Til s vezom: pravila za uporabu u interijerima

Anonim

Nakon pojavljivanja, Tulle je postao vrlo čest atribut u dizajnu prozora otvora. Posebna popularnost u posljednjih nekoliko godina stječe til s vezom. Izvorni proizvodi omogućuju vam da naglasite jedinstvenost dekoracije, napravite završni bar u dizajnu prostorije, naglašavaju njegov glavni stil i stvorite jedinstvenu atmosferu bajke. Najljepši i kvalitativniji do sada su tkanine koje nude Tursku, Poljsku, Njemačku i Francusku. Mogu biti monofon, dvije boje i kombinirane, razlikuju se u teksturi i vrsti vezenja, veličine stanica i vrstu niti.

Til s vezom: pravila za uporabu u interijerima

Tradicionalni til i mikrotte s vezenjem: Značajke odabira

U novije vrijeme, bijeli til s bijelim vezom u obliku jednostavnog geometrijskog uzorka bio je vrhunac originalnosti. Danas su se i tradicionalni platnici značajno promijenili. Na modi, bogati i složeni obrasci koji se razlikuju u boji iz glavnog platna. Na bijeloj ili boji "šampanjskoj" bazi podataka može se primijeniti svima.

  • Vez bilo koje boje, sve do crnog.
  • Upotreba konvencionalnih, svilenih ili metaliziranih navoja.
  • Monokromatski ili kombinirani uzorak.
  • Dodatne perli, kuglice, kamenje i vrpce.

Vijeće

Sve navedene opcije za uređenje Tyula vezenje izgledaju atraktivno samo s ograničenim pristupom. Upotreba istodobno nekoliko uzoraka može dovesti do formiranja motley, neizrazive i alapidne slike koja se ne može kombinirati s osnovnim zavjesama i drugim ukrasom.

Posebnu pozornost treba posvetiti raznolikosti tila na temelju primjene vezenja na Microst. Najatraktivniji modeli nude Francusku i Tursku. U tom slučaju baza ima vrlo tanku bazu u obliku mikroskopskih stanica. Tkanina ostaje prozirna, unatoč gustoći tkanja, zbog nevjerojatnih suptilnosti niti sličnih webu. Vez na takvoj stvari izgleda svjetlo, zrak, gotovo bestežinski. Svjetlo stvara osjećaj da je ukras jednostavno suspendiran u zraku.

Članak na temu: Kako napraviti Profilegib to učiniti sami

Modeli su vrlo atraktivni, čiji je dno obrađeno od strane otvorenog gumba. To daje završetak i profinjenost slike.

Til s vezom: pravila za uporabu u interijerima

Tille Grid s vezom: Prednosti i vodeći proizvođači

Posebno mjesto među laganim zavjesama zauzimaju proizvode u obliku mreže. Sličan til s vezom ima niz prednosti nad kolegama.

  1. Početna vrsta proizvoda je vrlo dugo sačuvana. Platno se ne proteže, ne sprječava, ne mijenja boju (ako je izrađena od poliestera), ne sjedi nakon pranja.
  2. Ako na zavjesama nema crteža boja, ne boje se izbjeljivanja. Grid je dobro izbrisana, brzo se suši.
  3. Grid je najlakše ukrasiti vlastitim rukama. Možete zašiti otkucaje, vrpce, lance i druge dekorativne elemente.
  4. Za podešavanje širine ili duljine proizvoda je vrlo jednostavno, šteta se ne primjenjuje. Čak i bez dodatne obrade ruba, neće se "rashladiti" ili "izaći".
  5. Pitanje takve fakture manje se akumulira prašinu zbog velikih stanica i lakše se čisti. Takvi paneli mogu se liječiti mekom četkom ili lagano tresti, a prašina će lako otići.
  6. Tulle rešetka može se liječiti antistatičkim i repelentima, na kvaliteti i izgledu proizvoda koji neće utjecati.
  7. Takav til je vrlo dobro u kombinaciji s bilo kojim zavjesama i izgleda samodostatno ako se koristi kao neovisni element.

Turska, Poljska, Ujedinjeno Kraljevstvo se smatraju najboljim dobavljačima materije. Prednost je bolje dati umjetno tkivo metaliziranim ili izdržljivim poliesterskim nitima.

Til s vezom: pravila za uporabu u interijerima

Primjena dekorativnog elementa u interijerima različitih stilova

Til s reljefnim izvezom pojavio se u XVIII stoljeću, tako da je element čest atribut klasičnih interijera.

  • Klasicizam, renesansa i baroka je teško zamisliti bez laganih, letećih proizvoda sa složenim cvjetnim ornamentom, kao da je suspendiran u zraku.
  • Ampire, Eklektički i romantični interijeri preferiraju čvrste i ekspresivno platno sa zlatnim ili srebrnim vezom i visokim kuponom na donjoj granici proizvoda.
  • Moderna, neujednačena i neoklasična karakteriziraju profinjenost i milost, tako da ukras na tluulu treba biti mekan, gladak, s fleksibilnim prijelazima i bez oštrih, slomljenih i rippled linija.
  • Interijeri uređeni u zemlji stilu i etno će ukrasiti til s fantazijskim vezom povrća. Bit će bolje ako se isti ukras stalno mijenja.

Članak o temi: Koji stakleni prozori na balkon: razlike

U suvremenim smjerovima, til s bilo kojim vezom se koristi iznimno rijetko. Teško je zamisliti čak i najjednostavnije vezenje, slično boji s bazom, u minimalističkim, visokotehnološkim interijeru, protiv pozadine umjetnosti deco i pop umjetnosti. Postoje iznimke na složenoj geometriji, ali to nije jednostavan dizajn rad.

Til s vezom: pravila za uporabu u interijerima

Izlaz

Danas postoje gotovo uvijek vez na tilu. Primjenjuju se posebni strojevi. Čak i Turska, koja je bila poznata po finoj ruci, danas koristi industrijsku metodu crtanja. Zahvaljujući razvoju suvremenih tehnologija, kvaliteta proizvoda se ne smanjuje od toga, ali to utječe na cijenu. Ako su ručno izrađeni proizvodi kao pravi umjetničko djelo, korištenje strojnog vez omogućuje vam kupnju tila svima.

Tyule zavjese s prekrasnim vezama, ispravno odabranim za osnovne stavke ukrašavanja, mogu pretvoriti dosadan ansambl ili učiniti je strožim. Ne smijete zaboraviti da primjena vezenja na tkanini povećava otpornost na svjetlo, takve zavjese bolje su zaštićene od sunca i akumuliraju prašinu.

Čitaj više