Je li cvijet pozadina izgledala moderno u unutrašnjosti?

Anonim

U svakom trenutku, cvjetni motivi i razne obrasce povrća smatrali su se ne samo spektakularnim, već i učinkovitim alatom u rukama dizajnera. Zahvaljujući njima, možete u potpunosti pretvoriti unutrašnjost, učiniti ga ugodnijim, vedrim i mekim. Osim toga, cvjetni uzorci su obvezni element pri stvaranju nekih stilova. Prije svega, oni karakteriziraju zemlja i vrlo popularni engleski i skandinavski stilovi danas.

Je li cvijet pozadina izgledala moderno u unutrašnjosti?

Cvjetni zidovi su najčešći u engleskom stilu i stilu zemlje.

Ali u rukama osobe koja ne poznaje osobu, čak i tako tako lijep proizvod kao što je cvjetna pozadina, može se pretvoriti u element besporno, tako da je potrebno vrlo dobro odabrati ne samo materijale za završetak unutrašnjosti, već Također namještaj i pribor. Da biste to učinili, možete koristiti neke preporuke iskusnih stručnjaka.

Osnovna pravila za korištenje pozadine u cvijetu

Nije tajna da unutrašnjost crteži cvijeća često izgleda vrlo veličanstveno i svijetlo. Ponekad postoji samo jedan mali korak između ove veličanstvene i kit. Ali kako ne prijeći? Odgovor je jednostavan: prilikom stvaranja dizajna s cvijećem, morate zadržati nekoliko osnovnih pravila na umu:

Je li cvijet pozadina izgledala moderno u unutrašnjosti?

Slika 1. Upotreba tapeta s velikim ispisa cvijeta moguće je samo u sobama s velikim područjem.

  1. Jasno poštivanje ravnoteže između jednostavnosti i napuhavanja. Svjetliji i veliki cvjetni otisak na zidovima, lakše bi trebalo biti neutralno za namještaj. Preporučljivo je koristiti objekte i pribor za pojedinačnu namještaj. Nemodernice cvjetne kombinacije dopuštene su samo prilikom stvaranja engleskog stila ili zemlje.
  2. Kompetentan izbor veličine crteža na pozadini. Korištenje pozadine s velikim crtežima moguće je samo u zatvorenom prostoru s velikim područjem. Manji prostor u sobi, najmanji bi trebao biti uzorak na zidovima. Alternativno, može se rezati jedan zid u cvjetnim pozadinama, a ostatak je monofon (sl. 1).
  3. Ispravna kombinacija crtanja na pozadini i nijansa drugih elemenata unutarnjih poslova. Prema pravilima o dizajnu, ako zidovi ukrašavaju pozadinu u cvijetu, nijanse svih drugih elemenata moraju biti besprijekorne na ton pozadine, ali u tonu boja. Na primjer, zidovi su ukrašeni bijelim pozadinama s plavim uzorkom. U tom slučaju, boja pozadina-pratioca i pribora ne bi trebala biti bijela, ali plava.

Članak na temu: Cijev za topli kat: Što bolje, stručne savjete

Osim toga, bez obzira na ton, koji ima cvjetne pozadine, oni su skladno u kombinaciji s bilo kakvom neutralnom bojom: bijela, siva, crna, krema, pješčana itd. U suvremenim interijerima mogu se koristiti kombinacije kao što su cvijeće i ćelija, cvijeće i pruge.

Cvjetni otisci u interijerima engleskog i klasičnog stila

Je li cvijet pozadina izgledala moderno u unutrašnjosti?

Slika 2. Korištenje engleskog stila možete stvoriti unutrašnjost u sobi, koja će biti suzdržana i šik.

Za razliku od mnogih modernih stilova, gdje uporaba višebojanih materijala za završnu obradu uključuje dovoljno asketski ukras interijera, u pozadini engleskog stila u cvijetu je uspješno u blizini luksuza i bogatstva. Stvaranje u zatvorenom prostoru u sobi, koji odgovara bujnoj viktorijanskoj eri, biljnim uzorcima treba ukrasiti ne samo zidove, nego i prozore i tapecirani namještaj.

Male ruže ili bilo koje divlje cvijeće prikladne su kao crtež za završne materijale. Svi zidovi sobe prekriveni su pozadinom. U isto vrijeme, jastuci na tapeciranom namještaju, prekrivači i zavjese trebali bi se u potpunosti uklopiti u crtanje i ton i dizajn. Koristeći engleski stil, možete stvoriti unutrašnjost u prostoriji, koja će biti obuzdana i šik (sl. 2).

Pozadina u cvijetu može se uspješno koristiti pri stvaranju klasičnih interijera. Ali ako u engleskim zidinama dizajna često nalikuju mnogo krunice, onda klasik ne prihvaća nikakve vrste. Ovdje se ne prihvaća sve zidove u sobi.

