Zavjesa, sjenila, zavjesa na prozoru u potkrovlju - što odabrati?

Anonim

Mansard će igrati značajnu ulogu u unutrašnjosti privatne kuće, ako se pravilno brinete o njemu. Njegovi korisne brojila koriste se za spavaće sobe, zimske vrtove, dječje ili druge sobe. Neobični oblik sustava Windows temeljito razmišlja kroz tekstilni ukras. Ideje zavjesa za prozore u mansardu opisane su u nastavku.

Zavjesa, sjenila, zavjesa na prozoru u potkrovlju - što odabrati?

Mansard

Značajke prozora Mansarda

Dekoracija otvora u krovu u potkrovlju uzima u obzir nekoliko značajki sklonih dizajna.

Zavjesa, sjenila, zavjesa na prozoru u potkrovlju - što odabrati?

Oni su sljedeći:

  1. Mjesto. Prozori su instalirani na krovnom klizaljku ili ispred prednje strane. U prvoj varijanti, zavjese u potkrovlju će ponoviti konture, ako ih ispravno odaberete. Inače će objesiti beskorisnu web. U drugom - dizajn je standard s Karnisom ili valjcima.
  2. Nagib kut. Sharp smanjuje broj varijanti dekorativnih platna na Windows prozore. Više od 45 °, omogućuje šire.
  3. Dizajn prozora. Inbrashed modeli, u pravilu, ne postoji potkrovlje potkrovlja, samo sklopiv. Stoga je važno odabrati mogućnost dekoracije koja ne ometa zatvaranje otvaranja. U suprotnom, operacija, i prozori i zavjese će postati neučinkovit.

    Zavjesa, sjenila, zavjesa na prozoru u potkrovlju - što odabrati?

  4. Značajan protok sunčeve svjetlosti čak i na strani sjene. Od ovih tokova Pravilo za tkaninu - zavjese na tavanskom prozoru su odabrani zahtjevno raspršiti zrake i raditi na zamračivanju u vrhunskim razdobljima.

Posebna pozornost zahtijeva dizajn prozora mansarda, koji je napravio individualni poredak tijekom izgradnje - lukovima, proširenjima, trapeziju. Svi oni neće biti ukrašeni bez uspjeha, važno je ispravno odabrati opciju, ne disonirati s zajedničkim interijerom.

Modeli zavjese

Da biste pogodili izbor zavjesa za potkrovlje važno je uzeti u obzir svrhu sobe. U pravilu, drugi kat kuće se daje pod osobnim potrebama - spavaće sobe, dječje, sobe za opuštanje. To obvezuje zavjese da bude dobar štit od svijetle dnevne svjetlosti, udoban za percepciju, mirno u boji.

Članak o temi: cvijeće na zidu: cvijet crtanje vlastitim rukama

Zavjesa, sjenila, zavjesa na prozoru u potkrovlju - što odabrati?

Detalji:

  • Gardina. Najkorisnije izgleda na frontalnim prozorima, kao paralele, a zavjese za tavanski prozor ne moraju podržavati posebne strukture. To, međutim, ne isključuje svoje položaje i na nagnutim površinama. Zatražite više slojevito - tuli od lagane nijanse će trajati srdačno kada je potrebno ili raspršeno, gusti kontrastni tkanina drugog sloja će potamniti spavaću sobu.

Posebne nadstrešnice su uokvirene lučni ili trapezoidni prozor s kožnim kutovima. Vozeći prozori nadopunjuju se niskim držačem smještenim u polumjeru s poda. Mora biti dekorativna vrsta, jer ostaje otvorena. Dakle, zavjese na tavanskim prozorima primaju potpuno standardni izgled i opcije tkanine za odabir jednostavno.

Zavjesa, sjenila, zavjesa na prozoru u potkrovlju - što odabrati?

Jalousie

  • Jalousie. Prikladan je za dizajn u klasičnim monofonskim verzijama u novim, modernim stilovima potkrovlja - kitch, high-tech, minimalizam. Potpuno je pogodan za zemlju, ako je izrađena od ekoloških materijala ili predstavljaju volovi s etničkim ispis. To je prikladno za vaš položaj - nemojte objesiti, oni su odabrani u veličini prozora, oni izvode brojne funkcije, jednostavne za korištenje.

Također slijepci za mansard prozore mogu biti vanjski - rolling rolete, splavi. Dizajn za Mansard sobe ne nose, međutim, obavljaju zaštitnu funkciju kada vlasnici nedostaju ili u razdoblju lošeg vremena - tuča, snažan vjetar. Dizajni su odabrani s kontrastnom fasadom ili na ton s njom.

Zavjesa, sjenila, zavjesa na prozoru u potkrovlju - što odabrati?

