Ljepilo CMC za pozadinu: Specifikacije

Anonim

Čišćenje CMC-a za dosta dugo vremena ostaje jedno od najpopularnijih rješenja koja se koriste za oblaganje pozadine. Pružajući snažne i pouzdane ljepljenje na zidnu površinu, ima još jednu, vrlo važnu prednost.

Ljepilo CMC za pozadinu: Specifikacije

CMC vrste - mnoge

Dakle, za razliku od nekih analoga, ovaj adhezijski pripravak može se uzgojiti, u stvari, na bilo kojoj temperaturi vode. I u isto vrijeme ne ugrušci, grudice i različiti oblici sedimenta neće se formirati u ljepljivoj otopini. Sve to je zbog svojih operativnih i tehničkih karakteristika, kao i kemijska svojstva sirovina.

Tehničke specifikacije Čišćenje CMC za pozadinu

Što se tiče samog imena, ljepilo za CMC pozadinu proizvedena je na temelju posebne tvari koja se zove karboksimetil celuloza. Za praktičnost izgovora i oznaka proizvođači su odlučili smanjiti ime stvaranjem kratica na temelju početnih slova svakog od tri dijela komponente karboksimetilceluloze. Ispalo je ono što imamo danas i što smo navikli - cmc. U svom izgledu predstavlja bijeli materijal u prahu koji se sastoji od malih granula.

Ljepilo CMC za pozadinu: Specifikacije

CMC su male bijele granule

Što se tiče osnovnih obilježja koje treba uzeti u obzir pri odabiru, vrijedi obratiti pozornost na koju boju ima prah. Ni u kojem slučaju ne bi trebao biti žuti. Takvi proizvodi, u pravilu, opskrbljuju beskrupulozne ili kapuljačke proizvođače na tržištu. Takav proizvod ne samo da ne zadovoljava standarde lijepljenja, već također može pokvariti pojavu pozadine, na primjer, ako govorimo o platnim papirima. Zbog žute boje ljepila, mogu napraviti žute mrlje koje se već mogu ispraviti, a vi ćete morati prenijeti cijelu sobu koju su napravili norme na sastava ljepila trebala bi imati samo bijelu boju. Takvi proizvodi karakteriziraju najviša kvaliteta, uz miješanje tvori ravnomjernu homogenu masu bez kvržica i oborina.

Pažnja! Unatoč širokom rasponu ovog proizvoda, predstavljen u pozadini i građevinarnicama, morate pažljivo proučavati svaki određeni pogled pri kupnji. Posebnu pozornost treba posvetiti boji.

Ako uzmemo u obzir klasifikaciju ovog kompozicije s obzirom na dragovoh kakve vrste blagajne namijenjene, onda se ovdje mogu razlikovati tri glavna sorti:

  • Za svjetlosnu pozadinu.
  • Za medij.
  • Za teže.

Članak o toj temi: Novac na vratima radi sami: preporuke (video)

Viskoznost otopine i, kao rezultat toga, sposobnost sigurno lijepiti teže platno određen je razinom glavne sirovine - karboksimetilceluloze. Više, odnosno iznad viskoznosti pripravka. I teže platnene (na primjer, vinil, ili čak pozadinu linkera) možete sigurno zalijepiti na radnu površinu zidova.

Ljepilo CMC za pozadinu: Specifikacije

Algoritam blijedi i lijepljenje pozadine

U posljednjih nekoliko godina, rasuti ljepilo CMC-a s dodatnim antiseptičkim svojstvima je vrlo popularan. To postaje moguće zbog uporabe posebnih aditiva. Dakle, ovaj premaz vrlo uspješno sprječava formiranje i širenje plijesni i gljivice.

Tehnički podaci

Tako ćemo detaljnije detaljnije navesti glavne tehnike ovog ljepila:

  1. Sadržaj u sastavu suhe tvari je najmanje 57%.
  2. Udio aktivne tvari na ukupni volumen suhe tvari je najmanje 69%.
  3. Udio natrijevog klorida u ukupnom volumenu suhe tvari je 21%.
  4. Sadržaj vlage u proizvodu je 12%.
  5. Vrijeme potpunog oteklina za dobivanje homogene mase ne prelazi 2 sata.
  6. Prikladnost od 4% otopine je najmanje 7 dana.

