Zavjese za kuhinju: luk iz Gardene

Anonim

Bez zavjese nemoguće je zamisliti otvor prozora u sobi, a kuhinja u tom smislu nije iznimka: zavjese daju mjesto završetka i integriteta prostorije. Unutrašnji prostor može biti luk od zavjesa za kuhinju. Kuhinjski prozor uokviren lučnim zavjesama izgleda vrlo udobno, domaće.

Zavjese za kuhinju: luk iz Gardene

Koje su zavjese "Arki"?

Takav stil tekstila prozora podsjeća na pogled na luk - polukrug. To je čvrst posebno prerađen i uređen segment tkanine s izduženim rubovima i kratkom sredinom.

Postoje takve zavjese u malom skupu ili potpuno bez nabora. Oni su obično ukrašeni pravilima, čipkom, obrubom u obliku resa. "Arovi" mogu se montirati i uskrsnuti na posebne žice. Često dodavanje takvih zavjesa služe lambrequinima. Ponekad se lučni zavjese kombiniraju s konvencionalnim udaracama na cijeli prozor. Druga mogućnost je skraćena zavjesa od uskog tkanine, sakupljena sa strane pickupa, a pod njima je svjetla zastoja.

"Arch" zavjese su pričvršćene izravno na vijenac ili uz pomoć posebnih uređaja: kuke, šarke i prstenje, tekstilni čičak. Eavi se mogu nalaziti čak i na okidaču prozora ili okvir. Zavjese na čičak koji se lako pucaju i druže, što olakšava brigu.

Podrijetlo današnjih varijacija zaobljenih zavjesa ukorijenjeno je u prošlosti. Njihovi prototipovi mogu se naći u seoskim kućama naših bake, u pokrajinskim gradovima raznih zemalja (Španjolska, Holland, Francuska). Pranodina modernog rustikalnog stila "zemlje" u unutrašnjosti, na primjer, je Amerika. U svakom slučaju, ovo je najzastupljena verzija dizajna prozora u kuhinji, ako želite dati svoju atmosferu kućne udobnosti.

Zavjese za kuhinju: luk iz Gardene

Što su "luk" zavjese za kuhinju?

Zubna kamena zavjesa ima niz prednosti.

  • To je zgodno objesiti na kuhinjama male veličine, jer takve zavjese ne zapušavaju prostor prostor. Vizualno povećavaju volumen sobe.
  • Kroz kuhinjski prozor dizajniran na ovaj način, doći će više svjetla.
  • Mala duljina zavjesa proširuje funkcionalnost prozora. Prema njegovom nahođenju, može se urediti ili koristiti za pohranu bilo kakve kuhinjske posude.
  • Budući da zavjese "Arch" ne zatvaraju baterije, bit će više tep u sobi.

Članak o temi: Igralište ispod automobila u zemlji - radimo parkiralište s vlastitim rukama

Ako ste zbunjeni činjenicom da će priopćenja za vodu i grijanje uvijek biti na vidiku, onda lučni zavjese nisu za vas.

Možda previše sunca u kuhinji ne trebate, onda je bolje izoštriti prozor koristeći drugi stil zavjesa.

U nekim slučajevima, luk za zavjese za kuhinju ne uklapa u stilistiku sobe. Uzmite, na primjer, moderne stilove, Hipec, minimalizam.

Zavjese za kuhinju: luk iz Gardene

Savjeti za izbor materijala

  1. Zavjese za kuhinju trebaju se razlikovati praktičnosti, brzo će se prljati. Odaberite sintetiku ili polu-sintetičke tkanine. Takav materijal je jednostavan za pranje, ne blijedi na suncu, ne misli i ne stvara prekrasne nabore.
  2. Ako za vas u prvom mjestu dom udobnost, dobro je koristiti zavjese za kuhinju od prirodnih tkanina: lan, pamučne tkanine, slatkiša.
  3. Volite li puno svjetla? Zatim objesite transparentne, zračne tkanine: til, organza, mesh, šifon.
  4. Prozor u velikoj kuhinji. Uzmi svijetle tamne zavjese, u malo - svjetlo.
  5. Boje u unutrašnjosti će nadopuniti zavjese s jednim slikama, šarene zavjese pogodne su za monofoni zidove kuhinje.
  6. Kombinirajte boje: svijetle i raznobojne zavjese. Ukrasite bijelom čipkom. Bright može biti odvojen obojenim juri.
  7. Možete vizualno povećati visinu kuhinjske stropa, ako odaberete zavjese s uzorkom koji se ide gore.

Zavjese za kuhinju: luk iz Gardene

Kakvu kuhinju su zavese-lukovi?

Postoji niz unutarnjih stilova u kojima će se zavjese "luk" osjećati lijepo. Ovo je definitivno blizu duha rustikalnih stilova: zemlje, Provence, Rustikal. Kao i razne stilske smjerove s napadom antikviteta: retro, klasični, shebbi-chic.

Za svaki od tih stilova karakterizirane su njezine značajke dizajna tekstila prozora, u našem slučaju lučni stilovi zavjesa.

