Plastične zavjese: vrste i njihova uporaba

Anonim

Plastične zavjese naširoko se koriste za različite potrebe. Polimerni materijali su čvrsto ušli u naše živote iu mnogim slučajevima su jednostavno neophodni. Plastični proizvodi imaju izvrsne performanse. Vrlo su praktični, ne apsorbiraju prljavštinu, ne dopuštaju vlagu. Imati optimalan životni vijek.

Plastične zavjese: vrste i njihova uporaba

Funkcionalnost i uloga u unutrašnjosti

Plastične zavjese izrađene su od prozirne polivinil kloridne tkanine. Većina njih ima glatku glatku površinu. Zavjese mogu biti potpuno transparentne ili imaju obojene umetke. Postoje čak i valovita modela. Oni su otporniji na nošenje u usporedbi s konvencionalnim opcijama za oko 2 puta. Također proizvodimo trake zavjese koje su odvojene PVC trake.

Plastične zavjese mogu se koristiti u zatvorenim i vanjskim objektima. Takve zavjese uglavnom se primjenjuju:

  • u kupaonicama;
  • u arborima, verandama, terasama, ljetnim kafićima;
  • u skladištima;
  • na autopraonicu;
  • na drugim mjestima.

Plastične zavjese koriste se u različite svrhe. Njihov glavni zadatak je obaviti zaštitne funkcije i savršeno se suočavaju s njim.

PVC zavjese imaju sljedeće svrhe:

  1. Zaštititi sobu ili dio vode i raznih zagađivača;
  2. Poslužite kao termalni veo, spriječite penetraciju vjetra, hladno;
  3. Oni djeluju kao particije: uz pomoć takve zavjese, jedan prostor je podijeljen na dio, izolirajući jedan od drugog.

Ovisno o svrsi zavjesa od plastike razlikuju se u izgledu i svojstvima: snagu, trajnost i drugi pokazatelji. Oni također mogu imati različite zatvarače. Na primjer, zavjese za kupaonice ne podliježu posebnim mehaničkim učincima, tako da imaju manju snagu od industrijskih analoga.

Plastične zavjese: vrste i njihova uporaba

Zavjese za kupaonice

Prednost plastičnih zavjesa je njihova sposobnost da se spriječi penetraciju vlage. Stoga se koriste u kupaonici kako bi zaštitili od prskanja i pjene dok uzimaju dušu. Oni su prozirni platno. Crtež se može primijeniti na površinu. Postoje čak i modeli s posebnim džepovima u kojima se mogu pohraniti razne pribor. Takve zavjese pomoći će uštedjeti prostor malih kupaonica.

Za razliku od drugih vrsta zavjesa, PVC uzorci imaju nekoliko prednosti. Oni su više izdržljiviji, lako čisti, ne apsorbiraju prljavštinu, vrlo brzo suhi zbog glatke površine. Neće razviti razne gljivice, uključujući plijesan. Osim toga, zavjese su sigurne, jer materijal ne izlučuje štetne tvari.

Postupak instalacije zavjese je vrlo jednostavan. Takve zavjese su pričvršćene štapom. Može biti od plastike, metala, drva. Prva opcija je najpraktičnija. Za fiksiranje platna na šipku koristite posebne plastične prstenove. Na gornjem rubu zavjese nalaze se rupe za konsolidaciju. Da biste odabrali bolje modele koji su rupe plastične, budući da metal može overreweigh od vlage.

Članak o temi: Ideje za hodnik s vlastitim rukama: registracijski luk, tepih, kabinet

Plastične zavjese imaju pristupačne troškove. Život servisa je oko 3-5 godina. Tada se mogu zamijeniti bez ikakvih problema s novom zanimljivom opcijom. Šava plastične zavjese samo ručno. Temperatura vode ne smije biti više od 40 stupnjeva. Sušenje se provodi u obojenom obliku, vješanje zavjese na baru.

Plastične zavjese: vrste i njihova uporaba

Plastične zavjese za verandu i arbore

Domaćini privatnih kuća često su uzdignuti u vrtu raznih zgrada. Za verandu, terase, arbor karakteriziraju prisutnost velikih svjetlosnih otvora. Ostatak takvih zgrada je proces dugotrajan, zahtijeva značajne materijalne troškove. Sada se takozvani mekani prozori sve više koriste u te svrhe. Oni su plastične zavjese iz transparentnog polivinil klorida. Tu su i analozi obojenih. Ova varijanta zavjesa koristi se ne samo u privatnoj strukturi, već i za različite ulične kafiće, restorane.

Plastične ulične zavjese karakteriziraju sljedeća svojstva:

  • posjeduju dobru snagu i pouzdanost;
  • Zaštititi od raznih vremenskih pojava;
  • paste sunčeve svjetlosti;
  • spriječiti prodor raznih kukaca, ptica;
  • Sposoban je izdržati i minus temperature i povišeno ljeto.

Plastične zavjese nisu gore od staklenih prozora štite od različitih vremenskih čimbenika: kiša, snažan vjetar. Osim toga, oni sprječavaju prodiranje ultraljubičastog u sunčanim danima i zadržati toplinu čak iu hladnom vremenu. U isto vrijeme, zaštitne ulične zavjese praktički ne sjene konstrukciju, posjeduju visoka semafor svjetla. Možete uživati ​​u mirovanju na verandi ili sjenicu od proljeća do kasne jeseni. Zavjese čak koriste tijekom cijele godine, jer se ne boje mraza. PVC materijal je vrlo izdržljiv i ekološki prihvatljiv. Otporno je na rupture, istezanje, kao i učinke atmosferskih fenomena i topline. Ulične zavjese se ne boje gusty vjetra, tuš, tuče.

