Zavjese - particije za sobe kao način zoniranja

Anonim

Particija u sobi pronašla je dulje vrijeme u unutrašnjosti kuća i apartmana. Takav prijem je koristio naše bake, danas razne opcije za particije stječu popularnost u novom, što odgovara modernom dizajnu, izvršenju.

Zavjese - particije za sobe kao način zoniranja

Zavjese-particije

Zavjese od particije u studio apartman su posebno prikladne, gdje nema jasne razlike između dnevnog boravka, radne i spavaće zone. Osim toga, elegantne tkanine zavjese koriste se za stvaranje ugodnog alkalo preko kreveta, odabira područja igre u dječjoj sobi. Također, pregrade su organske u spavaćim sobama, gdje se nazoči nekoliko tekstilnih elemenata i oblika. Tkanina se može koristiti za dizajniranje ugrađenog garderobe ili svlačionice, zamjena mobilnih vrata.

Mogućnosti zavjesa

Zavjese - particije za sobe kao način zoniranja

Ovisno o značajkama dizajna, izvode između soba ili u jednoj prostoriji se izvode:

  • Okvir. Značajka takvih modela je prisutnost krutog okvira s čvrsto rastegnutom tkaninom tkaninom u obliku krutine ili preklapanja u dizajnerskim dijelovima;
  • Suspendiran. Izvana, takvi modeli nalikuju klasičnim prozorskim zavjesama. Značajka dizajna je tkanina na poseban vijenac.

Također, pregrade iz zavjese su podijeljeni ovisno o vrsti izvršenja kako slijedi:

Normalan

Zavjese - particije za sobe kao način zoniranja

Tradicionalna particija zavjese u sobi je tkiva tkiva, gola na žici ili klasičnom viječuru. Ako se sastoji od spavanja, preferencija se daje gusto teška tkiva, koja će učinkovito zamijeniti nestali zid. U ovoj izvedbi, brzina se nadopunjuje strehom odgovarajućeg tipa, postavljanje elementa za pričvršćivanje ispod stropa. Teške tkanine tkanine posebno skladno gledaju u kombinaciji s masivnim vijencem opremljenim velikim prstenovima, koji će isključiti particiju koja se tijekom vremena isključuje. , Ako particija u prostoriji iz zavjesa obavlja samo dekorativnu funkciju, može se odabrati prozirno svjetlo preklapanja u kombinaciji s tankim vijencem.

Članak o temi: Metal Primer. TEHNOLOGIJA

Nieta

Zavjese - particije za sobe kao način zoniranja

Takvi modeli zavjesa koriste se kada je potrebno dodijeliti sve prostora otvora, već samo određeni dio na jednoj strani, tako da se isprepletene vrpce ne ometa slobodan potez oko apartmana. Izvorna prozirna particija ne prekida gledajući sobu, ali zapravo privlači funkcionalne zone kada dnevni boravak mora istaknuti radno mjesto ili razgraničiti dječju spavaću sobu i ostale roditelje u spavaćoj sobi.

Zavjese - particije za sobe kao način zoniranja

Nieta

Očigledna prednost zavjesa filamenta je osigurati visokokvalitetnu ventilaciju prostorije.

Valjci

Takve zavjese za pregrade su jedna od najpogodnijih opcija. Zavjese na valjcima postaju praktična i spektakularna maska ​​za skladišnu sobu ili određeni dio hodnika, koji trebate sakriti od znatiželjnih očiju, primjenjuju se kako bi se razlikovala velika soba. Prostor za zoniranje na taj način moguće je dobiti ne samo lijep, već i udoban dekorativni element. Posebno opremljen s valjkastim mehanizmom s PVC tkivom, koji karakterizira svjetlo čišćenje i otpornost na apsorpciju mirisa. Ova se odluka preporučuje za razlikovanje radnog i blagovaonice u kuhinji.

Zavjese - particije za sobe kao način zoniranja

Zaslon

Takva se particija za sobu razlikuje se prisutnošću krutog okvira. Shirma može biti single zaslon, fleksibilan ili prijevaru. U prvom slučaju, trebate samo dvije potporne noge, a u posljednje - dodatne noge i pribor u obliku petlji za sklapanje strukture. Posebno zanimljive fleksibilne Shirme napravljene u obliku jednog savijanja zida u pravom smjeru i lako se preklapaju u minimalno mjesto.

Zavjese - particije za sobe kao način zoniranja

Zaslon

Tradicionalna zavjesa-Shirma lako se proizvodi vlastitim rukama. Glavna stvar je ispravno izmjeriti parametre okvira, duljinu i širinu platna tkiva.

