Sive pozadine: koje su zavjese bolje izabrati

Anonim

Nisu se svi ne usuđuju koristiti sivu prilikom domaće unutarnje, jer, prema mnogima, svjedoči o pretjeranom konzervativizmu, kao i na potpunom odsustvu fantazije. Ali oni koji se osjećaju u svojim dizajnom bilješke, shvaćaju da je to univerzalna nijansa, koja može postati izvrsna pozadina prilikom izrade mirne i uravnotežene sobe. Osim toga, siva se može savršeno u kombinaciji s zavjesama, ali o tome što su zavjese prikladne za sivu pozadinu mi ćemo reći malo niže. U međuvremenu, upoznajte se s glavnim karakteristikama.

Sive pozadine: koje su zavjese bolje izabrati

Jednobojna spavaća soba s prostranim prozorima

Značajka boja

Ova univerzalna nijansa posebno je počašćena od strane francuskog, budući da je s obzirom na njegovu svestranost, primjenjuje se u bilo kojoj atmosferi, ima tamne i svijetle aspekte, te je u stanju savršeno naglasiti ljepotu i značajku bilo kojeg interijera.

U srcu ove izblijedjele nijanse, tri svijetle boje - plave, zelene, crvene boje. I ovisno o stupnju svjetline svake od komponenti, moguće je dobiti željenu boju: vlažan asfalt, čelik, srebro, bisercentne, sive i druge, bez manje zanimljivih tonova. Ovo pravilo koristi mnoge dizajnere pri stvaranju izvanrednog, nezaboravnog okruženja.

Glavna pozitivna kvalifikacija je maksimalna kombinacija s drugim predstavnicima kruga boja, svaki od suputnika u boji stječe dodatnu ekspresivnost.

Sive pozadine: koje su zavjese bolje izabrati

Spavaća soba s otvorenim prozorima

Koristiti u različitim sobama

Nanesite sivu pozadinu može biti praktički u svim sobama:

  • U kuhinji naglašava cjelokupnu urednost i čišćenje vlasnika;
  • Dnevna soba s njom stječe nestalu eleganciju, osjećaj smirenosti, pa, sama prostorija dobiva poseban profinjenost i svjetlinu. Za registraciju je najbolje koristiti sofisticirane nijanse bež, sive i bijele, a svijetli akcenti su napravljeni koristeći uspješno odabrane zavjese, jastuke, pribor;
  • Postavka spavaće sobe s njom postaje najlakše, umiruje, i najbolje je dati prednost biseru i jakim nijansama, dodajući ih na romantične tekstilne, višestruke kuglice.
  • Dijete s njim postaje mirnije i slobodno, pa je ograničen na korištenje sive ovdje. Na primjer, tamnije boje boje će stvoriti nepotrebno pritisak na psiho-emocionalno stanje, smanjiti dječju aktivnost. U djece, ova boja je povezana s bolešću, pasivnošću i dosadom. Ako dijete ima hiperaktivnu prirodu, preporuča se odabrati nešto iz neutralnih nijansi osnovne boje, ravnomjerno je distribuiranje s bojom i zasićenim elementima.
  • U radnom uredu naglasit će svečano i poslovno okruženje. Tijekom projektiranja radnih područja vrijedi koristiti zadimljene i čelične nijanse.

Članak o toj temi: Papirna pozadine na temelju Fliesline: pregled i string

Sive pozadine: koje su zavjese bolje izabrati

Prilično mračan dnevni boravak tamno sivo

Tekstilni ukras

Prilikom stvaranja bilo kojeg interijera, prije svega, morate zapamtiti skladnu kombinaciju korištenih nijansi. A ako je soba opremljena sivom pozadinom, onda koje zavjese i tekstil treba koristiti kao dodatni dizajn?

Da biste isključili monotoniju, potrebno je razrijediti čiste sive svjetlije i zasićene predstavnike kruga u boji. Kao rezultat toga, moguće je stvoriti takvu kombinaciju koja će naglasiti neobičan dizajnerski pristup, spasit će sobu od dosade i svakodnevnog svakodnevnog života. Najskladniji, i istovremeno, jednostavne kombinacije su bijele i crne boje, ali, naravno, ne odustaju od drugih, zanimljivijih kompozicija boja.