Važno je napomenuti da CMC ljepilo ima posebne aditive koji mu daju svojstva insekticida, te također sprječavaju blater. Osim toga, apsolutno je sigurno za ljudsko zdravlje, jer njegov sastav nije otrovan.

Štoviše. Ponekad se može dodati drugim rješenjima, na primjer, za liječenje pločice, u pričvršćivanju na temelju cementa i krede, što povećava njihovu čvrstoću i ljepljive karakteristike.

Ljepilo CMC za pozadinu: Specifikacije

CMC se može zalijepiti različitim vrstama pozadine, kao i drugim materijalima

Sve ove karakteristike pokazuju zašto je ovaj proizvod već bio tako vrlo popularan na tržištu za popravak i izgradnju. Osim toga, važan čimbenik je niska cijena CMSC-a, što ga čini prilično pristupačnim za sve kategorije kupaca. Proizvođači upravljaju zadržati konkurentne troškove kako bi se osigurala dosljedno visoka razina prodaje. Usput, sada razgovarajmo o proizvođačima.

Članak o toj temi: Vrata na valjcima - suspendirana i montirana s gornjom željeznicom

Proizvođači HMC ljepila

Na građevinskim tržištima iu specijaliziranim pozadinskim trgovinama možete zadovoljiti proizvode domaćih i stranih tvornica. Ljepilo CMC ruske proizvodnje karakterizira jeftina cijena i prihvatljive karakteristike. Ipak, on se nadima, u pravilu, u roku od 2 sata, što je dopušteno prema standardnom gost. Za razliku od njega, uvezeni proizvodi su mnogo skuplji. U isto vrijeme, može se brže pripremiti: za doslovno 15 minuta nakon gnječenja, već možete zalijepiti pozadinu.

Ljepilo CMC za pozadinu: Specifikacije

CMC ruske proizvodnje

Jedan od priznatih vođa u Rusiji je proizvođač pozadina ljepila CMC LLC "TC Vympel", čije se proizvodne stranice nalazi u regiji Moskve. Adresa službene web stranice poduzeća - www.tc-vimpel.ru. Proizvodi imaju sve potrebne potvrde.

Primjena

Dakle, što bi trebalo biti svjesno pripreme sastava i kako razmnožavati CMC ljepilo? Zapravo, u tome nema ništa komplicirano, a svatko može učiniti svu rad s vlastitim rukama. Da biste to učinili, trebat će vam emajlirana jela: kanta, bazen ili nešto drugo. Pakiramo s ljepilom i pronalazimo potrebne informacije o kuhanju.

Svaki paket ima posebnu uputu koja govori o tome koliko praška i vode mora se uzeti za pripremu otopine ljepila na temelju njih.

U pravilu, voda bi trebala imati sobnu temperaturu. Pronalaženje udjela navedenog u uputama, počinjemo dodati ljepilo, izlijevanje u vodu, a ne zaboravljajući miješati sastav. Zatim ga ostavite i pričekajte do trenutka spremnosti.

Pažnja! CMC ljepila potrošnja označava proizvođač u odgovarajućoj uputama na paketu.

Kao što je gore navedeno, potrebno je odabrati različite vrste CMC-dodatnih, na temelju onoga što ćete se držati u svojoj sobi. Ovaj adhezivni sastav je prilično univerzalan i savršen je za lijepljenje takvih vrsta tkanina, kao što je fleislenc, vinil, na bazi papira, pa čak i tekstila (tkivo).

Članak o toj temi: Wicker zavjesa na vratima svilene teme - to je vrlo lijepa i neobična

Ljepilo CMC za pozadinu: Specifikacije

Kuhanje ljepilo za pozadinu treba strogo prema uputama

Osim ovih prednosti, ima takve prednosti kao što su:

  • Nedostatak mjesta na površini pozadine.
  • Puni odsutnost neugodnog mirisa.
  • Jednostavno kuhanje i korištenje.
  • Izvrsna kombinacija i drugi kemijski pripravci.

U kojima se koriste područja

Osim samog smještaja, ovaj ljepilo se može koristiti prilikom završavanja nerezidencijalnih prostora i za industrijske svrhe:

  1. Ljevaonica.
  2. Građevinska industrija i proizvodnja završnih i građevinskih materijala.
  3. Kemijska i rudarska i prerađivačka industrija.
  4. Nafta, plin i drugi minerali.

Video instrukcija Kako kuhati Lječnik Wallpaper:

Čitaj više