Dnevni boravak 9 m2: Kako napraviti dizajn interijera?

Anonim

Dnevni boravak je mjesto susreta svih članova obitelji. Mala privatna kuća ili mali stan jedva se može pohvaliti prostranom prostorom. U pravilu, mjesto soba u Hruščovu je ograničeno veličine 8-12 četvornih metara. Što ako vaša dnevna soba ima veličinu od samo 9 m²? Kako napraviti malu sobu ispravno osjećati ugodno i ugodno u njemu?

Dnevni boravak 9 m2: Kako napraviti dizajn interijera?

Minimalizam je izvrsna opcija za dekoriranje dnevnog boravka od 9 m².

Pravila za izradu malog prostora

Postoji nekoliko pravila i dizajnerskih tehnika za projektiranje malog prostora. Dizajn malog kvadratnog dnevnog boravka usmjeren je na postizanje nekoliko ciljeva:
  1. Posjetilo je prostor, proširite zidove i podignite stropove.
  2. Optimizirajte set i mjesto namještaja za učinkovito korištenje male sobe.
  3. Podržite željeni stil i sliku cijelog dizajna stana.
  4. Stvoriti udobnost i udobnost.

Razmotrite koje se metode dnevnih sobnih tehnika mogu koristiti za postizanje željenog rezultata.

Povećanje gledatelja

Dnevni boravak 9 m2: Kako napraviti dizajn interijera?

Treba pamtiti da ogledala proširuju prostor sobe.

Učinak povećanja prostora može se postići primjenom ogledala u dizajnu zidova dnevnog boravka. Zidna zrcalna površina stvara dojam širenja prostora, ogledalo na stropu "podiže" ga. Osim učinka ekspanzije, ogledala povećavaju količinu sjajnih površina dodavanjem luksuza i šarma na mali prostor.

Pomognite vizualno podizanje visine svjetla i bijelog stropa. Utjecaj svjetla se postiže odabranim parketom. Bijeli strop malog prostora je bolji za obavljanje sjaja.

Rasvjeta dnevnog boravka u 9 m² može se provesti 1 središnji izazovi kompaktnih veličina ili točke svjetla koja se nalaze oko stropa perimetra. Učinak povećanja male dnevne sobe stvara tajno stropno svjetlo. Point svjetiljke se nalaze izvan strehe, nedostupne namještaj: postoji svjetlo, a izvor nije vidljiv. Osjećaj udobnosti i topline stvara podove u blizini kauča. Kada koristite podne i stropne svjetla, ne možete objesiti središnji luster.

Članak na temu: Sklopivi snimljivi vrata: Harmonik ili knjiga?

Namještaj u malom interijeru

Dnevni boravak 9 m2: Kako napraviti dizajn interijera?

U dizajnu male prostorije preporučuje se da koristi minimalni broj namještaja.

U dizajnu male prostorije morate optimizirati skup namještaja. Mogući broj ormarića i njihova prisutnost treba minimizirati ili ukloniti iz dnevnog boravka. Optimalni set namještaja bit će kauč, stol prozirno staklo, ugrađenu malu garderobu i ravnu TV. Poželjno je koristiti kutni dizajn kauča, naprotiv, ostavlja više slobodnog prostora.

Dizajn dnevnog boravka u 9 m² značajno će se proširiti pri korištenju transparentnih kliznih zidova. Jedna od vertikalnih površina sobe (onaj u kojem se nalaze vrata) mogu se rastaviti i izraditi od stakla. Tako će se postići učinak velikog prostora zbog vizualne kombinacije gosta s hodnikom. Ograničavajuće staklo će odvojiti ulaz u apartman iz središnje sobe.

Upotreba trajnog stakla je pravi nalaz u dizajnu malog prostora. Transparentna površina ne zatvara prostor, ne "jede" njegov volumen. Od stakla u maloj sobi potrebno je napraviti stol. Možete izvršiti staklene police ili vrata ugrađene u zid ormarića.

Izvrsno rješenje za mali dnevni boravak bit će prozor preko zida. Veliki otvor će ispuniti sobu svjetlom, dok broj prozora i okvira mora biti minimalan.

Stilovi modernog dizajna interijera: osnovna načela

Dnevni boravak 9 m2: Kako napraviti dizajn interijera?

Moderni unutarnji stilovi: klasični i neoklassica, moderna, high-tech, minimalizam, umjetnost deco.

Dizajn dnevnog boravka može biti svijetao i izvanredan, miran i miran, govoriti o hobijima i specifičnostima njihovih aktivnosti. Dizajn interijera stvara opći dojam i raspoloženje od osobe u sobi. Bacanje ili mir može biti dizajn bilo kojeg stila, od klasika do moderne.

Stilovi modernog interijera:

  • klasični i neoklasični;
  • Moderno;
  • visoka tehnologija;
  • minimalizam;
  • Umjetnost deco.

Minimalizam kao što je nemoguće usput u dizajnu dnevnog boravka u 9 m².

Stil je tipičan za uporabu najpotrebnije: 1 kutni kauč, stolić za kavu, nekoliko ugrađenih police i sjenila umjesto zavjesa.

Članak o temi: tuš kabine ruske proizvodnje

Moderni stil (moderno) karakterizira kontrast, prisutnost svijetlih elemenata i nekonvencionalnog namještaja. Na primjer, niske okrugle bažilice i mali kauč za sjedenje, neobičan oblik oblika. Od kombinacija kontrastnih boja, najzanimljiviji izgled: plavo i bijelo, kavu i svjetlo bež, bijelo i crno, bijelo i crveno. Svjetlosna pozadina može biti ukrašena elementima kontrasta: svijetlih naslona za ruke i kauč obloge, sjajno rublje stola, slikovita slika na zidu. U dnevnom boravku broj svjetlosnih površina treba biti veći od kontrastiranih tamnih elemenata.

High Tech i Art Deco u malom dnevnom boravku

High-tech - stil za male sobe. Koristi maksimalno olakšanje prostora: korištenje stakla i ogledala, namještaj na tankim nogama, metalne elegantne police.

Art Deco je stil koji je ujedinio neoklasik i modernost. Predstavlja svijetle boje, skupi namještaj, egzotični materijali, elitne dekoracije. Ovo je "zvijezda zvijezda".

Ponekad umjetnost deco u dnevnoj sobi kombinira klasične tradicije i etničke značajke. Neoklasični elementi bit će kristalni luster i strop na dvije razine.

Etnički dojam će se stvoriti elementima površina zidova i namještaja. Na primjer, o životu u Africi, dine i zebre podsjetit će etnički uzorak na nosače, leopardu kauč i reljefne zidove, oponašajući valovitu površinu pjeskovitog prostora. Posljednji dodatak afričkog stila bit će visoke vaze s kutovima "a la Afrike". Etičke boje Afrike: kava, smeđa, ne-pređe žuta.

Čitaj više