Kakvo ljepilo je bolje za ljepilo pozadinu: stručno mišljenje

Anonim

Općenito

Danas, korištenje pozadine ostaje najčešći način da dovrši stan interijera. Oni posjeduju brojne prednosti, dovoljno niske (u usporedbi s mnogim drugim vrstama završnih obrada), a također se razlikuju u izvrsnoj kvaliteti. Naravno, to je sve relevantno samo u slučajevima kada su iskusni profesionalci sudjelovali u izboru tkanina.

U isto vrijeme, konačni rezultat ovisi o tome koliko je ispravno odabrana sastava ljepila, jer je uspjeh popravka zajamčen samo ako točno znate što ljepilo treba zalijepiti na pozadinu određenog tipa. Mnogo također ovisi o tome koliko je odabrano kvalitetno sastav. Štoviše, ne samo o tome jesu li proizvodi od kojih proizvođač odlučite radije, ali i kako je kupljen prikladan za određenu vrstu pozadine.

Kakvo ljepilo je bolje za ljepilo pozadinu: stručno mišljenje

Važno je odabrati desno ljepilo

Završen su takve karakteristike kao ekološka sigurnost kupljenih proizvoda, budući da je briga za njihovo zdravlje, kao i zdravlje njihovih voljenih, jedan je od prioritetnih zadataka.

Dakle, što ljepilo ljepilo pozadinu? U prvoj fazi morate odlučiti koja od sorti platna koju ćete zalijepiti. Od toga će ovisiti o početnom izboru ljepila. Osim toga, proizvodi različitih proizvođača mogu se potpuno razlikovati u kemijskom sastavu i biti više (ili manje) siguran za ljudsko zdravlje.

Zapamtite da ako napravite netočan izbor, može utjecati na rezultate popravka, kao i za dodatne financijske troškove usmjerene na ispravljanje pogrešaka i na šperploču razmažene pozadine. Stoga je potrebno uputiti se na proces odabira i kupnje s punom odgovornošću, tako da nema takvih problema.

Članak o temi: Peremo pločicu nakon fugiranja

Dvije skupine ljepljivih rješenja

Ovisno o opsegu primjene, sve vrste ljepila pozadine podijeljene su u dvije velike skupine:

  1. Posebne pripravke. Proizvedeni su za pozadine na temelju određenog materijala (na primjer, phlizelin ili vinil, itd.), Budući da je najbolje optimiziran za lijepljenje određene vrste platna. U pravilu, svrha je označena od strane proizvođača izravno na paketu ili u priloženoj nastavi.
  2. Univerzalne formulacije. Mogu se koristiti za lijepljenje gotovo svih sorti skladišnih tkanina. Mnoge domaće tvrtke koje proizvode takve proizvode ostvaruju prihvatljivu omjer cijene i kvalitete.

Kakvo ljepilo je bolje za ljepilo pozadinu: stručno mišljenje

Ljepilo je posebna i univerzalna

U pravilu, za veću jasnoću, proizvođači ne samo označavaju takve proizvode po odvojenim oznakama, već čak i koristiti ambalažu s različitim dizajnom ili bojama.

Klasifikacija vrsta ljepila

Dakle, ostanemo detaljnije o primjerima korištenja adhezivnih kompozicija za različite vrste nesigurnih krpa: fleislinski, papir, vinil, tekstil (tkivo) i pluta.

Koju ljepilo treba zalijepljene papirnate pozadine

Treba podrazumijevati da papirnate pozadine (više o njihovom izboru i lijepljenju čitanja u ovom odjeljku) odnose se na kategoriju tzv. "Pluća". Stoga, kada dođete u specijaliziranu trgovinu, pitajte prodavatelja pakiranje s oznakom "za lijepljenje svjetlosne pozadine."

Ne zaboravite na takav tradicionalni i mnogi dugomodni sastav za lijepljenje kao hubbler. Njegova je njegova značajka da je nakon kuhanja poželjno koristiti cijeli rezultirajući sastav u potpunosti, jer nakon nekog vremena počinje gubiti svoje ljepljive kvalitete. Stoga je bolje pripremiti ga u količini dovoljno odjednom. Ovaj pripravak se priprema, u pravilu, od mješavine škroba i brašna. Škrob može biti izabran i krumpir i kukuruz.

Kakvo ljepilo je bolje za ljepilo pozadinu: stručno mišljenje

Možete kuhati ljepilo

Važno stanje je spriječiti da se rješenje bude preplavljeno, jer može komplicirati radni proces. Međutim, čak i ako se to dogodi, moguće je ispraviti situaciju uz pomoć postupnog dodavanja male količine tople vode. U tom slučaju nemojte prestati miješati rješenje. Također je važno iseliti Hubble da dovrši spremnost tako da su njezina ljepljiva svojstva maksimalno. Kada se priprema, preporuča se koristiti fino sito za filtriranje kvržica i stranih nečistoća, kao i za formiranje homogenije smjese.

