Kompaktan WC - idealno rješenje za malu kupaonicu

Anonim

Kompaktan WC - idealno rješenje za malu kupaonicu

Čineći globalne popravke u WC sobi, naravno, mnoge promjene i sanitarne uređaje, daju prednost modernim modelima. Među njima su veća popularnost kompaktnog toaleta, koji su se dugo uspostavili kao pouzdan element kupaonice.

Prije toga, glavni dio tržišta bio je toaletni zdjele s gornjim spremnikom. Njihov je dizajn zauzeo značajan dio zida i imao nije jako estetski izgled. Usmjerena oznaka "Compact" nastala kada se pojavi novi ergonomski modeli, koji imaju ispusni spremnik pričvršćen na zdjelu toaleta. Ovaj dizajn ne zauzima puno prostora, iako volumen punjenja vodom u svemu približno jedan. Stoga je CD model sve više uključen i uključen u svakodnevni život.

prednosti

Koji su ti sanitarni uređaji osvojili tako široku potražnju? Naravno, naše prednosti u odnosu na druge vrste WC školjka.

Naime, oni:

  • vrlo jednostavno montiran;
  • nemaju posebne poteškoće u službi;
  • pouzdan i izdržljiv;
  • imaju različite načine šljive, koji štede vodu;
  • skladno uklapanje u bilo koji interijer;
  • imaju širok raspon;
  • Ne zahtijevaju puno slobodnog prostora pod vašim malim dimenzijama;
  • Drago mi je da su modeli domaćeg proizvođača kvalitativni i uspoređeni s inozemnim uzorcima razlikuju se niskim rasponom cijena;
  • Sada dizajniranje dizajna toaleta ili kupaonice je mnogo jednostavnije, zahvaljujući raznolikosti bojni toaletni zdjele compact.

Kompaktan WC - idealno rješenje za malu kupaonicu

Minusi

Ovi instrumenti su lišeni bilo kakvih nedostataka i da se ne pojavljuju, kada ga kupuju vrijedi obraćati pozornost na integritet proizvoda i pouzdanost materijala.

Pogleda

Suspenzija

Te se vodeni hodni uređaji smatraju modernijim za razliku od poda. Oni ne samo krase unutrašnjost, već i savršeno se nose sa svojim izravnim odgovornostima. Unatoč krhkosti strukture, oni izdržavaju do četiri stotine kilograma. Njihova svestranost će naglasiti dizajn bilo koje kupaonice, budući da samo zdjela toaleta ostaje vidljiva, a odvodni spremnik i sve komunikacije su skrivene u zidu. Održavajte čistoću tih uređaja mnogo je lakše.

Članak o temi: Rekreacijsko područje u zemlji

Nedostatak suspendiranog vodovoda je njegova instalacija, koja je složeni proces u kojem je potrebna posebna oprema i profesionalnost. Osim toga, u budućnosti, ako se pojave problemi, to će biti dovoljno popravljen da ih eliminira.

Kompaktan WC - idealno rješenje za malu kupaonicu

Kutni

Optimalna opcija za malu toaletnu sobu. Samo trokutasti oblik spremnika razlikuje kutni toalet iz uobičajenog, ali volumen spremnika ostaje isti ovdje. Sustav za ispuštanje u ovim modelima može biti i jedan i dvostruko. Tržište nudi privitke i modele na otvorenom, kao i mini toaleti ove konfiguracije, što će značajno uštedjeti prostor. Minimalna veličina ove vrste toaleta će vas odvesti samo pola mjerača, jer njegove dimenzije su 38x50 cm.

Kompaktan WC - idealno rješenje za malu kupaonicu

Kompaktan WC - idealno rješenje za malu kupaonicu

Popularne veličine

Sve vodovod tvrtke pridržavaju standardnih veličina instrumenata. Što se tiče kompaktnih toaleta, razlika u njihovoj širini ne prelazi 10 centimetara, a na visini od 15 cm. Dakle, sužena posuda može biti 33 cm, dok je najveći 45 cm. Duljina posude varira od 59 do 74,5 centimetri. I visinu samog WC-a, zajedno s spremnikom od 47 do 90 cm.

Najtraženije WC školjke kompaktne su dimenzijama - 35x63x77 cm (w / d / b). Ali razumjeti ako ste prikladni za vas odabrani model, najbolje je testirati točno u trgovini, samo se stisnuo na njega.

Kompaktan WC - idealno rješenje za malu kupaonicu

Kompaktan WC - idealno rješenje za malu kupaonicu

Uređaj

Svi toaleti ovog tipa namijenjeni su jednako i su zdjela i ispusni spremnik, koji je instaliran izravno na njega. Između njih je složena gumena brtva za pouzdanost veze. Mount se izvodi pomoću plastičnih vijaka.

