Svjetlopropurne zavjese: pet propovijedanja za odabir

Anonim

Električno svjetlo postalo je sastavni satelit civilizacije. Od njega će pomoći posebna svjetlosna zavjesa. Oni su neophodno rješenje za one koji puno spavaju u popodne poslijepodne ili nikome noću teško je zaspati zbog fenjera, gledajući s ulice. Čak i onima koji dobro spavaju kada lagano, preporuča se tamno, jer je tijekom spavanja poseban hormonski melatonin, koji utječe na živčani sustav i zaštitne reakcije tijela. Stoga je uvijek relevantna mogućnost punog zatamnjivanja prostorije.

Glavna značajka modernih svjetlosnih zavjesa je materijal koji se koristi za njihovu proizvodnju.

Svjetlopropurne zavjese: pet propovijedanja za odabir

Što čini svjetlosne zavjese?

Lagano otporne zavjese izrađene su od poliestera na temelju posebne tkanine na temelju poliestera. Izumio ga je u Finskoj, gdje se široko koristi za stvaranje tame u prostorijama tijekom bijelih noći. Nakon toga, ova vrsta tekstila počela je proizvoditi ne samo Finske, već i Nijemce, Nizozemci i Belgijanci. Postoje dvije vrste tkanina koje se razlikuju u tehnologiji proizvodnje.

  1. Dvoslojna tkanina s prskanjem. Oni ga proizvode na sljedeći način: tanki sloj reflektirajućeg materijala nanosi se na gotovu gustu bazu tkiva. S druge strane, platno ukrašavanje tvari s lijepim bojom i teksturom. Ova tehnologija omogućuje vam da stvorite tkaninu sa svijetlim otiscima, raznim ukrasima, ljuljanje, s briljantnom ili mat strukturom. Nažalost, prskanje nije jako stalno za nošenje, može biti mehanički oštećena ili mana iz glavnog weba.
  2. Za drugu tehnologiju, materijal je stvoren tekstilnim metodom - satenskom tkatima od tri niti, drugačiji u svojoj strukturi. Na obje strane platna su lica i nevažeća dekorativna vlakna, a unutarnji sloj se sastoji od laganog mračnog niti. U procesu proizvodnje, troslojna tkanina se tretira s akrilnim slojevima pjene. Kao rezultat toga, dobiti mekanu i glatku tkaninu prigušenih tonova. Vanjska strana platna je obično bijela ili lagana, unutarnje može biti s uzorkom ili jednim fotonom. Prisutnost u strukturi crne niti ne dopušta da proizvede svijetlo ili svijetlo platno.

Članak na temu: Kako je lako lako završiti zidove iverice

Neki proizvođači povećavaju svojstva sprječavanja požara platna, dodatno uvođenje vatrostalne impregnacije. Iz tkiva obje vrste možete stvoriti klasične i valjane zavjese, lambrekvine, japanski paneli, oni mogu ukrasiti zidove, koriste se za kreativne ideje. Razgovarajmo o prednostima i nedostacima valjanih zavjesa zamračenja.

Svjetlopropurne zavjese: pet propovijedanja za odabir

Za i protiv

Sljedeće točke uključuju nesumnjive prednosti valjanih zavjesa iz svjetlo-spremnika tkanine:

  • Zavjese su sigurno zaštićene od sunčevog i električnog svjetla;
  • posjeduju svojstva apsorpcije zvuka (koeficijent 30);
  • ne blijedi pod utjecajem izravne sunčeve svjetlosti;
  • dobro tolerirati pranje i ne zahtijevaju glačanje;
  • tkanina je lako izrezati i šivati;
  • Materijal je otporan na mehaničko oštećenje;
  • Zavjese su praktički ne kontaminirana, prašina se ne akumuliraju;
  • ne uzrokuju alergije;
  • Ne podržavaju izgaranje;
  • ne ispuštaju toksične tvari;
  • Tkanina je ugodna na dodir;
  • Ima atraktivan izgled.

