnost, sigurnost, sigurnost, sigurnost, sigurnost, sigurnost, sigurnost, sigurnost, lijep dizajn.

Jedini nedostatak je potreba za ugrađenim ventilatorom, koji je dužan ubrzati proces izolacije prostora. Međutim, u ovom slučaju uređaj će raditi s bukom. Također treba napomenuti o posljednjoj novost među izolacijom konvektora, koji se naziva filmski konvektor. Izvana izgleda kao roll, visi na zidovima ili na vratima ili prozorima.

Kupaonski grijači

Grijač

Naravno, ovaj tip uređaja za grijanje je najlakši i pristupačan i po cijeni i drugim parametrima. Ovo je najbrži način izolacije malih soba. Stoga se često stavlja u kupaonicu. Moć grijača ventilatora varira od 2000. do 2500 W. Grijači ventilatora su različitih oblika, ali u pravilu, male veličine.

Zahvaljujući kompaktnosti i jednostavnosti grijača ventilatora, mogu se instalirati na pod, a na zidovima, pa čak i na površini glatkih namještaja ili prozora. Grijač ventilatora iz plastičnog kućišta, ventilator i spirale za grijanje. Toplina s vrućih spirala (doseže maksimalno 800 stupnjeva Celzija) uz pomoć ventilatora prenesenog prema van, to jest, u prostoriju. Dakle, mogu se pripisati prednosti grijača ventilatora: njihovo brzo zagrijavanje prostorije, jednostavnost kontrole, male veličine, atraktivan izgled.

Nedostaci uključuju: dosadnu buku, objavljenu od ventilatora tijekom rada uređaja, kao i neugodan miris koji se pojavljuje ako se prašina sastavi na spiralu.

Kupaonski grijači

Kupaonski grijači

Inverter klima uređaj (zračne zračne pumpe)

To je oprema koja sranje svježeg zraka s ulice čini ga toplim i prenosi ga u kuću. Ovaj zadatak obavlja pumpa za inventar. Rad takvog aparata smatra se najprihvatljivijim, s obzirom na činjenicu da uređaj ne čini štetne tvari tijekom rada.

Njegove prednosti, prvenstveno uključuju činjenicu da se uređaj za grijanje i klimatiziranje kombiniraju. Drugo, inverter klima uređaj ima najveću učinkovitost. Sposoban je raditi u takvim uvjetima kada je na -20 stupnjeva Celzija. Glavni nedostatak je njihov visoki troškovi.

Kupaonski grijači

Kupaonski grijači

Baterija od svinja

Uobičajena opcija za zagrijavanje prostorije, osim, to je jeftinije u usporedbi s drugim vrstama. Održiva oštećenja, izdržljiva i pouzdana opcija koja će služiti dugi niz godina. Nedostatak je slab prijenos topline i teška.

Kupaonski grijači

Čelična baterija

To je vrlo praktičan element za grijanje. Odlikuje se visokim prijenosom topline, lakoćom ugradnje i povećanom toplinskom inercijom. Nedostatak je osjetljivost metala do vlage.

Kupaonski grijači

Izračunati potrebnu snagu

Snaga uređaja za grijanje je najvažnija karakteristika. Vođeni ovim pokazateljem, morate kupiti grijač za jednu ili drugu sobu. Da biste odlučili o moći, morate znati prostor u sobi.

Članak na temu: predsoblje u engleskom stilu

U nastavku je mali popis s kvadratnim indikatorima koje trebate ispustiti i nužni za ovu moć:

  1. Za 5-6 m2. Trebat će 500 watts.
  2. Za 7-9 m2. Trebat će 750 W.
  3. Za 10-12 m2. Trebat će 1000 W.
  4. Za 12-14 m2. Trebat će 1250 W.
  5. Za 15-17 m2. Trebat će 1500 W.
  6. Za 18-19 m2. Trebat će 1750 W.
  7. Za 20-23 m2. Trebat će 2000 W.
  8. Za 24-27 m2. Trebat će vam 2500 W.

Kupaonski grijači

Kupaonski grijači

Dodatne metode grijanja kupaonice

Osim gore navedenih metoda grijanja kupaonice, postoji nekoliko izvanrednih načina:

  • grijana kupaonica s grijanim pod;
  • Uz pomoć vrućeg sustava plinth;
  • Grijana željeznica ručnika.

Prva metoda podrazumijeva podršku za toplu temperaturu u kupaonici s grijanim pod, koji se provodi pomoću električnih kablova koji su položili petlje u podnim slojevima. Ova metoda, kao i druge načine, ima nekoliko prednosti i nedostataka. Nedostaci grijanog poda mogu se pripisati, prilično česta sumnja u sigurnost električne struje pod nogama, odnosno o izolaciji i kontaktima; Što se tiče elektromagnetskih polja koja mogu oštetiti zdravlje, kao i skupe troškove kupnje i instaliranja takvog sustava. Osim toga, instalirati grijani podni sustav, potrebno je povećati debljinu postojećeg poda od strane drugog centimetra, što je nepoželjno za kupaonice s visinom od 2,5 metara.

Prednosti ove metode uključuju udobnost, jednostavnost rada i pouzdanost. Osim toga, ove sumnje u sigurnost sustava nisu potkrijepljene, a jamstvo njezina osoblja postiže 15 godina.

Kupaonski grijači

Unatoč činjenici da je sama sustav nije jeftin, dovoljno je ekonomičan:

  • Zahvaljujući termostatu, grijanje je uključeno kratko vrijeme.
  • Sustav ravnomjerno zagrijava cijelu kupaonicu i ublažava od potrebe da stavite druge uređaje za grijanje koji zauzimaju, ako malo, onda dovoljno prostora u kupaonici.

Kupaonski grijači

Kupaonski grijači

"HOT PLINTH"

Suština sustava je da umjesto običnih postolja na podu prostorije, posebni dijelovi su složeni grijaćim elementom unutar, koji izgledaju kao obični postolje. Odjeljci su izrađeni od poroznog kamena, a oni karakteriziraju visoka čvrstoća, stabilnost i otpornost na vlagu. Ova metoda zagrijavanja kupaonice je vrlo učinkovita i ne zauzima apsolutno nikakvo mjesto.

Kupaonski grijači

Grijana pruga ručnika

Rastavljeni tornjevi električnih i rad na principu grijanja vode. Ne može se reći da su dobro zagrijani s kupaonicom, ali oni mogu održati pozitivnu unutarnju temperaturu. Moraju se kombinirati s drugim načinima zagrijavanja kupaonice. Na primjer, s toplim katovima.

Kupaonski grijači

Kupaonski grijači

Kako odabrati najbolji radijator?

Prije kupnje jedne ili druge vrste grijača, prvo odlučite o svom proračunu i jasno navesti zahtjeve grijača. Ne zaboravite na opće zahtjeve za sve metode grijanja.

Način grijanja kupaonice je najbolje razmišljati o fazi popravka, jer u ovom slučaju ne možete se ograničiti u odabiru i instaliranje najpogodnijeg, učinkovitog i modernog vrha grijača. U svakom slučaju, saznajte sve prednosti i minuse odabrane opcije.

Kupaonski grijači

Čitaj više