Podijelite sobu u dvije zone: Tehnike zoniranja (fotografija)

Anonim

Fotografija

U suvremenim apartmanima, ljudi često moraju kombinirati nekoliko funkcija u jednoj sobi. Na primjer, spavaća soba može poslužiti kao mjesto za opuštanje, ured i garderobu. Stoga se mnogi odnosi na pitanje kako kompetentno podijeliti sobu u dvije zone tako da je to prikladno i lijepo.

Podijelite sobu u dvije zone: Tehnike zoniranja (fotografija)

Slika 1. Shema podjele gipsane ploče.

Brojne publikacije posvećene interijeru, a slične telecastove često govore o modernim načinima zoniranja prostora. Ali često govorimo o velikim sobama. I kako podijeliti sobu ako njegovo područje ne prelazi 10 m2? Ako kreativno pristupite ovom problemu i pre-nacrtajte osvježavajuću shemu, tada se taj zadatak postaje potpuno riješen.

Prijemi pomažu da podijelite sobu u zone

Da biste podijelili sobu za 2 zone, možete koristiti sljedeće metode:

  • zoniranje sa stacionarnim particijama (na primjer, od gipsane ploče);
  • korištenje kliznih ili mobilnih particija (Shirm, zavjese);
  • razdvajanje s namještajem;
  • Vizualno zoniranje.

Prije podijelite sobu u dvije zone, svakako napravite približnu shemu budućeg izgleda sobe. Razmislite gdje će se nalaziti TV ili toaletni stol. I tek nakon toga odaberite opciju zoniranje. Jer svaki od gore navedenih metoda ima svoje prednosti i mane.

Podijelite sobu u dvije zone: Tehnike zoniranja (fotografija)

Image 4. Shirrite od lakih prirodnih tkanina savršeno preskočite svjetlo i zrak i ne smanjuju sobu vizualno.

  1. Vizualno podijelila sobu samo jedan mali arhitektonski element pomoći će. Može biti polugodišnja, mali stalak ili niska i kratka pregrada. Ne manje učinkovito izgleda kao strop na dvije razine. Glavna stvar je da je granica između zona jasno vidljiva.
  2. Pokušajte organizirati obje zone u jednoj shemi boja. Kontrast rješenja, naravno, izgledaju vrlo elegantno. Ali samostalno razmišljajte o tako interijeru ne svaku osobu.
  3. Kombinirajte zone elementom u kojem se oba korištena stil kombiniraju. Može postati jedan kat obloge, dizajn jednog od zidova, "upisivanje" u oba dizajna, ili veliki granični luster.

Članak o temi: Pro i kontra tople (zimske) zavjese: pravila za odabir

U svakom slučaju, koristite neutralne, mirne tonove i za djecu, a za odraslu zonu. Zapamtite da u ovoj sobi ne živi ne samo za vas, već i vaše dijete. Iz istog razloga ne biste trebali preopteretiti spavaću sobu s "dječjim" elementima. Smiješno noćno svjetlo i jedna slika iznad dječjeg kreveta bit će dovoljno.

Zoniranje spavaće sobe i kabinet

Podijelite sobu na dva dijela neovisna o međusobnom namještaju. Ovo zoniranje u tinejdžeru koji pripada tinejdžeru je posebno relevantan. Budući da mu treba dvije odvojene zone: mjesto za opuštanje i rad. Najlakši način da to učinite s stalkom za knjige. Ali potrebno je kompetentno odabrati.

Trebate obratiti pozornost na svjetlosne dizajne koje se sastoje od tračnica ili tankih cijevi. Na primjer, kao što je prikazano na slici. 3.

Podijelite sobu u dvije zone: Tehnike zoniranja (fotografija)

Shirma crta za razdvajanje sobe.

Police stalak mora biti visoka. Potrebno je da knjige ne u potpunosti spašavaju, dajući pristup suncu od prozora. Na razini dojke stojeću osobu na stalku, mudrije je staviti neke trinke: zbirka figurica, sportskih nagrada, suvenira. I teški i glomazni volumeni se najbolje uklanjaju.

Da bi radno područje izgledalo ugodnije, može se ispraviti samo računalo ili pisaći stol. Inače, ovaj dio sobe će podsjetiti olovku. Postavite stolicu, leteći ili mali kutni kauč. Uklonite TV iz zone spavaće sobe i opremite u "ured" mjesto za opuštanje i pregled programa. Takav prijem će učiniti sobu prikladnijom i disciplines glavnu spavaću sobu.

Kao particije, ne koriste se samo police za knjige. Za to je veliki postotak pogodan za isti televizor. A ako soba pripada djevojci, onda se može zonirati s toaletnijim stolom s velikim ogledalom. Konačno možete napraviti dekor pomoću zavjesa.

Članak o temi: Drvene rolete u unutrašnjosti (25 fotografija)

Prostor za zoniranje pomoću mobilnih particija

Najlakši način da podijelite sobu za 2 zone koristeći mobilne particije. Oni uključuju zaslon i sve vrste zavjesa. Na primjer, oni kao što je prikazano na slici. četiri.

Ako više volite nonail sobu na ovaj način, a zatim se pridržavajte sljedećih savjeta:

  1. Koristite pluća, prozirne tkanine. Preskočili su svjetlo i zrak i ne čine sobu vizualno manje.
  2. Svakako ponovite crtež na zavjesi ili Shirma u drugim detaljima dekor spavaće sobe. Iz iste ili slične tkanine možete šivati ​​jastučići za kaučske jastuke, prekrivače za stolice ili ponoviti ornament u zidnom elementu dekor. Ali da ne bi trebalo biti zavjesa za odvajanje i zavjese na prozorima iz istog materijala ne bi trebalo biti. Takvo rješenje "preopterećeno" prostor.
  3. Preferiraju prirodna tkiva. Oni su lakše brinuti za njih, ne elitriraju i ne privlače prašinu na sebe.
  4. Osigurati sposobnost pomicati zavjesu na stranu, a Shirma - ukloniti. Stacionarne pregrade, čak i najlakše, ponekad ometaju.
  5. Ne smijete koristiti u spavaćoj sobi zavjesa. Njihov kucanje može spriječiti punopravni odmor.

Ali bez obzira koliko se odlučite podijeliti sobu, zapamtite da spavaća soba treba biti udobna. Stoga nemojte voljeti modne rješenja i pokupiti dizajn s ukusom.

Čitaj više