Ventilacijska shema

Anonim

Ventilacijska shema

Kako biste osigurali pravu ventilaciju u privatnoj kući, morate instalirati posebnu opremu u spremište, u kuhinji iu kupaonici, mora postojati trajni priliv svježeg zraka u sve sobe.

Jedna ventilacija bit će potpuno nedovoljna, bit će dovoljno za zimu, ali ljeti, alergeni i štetne nečistoće će prodrijeti u sobu zajedno sa svježim zrakom.

Ako je soba loše prozračena, tada će soba biti vlažan zrak, postat će teška i pojavit će se neugodan miris. Ti se problemi mogu riješiti ako ispravno instalirate ventilaciju.

Trebalo bi se razmotriti čak iu fazi dizajna kuće, ali ako je izgrađena, može se montirati u već izgrađenoj konstrukciji.

Odabir ventilacije za privatnu kuću

Dobra ventilacija treba biti racionalna, ekonomična, glatka, tiha i učinkovita, ventilacija kuće može biti prirodna, to je neučinkovita opcija, jer će takav sustav ovisiti o uličnom zraku i vjetru.

Za stvaranje mehaničke ventilacije bit će potrebni dodatni elementi, ne čine bez ventilatora, električnog motora, valalice za prašinu i grijač zraka. Uređaj neće ovisiti o klimi, može se podesiti volumen dovoda zraka.

Odabir ventilacijskog sustava, morate uzeti u obzir što je soba namijenjena, njegove značajke, izgled, volumen, glavni izvori onečišćenja i broj stalnih ljudi.

Postoje mnogi sustavi ventilacije, neki se koriste u seoskim kućama, drugi su namijenjeni za poduzeća. Potrebno je razumjeti kakva su vrste ventilacije, i znati njihove značajke, onda možete ispravno planirati ventilaciju u kući.

Ventilacija napajanja može se dizajnirati na različite načine, najlakši način za ugradnju ventila na vrhu okvira je poboljšati prodiranje u prostoriju svježeg zraka, ponekad koristiti ventilator s trim, pričvršćen je na okvir ili kroz rupu koja postoji u vanjskom zidu.

Ako se telefonske budnosti koriste uglavnom kako bi položili kabel ispod zemlje, tada su ventilaci za ventilaciju prikladne za ugradnju gornje zemlje.

Članak o toj temi: Kako napraviti okvir vrata vlastitim rukama: preporuke (video)

Zimi, mnogi hladni zrak prodire u sobu, tako često koriste složeniju ventilaciju. Ona je automatski upravljani kalorijar, to je u stanju samostalno prilagoditi snagu i zaštićeno je od pregrijavanja.

Ventilacija shema u privatnoj kući

Ventilacijska shema

U privatnoj kući, bolje je koristiti instalacije opskrbe, to su kompaktni, monoblock uređaji, svi njihovi elementi su u kućištu, koji je zaštićen od buke, može biti ventilator, kalorijar, ventili, hladnjak, filteri. Kalorifer će pomoći zagrijati zrak zimi, sustav se može kontrolirati pomoću daljinskog upravljača, neke postavke su opremljene timemerom koji vam omogućuje da postavite točno vrijeme njihovog uključivanja.

Za hladnu klimu postoje posebni ne-zamrznuti grijači zraka, uređaj je potpuno automatiziran. Najjednostavnija verzija ispušne ventilacije je ventilator u prozoru, to će pomoći ukloniti kontaminirani zrak iz sobe.

Takvi ventilatori su prikladni za kupaonicu i WC, može se spojiti na prekidač, može biti senzor koji će raditi dok se soba može ugraditi normalna vlažnost. Najučinkovitije je opskrba i ispušna ventilacija.

Uređaj za opskrbu odgovara svježem zraku, a ispuh uklanja ispuh, uređaji rade zajedno i imaju istu izvedbu.

  • Ako postoji mnogo prašine, mirisa i štetnih tvari u zraku, bit će prikladno za opću ventilaciju, potrebno je ispravno izračunati količinu uklonjenog zraka, a ponekad je zrak više uklonjen nego što stigne, to se događa ako tamo Ima li mnogo otrovnih tvari s jakim mirisom, nedostatak zraka može se vratiti otvorenim otvorima ili iz drugih soba.

Lokalna ventilacija omogućit će uklanjanje štetnih nečistoća s mjesta na kojem se nakupljaju, primjer takve ventilacije, to je kapuljača u kuhinji, nalazi se iznad peći.

Ventilacijski sustavi opremljeni rekuperatorom su popularni, to je metalno kućište, to je izmjenjivač topline, kao i ventilator ispušnih i trim.

Ovaj sustav će uštedjeti do polovice električne energije pri zagrijavanju zimi. Hladan zrak djelomično će se zagrijati s toplim ispušnim plinovima.