Obično cvjetna pozadina zauzimaju samo mali dio prostora. Često korišteni zidni paneli, obrubljen cvjetnim materijalima za ispis. Svjetlina je neprihvatljiva u klasičnim interijerima, tako da se svi uzorci moraju izvesti u prigušenim ili pastelnim bojama.

Korištenje pozadine s uzorom povrća u modernim interijerima

Često pozadina u cvijetu može poslužiti kao element koji stvara naglasak.

Je li cvijet pozadina izgledala moderno u unutrašnjosti?

Slika 3. Za stil minimalizma, samo 1 zid ili dio je preplavljen cvjetnim uzorcima, dok se cvijeće na pozadini može koristiti ne samo u crno-bijeloj boji, već iu svijetlim bojama.

Članak na temu: LED traka za ulicu: Instalacija na stablu, kuću, banneri

Takva je odluka dizajnera može ukrasiti unutrašnjost u stilu minimalizma. Obično, za to, samo 1 zid ili dio je prekriven uzorcima povrća. Ali u isto vrijeme, cvijeće na pozadini može biti učinjeno ne samo u crno-bijeloj boji, već iu svijetlim bojama.

Uspješno rješenje za stvaranje minimalističkog dizajna može biti uporaba neutralnih tapeta s dvije boje, dizajnirane tako da je ton cvjetnog uzorka samo malo drugačiji od tona glavne pozadine. Ove nijanse su tako blizu jedni drugima, što praktično ne stvara kontrasti. Takvi tonovi mogu biti: crno i siva, smeđa i bež, srebrna i bijela, razne nijanse zelene, itd.

Takvi modeli mogu imati vrlo izuzetan crtež, ali zbog njihovih boja gotovo se ne ističu u unutrašnjosti i čine ga mekim i mirnim. Kombinacija jarko cvjetnih otisaka i monofonskih pozadina čini asketski interijer u stilu minimalizma spektakularnog i pojedinca. Također treba reći o bilo kojem od modernih stilova, gdje se daje važnu ulogu stvaranju šarenih i neobičnih naglasaka (sl. 3).

Je li cvijet pozadina izgledala moderno u unutrašnjosti?

Slika 4. Za ženske spavaće sobe koristi se romantični cvjetni stil "Provance".

Skandinavski interijeri, koji se nedavno mogu ispuniti u domovima naših sunarodnjaka, također sugeriraju korištenje uzoraka biljaka. Ali ovdje cvjetna pozadina traje samo 2 zida, preostalih 2 bi trebala biti bijela. Uzimajući u obzir činjenicu da bi pozadina u unutrašnjosti skandinavskog stila trebala imati vrlo veliki crtež, u kombinaciji s bijelim, izgledaju iznimno svijetle i učinkovito.

Osim toga, u skandinavskim interijerima mogu se koristiti reljefni monokromni pozadini. Na tako završnom materijalu, uzorci biljaka se primjenjuju s pozlatom ili izrađenim pomoću utiskivanja. Posebna lokacija rasvjetnih uređaja ili poseban pozadinsko osvjetljenje omogućuje reljefne boje na zidnom uređenju izgleda neobično i dostojno.

Članak na temu: ulazna metalna ulična vrata za privatnu seosku kuću ili vikendicu

Cvjetni interijeri u stilu provansa

Žene vole tapete vrlo mnogo u unutrašnjosti izgledaju nježno i lijepe. Zato se mnoge spavaće sobe za mlade djevojke i za dame u dobi obavljaju se u stilovima karakterizira prisutnost uzoraka biljaka. Svijetli predstavnik takvih stilova je Provence. U njemu je najčešće došlo do početka, definiranje u slatkim malim cvjetovima, svijetlo blagim bojama, lakoćom i zračnošću (sl. 4).

Za stil Provence, možete odabrati cvjetne uzorke sljedećih nijansi: mliječni, bež, pastelni, lavander, terakotta, suncokretove boje i oker. Bez obzira na ton, u kojem će se zidovi izvoditi, u svemu bi trebao biti profinjenost i sofisticiranost svojstvena jugu Francuske, to jest, crtež treba jasno nacrtati, a kontrasti nisu dopušteni.

Bez obzira na stil u kojem će se obaviti soba, cvjetni otisci mogu učiniti unutrašnjost vrlo atraktivnim i neobičnim. Promatrajući osnovne preporuke stručnjaka, možete uspješno postići harmoniju, na kojoj će soba izgledati kao cvjetni vrt, s ljubavlju uzgojen beskrajnom rukom vrtlara. To će oduševiti svojim izgledom, ukloniti napetost i stvoriti udobnost, što je potrebno s modernim ritmom života.

Čitaj više