Ugradnja bide

Anonim

Ugradnja bide

U 17. stoljeću u Francuskoj, bide je izumljen - kupka na nogama namijenjenim za intimnu higijenu i točnije za ablution intimnih zona. Tijekom godina, bide se promijenio i sada podsjeća na uobičajeni WC, samo s mikserom umjesto spremnika. Slično u vizualnoj toaletu, a zapravo bi bide ispravno uspoređivao s kadom ili umivaonicima.

Ugradnja bide

Značajke

Takav uređaj za vodovod odavno je počeo koristiti popularnost. Je li čovječanstvo manje slijedi higijena? Ne. Postoji nekoliko razloga za njegovu popularnost. Prvi nije svjestan u sastanu i korisnosti bide. Uostalom, može se koristiti ne samo u higijenskim namjenama, već kao kupka za pranje nogu. Vrlo je prikladno za osobe koje pate od bolesti mišićno-koštanog sustava, hemorotip, također je prikladan za malu djecu i starije osobe.

I to nisu sve prednosti. Uz bide, ne morate se tuširati ili kupatiju češće nego što je potrebno. Uštedjet će vrijeme čišćenja kupke.

Ugradnja bide

Pa, drugi razlog za njegovu nepopularnost je mala WC veličina. To jednostavno ne stavljate. Ali može se ispraviti. Bij je instaliran u kupaonici ili kupi toalet s novčanom funkcijom koja će uštedjeti prostor.

Postoje slučajevi kada bi bide stekao kao element luksuza i nikada ih ne koristi. Ali sada znate da bi bide omogućuje stvaranje udobnih uvjeta, nakon putovanja u WC.

Ugradnja bide

Ako razmišljate o instaliranju bide, znajte da ga neće biti teško izgraditi s vlastitim rukama. Zajedno s ovim uređajem, uputa je na kojoj se moraju strogo slijediti sve stavke. Poželjno je da je pouka tijekom instalacije bila na vidiku.

Kupnja bide počinje od odabira mjesta u kupaonici, izračunavanje svoje veličine, lokacije otpada i vodenih cijevi. Ovisno o vrsti instalacije, cijevi koje se isporučuju na vodovodni uređaj mogu biti otvorene, skrivene u zidu i ugrađene u slučaju.

Higijenski uređaj je vanjski, montiran i kombiniran tip s fontanom u obliku vodne. Razno stilu s različitim funkcijama: sušilo za kosu, hidromasaža, dezodoriranje zraka itd.

Članak na temu: Instalacija vrata blokova s ​​vlastitim rukama, instalacijski okvir

Ugradnja bide

Također, za povezivanje bide, morate biti opremljeni odvijačem, ključevima i podesivim ključevima, perforatorom, palles, silikonskim brtvilom, vrpcom za montažu.

Kupite bidetene odmah odmah s toaletom od jednog branda. Tako će interijer biti skladnije. A ako je toalet već kupljen, pokušajte zapamtiti članak i seriju proizvođača odabrati sličan model bideta. Vrsta lide veze treba biti kao i za toaletnu posudu.

Također bi trebalo imati na umu da se mješalice obično kupuju odvojeno.

Kakav model higijenskog uređaja, ispusni ventil je automatski. Da biste spojili podne bide, potreban je poseban zatvarač za toalet, a fleksibilna cijev služi kao pridruživanje kanalizaciji.

Prikupite mikser

Vodovodni uređaj je montiran s plutajućim glavom za rotiranje 360 ​​° C. Ima posebnu polugu za otkrivanje i zatvaranje odvoda. Postoji nekoliko vrsta: brodove, bententile, s fotografijom, termostatskim. Potonji pogled je najoptimalnija opcija.

Skupština mješalice na bide ne razlikuje se od sklopa za sudoper i na taj je način:

  • Stavite gumenu brtvu i ukrasnu oblogu na donji dio miješalice;
  • Vijak fleksibilna crijeva s toplom i toplom vodom u miješalicu. Pričvrstite cijev treba pažljivo ne zategnuti, tako da ne razbijte nepropusnost;
  • Spojite mikser i vodovod s klinovima, prethodno staviti na njih gumenu oblogu. Klinovi vijak ukosnica, a zatim zategnite odvijač;
  • Svrha tvrdokorne metalne perilice, na klistu su gole orašaste plodove;
  • Miješalica Ugradite centar i sigurne matice;
  • Tretirati brtvene priključke.

Ugradnja bide

Ugradnja bide

Prikupljamo sifon

Kao mikser, sifon se prodaje odvojeno. Ima različite modele i tehnologiju povezanosti, pa se posavjetujte s prodavateljem pri odabiru sifona. Bilo koji model je jednostavno montiran i ima dugi vijek trajanja. Izrađeni su sifoni za bidete od plastike, mjedenog i nehrđajućeg čelika.

Ugradnja bide

Siphon je instaliran na sljedeći način:

  • Montirajte rešetku odvoda s gumenom oblogom;
  • Osigurajte rešetku s prstenom u obliku klinove;
  • Prsten za sunčanje cijevi podmazati brtvilo i umetnite squabble od otpadne cijevi unutar squabble od kanalizacije;
  • Provjerite vezu za nepropusnost;
  • Spojite sifon s cijevi iz slavine i zavijte maticu.

Ugradnja bide

Izvođenjem veza koristite prolaz ili sanitarnu posteljinu. Panel je na ranu na nit strogo u svom smjeru, u ovom slučaju neće biti popunjena.

U kombinaciji s WC-om

Ako veličina kupaonice ne dopušta da spojite higijenski uređaj, možete kupiti toaletni s tušem ili osuditi poklopac bide.

