Vez s križom za početnike korak po korak s fotografijom: kako učiti i početi, video lekcije s učenjem, glavnom klasom

Anonim

Vez s križom za početnike korak po korak s fotografijom: kako učiti i početi, video lekcije s učenjem, glavnom klasom

Napravite lijep element dekor u obliku izvezenog uzorka za sobu za goste. Možete, s vlastitim rukama, mnogi vjeruju da je cross-bod je zajednički hobi koji ne zahtijeva posebne vještine. Ovo mišljenje može biti opovrgnuto jer je vezenje umjetnosti. Kao i sve vrste umjetnosti, to zahtijeva marljivost, savršenstvo, koncentracija. Početni igle se mogu upoznati s metodama vezenja na internetu. Danas, u ruskoj prostranosti Interneta, možete pronaći savjete o tome kako početi vez, opis procesa obavljanja posla i njegovog ispravnog kraja. Vez s križom za početnike korak po korak pomoći će probiti sve vezene nijanse.

Vez križ za početnike: izbor materijala

Danas, novaci za vez proizvođača nude razne setove koji već sadrže sve potrebne materijale za rublje. Komplet uključuje Kanvu, shemu vezenja, posebno odabrane niti. To vam omogućuje da odmah započnete slučaj i ne gubite vrijeme za pripremni rad.

Često iskusni igomen odabire sve materijale sami. Da biste to učinili, morate posjedovati informacije o vrstama tkanina, niti i igala, kao i ispravno izbrisati sheme.

Vez s križom za početnike korak po korak s fotografijom: kako učiti i početi, video lekcije s učenjem, glavnom klasom

Spremni setovi vezenja su izvrsna prilika za vezanje lijepe i izvorne slike vlastitim rukama.

Različiti vez nude uporabu materijala različitih vrsta. U suštini, setovi vezenja su isti. U isto vrijeme, uključuju različite vrste tkanina, niti i sheme.

Materijali za vez:

  • Platno;
  • Obitelj;
  • Moulin;
  • Škare.

Za vezenje mogu biti potrebni i dodatni pribor. Flomasteri, ploče, isječke za okvire, itd. Prodaju se u specijaliziranim prodavaonicama. Svi ovi uređaji olakšavaju rad igomena.

Kako naučiti ugraditi križ za početnike korak po korak: pripremna faza

Projekt vezenja prije njegovog ostvarenja zahtijeva dodatnu obuku. Vrlo je važno promatrati sva pravila o pripremama, budući da će njihova kvaliteta utjecati na naknadni tijek rada. Morate se pobrinuti za kvalitetu tkanine i niti, odaberite pravu iglu, pa čak i škare.

Treba imati na umu da je bolje oprati tkaninu za vez prije početka rada, jer nakon pranja baze može "sjesti".

Također je potrebno uzeti u obzir da se rubovi tkiva u procesu rada mogu okrenuti i pričvrstiti. Oni bi trebali biti prethodno tretirani nitima ili ljepilom. Najbolje je za vezenje takve vrste tkanine kao što je Kanva.

Vez s križom za početnike korak po korak s fotografijom: kako učiti i početi, video lekcije s učenjem, glavnom klasom

Prije kupnje skupa za vezenje, pažljivo provjerite kvalitetu niti, dijagrama i drugih materijala za rad.

Članak o toj temi: Kako pravilno obojiti strop vodene boje

Kako se pripremiti u fazama:

  • Sheme;
  • Tkanina;
  • Nit;
  • Priprema dodatnih materijala.

Svi materijali moraju biti visoke kvalitete. Od toga će ovisiti o konačnom rezultatu. Najbolje je povezati pomoću obruča. Oni će pomoći kvalitativno povući tkaninu, što će olakšati i nježno napraviti šavove.

Korak-po-korak radnje: kako ukrcati križ za početnike

Početni iglimen treba uzeti u obzir da vez može biti različiti tipovi. Ponekad se shema može primijeniti izravno na tkaninu, a zatim je moguće vezati u obliku boje. Kompliciraniji, proces prijenosa uzorka iz sheme.

Ako se slika primjenjuje na shemu, morat ćete ga shvatiti u njegovom dekodiranju. U njima svaka boja ima svoj vlastiti lik, koji vam omogućuje da odaberete pravu boju niti.

Vez se izvode na platnu, koji se može uvjetno podijeliti na kvadrate. Križ iz sheme prenosi se na trg. Morate pokrenuti vez iz jedne boje, sekvencijalno izvaditi križ iza križa.

Vez s križom za početnike korak po korak s fotografijom: kako učiti i početi, video lekcije s učenjem, glavnom klasom

Početni rad uvijek treba biti s definicijom početka vezenja

Korak-po-korak cross-bod:

  • Odlučiti o početku vezenja.
  • Odaberite odgovarajuću boju niti.
  • Osigurajte niti u iglu i na Canvu.
  • Odaberite pravi smjer niti i slijedite ga.

Obično svaki skup sadrži upute za vezenje. U njemu možete detaljno čitati o tome što je vrijedno početi, što je slijed rada i njezin završetak. Prije početka rada, trebali biste se upoznati s vrstama šavova.