  • Valjane zavjese. Najprihvatljivija opcija za otvori instalirane u krovnom užetu. Podmazali su modrice na prozorima u potkrovlju. Dekorativnost potvrđuje uporaba takvih opcija za dnevne sobe, dvorane, blagovaonice. Jednostavnost u instalaciji čini dizajn brzo, a bogata paleta zadovoljava čak i zahtjevan okus vlasnika. Ipak, ubrigali su se za zavjese za penjanje - ne prihvaćaju snažnu vlažnost zraka i pranja. Očistite ih suhim.

Članak o toj temi: Vez Crossmes Sovie: Besplatno preuzimanje, bijelo na grani, kako crtati crteže

Rimske zavjese u potkrovlje spavaća soba trebaju biti gusto tkivo, tamna boja ili ne-prijenos zraka sunca. Koriste se, u pravilu, upravo za zatamnjenje. To ne isključuje višeslojnu - drugi i treći stup može postati cornisic zavjese. Na jasan dan, role role, a otvor ostaje ukrašen, a ne prazan. Dekor zavjesa na vratilu s valjkom čak i s monotonom platnom izvodi mehanizam za zatvaranje otvaranja. To su lanci, upletene kabele ili prstenje.

Zavjesa, sjenila, zavjesa na prozoru u potkrovlju - što odabrati?

  • Ptica. Razne uloge i rolete. Razlika u draperiji tkiva. Kao presavijeni, podsjeća na male harmonijske, velike nabore. Zavjese za potkrovlje u drvenoj kući izvode se u prirodnim motivima, a za kamen ili cigli objekt, jednostavan, sažet i monofon.

Nabrane zavjese su popularne u obliku dnevnog sustava. Dva platna padaju na prozore vremena. Reflektirajuća tvar se izvodi čak i iz metaliziranog tkiva kako bi se poboljšala disperzija zraka. Lako kontrolirajte kabel ili lanac.

Zavjese će napraviti unutrašnjost bilo koje sobe, biti to potkrovlje ili dnevni boravak. Ali to će također biti lako pokvariti ako imate neodgovorni i brišući odabrati.

Zavjesa, sjenila, zavjesa na prozoru u potkrovlju - što odabrati?

Registracija nedržavnih prozora menzapisa

Operacije u potkrovlju nisu uvijek pravi pravokutni oblik. Tu su lučni, trapezoidni, s gipsanim karticama, kutni. Pokupite zavjese na kosom kutijama u potkrovlju je teško, ali problem je riješen. Detalji:

  1. Luk. Izvodi se na krovu ili prednjoj nagibi. Posebne strehe i platno u obliku luka, pričvršćene na vrhu i dnu, ne skrivaju ljepotu dizajna. Stills su instalirane na takve prozore, ali Fraumuga će ostati otvorena, a vrući sunce će uzrokovati nelagodu.

    Zavjesa, sjenila, zavjesa na prozoru u potkrovlju - što odabrati?

  2. Trapezoidan. Zavjese na prozoru s kožnim kutovima ojačaju se na dekorativne stezaljke ispod stropa. Dakle, neće se kretati - svaki prsten drži nabor. Kako bi se gurnule zavjese, kamione za ton koriste se s tkaninom.
  3. S proširenjima. Takve opcije su već dobre za njihov oblik i ne zahtijevaju krajolik. Ali ako je potrebno, skriva dizajn staklenog paketa na tradicionalan način - zavjese - plišite, rolete, valjani, vijenac. Otvaranje će ostati na vidiku i zavjesama u potkrovlju s kosim stropom neće sakriti njegovu neobičnost.

    Zavjesa, sjenila, zavjesa na prozoru u potkrovlju - što odabrati?

  4. Krug. Dizajneri su zatražili budući zadatak za uređenje, ako koristite ne-standardne prozorske rješenja, loše mjerljive draperije. Prozor vitraji postaje opcija tkanina ili crtanja. U bilo kojem trenutku, on se mijenja u novu - ideju za samostalnu kreativnost.
  5. Kombinirani. Prozori u potkrovlju mogu se kombinirati s krovom i imati nastavak u zidu kuće, formirajući kut. Ukrasite ih sa svim poznatim načinima.

Članak o temi: Dekoracija zidova s ​​leptirima radi sami iz novina i gline

Zavjesa, sjenila, zavjesa na prozoru u potkrovlju - što odabrati?

Na primjer: Valjci zavjese za potkrovlje s kutnim prozorima zatvorite gornji dio otvora, donji ostaci prazni. Eaves su instalirane na stropu i, rastežući ih kroz držače, ne traži samo zatvaranje naočala, već i dobiti šupljine iznad kreveta, ako se soba koristi kao spavaća soba.

Pogledajte video dizajn

Dakle, teško je ukrasiti bilo koji potkrovlje, ali možda. Cijeli interijer korisnih stambenih metara ovisi o rezultatima preliminarnog izbora.

Čitaj više