Sada razmotrite uređaj svakog elementa za WC zasebno.

Tenk

  • Njegov volumen je osam, deset litara;
  • Nabavna strana ili niža;
  • Mehanizam šljipka nalazi se na vrhu, poluzi - sa strane;
  • Unos armature ulijeva vodu u spremnik. Glavna uloga u njoj obavlja upravljački ventil za zaključavanje (rjeđe klipni ventil), koji podešava punjenje spremnika vodom.
  • Ispusni priključci otvaraju rupu za ispuštanje vode pomoću mehanizma push-gumba, a kada se spremnik postane prazan, zatvara ga i omogućuje da ga ventil za vodu ponovno napuni.

Članak o temi: Instaliranje vodomjera vlastitim rukama: Sklop i priključak vode

Kompaktan WC - idealno rješenje za malu kupaonicu

Zdjela

Kompaktni toalet se odlikuje zdjelom koja može biti funk-oblika, ploča ili vizir. To ovisi o njegovom obliku, voda će biti posipana tijekom pranja ili ne. Prva opcija će biti zaštićena od prskanja ako je zadnji zid posude pokazao. Drugi - ne stvara prskanje, ali je manje higijenska zbog konstantne stagnacije vode na platformi. Treći je najuspješniji i higijenski izbor, gdje ne postoji prskanje i kašnjenje vode.

Također zdjela može imati drugačije Otpuštanje kanalizacije: vodoravno, koso, vertikalno. Odabir toaletnog kompaktnog, s bilo kojim slavinam, usredotočite se na mjesto i nagib kanalizacijskih cijevi u kupaonici.

Kompaktan WC - idealno rješenje za malu kupaonicu

Kompaktan WC - idealno rješenje za malu kupaonicu

Savjeti za odabir

Da ne sumnjate u ispravnost odabira kompaktnog toaletnog toaleta, slijedite sljedeće preporuke prije kupnje:

  • Prije svega je vrijedno mjeriti područje za budući uređaj, posebno je to važno kada ima malo mjesta u kupaonici;
  • Pitajte koji je materijal WC proizveden iz kojeg materijala, i prednost onome koji će biti najpraktičniji;
  • Prije kupnje napravite temeljitu inspekciju opreme kako ne postoji pukotina bilo gdje;
  • Provjerite je li visina proizvoda prikladna - u sjedećem položaju ne smije naprezati mišiće tijela i nogu;
  • Da biste spremili zahod od oštećenja, odaberite stolicu i poklopac s mikrolyft sustavom koji se glatko otvara i zatvara zdjelu;
  • I koristiti kupaonicu što je moguće udobnije i udobnije, savjetujemo vam da koristite višenamjenske ponude bide koje također štede prostor prostor.

Kompaktan WC - idealno rješenje za malu kupaonicu

Kompaktan WC - idealno rješenje za malu kupaonicu

Montaža

U oba dijela možete kupiti kompaktan WC toaletni WC u oba dijela. Samostalna skupština ne jamči uvijek pouzdanu vezu, ali to košta jeftinije.

Ugradnja opreme najbolje vjeruje tvrtka u kojoj je kupljen vodovod. To se posebno odnosi na skupe modele koje proizvođač daje dugo jamstvo. Mora se pamtiti da korisnik gubi pravo na besplatnu jamstvenu službu uređaja, ako je instalirano ili popravljeno od strane nekvalificiranih majstora.

Ugradnja vanjskog kompaktnog toaleta Ne predstavlja poteškoće. Instaliran je na pripremljenu glatku površinu. Uz pomoć valovitog cijevi spojena je ispusna rupa s kanalizacijom. Nakon toga, spremnik je spojen na vodoopskrbni sustav na boku, ili ispod. Donja metoda opskrbe vodom omogućuje skrivanje svih nepotrebnih komunikacija, što će osigurati estetski izgled kupaonice. Tada možete popraviti toalet na pod.

Članak o toj temi: Kako izbjeći nedostatke s parketom Varnipment

Instaliranje montiranih modela zahtijeva relevantno znanje, vještine i opremu. Stoga je bolje potražiti pomoć od stručnjaka. Osim ispravnog odabira instalacijskog sustava, mora se imati na umu da "jede" najmanje 13,5 centimetara korisne površine kupaonice, što znači spasiti mjesto neće raditi ako je toaletna soba bez tog malog.

Kompaktan WC - idealno rješenje za malu kupaonicu

Čitaj više