Sive pozadine: koje su zavjese bolje izabrati

Jednobojni, ali prilično udoban interijer

Posebna uloga u dizajnu interijera dodjeljuje se tekstilu, a uvijek je teško odlučiti koje zavjese izabrati pod sivim pozadinom. Crvena, narančasta ili žuta najbolje je koristiti za pozadinu više skromne sive nijanse. Slična kombinacija je dobrodošla, osobito u kuhinji ili u blagovaonici. Što se tiče dizajn interijera u dnevnom boravku, koristeći sličnu kombinaciju boja, potrebno je brinuti se o dodatnim predmetima dekora, koji će također imati svijetlu nijansu.

Odsutnost prekomjernih dijelova pomoći će u stvaranju luksuznog interijera u stilu umjetnosti deco. Pa, ako napravite u ukupnim unutarnjim elementima crne boje, onda ispada veliki moderni minimalistički interijer.

Sive pozadine: koje su zavjese bolje izabrati

Transparentnost zavjese čini interijer prostranim

Izbor crkve

Na izboru prikladnih zavjesa ispod sive pozadine morate se pobrinuti što je prije moguće. Obično je potrebno voditi slijedeće komponente: boja, oblik, stil. U pravilu, sive pozadine omogućuju uporabu zavjese bilo kojeg tipa: talijanski, francuski, rimski, austrijski. Svi oni mogu biti vrlo uspješni i skladno korišteni u modernim stilovima, u rasponu od klasika i završavaju modernim.

Dakle, naglasiti suptilnost okusa, vrijedi koristiti austrijske zavjese, a francuski će biti potreban za pompoz. Ako je riječ o minimalističkom stilu, onda lagane rimske zavjese izgledaju sjajno.

Sive pozadine: koje su zavjese bolje izabrati

Siva paleta cvijeća

Članak o temi: zavjese u morskom stilu - sve nijanse i suptilnosti ove vrste

Boja zavjese

Svaki od prostorija u kući ima vlastitu funkcionalnu svrhu: spavaću sobu - za rekreaciju, ured - za rad, dnevni boravak - za sastanke i tehnike, kuhinju - za kuhanje jela i pijenje čaja. Na temelju toga, morate odabrati i u boji u kojem se izdaje prozor.

Da biste dobili živahniju i bogat interijer, trebali biste se obratiti ljubičastoj, zelenoj i ružičastoj nijansima. Ne zaboravite na dodatke koji čine sobu završena i potpuna.

Isti koji preferira da se okružuju klasikom, treba obratiti pozornost na prigušene nijanse krem, bež, pješčane, plave, bijele ili ružičaste. Slične kombinacije boja stvaraju skladnu, ugodnu atmosferu.

Sive pozadine: koje su zavjese bolje izabrati

Nema zavjese

Zavjese u različitim sobama

Boja zavjesa može ovisiti o vrsti sobe:

  1. Spavaća soba - tako da je romantičnija, možete kombinirati ružičaste zavjese sa sivom pozadinom. Također u sobi treba biti prisutna ružičasta boja na zidovima i elementima namještaja i dizajna;
  2. Dnevni boravak - ljubičasti ton je prikladniji ovdje za sivu, a što je svjetlija, što bi više zasićenije trebalo biti pozadina.
  3. Ovdje se postavljaju kuhinja - žute zavjese, budući da ovaj ton ne samo da zadovoljava oko, već i doprinosi poboljšanju apetita, te u kombinaciji sa sivim umiruje.

Vrlo skladne kombinacije se dobivaju kada se ne koriste dvije-, ali trobojne kombinacije. Dizajneri preporučuju primjenu kombinacije bijele, sive, crne kada dekoriraju dnevni boravak. Sada bolje razumijete što zavjese izabrati da sive pozadine. Želimo vam dobar popravak!

Čitaj više