Ljepilo za vinilnu pozadinu: Što trebate za ljepilo

Anonim

Jedan od najpopularnijih modernih materijala je vinilna pozadina. Unatoč nekim nedostacima, oni su sasvim tražeći na tržištu, jer, prvo, izdržljivi i izdržljivi, a drugi, zbog raznolikosti tekstura i boja, oni otvaraju velike mogućnosti za odabir dizajna rješenja. Međutim, tako da izgledaju dobro u slučaju i dugo se služi, potrebno je promatrati niz važnih uvjeta, od kojih je prvi desk.

Ljepilo za vinilnu pozadinu: Što trebate za ljepilo

Posebno ljepilo vrijedi za vinilnu pozadinu

Ljepilo, dizajniran za jednostavne papirne pozadine, nije prikladna za njih - to su teže, oni su nešto drugačiji (zbog vinilnog sloja) podvrgavanja sušenja. Ali ljepilo za vinilnu pozadinu, naprotiv, u pravilu, pogodan je za druge sorte pozadine - za papir i tekstil. Dakle, što ljepilo je bolje izabrati za vinilnu pozadinu?

Kako odabrati ljepilo za pozadinu?

Rusko tržište predstavlja različite proizvođače ljepila za tapete za vinilnu pozadinu. Najpoznatiji: - Metylan, Kleo, Quelyd, trenutak. Međutim, sve vrste ovog ljepila imaju zajednička svojstva i karakteristike. Domaći brandovi ljepila praktički nisu inferiorni u smislu kvalitete stranih, a malo je vjerojatno da se mogu smatrati ruskim - većina poduzeća, njihovo oslobađanje, rad na stranim tehnologijama i stranoj opremi. S druge strane, cijena takvih kompozicija tapeta je profitabilnija u usporedbi s uvezenim kolegama.

Ljepilo za vinilnu pozadinu: Što trebate za ljepilo

Jedan od vrsta jeftinog ljepila za vinilnu pozadinu

Postoje, naravno, univerzalni stupanj ljepila, pogodan za bilo kakve premaze, ali još više pouzdano za svaku vrstu pozadine za korištenje onu koja je namijenjena za njih. Osim toga, univerzalne sorte su obično skuplje.

Članak o toj temi: Kako sastaviti stolić za kavu vlastitim rukama

Također je potrebno uzeti u obzir kategoriju težine pozadine - obično na ambalaži ukazuju na to koju vrstu ljepila treba koristiti za njih. Napredak, moguće je ponovno razjasniti i za ono što je pozadina prikladna za odabrano ljepilo - vinil pozadinu se izrađuje na papiru ili na fleislinskim osnovi.

Ljepilo se prodaje u obliku suhe mješavine; Za industrijsku uporabu nalazi se paket do 20 kg, za kućne popravke - u paketima i kutijama od 100-500 g. Rok trajanja u ovom obliku - do četiri godine. Neki proizvođači nedavno nude tekući lijepi koncentrat.

Glavna svojstva ljepila za vinilnu pozadinu

  1. Napravljen je ljepilo za vinilnu pozadinu, kao i drugi ljepilo, na temelju prirodnog materijala - škrob, ali se dodaju posebni antifungalni pripravci.
  2. Lako se razvede hladnom vodom, uz pravilno miješanje ne tvori kvržice.
  3. U razrijeđenom stanju može se pohraniti na hladno mjesto do dva tjedna.
  4. Kada lijepljenje pozadine omogućuje vam pomicanje tkanine duž zida, kako biste postigli njegovo izravnavanje i kombiniranje uzorka, a također vam omogućuje da više puta odvedite tkaninu od zida i ponovno se prijavite.
  5. Nakon sušenja se pretvara u lako izmjenjivi prozirni film.
  6. Okoliša i bezopasne za ljude i okoliš.
  7. Pogodno za prajz ožbukanih zidova ispod pozadine.

Priprema površine za plaću

Prije nastavka s pripremom ljepila i, u stvari, lijepljenje, trebate pravilno pripremiti zidove.
  1. Uklonite stare pozadine, boje i druge pokrivene koji su slabo lijepljene pozadine.
  2. Zidovi, ako je potrebno, poravnajte i ponovno ravnice.
  3. Zaštititi. Kao temelj, možete primijeniti isti ljepilo za vinilnu pozadinu, ali u manjoj koncentraciji.
  4. Pričekajte sušenje.

