Lječnik: Upute za uporabu kod kuće

Anonim

Vjerojatno ne pronaći osobu koja se ne raduje kupnjom novog stanovanja. Ali nekoliko sretnih vlasnika novog stana ili kod kuće su od sebe kao i oni još uvijek imaju problema.

Lječnik: Upute za uporabu kod kuće

Pozadina je prilično bye kako bi se kazniti, glavna stvar je odabrati pravo ljepilo

Proces popravka može biti brz i jednostavan samo kada profesionalci i ključ u ruke. Ali, nažalost, ne svaka obiteljska veličina proračuna vam omogućuje da platite usluge građevinske brigade. Stoga, mnogi moraju preuzeti inicijativu u svojim rukama. A ako nemate vještine servisera, bolje je razmisliti o sedam puta, a tek tada početi kupovati materijale i obavljati posao. Uostalom, čak i takva sitnica, kao što je skupno ljepilo, u nesposobnim rukama može napraviti probleme.

Što uzeti u obzir prije nego što odaberete ljepilo

Usput, ako želite spremiti i dobiti izvorni dizajn sobe, onda je najbolji premaz za zidove od pozadine, nećete naći. Nije ni čudo da ih mnogo generacija bira kao bolji materijal za dekoraciju zida.

Lječnik: Upute za uporabu kod kuće

Pozadina - najpopularnija pokrivenost zidova

Radimo se s više, za koje su pozadine koje su zaslužene folklornim prepoznavanjem:

  • Nije skupo. U usporedbi s ostatkom zidova kako bi dovršili zidove, pozadine imaju relativno nisku cijenu, a zbog prisutnosti velikog broja njihovih sorti, svatko može odabrati mogućnost za sebe koji odgovara veličini novčanika.
  • Pozadine ne zahtijevaju pažljivu i skupu pripremu zidova, štoviše, postoje takve vrste pozadina platna koji će pomoći sakriti njihove nepravilnosti i nedostatke, pa čak i obući zidni obloge. Zbog toga se troškovi popravaka značajno smanjuju.
  • Wallpaper Canvas je pogodan za bilo koju sobu. Do danas, postoje mnoge vrste pozadina koje se ne mogu samo oprati i obojiti, već i za rukovanje čišćenjem kemikalija, a neki proizvodi moderne pozadinske industrije također sprječavaju pojavu kalupa i gljivica te čak dopuštaju zidovima da "diše" ,
  • Obirnost pozadina dizajna je samo iznenađujuće. Ako su naše bake ili majke morale birati između pozadine u cvijetu i cvijetu, onda danas pozadinski saloni pružaju veliki izbor boja i dizajna rješenja. Osim toga, na tržištu se počeo pojavljivati ​​zanimljive i originalne pozadine, tekstilne pozadine, pa čak i platno s 3D uzorak. Dizajn većine modernih pozadina nije čak ni zaposlenici proizvođača, nego poznatih umjetnika i dekoratera, koji vam omogućuje najgore zidove u apartmanu s pravim remek-djelima.

Članak o temi: Uputa: Kako staviti laminat - duž ili preko

Općenito, na temelju gore navedenog, može se podrazumijevati da je pozadina najbolji izbor za sve popravke. Ali to je vrijedno razumijevanja da je kupnja visokokvalitetnog pozadina platna je samo vrh ledenog brijega, jer treba biti blokiran, a za to je potrebno odabrati i pripremiti ljepilo pozadine.

Kako odabrati ljepilo za pozadinu

Raspon ljepljivih pripravaka na modernom građevinskom tržištu je jednostavno ogroman. Oni su domaći i strani proizvođači. I iako je osnova za sve ljepila isti (modificirani škrob), to je njegova kvaliteta i količina posebnih aditiva koje se mjeri cijena i učinkovitost ljepila. Sastav standardnog ljepila je gotovo isti: uključuje bazu, baktericide, pvs, fungicide. Materijal za bazu može biti najrazličitiji, glavni uvjet je biti transparentan i viskozan.

Lječnik: Upute za uporabu kod kuće

Važno je napraviti pravilno i primijeniti ljepilo.

