Zavjesa i tila za hodnik, koridor, lukovi: savršena rješenja

Anonim

Hodnik je jedan od važnih prostorija kuće ili apartmana, budući da se ovdje stvara prvi dojam stana, procjenjuje se da kuša vlasnike, ocijenjena je stil dizajna interijera. Stoga zavjese u hodniku nisu manje temeljite od zavjesa za hodnik ili blagovaonicu. Ovaj element situacije često postaje središnji detalj cijelog interijera. Elegantne zavjese u hodniku na prozorima mogu izgladiti postojeće nedostatke, pa čak i vizualno proširiti skromni prostor hodnika.

Zavjesa i tila za hodnik, koridor, lukovi: savršena rješenja

Zavjese na vratima

Svrha

Zavjesa i tila za hodnik, koridor, lukovi: savršena rješenja

Zavjese za hodnik smatraju se šire zasuprot zavjesama i zavjesama koje se koriste za dizajn otvora prozora. Budući da u ovoj sobi Windows možda uopće ne može biti dostupan, uz pomoć ispravno odabranih zavjesa, vrata ili lučnih otvora ukrašena je s ciljem vizualnog razdvajanja prostora i stvaranjem određene atmosfere. Na primjer, engleske zavjese u hodniku s uzorkom koji se ponavlja uzorak na pozadini će se usredotočiti na sofisticirani okus i bit će iznimno prikladan zahvaljujući podešavanju svjetla. Posebno relevantne takve zavjese u hodniku u privatnoj kući, gdje su potrebne guste zavjese za tkivo kako bi prikrili unutarnji prostor od znatiželjnih očiju.

Zavjese za dvorani zemlje se izvode ne samo estetska, već i praktična funkcija. U vrućim sunčanim danima pomažu u stvaranju hladne atmosfere u hodniku, hladnoće zimi - pružaju dodatnu toplinu, ispunjavajući udobnost domaće kuće. Važno je napomenuti još jednu važnu funkciju da se zavjese izvode za hodnik - stvaranje neku vrstu zaštitne barijere koje ne dopušta vanjsku vrevu za razbijanje harmonije i mira koja se vrši u kući.

Zavjesa i tila za hodnik, koridor, lukovi: savršena rješenja

Izbor

Da bi hodnik skladan prozor u unutrašnjosti, pri odabiru zavjese treba voditi sljedeća načela:

  • Ako je potrebno, učinite sobu slobodnijom, prioritet se daje svjetlom prozirnih zavjesa u obliku tila ili vela;
  • Ispunite sluznicu glasnoće pomaže tekstilnim modelima s vertikalnim ili vodoravnim prugama, povlačenjem i širenjem prostora. Zanimljiva opcija je takva zavjesa u hodniku u smeđoj bež;

    Zavjesa i tila za hodnik, koridor, lukovi: savršena rješenja

  • Izrada unutrašnjosti hodnika, u kojoj treba odabrati minimalno slobodno prostorno, bez jednostavnih zavjesa bez gotovog ukrasa i dekoracije;
  • Za zasjenjene prostore, svjetla koja prenosi model postaje optimalna opcija;
  • Ako hodnik prozori izađu na sunčanu stranu, bolje je odabrati zavjese na oblozi koja se neće spojiti na svijetlo sunce.

Članak o toj temi: Kako ispravno instalirati vratara vrata (fotografija i video)

Što se tiče materijala, ovdje postoji samo izbor, jer su i prirodne i sintetičke tkive jednako prikladne u hodniku. Naravno, modeli iz tekstila su impresivniji, čiji je dizajn odabran za određeni otvor prozora. Na primjer, prilikom uređenja prozora zavjesa ispravnog obrasca, moguće je naglasiti konture, stavljajući zavjese unutar otvora. U isto vrijeme, nije potrebno odabrati tradicionalnu opciju u obliku platna koja se nalazi na stranama, budući da su za zavjese doživljavale učinkovito (po želji po sebi mogu se vezati s pickups).

Zavjesa i tila za hodnik, koridor, lukovi: savršena rješenja

Mogućnosti dizajna

Zavjese u hodniku i hodniku gledaju izbor jedne od sljedećih opcija izvršenja:

  1. Rimske ili valjane zavjese, ukrašene elegantnim finim uzorkom, u kombinaciji s monofonijskom tapetom suzdržane pastelne gama. Ako je hodnik spremio s ukrasima, zavjese su odabrane u obliku monokromnih tkiva.
  2. Zavjese u japanskom stilu. Ova se opcija može nazvati univerzalnim, jer zavjesa izgleda skladno bez obzira na opći stil. Ovdje možete dati volju vaše fantazije, odabirom izvorne teksture tkanine ili neočekivanog rješenja za boje. Jedino ograničenje odnosi se na visinu je bolja ako takva zavjesa će se podići iznad razine poda za 30 cm.

    Zavjesa i tila za hodnik, koridor, lukovi: savršena rješenja

  3. Izvrsni francuski modeli koji daju sočnu svetkovinu. Ova opcija je posebno prikladna u prostranim hodnicima - dvoranama.

Pogledajte video dizajn

Da bi til i zavjese do hodnika moguće osigurati dodatni dekor u obliku lambrekin skrivajući strehe.

Uređenje zarobljenih otvora

Kao što je već zabilježeno, portir u hodniku je izvrsna prilika za dekor luka vrata, odvajanje ulazne sobe s ostatkom kuće ili apartmana. Pravilno odabrane zavjese pomažu ne samo razgraničiti prostor, već i sakriti nedostatke okvira vrata, ako ih ima.

Zavjesa i tila za hodnik, koridor, lukovi: savršena rješenja

Zavjese za luk u hodniku možete odabrati u obliku modela filamenta koji se nose s nekoliko zadataka:

  • Sakriti od dijela prostora podijeljenog s hodnikom kroz lučni prostor za otvaranje;
  • ukrasite unutrašnjost;
  • Pružiti nesmetanu cirkulaciju zraka u kući.

Članak na temu: Odaberite ogledalo za kupaonicu: prepoznatljive značajke

Zbog širokog raspona boja sheme i prisutnosti dekorativnog pribora, zavjese od niti odabrane su za određeni hodnik.

Izvorni dizajn lukova hodnika dobiva se ukrašavanjem otvora prirodne zavjese od bambusa ili drvenih elemenata. Osnova za koju su zavijeni su čvrsta sintetička nit. Ljubitelji klasika su tradicionalne zavjese tkiva, ušiveni sjajne tkanine breskve, salate ili meke žute boje.

Zavjesa i tila za hodnik, koridor, lukovi: savršena rješenja

Lambrekvini za vrata do hodnika nadopunjuju zavjese ili izluđuju s odvojenim elementom, obavljaju samo estetsku funkciju (ako ne morate razdvojiti prostor). Boja takvih elemenata ovisi o sjeni zidova - s tamnim bojama, dekor je odabrano svjetlo, naglašavajući ga na općoj pozadini.

Zavjesa i tila za hodnik, koridor, lukovi: savršena rješenja

Tako su zavjese u hodniku nekoliko alternativa, čiji izbor ovisi o funkcijama koje imaju. Igranje s nijansama, gustoći i teksturi tkanine, ne možete samo napraviti prozor ili vrata s dekorativnim elementom, već stvoriti jedinstvenu atmosferu, karakterističnu samo za vaš dom.

Čitaj više