Potrošnja ljepila

Potrošnja vozila ovisi o različitim čimbenicima. Obično se označava na ambalaži, ali se u stvarnosti može razlikovati. Utječe na prirodu površine - tj. Njegova sposobnost upijanja, kao i priroda primjene - u nedostatku iskustva, teško je pronaći "zlatnu sredinu" i staviti na zid samo toliko ljepila koliko vam je potrebno. Stoga je uvijek bolje kupiti ljepilo s nekim rezervom, a zatim vratiti dodatne kutije u trgovinu - pogotovo ako se kupuje u velikoj specijaliziranoj trgovini; U nekim od njih, vrijeme povratka robe doseže 12 mjeseci.

Članak na temu: Kako napraviti strop s dvije razine vlastitim rukama

U prosjeku je sljedeća potrošnja ljepila za vinilne pozadine.

  • Za površinu prajmera: suho ljepilo razvedena u proporcijama 1 do 40. Drugim riječima, paket od 300 grama mora se razvesti u 12 litara vode. Ova količina je dovoljna za prosječno 90-100 četvornih metara. m.
  • Za lijepljenje teških pozadina (vinil, strukturni, tekstil): 300 gram paket na 6 litara vode. (Ili omjer 1 do 20.). Dovoljno u prosjeku za 32-38 četvornih metara. m. Potrošnja na broju valjaka treba razmotriti na temelju širine valjka.
  • Za lijepljenje papira wallpaper: trokram paket na 9 litara vode. (Ili udio od 1 do 30.) Dovoljno je oko 45-50 četvornih metara. m. Ponovite - to su prosječni brojevi. Potrošnja za svaku marku ljepila namijenjena je na paketu, ali može biti netočna zbog već nazvanih uzroka.

Metoda uzgoja

Tehnologija za uzgoj ljepila je vrlo jednostavna i približno ista za sve marke. U emajlirane ili plastične posude s visokim rubovima izlili su pravu količinu čiste hladne vode. U previše toploj vodi mogu se formirati kvržice. Suho ljepilo se ulijeva u vodu s finim mlazom, kontinuirano miješajući.

Ljepilo za vinilnu pozadinu: Što trebate za ljepilo

Za uzgojno ljepilo bolje je koristiti posebnu mješalicu

U tu svrhu, to je prikladno koristiti posebnu mlixer-mlaznicu montirana na konvencionalnu vježbu. U nedostatku takvog, moguće je miješati samo drveni štap - ali to, naravno, neće biti tako učinkovit. Zatim se otopina ostavi da stoji nekoliko minuta i ponovno se miješa. Ljepilo je spreman.

Ljepilo

Ljepilo se nanosi na zid sa širokim ravnim četkom ili valjkom za slikanje. Važno je ravnomjerno distribuirati preko cijele površine. Neke nove marke ljepila sadrže indikator ujednačenosti boja, vrlo prikladna stvar.

Ljepilo za vinilnu pozadinu: Što trebate za ljepilo

Primijenite ljepilo najpogodniji valjak

Ne morate nanositi ljepilo na vinilne pozadine, ali u određenim slučajevima možete - ako je pozadina vrlo teška, ako su zidovi neravni ili postoje poteškoće u kombiniranju crteža na zglobovima i morate se premjestiti mnogo platno u dva ili tri minute prije pozadine je superponiran na zidu zidne vode s pištoljem za prskanje.

Članak o toj temi: Kako izoštravati podlogu za laminat: Radna tehnologija, savjeti

Osim toga, trebate:

  • Nakon nanošenja ljepila za pričekajte 5 minuta i zatim primijenite pozadinu.
  • Suhi vinil pozadine već duže vrijeme - ne manje od jednog dana, ponekad i dva.
  • Ako postoji višak ljepila na pozadini, može se lako ukloniti nakon sušenja.
  • Dakle, nadamo se da ste sada više pojedinosti o tome kako je ljepilo bolje za ljepilo vinilne pozadine. Želimo vam dobar popravak!

Čitaj više