Članak o toj temi: Kako staviti laminat vlastitim rukama: drveni, betonski pod

Doći će i izbrisati prisilno uz pomoć opskrbe i ispušnog ventilatora. Ako postoji sustav klimatizacije, onda ljeti, topli zrak će se djelomično ohladiti.

Instaliranje ventilacije u kuću

Ventilacijska shema

Kada instalirate sustav ventilacije, morate uzeti u obzir kako trajne građevinske strukture, shema ventilacije treba odabrati pojedinačno. Svi elementi sustava moraju jasno obavljati svoje funkcije, potrebno je dogovoriti ih u odvojenim prostorijama, takav sustav će podsjećati na pojedinačne uređaje, a ne jedan sustav je vrlo jednostavan.

Ako imate kuću iz bara, najbolje je za to da je prikladna za to, ispušne ventilacije s oporavak, potrebno je razviti tijekom dizajna kuće. To je optimalno za uštedu električne energije.

U kući možete staviti automatski mikroklimatski sustav, pomoći će prilagoditi temperaturu, vlažnost zraka i njegovom sastavu. Ovaj sustav može ispravno uspostaviti samo profesionalni stručnjak, ne mari za ovaj posao, ako nemate profesionalne vještine.

Vrlo dobro, ako je shema ventilacije u privatnoj kući izabran od strane stručnjaka na fazi dizajna.

Jednostavniji sustav može se izraditi neovisno, moguće je spremiti na instalacijskom radu, a možete naučiti o uređaju ventilacijskog sustava koji će pojednostaviti daljnje planirane inspekcije i popravak sustava.

Za početak, morate pripremiti potrebne alate i materijale, trebat će vam ventilacijska cijev potrebnog promjera, elektrocabel, marker, ali možete koristiti i olovku, razinu izgradnje, provalnike, čekić, dlijeto, čekić i perforator, i nećete ozlijediti bez montaže pjene i poravnati i završiti kit.

Morate početi raditi s pripremom njihovog jasnog plana, nacrtajte shemu ventilacije, morate razmisliti o svim nijansama sustava unaprijed, tako da ne morate ponoviti.

Ventilacija se mora instalirati prije početka popravka. Uz pomoć markera, primijenite oznaku u svim sobama u kojima će proći, dodatno je potrebno instalirati ventilator u cijevi, ona će pružiti bolju ventilaciju.

Za nju će biti potrebno okrugla cijev, njegov promjer bi trebao biti 2 centimetra više od ventilatora, zatim je instaliran ventilacijski okvir, mora biti bliže poda.

Članak na temu: Nijansa Tehnologija smanjuje rezanje u zdjelu

Ventilacijska shema

Uz pomoć markera, napravite mjesto u cijevi za ventilacijsku cijev, rupa bi trebala biti neznatno šira od cijevi, bušiti ga bolje od perforatora, ostaci materijala su zgnječeni iz zida s dlijetom i čekić, temeljito očistite površinu od komada zidova i druge smeće.

Najodgovorniji dio rada je ugradnja cijevi, učinkovitost svih ventilacije ovisit će o njegovoj ispravnosti. Stavite ventilator unutar cijevi i osigurajte ga, vjetra u cijev u pripremljenu rupu.

Prostor formiran između zida i cijevi može biti napunjen montažnom pjenom, potrebno je 12 sati da se osuši, a druge cijevi su položene na isti način. Budite sigurni da donesete električnu energiju u sustav, bez njega ventilator neće moći raditi.

Uz pomoć bugara, napravite dvije rupe u zidu paralelno jedni s drugima, njihova dubina trebala bi biti oko 1,5 centimetara. Bump ili čekić s dlijetom kako bi se uklonio višak materijala i pripremio rupe za žicu. Napravite rupu za prekidač, otvorite kabel i pričvrstite ga nosačima, a zatim spojite krajeve žice s ventilatorom i prekidačem i dobro ih izolirajte.

Dalje, možete početi napraviti vanjsku ventilaciju završiti, probuditi sve zglobove s brtvilom, tako da je ventilacija radila bolja, prije nego što postavite žice unutar zida, provjerite ispravnost njihovog funkcioniranja.

Ugradite okvir prekidača za ventilator i stisnite ga cementnim mortom. Uklonite nož za dodatnu montažnu pjenu, zid s kabelom za zaugh u procesu cementa, a zatim postavite poravnavanje i završnu obradu kit.

Stavite na kraj dekorativne rešetke koji je dio cijevi, može se popraviti samo-crtežom, staviti ove rešetke za sve izlaze cijevi u prostoriju. Možete saznati više o instalaciji ventilacije više ako posjetite građevinski forum na našoj web-lokaciji, tu uvijek možete pronaći mnogo korisnih informacija.

Čitaj više