Vrste šavova: Što trebate znati

Vez križa može se izvesti na različite načine. Kao rezultat toga, rad će izgledati, samo metoda primjene šavova će se razlikovati. Na redoslijedu mjesta na niti će reći upute.

Postoji jedinstveno pravilo za svaku od metoda: gornji šavovi bi trebali izgledati u jednom smjeru.

Izvođenje šavova važno je skrenuti pozornost na činjenicu da ako su blizu jedan drugome, onda nit ne može podrezati. Tema se može rastegnuti na pogrešnom i pokriti sa sljedećim šavovima. To bi trebalo biti učinjeno tako da se gladovanje sastoji od strogo horizontalnih ili vertikalnih redaka.

Vez s križom za početnike korak po korak s fotografijom: kako učiti i početi, video lekcije s učenjem, glavnom klasom

Treba odabrati takav šav za rad, koji je najpogodniji i jednostavan za vas.

Učenje razlikovanja vrsta šavova:

  • Bilateralni križ;
  • Polu-križ;
  • Jedan četvrti križ;
  • Jedan osmi križ;
  • Tri četvrtine.

Vrlo često početnike su nervozne kad ne rade ubod ili se ispostavilo pogrešnim. U takvim slučajevima ne bi trebalo odmah razbiti niti. Vrlo često postoji korekcija mogućih pogrešaka bez uklanjanja na niti.

Kako ukrcati križ za početnike

Mnoge iskusne igle koriste jednu metodu za vezenje, onaj koji vole. To je razlog zašto često vezenja tvrde o tome koja je tehnologija najbolja. Početni iglimen se može savjetovati da isprobate nekoliko tehnika odjednom, kako bi se razumjelo što im je najpogodnije.

Svaka tehnika je podređena za pravila nametanja šavova: gornji šavovi moraju "izgledati" u jednom smjeru.

Da biste bolje shvatili pitanje, iskusni igomen savjetuje da pregledate brojne video lekcije. Tehnika šivanja varira od slike i metode izvedbe. Međutim, svaka iglanje mora ovladati dva glavna tehničara.

Članak na temu: Nivaki i vrt bonsai: komad živog Japana u vašem vrtu (35 fotografija)

Vez s križom za početnike korak po korak s fotografijom: kako učiti i početi, video lekcije s učenjem, glavnom klasom

Danska metoda prekrivanja šare izvrsna za vez velikih slika

Načini prekrivanja šavovima:

  • Engleski. Klasična metoda koja podrazumijeva primjenu polu-drobilica, a zatim preklapanje drugog polu-croshera na prvom mjestu.
  • Danski. Omogućuje vam rad s velikim crtežima. On uključuje primjenu niza polu-križanja, zatim preklapanje gornjeg retka, koji vraća vezenje na početak vezenja.

Ovladavanje novim tehnikama bolje, obavljanje malih crteža. Ako je crtež obojen, počnite bolje veze s tamnijim nijansama, postupno se krećete na svjetlo. Ovisno o obliku slike, različite vrste korištenja šavova.

Pravila oštrice za početnike

Tako je da je rad lako, ali u isto vrijeme korisno, početnike igone savjetuju da koriste platno s velikim stanicama. Moći će se ispuniti ruku i dobiti praksu primjene šavova različitih vrsta. Glavna stvar je da su šavovi glatki i uredni.

Da bi veze bio lijep, vez mora biti izveden uzastopno. Uopće nije važno, koja se koristi tehnika vezenja.

Za velike obrta često se često koriste dvije tehnike primjene: engleski i danski. To omogućuje primjenu horizontalnih i vertikalnih redaka u različitim dijelovima. Savjet za početnike - Prvi rad ne smije sadržavati više od 4 boje.

Prije nastavka s poslom morate biti sigurni da su svi potrebni materijali i alati pri ruci. Možete pripremiti potrebnu paletu niti, tako da ako je potrebno, odaberite odgovarajuću boju. Nakon što je sve spremno, možete nastaviti s pripremom platna.

Za visokokvalitetnu napetost platna, najbolje je koristiti obruče. Pogodno je koristiti postove srednje veličine, radeći s fragmentima.

Vez s križom za početnike korak po korak s fotografijom: kako učiti i početi, video lekcije s učenjem, glavnom klasom

Iskusni igomen savjetuje da počne vez iz najveće parcele u boji

Nakon što je tkanina čvrsto ispružena, možete otići u definiciju središta uzorka. To će pomoći pravilno odrediti proporcije i opisati ispravne dijagonale. Mnoge igle savjetuju da popune platnu, u rasponu od centra i kreću se prema rubu.

Pravila vezenja:

  • Uvijek je potrebno početi raditi s područjem boje najveće vrijednosti.
  • Počnite vez bolje s tamnim nijansima.
  • Veliki vez je bolje popuniti fragmentarnu.
  • Kao vez, gotova područja trebaju biti zarobljeni u dijagramu.
  • Osigurajte da se šavovi izvode u jednom smjeru.