Članak na temu: Popis WC pravila

Mješavina CMC-a: dobra poznata odluka

Jedan od najčešćih sastava na trenutnom tržištu za lijepljenje papira je cmc. U svojoj korist kažu takve prednosti kao prihvatljive kvalitete povezane s niskim troškovima. Vizualno predstavlja bijeli ili blago žućkasti prah, s mogućnošću dugotrajnog skladištenja. Priprema ove smjese se provodi u emajliranim jelima.

Usput, CMC također ima još jednu važnu prednost, osobito u usporedbi s Clastrom. Nakon kuhanja nije potrebno koristiti svu glatku odjednom. Preostala smjesa se može koristiti za tjedan dana, uz odgovarajuće skladištenje. I potrebno ga je pohraniti u zatvorenom spremniku.

Što je ljepilo bolje za ljepilo phlizelin i vinil pozadinu

Ove vrste odnose se na tzv. "Teške" platnene, što znači: ljepilo, koji se koristi za papir pozadinu neće se koristiti za rad s njima. Tipično, veliki proizvođači proizvode odvojenu liniju proizvoda, dizajnirane za naljepnice teških listova na temelju vinila i phlizelina.

Kakvo ljepilo je bolje za ljepilo pozadinu: stručno mišljenje

Za svaku vrstu pozadine ljepilo

Odgovarajuće informacije navedene su na paketu. Također je dopušteno koristiti više poznanika i tradicionalnih kompozicija, kao što je PVA ili Bustylat.

Ljepilo za tekstilnu pozadinu

Ova vrsta tkanine odnosi se na vrlo specifično i uključuje uporabu posebnih pripravaka ljepila. Ako ne morate pronaći poseban sastav za platnene tkive, dopušteno je koristiti analoge koji se koriste za lijepljenje vinila ili flinglinskih platna.

GLAY Wallpaper ljepilo: što obratiti pozornost na

Ako planirate ljepljive pozadine, trebali biste se pobrinuti za kupnju prikladnog ljepila, štoviše, uz povećanje adhezije, budući da su cork Rolls dovoljno teški. U slučajevima kada takvi proizvodi nisu dostupni, možete ga zamijeniti analozima na temelju akrila, koji se, štoviše, odlikuje niskim razinama toksičnosti i ne čine oštrim kemijski miris.

Članak o toj temi: Formeless namještaj vlastitim rukama: kauč bez okvira

Što se tiče prevalencije na tržištu, univerzalne vrste ljepila svakako su najčešće susreće. S druge strane, ponekad njihov trošak može premašiti cijenu specijaliziranih analoga. Bilo da se to može, kada se kupuje najbolje zamoliti da pitate stručnjake za izgradnju supermarketa ili online trgovine na dodatnim konzultacijama, budući da u svakom pojedinom slučaju mogu postojati posebne okolnosti koje zahtijevaju rješavanje određenih zadataka. I samo kvalificirani stručnjaci mogu pomoći u tome.

Druge sorte pozadine

Osim gore navedenog, tržište također ima proizvode za lijepljenje sljedećih vrsta tkanina:
  • glazure;
  • svjetlosna tapeta;
  • pozadina za strop;
  • Bambus i druge rijetke sorte tkanina.

Ono što je važno razmotriti pri odabiru

Dakle, koje karakteristike trebaju visokokvalitetne ljepilo za pozadinu? Ispod su naglašava na koje želite obratiti pozornost na:

  • Ne bi trebalo biti brand i ostaviti tragove i mrlje u slučaju kotla iz ulaska na površinu.
  • Potrebno je da svaka ambalaža sadrži detaljne upute za pripremu i uporabu adhezivnog pripravka.
  • Radna karakteristika ljepila ne bi se trebala pogoršati promjenom razine vlažnosti u zatvorenom prostoru.
  • Sastav bi trebao biti u stanju izdržati formiranje gljivica i plijesni na zidovima.

Korisni video:

Zaključak

Širok izbor prijedloga koji su dostupni na tržištu danas omogućuje odabir ljepila koje trebate gotovo za bilo koju vrstu tkanina. Odaberite Wallpaper ljepilo postaje lakše zahvaljujući ne samo širokom rasponu, već i zbog značajnog broja trgovina i internetskih stranica koje nude slične proizvode. U njima, možete računati ne samo po povoljnim cijenama i punim konzultacijama, već i za sve vrste popusta i periodični smještaj.

Čitaj više