Kako napraviti lažni prozor vlastitim rukama?

Anonim

Nije jako uspješno planiranje od strane programera, uskih prostorija prisilnih dizajnera kako bi razvili poseban arhitektonski i dizajnerski element, koji se naziva lažni prozor. Ovo je lažni prozor, ili, kao što se naziva i laž, koji je trenutno sve više i više dobivanjem popularnosti. Lažni prozor u bliskoj sobi je sjajan način vizualno proširiti prostor sobe.

Kako napraviti lažni prozor vlastitim rukama?

Falsh prozor u dnevnoj sobi trebao se držati cjelokupnog stila unutarnjih poslova dnevnog boravka.

Međutim, prije nego što napravite lažni prozor vlastitim rukama, morate temeljito misliti na sve nijanse tog elementa u unutrašnjosti.

Obično ima:

  • na potpuno glatkog zida;
  • na stropu;
  • U završenoj ili neovisnoj niši stvorio.

Kako izvršiti lažni prozor na ravnom i glatkom zidu?

Kako napraviti lažni prozor vlastitim rukama?

Lažni prozor na stropu daje jedinstvenost i originalnost sobe.

U pravilu, za stvaranje dodatnih prozora u zatvorenom prostoru, plakat se obično koristi, fotozapire za fotografije, imaju sliku koja ide u perspektivu. To mogu biti vrste parkova, srednjovjekovnih ulica ili morskih krajolika. Sve ovisi o vašem ukusu. Također se često koristi stvaranje lažnih prozora, ogledalo platno, koja ima simulaciju konvencionalnog vezanja.

Da bi dobili prekrasan rezultat prilikom umetanja takav prozor u unutrašnjost, treba zapamtiti nekoliko jednostavnih pravila:

  • Odaberite mjesto;
  • Stavite zid;
  • Pripremite površinu.

Kada planirate stvoriti zrcalni prozor, odaberite mjesto na zidnoj ravnini na reflektirajuću površinu kako biste bili osvijetljeni. Tako možete stvoriti iluziju svjetla koje proizlazi iz lažnog prozora. Zapamtite da bi se razine prozora i stvarni i umjetno stvorene, trebale podudarati. Samo u ovom slučaju lažni prozor će profitabilno ukrasiti količinu vaše sobe. Kada označite sve dimenzije zrcaljenja, crtež se prenosi na zid na obavezno mjesto, na željenoj visini poda.

Članak o temi: Značajke i svojstva Fliesline Wallpaper

Sjetite se pripreme kvalitete površine. Prije nego što počnete primijeniti plakat na zidu, provjerite ima li komada ili komada boje na zidu. Da bi foto pozadina, svi nedostaci vašeg zida nisu utisnuti, dobro ga očistite od svih premaza: kit, žbuke i boje. Ako ste zamišljeni da napravite ogledalo lažni prozor, onda sve razlike treba nedostajati u pripremljenoj ravnini.

Prije izrade lažnog prozora, preko razine provjerite je li vaš zid gladak i, gdje je to potrebno, napit. U suprotnom, proces lijepljenja platna bit će iznimno težak. Dakle, nakon što smo postigli glatke, glatke i suhe zidove, idite na proces lijepljenja.

Ispis postera i stvaranje okvira

Kako napraviti lažni prozor vlastitim rukama?

Dodatni elementi (LED vrpce, okvirni) lažni prozori su zalijepljeni s "tekućim noktima".

Plakat za štap na zidu je potrebno na uobičajenoj sobnoj temperaturi, oko + 20 ° C. Nemojte dopustiti ni najmanji nacrti.

Inače će vaše pozadine za fotografije neravnomjerno isušiti, što će dati pretjeranu napetost ili nabiranje. A to će snažno pokvariti pojavu postera. Ovisno o vrsti foto pozadina, odaberite Prikladno ljepilo. Obično, poster proizvođači preporučuju određene marke ljepila.

Za lijepljenje zrcalne tkanine koristite posebne supervele. Najpopularniji je "tekući nokti za ogledala".

