Kako šivati ​​pokrivene na krevetu učiniti sami: faze rada (fotografija)

Anonim

Fotografija

Interes hostesa, koji vole red i udobnost, uvijek pokazuju lijepe i elegantne preseljenice na krevetu. Cijena takvog sjaja kreće se od 300 dolara i više. Takva procjena ljepote nije uvijek na džepu običnih žena. Ali tako želim ukrasiti vaš omiljeni krevet! Topla chic plaid za sofe ili krevet košta mnogo, ali možete napraviti poklopce na krevetu vlastitim rukama, što će biti mnogo jeftinije.

Kako šivati ​​pokrivene na krevetu učiniti sami: faze rada (fotografija)

Primjer 1. Shema za pletenje prekriveno kukičanom.

S vlastitim idejama i željama možete stvoriti luksuzni prekrivač s ruffling ili bez.

Praktični savjeti o stvaranju vlastitih remek-djela

Kako šivati ​​pokrivene na krevetu učiniti sami: faze rada (fotografija)

Primjer 2. Shema za pletenje prekriveno kukičanom.

Praktični savjeti pomoći će u razumijevanju zamršenosti inovacija kako biste mogli šivati ​​šik prekrivač za krevet, koji će postati najrealniji ukras vaše omiljene spavaće sobe. Uz pomoć nekih preporuka, možete stvoriti stil vlastitog interijera, napraviti nekoliko osvježavajućih bilješki u dizajnu, ispuniti stan udobnosti ili elegantno ukrasiti krevet. Ovdje su neke od njih:

  1. Tkanina za prekrivače trebala bi biti što jaka, s dekorativnom i zaštitnom funkcijom. Gusta struktura materijala pomoći će izbjeći instant abraziju i oduševiti oku s izvrsnim izgledom.
  2. Ako je moguće, možete kupiti svilenu ili krznenu tkaninu. Bit će to najelegantnije rješenje za buduće pokriće.
  3. Prekrivač na krevetu izabran je od pojedinačnih preferencija hostesa ili stilskih karakteristika unutarnjih poslova.

Pamuk je praktičan, ne uzrokuje alergiju tkaninu. Svile - materijal otporan na habanje, s rafiniranim sjajem. Ponekad se preferencije daju sintetičkom tkivu. Smatra se ekonomičnijim i praktičnim, ali ipak ima brojne nedostatke. To uključuje činjenicu da sintetski materijal kod nekih ljudi može uzrokovati alergije, također nije jako ugodno kada kontaktirate.

Odaberite materijal je nužan iz praktičnih razloga.

Na primjer: tkanina ne bi trebala biti brzo zagađena. Prekrivač za krevet se koristi svakodnevno, akumulacija prašine je nevažeće za spavaće sobe.

Članak o temi: Kuhinja u skandinavskom stilu - Značajke stila, fotografije

Korak po korak faze rada

Prije nego što sami šivate poklopci na krevetu, morate pažljivo, korak po korak, razmislite o svakoj akciji.

Kako šivati ​​pokrivene na krevetu učiniti sami: faze rada (fotografija)

Sheme za određivanje veličine prekrivača.

Prvo korak - za uklanjanje mjerenja. Plaid veličina eura trebala bi imati približno iste dimenzije kao 1,5 ležaja za spavanje. Mjerenja se uklanjaju iz kreveta dodavanjem do 5 cm na obje strane. Lente je lakše od širine.

Drugi korak je rezati. Potrebno je u početku izrezati 3 komada tkanine iste veličine. Jedan od njih je obloge, drugi je prednji dio, a treći je potreban za polaganje. Boja obloge je slučajno odabrana slučajno, ako se želi. Ton brtve može biti kontrastna boja ili se približava glavnom crtežu. Glavna komponenta polaganja je sintetička procesija. Bez nje, brtva neće biti dovoljno gusta, slična tankom rtu na krevetu.

Treći korak je smjesa. Na ravnu površinu (možete na krevetu) staviti obloge dio tkanine i popraviti rubove utega. Zatim, na vrhu ovog dijela stavite sinteton. Rad na krevetu je bolji jer je lakše zamisliti kako će to izgledati osnovni poklopci.

Tada je potrebno popraviti dio tkanine sa sintetom. Treći dio tkanine budućnosti pokriven na krevetu treba razgraditi na vrhu jednakih dva dijela. Sva tri jednaka komada - obloge, prednji dio i poklopca brtve moraju biti fiksirani uz rubove igala. Potrebno je vrlo pažljivo uklopiti, bez povlačenja tkanina. To se radi tako da se spojene baze svih triju dijelova ne razdvoje. Duž centra i preko, nekoliko glatkih linija treba popločavati.

Prekrasna prekrivena na krevetu je gotovo spremna, ostalo je nekoliko koraka. Četvrti korak u radu je šav. Potrebno je povući s ruba od 3 cm, treperi materijal prekriven jednostavnom običnom linijom na obje strane pažljivo, bez povlačenja materije. Dakle, ispostavilo se nedovršeno prekrivače, što nije prikladno za krevet zbog netretiranih rubova. Zatim biste trebali uredno izvoditi bod.