Značajke korištenja

Za formiranje particije izgleda estetski i skladno, morate uzeti u obzir sljedeće nijanse:

  1. Odabrana tkanina mora nužno držati oblik, formirajući glatke nabore, inače će biti osjećaj neurednog.
  2. Ako je otvaranje ili definirana zona ukrašena tkaninom tkaninom, morate odabrati duljinu na pod, potpuno zatvaranje prostora okomito.
  3. U isto vrijeme, možete koristiti dvije vrste draperije tako da visi lagana zavjesa i gusti zavjese tkanina. Takve opcije za particije u prostoriji uvijek mogu koristiti prozirne zavjese kao dekorativni element i potpuno zatvoriti odabranu zonu kada je to potrebno.

Članak o toj temi: Što učiniti ako ne isprati toalet

Zavjese - particije za sobe kao način zoniranja

S pravim izborom izvedbe, particija prostorije u obliku tekuće tekuće vode daje sljedeće prednosti:

  • Maksimalno očuvanje volumena prostora za razliku od punih vrata, mogućnost proširenja funkcionalne zone;
  • Jednostavna instalacija bez prljavog rada intenzivnog rada;
  • Brza zamjena particije prilikom promjene situacije u sobi;
  • Dodatni tekstilni element stvara romantično raspoloženje, dodaje jednostavnost interijera.

Zavjese - particije za sobe kao način zoniranja

Dekorativni element

Kako napraviti opseg

Kada planirate napraviti particiju u sobi, morate pažljivo razmotriti budući dizajn, odlučiti o njegovom vrsti, materijalu, s obzirom na zahtjeve za takav element situacije.

Odabir vijenca

Pričvršćivanje zavjesa može se izraditi od gornjeg krunice opremljenog posebnim valjcima za pričvršćivanje tkiva. Vijenac je fiksiran izravno na strop.

Prilikom odabira učvrstite tkivo niza, morate pažljivo tretirati izbor materijala, isključujući teške platnene.

Okvir za particiju-široku ili valjku se može izvršiti samostalno, bez posebnih napora, ako se uzimaju u obzir sljedeće preporuke:

Zavjese - particije za sobe kao način zoniranja

  • Za proizvodnju okvira koristi tanke trake i teže donje šipke. Daske su fiksirane oko perimetra da bi se formirali okvir, pojačavajući dizajn nekoliko poprečnih traka;
  • Pukotine particije u prostoriji su rastegnuti na okviru, pričvršćivanje materijala za stavler i metalne nosače za namještaj. Za gustu protežu, tkanina se uzima s marginom.

Odabir materijala

Možete napraviti particiju u sobi iz raznih materijala. Glavna stvar je da dobro čuvaju oblik i odgovaralo ostatku situacije.

Zavjese - particije za sobe kao način zoniranja

Obično se izdaje dodatna zavjesa tkanine, fokusirajući se na crtež i boju svjetiljki prozora. Ako je soba izdana pomoću obojene zavjese, dodatna draperija je odabrana iz sličnog tkiva ili neutralnog materijala bež ili bijele boje. Sa zavjesama i nosačima neutralne boje, particije u prostoriji od tkanine izrađeni su u hladu, usklađuju se s tonom zidova, pokrivenim ili namještajem.

Članak o temi: Ventilacija kanalizacije: Svrha i uređaj

Zavjese kao particija u sobi se šivaju prirodne i sintetske tkanine bez ograničenja na gustoću i teksturu. Sve ovisi o specifičnoj situaciji i osobnim preferencijama. Također, važno je uzeti u obzir specifičnosti zonatskih prostorija. Na primjer, particija zavjese za odvajanje hodnika i kuhinje treba biti lako i prikladno otvoriti, učinkovito čisti od onečišćenja, ne apsorbirati mirise.

Zavjese - particije za sobe kao način zoniranja

Kuhinja

Šivanje

Particija u sobi s vlastitim rukama je ušiveno slično drijema prozora do željene veličine, uzimajući u obzir veličinu savijanja, što je potrebno za visokokvalitetne rubove. Zasebno, vrijedi spomenuti liječenje nježne tila. Na donjem rubu, platno su izvan, izdržati veličinu od najmanje 10 cm, inače će se nabori na gotovoj bljeskati.

Zavjese - particije za sobe kao način zoniranja

Montaža

Na kraju obrade ruba, niz je u opsegu ili osigurava posebne šarke za pričvršćivanje na strehe. Paracija zavjese smatra se spremno ako je sigurno fiksno na strehe, prihvatio je potreban oblik i lako se prilagođava širinom. U slučaju Shirre, procjenjuje se da pouzdanost fiksiranja materijala na okvir, lakoća preklapanja presavijenih modela.

Pogledajte video dizajn

Zoniranje prostorije s particijama tkiva, moguće je dobiti funkcionalan i istovremeno dekorativni element, ističući važne zone odvojene jedan od drugoga bez preopterećenja prostora s rasutim vratima, dodatnim zidovima. Ovo odvajanje primjenjuje se u bilo kojoj sobi, uključujući spavaću sobu, vrtić, u kombinaciji s kuhinjskim dnevnim boravkom. Razlika je samo u izboru materijala i konstruktivnog izvršenja koja zadovoljava vašu ideju.

Čitaj više