Članak o temi: Kako promijeniti luster

Ugradnja bide

Posebna mlaznica montirana je u bide za WC školjku i elektronički upravljani uređaj u spremniku.

Mlaznica se izstavlja u slučaju potrebe, bez dodirivanja zidova zdjele. Također je samočišćenja prije početka rada i nakon tlaka vode nekoliko sekundi. Opskrba vodom se provodi pomoću gumba postavljenih na vanjskoj strani zdjele. Vrlo rijetko susrećemo vodoopskrbu pomoću pedala.

Funkcija bideta WC-a je ista kao i uobičajeni bide: puhanje, zagrijavanje.

Ako ne namjeravate promijeniti zahod, instalirajte poklopac bide. Najjednostaje je u instalaciji. Dovoljno je spojiti ga na vodoopskrbu i struju, a zatim se pričvrstiti na zahod na zahod kao uobičajeni poklopac prema uputama.

Kada se sklopi sifon i mikser, sam bide spojen.

Montiran je kao i jednostavan WC. Vodovodni uređaj se stavlja na obavezno mjesto, napravljeni su oznake, provodi se rupa bušilica, a zatim pričvršćena vijcima. Konačno, dovod vode i kanalizacija je spojen.

S rastućim tokovima vode

Ugradnja bide s fontiranjem tlaka vode je složeniji. Činjenica je da voda cirkulira unutar ruba poklopca, zagrijavanje. Mehanizam za regulaciju napajanja gura fontanu vode

Takav uređaj je opremljen posebnim eyelincem, koji ne apsorbira rabljenu vodu, izlije na fontanu.

Prije povezivanja bide, regulator za opskrbu vodom se prikuplja i spojen, a zatim spojite dovod vode i kanalizaciju. Nakon popravljanja vodovodnog uređaja.

Ugradnja bide

Suspendiran

Ugrađeni bide ima svoje prednosti:

  1. Skrivena komunikacija koja ne može pokvariti vaš pogled na dizajn kupaonice.
  2. Spašavanje područja sobe. Zdjela bide nije tako teško naprijed, što vam omogućuje da uštedite malo prostora. Ovo je izvrsna opcija za male sobe.
  3. Jednostavno u čišćenju sobe, budući da se ovaj vodovod ne oslobađa na podu.
  4. I, naravno, jednostavna instalacija.

Suspenzija bide sastoji se od okvira nosača i zdjele. Instalacija je potpora zdjele, kao i mjesto ugradnje bide. To vam omogućuje da točno podesite visinu vodovodne uređaje.

Ugradnja bide

Ugradnja suspendiranog bide takve:

  • Pripremite nišu za ugradnju. U tu svrhu se izrađuje u zidu u veličinama okvira nosača;
  • Premjestiti slavinu i kanalizacijski sustav;
  • Ugradite instalaciju pričvršćivanjem donjih nogu na pod i gornji elementi za zatvaranje na zid;
  • Spojite instalaciju instalacije s kanalizacijom, pričvrstite vodovod na baru i vijak stud u okvir nosača. Zdjela će biti montirana na klinovi;
  • Šivanje niša gipsboard;
  • Pričvrstite posudu i spojite bide na cijevi s vodom i kanalizacijom. Između zida i zdjele svakako stavite brtvu iz gume ili silikona koji dolazi u komplet. Postat će pufer koji će zaštititi zid od uništenja i zdjele, a također kompenzira opterećenja na instalacijama instalacije;
  • Osigurajte bide, okrećući maticu.

Članak o toj temi: Primjena sjedenja otpornog na vrpcu vlage za pod

Ugradnja bide

Ako gumena obloga ne odgovara, to se može učiniti neovisno. Uzmite uobičajenu silikonu u cijevima i nanesite ga oko perimetra zdjele. Kada se Silikon osuši, možete popraviti bide.

U vrtnju matice nalaze se nijanse. Ako je snažno zategnut, gipsana ploča će voziti, a ako ne namaka, bide će objesiti. Ovdje je glavna stvar pronaći zlatnu sredinu.

Ugradnja bide

Montaža šljiva u pod

Kao što je gore spomenuto, mikser na bide je montiran kao na sudoper, a kanalizacija je spojena kao dugotrajan WC s nama. A preporučene šljive na podu čine se za tuširanje.

Ugradnja bide

Power Power - Uklonite vodu s poda, spriječite vlagu i stvaranje kalupa. Dizajn se savjetuje da se radi tijekom popravka cijelog poda u sobi, budući da je potrebno raditi na hidroizolaciji i estrihu.

Posebna ljestve napravljena od mjedi, čelika ili plastike, koja se povezuje s kanalizacijskim sustavom. Lijek mora nužno biti izdržljiv i otporan na koroziju.

Ugradnja bide

Na početku posla uklonite pod poda, a zatim stavite hidroizolaciju. Cijev za ispuštanje vode Povežite se s kanalizacijskim izlazom i provjerite nepropusnost.

Na vrhu, stavite toplinski izolacijski sloj, kao što je pjena i ulijte smjesu cementa.

Gledajte da se lijevak šljive čvrsto odgovara na pod. Kada se cement osuši, možete početi završiti rad.

Ugradnja bide

Možete sumirati. Prilikom povezivanja bidea, razmislite o vrsti dizajna i mjestu kanalizacije. Kupite vodovodni uređaj s uputama na vašem razumljivom jeziku i strogo ga slijedite. Ako kupaonica nije velika veličina, koristite lide lide ili bide za toalet. Učinite šljiva u podu, voda će se stado, sprječavajući vlagu u zatvorenom prostoru.

Čitaj više