Uređenje zidova sobe za gipsanu ploču

Anonim

Dekoracija zidova, prekrivenih gipsanim pločama, možda ne samo da završava svoju površinu, već i dodatak dizajnu raznim dizajnerskim elementima iz istog materijala. Bločica kao završni materijal nema estetske kvalitete, ali dizajn od njega omogućuju utjeloviti različita dizajna rješenja i poboljšati funkcionalnost prostorije.

Uređenje zidova sobe za gipsanu ploču

Građevinske strukture imaju malu težinu i ne učitavaju među-kata preklapanja.

Uz pomoć pregrada, niša, police iz GLC-a mogu se u potpunosti promijeniti geometrijom zidnih struktura. Arch aranžman, pola i drugi curvilinear elementi zamagljuju granice između zida i stropa. U isto vrijeme, dekorativni ansambl može biti jednobojni i s različitim bojanjem elemenata i skladnim prijelazima boja.

Značajke korištenja suhozida za uređenje

Gipsana ploča (suha žbuka) montirana je na beton, opeku, blok zidove s izravnim pričvršćivanjem ili korištenjem okvira drvenog sanduka ili metalnih profila. Završavanje i dekoracija zidova od gipsa u usporedbi s korištenjem drugih materijala za dizajn prostorije ima sljedeće prednosti:

Uređenje zidova sobe za gipsanu ploču

Ako tijekom instalacija niša iz suhozida ne nanosi metalni okvir, unutarnji volumen niše će se povećati za 2-5 cm.

  1. Za razliku od zatvaranja zidova s ​​rješenjima i razmakom, instalacija suhe žbuke čini mnogo lakšim. Nema potrebe provoditi vlažne radove.
  2. Dizajn od GLC-a organski se uklapaju u dekor zidova u interijerima različitih stilova, raznim dizajnerskim rješenjima ograničen je samo fantazija dizajnera rada.
  3. Materijal ima mali omjer i svojstva sprječavanja požara. U kompleksu s hidro-toplinskim izolacijskim materijalima, zidovi se dobro suprotstavljaju vanjski klimatski utjecaj, stvaraju zvučni učinak.
  4. Ako želite, učinite promjene u dizajnu dizajna dizajna lako se rastavlja. Okvir metalnog profila ima dovoljnu krutost i ne podliježe razaranju tijekom vremena.
  5. Za ugradnju unutar-običnih komunikacija nije potrebna posebna oprema za kanal (zidni strop, ugradnja kutija).
  6. Površina struktura od gipsanih ploča moguće je ukrasiti gotovo svim uobičajenim prevlakama za završnu obradu: slikarstva, dekorativne žbuke, plastične žbuke, polaganje keramičkih pločica, itd. Varijante površinske završne obrade mogu se skladno kombinirati u ukupnom interijeru.

Članak o temi: Povezivanje elektromagnetske brave

Prednosti i mane dekoracije zidova gipsane ploče.

Knjigovodstvena sposobnost zidova, obrubljena gipsanom ploču prema standardnoj tehnologiji, prilično niska. Masivni dekorativni elementi (ormarići, ogledala, police za kućanske aparate) montiraju se na okvir, ojačani dodatnim metalnim elementima.

Vrste montiranih struktura pomoću suhozida

Na zidovima su montirane na zidove montiraju se ukrasni dizajn različitih oblika, veličina, funkcionalnosti. Dekoracija uz korištenje lista GLC češće je jedna od faza provedbe projekta projekta stanovanja. Projekt dizajna dizajna zida prvi je stvoren na papiru u obliku crtanja ili skice. Detaljne kompleksne strukture gipsane ploče mogu se razviti pomoću računalnih programa.

Za dizajn particija i zidova iz suhozida, primjenjuju se različite tehnike:

Uređenje zidova sobe za gipsanu ploču

Montažni dijagram lukova za žbuke.

  • formiraju se niša, zidne i kutne police;
  • Ugrađeni slajdovi, ormari su instalirani;
  • Otvori su opremljeni lučnim elementima;
  • Montirane su dodatne reljefne površine;
  • Provodi se zaokruživanje krajeva i kutnih konjugacija;
  • Opremljen je pozadinskom osvjetljenjem struktura itd.

U proizvodnji elemenata ukrašavanja zidova prostorije, uzeta je svrha ove sobe. Dizajn spavaće sobe koristi jednostavne reljefne dizajne bez pretrpanja dodatnih produbljivanja i skupnih sklopova. Veliki koridor područje može biti opremljen s punopravnim nišama i policama za odjeću, cipele i druge predmete.

U kuhinjama, niše su ponekad opremljene kliznim sustavima ili laganim vratima iz MDF-a, isnica, itd. Struktura suhozida ne dopušta uporabu hingiranih spojnih elemenata u strukturama s visokim operativnim opterećenjem. GLK namještaj je vrsta nastavka zida i izvodi se prema standardnim tehnološkim načelima. Koriste se prikladne fasade namještaja i priključci.

Za raspored polica, kreira se okvir profila, ojačani CD CD-om. Razlika od ugradnje osnovne površine je slučaj materijala s obje strane i, u skladu s tim, instalacija profila nosača na suprotne strane. Okvir kutnih polica formira se s bazom u obliku trokuta.

Članak o toj temi: Ulica valjana zavjesa za Arbors - Značajke i uporabe

Dizajn zidova iz suhozida također se proizvodi u kombinacijama s drugim dekorativnim materijalima. U konstrukcijama se koriste ogledala, stakleni elementi, okrenuti posebnim tkivima, mozaikom itd.

Curvilinear Suhowall površine

Uređenje zidova sobe za gipsanu ploču

Vrste fleksije gipsane ploče: suha i mokra.

Površine radijusa koriste se u konjugaciji zidova sa stropovima, lučni dizajn vrata i prozora otvora, pri formiranju niša dekor. Savijene suhozične strukture nisu uvijek moguće kupiti u gotovom obliku, a vi morate savijati listove s odvijačima. Proizvodnja zakrivljenih elemenata zidnog dekor zahtijeva posebne vještine, i bolje je povjeriti iskusnim stručnjacima.

Za savijanje materijala na određenom radijusu koriste se sljedeće metode:

  • Fleksiju suhih listova s ​​radijusom od 1 m;
  • Zaokruživanje vlažnih elemenata pomoću valjka za iglu;
  • Izvođenje propila na rastegnutim površini lista male veličine.

Za vlažnu obradu koriste se ploča GLC-a. Kada se koristi "mokro" metoda probode valjkastom valjkom, a površina lista je navlažena da se komprimira. U konkavnoj površini probušena kartona s prednje strane, u konveksnim elementima - sa stražnjem dijelom.

Element savijanja strukture navlažen je vodom kako bi se dovršila vlaga i fiksirana je s bojom trakom na uzorku željenog promjera. Kao takve, cijevi se koriste ili zaokružuju od drva korištenog prilikom polaganja opeke.

Savijanje se izvodi samo duž weba, koji se održava na predlošku do potpunog sušenja.

Instalacija curvilinear elemenata provodi se samo-udjele na okviru, vezanom iz segmenata profila ili profila, savijen zbog propilovih police. Savijene strukture montiraju se nakon sušenja i usvajanja željenog oblika.

Praktično stvoriti dekor zidova žbuke za kupnju gotovih elemenata koji su donijeli dodatnu obradu. Koristite veliki broj ukrasa za zidne strukture malih soba nije vrijedno. Unutrašnjost je zasićena elementima dizajna, percepcija prostorije se osuši.

Čitaj više