  • Francuski pored porijeklom Provandencije može se opisati kao rustikalna djevojka, romantična i elegantna. Ovdje ima puno svjetla, boje bi trebale biti meke i nježne (svijetlo ružičaste, tirkizne, lavande, senf, pješčane, bijele). Prilično je prihvatljivo za čipku, žurke, lukove, trake, volanov. Svi ovi uvjeti se lako promatraju prilikom izrade "luka". Mala dužina, težina nakita, svijetle, lagane, transparentne tkanine. Cvijeće se prevladavaju na slici, nalaze se stanice i pruge. Materijal je poželjan da se prirodne, možete umjetno u dobi.
  • Rustikalni stil, naprotiv, težak i nepristojan - u jednoj riječi, mužjak. Karakterizira se jednostavnost, suzdržanost, maksimalna blizina prirode u svemu: u odabiru ukrašavanja materijala, namještaja, unutarnjeg uređenja. Boje se koriste prirodno, ne vrištanje: zelena, smeđa, pijeska, bijela, crna, siva. Nema sjaja i pozlata. Ovaj stil je na cijelom prirodnom. Tkanine su grubi, samostal, imaju posebnu teksturu. Zavjese su guste ili u kombinaciji s laganim zavjesama. Uzorak na njima je jednostavan, kopira elemente prirode (slike biljaka i životinja), koristite folklorne motive. Lučni model zavjese će dodati svjetlo u tamne tonove kuhinjskog interijera. Neće biti mjesta za ruffles, ruffles i vola.
  • Zemlja se može zamisliti u obliku američkog kauboja ranča, chalet u švicarskom duhu, kuću iz francuske pokrajine, strogu englesku kućicu, itd. Stanimo nas na ruskoj zemlji. Ona je povezana s tradicionalnim ruskim jahanjem, štednjakom, Samoovom, ikonom u crvenom kutu. Ovdje će zavjese "luk" biti poput ribe u vodi. Izgleda dobro u ruskom stilu zavjesa za šivanje patchworki. Tekstil prozora za kuhinju također će biti predstavljeno grubim lanenim materijom, ručno tkani. Moguće je za drugačiju opciju: Motley Stente kratke zavjese od arkriminalnog oblika. Kao ukrasi mogu postojati ručno čipke i vezenje. Slika - narodni ukras, slikanje.
  • Shebbi-chic stil je vrlo neobičan. To je mješavina različitih stilova i smjera: retro, Provence, Država, vitiniazh, barokna. Ukratko, možete opisati ovaj stil kao što je ovaj: glamurozni stariji, otrcani luksuz ili otrcani šik. Zavjese "luk" za kuhinju, uređena u takvom duhu, kao i sve u sobi, imat će se okrenuto, izblijedjelo izgled. Palelni tonovi skupih, umjetno starih tekstila (plava, ružičasta, bijela, siva, bež, ljubičasta) s elementima bivšeg luksuza i sjaja savršeni su za takve zavjese. Kao crtež, može biti traka, cvjetni ornament, složeni uzorak. Osim svjetla prozirnih materijala, teški baršuna i velur koriste se za dizajn.
  • Retro stil je vrlo raznolik u svojim manifestacijama. Ukupno u njima je samo jedan - apel na prošlost kada je dizajn interijera. Glavna stvar ovdje je da se pridržavate odabranog doba, bilo da je to viktorijansko razdoblje ili stijena i eksplozija 50-ih godina. Svi elementi stila moraju odgovarati ukupnom raspoloženju. Isto vrijedi i za zavjese. Mogu se urediti u mirnim mekim bojama, strogim i luksuznim, blizu klasičnog stila. Ili nepromišljeno - uz uporabu, na primjer, traper umetke i svijetle akcente u boji.
  • Klasični stil je stil aristokrata, testiran vremenom. Sve u njemu je čvrsta, čvrsta. U unutrašnjosti, kao u tekstilu prozora, puno pozlata, luksuza, bijelog. Prikladna je kombinacija gustih porter i zračnih lukova "s lambrequinima. Ovaj stil karakterizira strogost linija, ispravnost, simetrija. Crtež mora biti prikladan, s tonselima, mogu biti trake. Postoji kontrastnu kombinaciju boja (bijela i crna). Tkanine za zavjese trebaju biti bogate, na primjer, svile s teksturiranim uzorom. Zubne zavjese u klasičnom stilu imaju faldu, zategnite dekorativnim kabelima i pickups.

Članak o toj temi: Dekorativne zavjese od bambusa to čine sami

Armovi za zavjese izvrsna su opcija za interijer. Dat će vašoj kuhinji posebnu atmosferu udobnosti i antike. Boja i tekstura tkanine naglasit će vaše raspoloženje.

Ako niste spremni napustiti standardni model zavjese, eksperimentirajte: Uključite uobičajeni grafikon u "Arch" pomoću preuzimanja i strane.

Uvijek imajte na umu da ukupni dojam sobe ovisi o dizajnu otvora prozora.

Čitaj više