Kako bi se spriječilo moguće "kretanje" vašeg zrcala, pričvrstite malu horizontalnu šipku na zid, koji će poslužiti kao podrška za platno.

Donji okvir može se koristiti kao to.

Najjednostavniji način oblikovanja lažnog prozora na zidu je poliuretanske pjene koje imaju širinu od 70 mm. Oni su pričvršćeni na zid tijekom cijelog perimetra platna ili ogledala. Bojanje i toniranje kalupa treba obaviti unaprijed prije nego što ih priključite na zid. Drveni okvir je fiksiran s noktima.

Članak o temi: Što pozadinu odaberite za hodnik: 5 tajni uspješnog dizajna

Lažni prozori u niši i stropu

Kako napraviti lažni prozor vlastitim rukama?

Ručno nacrtani prozori se stvaraju pomoću akrilnih i uljanih boja.

Proces stvaranja dizajna u niši je teži nego njegova instalacija na ravnom zidu. Niša obično vam omogućuje da napravite lažni prozor na glasnoću i konstruirate skriveno pozadinsko osvjetljenje tako da je stvarno nevidljivo. Da biste napravili lažni prozor u niši, trebate:

  1. Na cijelom perimeru vaše niše položite LED traku odabrane boje, a zatim stavite točke ili fluorescentne svjetiljke.
  2. Pričvrstite unaprijed pripremljen okvir na zid koji ima vitraž ili staklo s ispis fotografija.
  3. Kao dodatak, možete napraviti staklo s oblikovanjem RAM-a.

Na taj način možete napraviti još jedno svjetlo u sobi i koristiti ispis fotografija ili vitraž na prozoru.

Ako tražite jednostavniju opciju, možete ojačati zrcalo sa stražnje strane zida zida, napraviti pravi prozor prag i staviti stolnu svjetiljku na njega. Najcjelovitiji učinak to će biti ako svi padine lažnog prozora također će biti isključivo odražavaju.

Lažni prozor u stropu može se napraviti prema sličnom principu. Ako ste zamislili da stvorite "transparentan" strop u vašoj sobi, odaberite pozadinu fotografija, prikazujući nebo, zvijezde ili oblake. Crtež je zalijepljen na donji dio niša, a pozadinsko osvjetljenje je napravljen duž perimetra, zatvarajući ga staklom sa staklom. S novim prozorom, vaš strop će biti elegantan.

Dizajn lažni prozor i raspored

Kako bi vaš dizajn dao najveći realizam, može se izdati:

  • Cornese;
  • svjetlosne zavjese;
  • Blackboard oponašajući prozor.

Kako napraviti lažni prozor vlastitim rukama?

Lažni prozor u niši može poslužiti ne samo dio dizajna, već i služiti policu za kućanske predmete.

Glavna stvar je da nakon takvog ukrasa vaš lažni prozor nije jako razlikovan od općeg dekoratora sobe i naglasio je interijer. Stoga, unaprijed razmislite kako ćete je ukrasiti.

Članak o temi: Kako ažurirati vrata vlastitim rukama: Metode završetka platna

Odaberite samoljepljivi raspored prilikom stvaranja lažnog prozora ogledalo. Napravljen je od pet do sedam mm širine. Obično imitira broncu, zlato, srebro ili drvo i izgleda ljepše od obične poliuretanske pjene. Na platnu se nalazi u obliku rombova, ako je stil sobe sličan gotiku. Ili pravokutnici - ako na francuskom.

Materijali za lažne prozore:

  • Ploče, šperploča;
  • PVC ploče;
  • ogledalo platno;
  • Zid mural;
  • Plakati.

Alati za lažne prozore:

  • vidio, hacksaw;
  • nož, škare;
  • ljepilo, "tekuće nokte";
  • čekić;
  • Bušilica, odvijač.

Lažni prozori u unutrašnjosti ne čine ne samo pravokutno, već i okrugli, na primjer, u obliku okvira. Takav element u unutrašnjosti moći će ne samo dati svoju kućnu individualnost, već i vizualno povećati svoj prostor.

Čitaj više