Postoje razni dizajnici zavjesa:

  • Uzorci s munjem;
  • modeli koji se mogu prikupljati u rolu;
  • Opcije koje se kreću u stranu.

Članak o toj temi: Suptilnosti ugradnje tuš paleta

Munja platno je vrlo pogodno za ugradnju na ulazu. Oni vam omogućuju da se toplo u zgradama. Za ostale otvorene otvore, koriste se zavjese, koje se, ako je potrebno, skupljaju u valu i fiksirane s trakama.

Plastični modeli su lako i brzo montirani. Vrijeme instalacije ovisi o kvadratu sjenice ili verande. Instalacija traje samo nekoliko sati. Za fiksiranje mekih prozora koristite pouzdane pričvrsne elemente. Zavjese se mogu instalirati pomoću remena i nosača, kabela s kabelima ili aluminijskim profilima s valjcima. Plastične zavjese se lako otvaraju djelomično ili potpuno. Možete ih čak i ukloniti kada je to potrebno. Takve zavjese su dobro očišćene sapunastom.

Sa stajališta dizajnera dizajnera, plastične ulične zavjese pogodne su za arbor i veranda izvedena u različitim stilovima, jer praktično ne mijenjaju pojavu struktura. Napravili zavjese različitih oblika, veličina i nijansi. Transparentne opcije pričvršćene su na strukturu lakoće. Obojeni uzorci omogućit će ostvariti bilo kakve ideje. Opcionalno, možete primijeniti crtež na zavjese. Također kombiniraju modele različitih boja i semafora. Često postoje zavjese iz kombiniranih materijala. U te svrhe, koristeći visoke frekvencije struje, kombinirajte prozirne i obojene materijale. Na spoju se formira uredni šav.

Plastične zavjese: vrste i njihova uporaba

Zavjese za skladišta, autoprate i industrijski objekti

PVC zavjese su vrlo izdržljive i izdržljive. Stoga se koriste na pranje automobila, skladišta i raznim industrijskim objektima.

Zavjese za industrijsku primjenu PVC-a ispunjavaju sljedeće vrste:

  • opcije trake;
  • čvrsto platno.

U mnogim industrijskim prostorijama, skladišta su akutna pitanje spašavanja potrošnje energije za grijanje. Kroz masivni vrata neprestano prolazi tehnika tereta, ljudi. Kao rezultat toga, izgubljen je značajan dio topline. U ovom slučaju, posebne plastične trake zavjese dolaze do spašavanja. Također se nazivaju termalne vene. Zavjese su ugrađene u vanjskim otvorima i unutarnjim. Oni su transparentni PVC filmske pruge. Takve zavjese postale su moderna alternativa različitim podizanju i otečenim vratima. Svaka tehnika može proći kroz njih, a zatim se bendovi vraćaju u prvobitni položaj. Nema potrebe provoditi vrijeme na otvaranju i zatvaranju teških struktura. Osim toga, postignut je samo dio odlomka koji smanjuje gubitak topline.

Članak o temi: Moderan dizajn kupaonice - moderni trendovi

Osim očuvanja mikroklime, zavjese mogu zaštititi od buke, prašine, dima. Oni se također mogu koristiti za razdvajanje prostora na parcelama. Proizvodi imaju malu težinu. Ugradnja takvih uzoraka je dovoljna. Montirajte zavjese na vrh otvora ili na strop. Plastične vrpce mogu biti različitih širina i snimljenih onlava. Svaka od bendova ostaje pokretna. Bilo koji od njih je lako zamijeniti ako je potrebno.

Rezanje zavjesa za autoprate za automobile mogu odvojiti određene radne dijelove u različitim fazama čišćenja, tako da prljavština ne ide u druge odjeljke. Takve zavjese koriste se u automobilskoj službi za razdvajanje velikih prostorija na dijelovima namijenjenim različitim vrstama popravka. U skladištu, takve zavjese mogu zaštititi police s proizvodima iz prašine i izlaganja drugim čimbenicima. U tom slučaju, transparentan materijal omogućuje vizualnu kontrolu.

PVC zavjese nisu manje uobičajene, koje su čvrsto platno. Oni djeluju kao particije, zidovi. Zavjese su prozirne, obojene, kombinirane. Možete primijeniti različite logotipe, natpise, crteže na zavjesama. Oni se mogu vidjeti na poslu, skladišta, u automobilskim uslugama, izložbenim dvoranama, trgovačkim područjima i drugim mjestima.

Plastične zavjese su naširoko korištene zbog svoje praktičnosti, kao i izvrsne performanse. Koriste se u svakodnevnom životu i industrijskim vagama. Relativno niska cijena, lagana težina, jednostavna instalacija dopuštena PVC zavjese da postanu moderna alternativa prozorima, vratima i krutim particijama.

Plastične zavjese imaju brojna korisna svojstva. Oni ne dopuštaju prodrijeti u granice vlage, hladno, prašinu, prljavštinu. Neki stupanj izolira buke. Ulične i industrijske mogućnosti mogu izdržati različita opterećenja, posjeduju dovoljnu snagu, trajnost. Oni su otporni na temperaturne razlike, mogu se koristiti u načinima od -35 do 50 stupnjeva.

Čitaj više