U skupim ljepilama tapeta koristi se metilceluloza kao osnova. U jeftiniju - škrob. A budući da je škrob također ograničen, a zatim su ljepila na njegovoj osnovi bezopasna za ljudsko zdravlje i životinje. Postoji nekoliko vrsta ljepila:

  1. Na temelju netretiranih škroba. Takvi ljepili se koriste za lijepljenje vinilne pozadine. Oni su zadovoljni svojom umjerenom cijenom i kvalitetom, ali proces njihove pripreme je prilično kompliciran i zahtijeva puno vremena, budući da se takav škrob otapa samo u kipućoj vodi i potrebno je prokuhati do 50 minuta. Ovo ljepilo se može pripremiti neovisno kod kuće. Istina, je li ušteda vremena i rezultat rezultata vrijedi, pitanje je.
  2. Na temelju modificiranog škroba. Slična opcija ljepila je prilično skupa, ali vrijedi to. Takvo ljepilo se može razmnožiti čak iu hladnoj vodi i za nekoliko minuta.

Ljepilo na temelju CMC-a također je podijeljen u 2 vrste:

Članak o toj temi: Koje su stropna svjetla u japanskom stilu?

1. Jednostavno ljepilo s osnovom domaćeg CMC-a. Njegova prednost je prilično niska cijena, ali vrijeme otekline takvog ljepila može biti do 3 sata.

2. uvezeni CMC ljepilo. On brzo bubre i odlikuje se iznimnom kvalitetom, međutim, cijena takvog ljepila je prilično visoka.

Adhezivni pripravci su načinjeni u suhom iu gotovom obliku, što vam omogućuje da uštedite ili kada kuhate ili novac i mjesto tijekom prijevoza. Stoga, u slučaju plaće velikih prostorija, najbolje je zaustaviti svoj izbor na suho ljepilo.

Pitanje prednosti jedne vrste adhezije kako bi se jednostavno pogrešno ispravno, jer je svaki tip namijenjen za određenu vrstu pozadine i ima potrebne tehničke karakteristike potrebne za to.

Lječnik: Upute za uporabu kod kuće

Jednostavno proces odabira ljepila pomoći će usporedni tablicu

Mnogi proizvođači označavaju svoje proizvode ne samo natpisi na ambalaži, nego i paketi u boji. Obično postavljanje boja, ovisno o raznolikosti ljepila, je kako slijedi:

  • Žuta ambalaža se koristi za tzv. Univerzalni ljepilo, koji je pogodan za obične papirne pozadine.
  • Plavi paketi u boji znači da u njemu ljepilo za vinil pozadinu ili papirnati pozadinu.
  • U crvenoj ambalaži, sastava ljepila za tekstil, fiberglass, fliesline, pa čak i za metalizirane ili laminirane pozadine prodaju se. Općenito, za teške sorte platna pozadine.

Pitanje koliko je potrebno ljepilo jedan od najpopularnijih među početničkim graditeljima. Odgovor je prilično mutan, jer sve, opet, ovisit će o vrsti pozadine, vrsti i kvalitete ljepila, i, naravno, veličine sobe. Istina, profesionalni graditelji savjetuju da se više pakiranja. Vjerujte mi, rijetko se ispostavlja da je suvišno. Obično je formula za izračunavanje ljepila pozadine napisan na pakiranju. Tu je i detaljna uputa koja će odgovoriti na pitanje kako napraviti ljepilo. Glavna stvar je učiniti bez nepotrebne manifestacije inicijative i da ne donosite nikakve izmjene niza i značajke kuhanja.

Članak o temi: metode i mogućnosti pričvršćivanja školjke

Kako držati pozadinu

Lion je udio uspjeha u sticni pozadinu određuje kvalitetu ljepila, jer ako je ispravno netočan, vjerojatno je da platno može nestati ili ići mjehurići. Što će dovesti do pretjeranog otpada živaca i novca za novu pozadinu i ljepilo.

Također je vrijedno pamćenja da se svježe natlažene pozadine "boje" nacrte i promjene u sobnoj temperaturi. Stoga se strogo ne preporučuje otvaranje prozora od početka postupka miješanja i dok pozadinu potpuno suše.

Stastruka soba s pozadinom treba pokrenuti s lijeve strane prozora kuta i kretati se oko perimetra prostorije. Prostor iznad vrata i prozora su u posljednjem skretanju.

Lječnik: Upute za uporabu kod kuće

Pravilna prijava ljepila osigurat će uspješno puhanje

Ako želite staviti ukrasne pruge male širine ili ojačati zglobove, koristite poseban ljepilo za zidove pozadine. Zapamtite, ako ste u potpunosti pridržavati tehnologije i primijeniti samo pravilno kuhani ljepilo za pozadinu, onda će vam popravak oduševiti dugi niz godina. I neće donijeti dodatnu gnjavažu.

Čitaj više