Članak o temi: Duljina grijanog podnog kruga: Optimalne vrijednosti cijevi

Kako šivati ​​pokrivene na krevetu učiniti sami: faze rada (fotografija)

Shema pričvršćivanja pokrivena.

Zaslužni šavovi moraju biti uklonjeni unaprijed. To je učinjeno tako da se ne zbunjuju u iglu šivanja. Tada bi kontrastne niti trebale ručno postaviti sve u skladu s budućim uzorkom. Ako se posao izvodi po prvi put, ne biste se trebali uključiti u zbunjujući složene obrasce, možete učiniti ovaj jednostavan uzorak, kao što je dijamant ili oval.

Ponekad se iglimen koji prvi radi s iglom, izvršenje uboda čini se da je običan proces. Ali tijekom posla postoji mnogo nijansa, koje su kasnije vrlo teško popraviti. Neiskuđene igle često su zategnute na najbliže ubode materijala. Spavanje je prekriveno rukama, morate nastaviti na stroj. Prosječni stroj za šivanje će pružiti priliku da se izbjegne slučajna deformacija tkiva. Budući da je na početku rada ostavljena veličina dodatka od 5 cm, onda možete biti sigurni da je krevet pokriven na krevetu neće izgubiti značajan volumen i može se samo malo smanjiti. Za to je doplatak napravljen udubljenje.

Peti korak je završni proces rada, koji je obraditi rubove. Svi netretirani rubovi su rezani škarama. Ali bez obveznog, potrebno je napraviti izbočinu od 1 cm od položenog boda. Potrebno je dvaput provjeriti veličinu prekrivača u odnosu na veličinu kreveta. Uz pomoć korokva bega, moguće je povući 1 cm, poravnati sve rubove i spojiti. Nadalje, rub pokrivača mora se staviti na pogrešnu stranu i ponovno ga operiti. U procesu završnog rada potrebno je saviti rubove tako da su potpuno skriveni.

Dakle, ispalo je s kosom Bey. Moguće je pucati na pisaći stroj samo ako premještanje nije vidljivo.

Pričvrstite ruffle na prekrivač

Kako šivati ​​pokrivene na krevetu učiniti sami: faze rada (fotografija)

Shema šivanja prekrivenih vlastitim rukama.

Tijekom ovog rada ne postoji ništa komplicirano, jer rub služi kao dodatni element za ljepotu i milost prekrivača. Ustanivši Roffle će moći započeti goglanje, koja sanja o stvaranju nečeg zapanjujućeg i prekrasna. Oracle na prekrivaču je ušiven s pogrešne strane. Prekrivač se nalazi na prednjoj strani, ostaviti dodatak od 1 cm. Da biste to učinili, potrebno je unaprijed pripremiti dodatni uređaj (gust kartona u 5 cm). To je potrebno da se ne može srušiti s veličinom ropstva pri izvođenju linije, to jest, kontrolira širinu Ryusha. Koristeći dodatne uređaje, morate položiti nabora.

Članak o temi: Transformatori izravne i naizmjenične struje

Možete koristiti običnu liniju umjesto dodatnog učvršćenja. Svaka obavlja ovaj postupak kao što je prikladniji. Kada radite, potrebno je dovršiti širinu Ryushe i postaviti liniju je nužna na širini kovanice. Nakon što je žurba ušivena, morate omotati vrh na prednju stranu prekrivača. Zatim, postupno masiraju nabore, trebali biste staviti drugu liniju s strojem tako da je kriška prekrivač bljeskanja između dviju redaka. Postoji jedan preduvjet - tkanina za buduće pokriće ne bi trebalo biti izlivena, to jest, trebala bi biti tako gusta, inače takve šavove za robovanje neće stati.

Kao rezultat obavljenog posla, ispada veličanstveni, elegantan prekrivač na obje strane. Početnike igle mogu šivati ​​prva prekrivač - djeca. Budući da proces rada što je moguće jednostavnije i ne zahtijeva posebne vještine, brzo zašijte. Možete odabrati tkaninu za bebe prekrivač s likovima omiljenih crtića. Takva će ljepota dati djeci neiscrpnom dobrom raspoloženju!

Jastuci do novog prekrivača

Ukrasni jastuci za prekrivače uvijek su prikladni, nadopunjavajući unutrašnjost prostorije. Zašijte ih lakše nego pokriveni. Ovi jastuci se mogu koristiti kao dodatni element na kauč ili za prostrani krevet.

Posebno su dekorativni jastuci potrebni u dječjim sobama. Oblici jastuka koriste različite: ovalne, romb, krug, trapezij itd Takvi jastuci učinit će dječju sobu s jedinstvenim, dajući joj atmosferu topline i udobnosti.

Čitaj više