Tijekom posla ne morate biti nervozni. Čak i ako nešto ne radi, glavna stvar je da zapamtite da vještina dolazi s iskustvom. I pogrešan ubod se uvijek može pretvoriti. Možete koristiti djecu za djecu. Za jasnoću, možete početi učiti online, gledati video lekcije, pronaći glavni razred o tome kako pravilno šivati ​​i ukrcati sliku koju mi ​​se svidjelo. Važno je znati gdje preuzeti shemu, jer nisu svi visokokvalitetni.

Članak na temu: Kakav lanac može pokriti pozadinu različitih vrsta

Vez s križa za početnike korak po korak: kako početi

Različite igle počinje raditi na različite načine. Sve ovisi o osobnim preferencijama i praktičnosti. Najčešći načini za početak su vezenje iz centra i s ruba.

Važno je zapamtiti ispravno pričvršćivanje niti. Počevši odbrojati, nit u kojem slučaju nije fiksiran u čvoru.

Također slijedite točan broj niti u iglu. Oni bi uvijek trebali biti čak i količina. Da bi izgledali uredno, niti su fiksirane pod izvezenim križom.

Vez s križom za početnike korak po korak s fotografijom: kako učiti i početi, video lekcije s učenjem, glavnom klasom

Da bi veze bio uredan, potrebno je ispravno učvrstiti navoj u početnoj fazi rada

Savjeti za pokretanje vezenja:

  • Ispravno ispravno.
  • Odlučiti o vrsti šavova.
  • Okrenite nit u iglu.

Rad će se izvršiti brže ako se iglanje će odmah raditi s dvije ruke. Desna ruka bi trebala biti na vrhu, lijevo - dno. Iskusni iglimen koristi dvostrane igle, koje ubrzavaju tijek rada.

Kompleti i lekcije za vez za početnike

Danas se mnoge žene vraćaju u takav hobi kao vez. Omogućuje ne samo da se opustite, opustite se, vraćamo harmoniju, ali i stvaraju prave remek-djela. Moderni proizvođači nude pomoć igle širok raspon skupova koji će pomoći u olakšavanju posla.

Početni obrtnici su bolji za početak s malim shemama vezenja. To će vam omogućiti da ispunite ruku i provjerite u izvršenju šavova.

Setovi vezenja podijeljeni su u vrste. Svaki od njih je osmišljen tako da uzima u obzir vještinu embroisera i njegovih sposobnosti. Kompleti su vrlo prikladni u tome što već sadrži sve potrebne materijale za rad.

Vez s križom za početnike korak po korak s fotografijom: kako učiti i početi, video lekcije s učenjem, glavnom klasom

Najpopularnije izvedbe za vezenje su slike s portretima, krajolicima i životinjama.

Vrste slika:

  • Životinje;
  • Pejzaži;
  • Još uvijek živi;
  • Portreti;
  • Slike.

Spremni setovi za početnike mogu se kupiti u specijaliziranim prodavaonicama ili na internetu. Setovi za početničke majstore sadrže shemu s jednostavnim parcelama. Dimenzije takvih slika su male, što omogućuje vez da lako i brzo.

Osnove vezenja su jednostavne, glavna stvar je strpljenje i inspiracija. Razdoblje treninga je vrlo važno. Dobar dar za početnike će biti lijepa dječja knjiga koja sadrži savjete i tajne prekrasnog veza.

Cross Stitch Lects za početnike korak po korak (video)

Vez s križom može se zvati umjetnost. Ovo je mukotrpan i naporan rad, čiji je krajnji rezultat stvarni umjetničko djelo. Ali kako biste ispunili uistinu lijep posao, morate naučiti veze s veznim tehnikama. Da biste to učinili, trebate vremena i župljivost. Početnike igle su najbolje započete s veznim skupovima koji već sadrži sve potrebne materijale, kao i upute. Vez nije rob posao, zadovoljstvo je ako djelujete iz čistog srca i inspiracije.

Primjeri križa za vez za početnike (fotografiju)

Vez s križom za početnike korak po korak s fotografijom: kako učiti i početi, video lekcije s učenjem, glavnom klasom

Vez s križom za početnike korak po korak s fotografijom: kako učiti i početi, video lekcije s učenjem, glavnom klasom

Vez s križom za početnike korak po korak s fotografijom: kako učiti i početi, video lekcije s učenjem, glavnom klasom

Vez s križom za početnike korak po korak s fotografijom: kako učiti i početi, video lekcije s učenjem, glavnom klasom

Vez s križom za početnike korak po korak s fotografijom: kako učiti i početi, video lekcije s učenjem, glavnom klasom

Vez s križom za početnike korak po korak s fotografijom: kako učiti i početi, video lekcije s učenjem, glavnom klasom

Vez s križom za početnike korak po korak s fotografijom: kako učiti i početi, video lekcije s učenjem, glavnom klasom

Vez s križom za početnike korak po korak s fotografijom: kako učiti i početi, video lekcije s učenjem, glavnom klasom

Vez s križom za početnike korak po korak s fotografijom: kako učiti i početi, video lekcije s učenjem, glavnom klasom

Vez s križom za početnike korak po korak s fotografijom: kako učiti i početi, video lekcije s učenjem, glavnom klasom

Čitaj više