Zavjese od lagane izolične tkanine štite od izgaranja drugih unutarnjih predmeta: tapecirani namještaj, tepisi, tkanina pozadine.

Bitan nedostatak zamračivanja tkanina je visok trošak, jer je materijalna tehnologija proizvodnje prilično komplicirana.

Valjane zavjese savršeno se uklapaju u bilo koju atmosferu, ne privlače nepotrebnu pozornost. Da biste stvorili određene stilske akcente, možete koristiti različite tehnike, igranje s rješenjima boja tkanine.

Svjetlopropurne zavjese: pet propovijedanja za odabir

Malo o dizajnu

Svjetlosne valjane zavjese od troslojne tkanine imaju više opuštenih boja. Površina njih može biti sjajna ili mat.

Ali zavjese iz tkanine s prskanjem pružaju širok izbor:

  • Mogu se primijeniti fotografiju;
  • Postoje zavjese s 3D crtežom;
  • Tkanina može imati metalizirano prskanje.

Općenito, valjane zavjese zbog vertikalne orijentacije vizualno povećavaju visinu stropa u zatvorenom prostoru. Ako želite, možete nadoknaditi taj učinak odabirom horizontalne tkanine. Za tamne sobe biraju monofonske zavjese zamračive bež nijanse. Zlatne i smeđe boje savršeno su usklađene s jesenskim nijansama, a zavjese od duboke plave boje savršeno osvježavajuće sive ili zadimljene pozadine.

Članak o temi: topli zidovi: voda, električna, infracrvena - što je bolje?

Svjetlopropurne zavjese: pet propovijedanja za odabir

5 preporuka za izbor

Kupnja valjanih zavjesa zamračilo, imajte na umu da na tržištu postoje lažne. Opcija je također moguća kada se zavjesa naziva lagano čvrsto, ali od drugih kvalitetnih tkanina. Koeficijent apsorpcije svjetla u takvom materijalu može biti samo 80-90%. U tome ne postoji ništa strašno ako niste postavili zadatak u potpunosti preklapajući pristup svjetlu u sobi. Ako trebate 100% crno, iskoristite sljedeće savjete pri odabiru zavjesa.

  1. Možete provjeriti tkaninu otporne na svjetlo tako da gledate kroz izvor svjetla - prozor u sunčanom vremenu, električnoj svjetiljci. Ova blackwood ima 100% svjetlo i lakoću.
  2. Ako se takva prilika daje, izrežite mali poklopac tkanine. Ako ne postoji takva mogućnost - pomaknite nekoliko rubnih niti na stranu. Unutar sloja crne niti može biti jasno vidljivo.
  3. Prednja strana flakutske tkanine u izgledu je slična antilop, a pogrešna površina bi trebala biti svjetlucana.
  4. Valjani mehanizam mora ići u paketu s kutijom, lako raditi; Što će biti lakše, to bolje.
  5. Svjetlosne zavjese trebaju biti opremljene bočnim vodičima koji štite svjetlo, a također imaju traku za vožnju na dnu.

Trenutno, glavni zadatak za zavjese o svjetlosti ne smije propustiti svjetlo s ulice u sobu. Osim toga, obavljaju uobičajene funkcije za sve zavjese: ogradu osobnog prostora od stranaca, zaštitu od nacrta i buke s ulice, povećavajući estetsku privlačnost prozora.

Valjane zavjese zamračiva ogradu soba od jake sunčeve svjetlosti, stvorit će potpuni zamračiti za one koji ne mogu spavati kada svjetlo; Izrežite temperaturu u sobi u ljetnoj sezoni. Oni se koriste u prostorijama s projektorom, prilikom izrade kućnog kina, u bolnicama i foto laboratorijima. Kada kupujete bi trebalo biti svjesno da materijal s prskanjem nudi više zanimljivih rješenja u plan interijera: svijetle boje, ukrasi, dostupnost ispisa fotografija. Ali takva će tkanina biti manje izdržljiva, a ne tako jaka kao klasična troslojna blackwood.

Članak o toj temi: Udaljenost između stupova ograde

Čitaj više