Genoa Bowl - Vanjski WC

Anonim

Genoa Bowl - Vanjski WC

Ne znaju da su svi poznati svima, bez iznimke, vrstu toaleta, montirana izravno u pod i koristi se na javnim mjestima nosi lijepo ime "Genoa Bowl". Ovaj se dizajn naziva i "turski WC", pa je široko rasprostranjen u zemljama istoka i Azije. Muslimani Genova je u vlasništvu muslimana sa zahtjevima islamske etikete, zabranjujući muškarcima da se nose s potrebom za stanjem.

Osim toga, podne toaleti imaju brojne nesumnjive prednosti: oni su jeftini, jednostavni za instalaciju, higijenski, otporni na habanje i mehanička oštećenja. Zato su toaleti ovog tipa instalirani na mjestima s velikim protokom korisnika: u medicinskim ustanovama, školama, hostelima, vlakovima itd. Za takva mjesta, genoa zdjela se smatra najoptimalnijom opcijom, osobito s gledišta higijene, jer kada koristite ovaj dizajn s WC-om, samo cipele jedini kontakti.

Genoa Bowl - Vanjski WC

Uređaj

  • Tenk Za zdjelu Genoa, obično se montira na zid, a ponekad se miješa u zid - kako bi se zaštitili od vandala i za veći estetski dizajn. Najčešći je najčešći i visoko refleksni tenkovi za ovu vrstu toaletne posude - to jest, fiksiran izravno iznad zdjele i povezivanje s njom s dugim cijevima.
  • Dizalica - Ovo je alternativa odvodnog bika. To je dugo, zakrivljeno oprezno s upravljanjem vodom za kontrolu ventila iz vodovodnog plinovoda. Krani se koristi za usklađivanje čistoće genove i pisona. Ovaj uređaj ima sljedeće prednosti u odnosu na spremnik za odvod: traje znatno manje prostora, ne proizvode propuštanje, to omogućuje kontinuiranu opskrbu vodom. Nedostaci oprane dizalice uključuju tendenciju da oblikuju blokove i potrebu za stalnim tlakom u cijevima.
  • Sifon - Ovo je potreban element za WC školjke bilo kojeg dizajna. Ima dva glavna odredišta: uklanjanje vode i životnih proizvoda, kao i zaštitu od prodiranja neugodnih mirisa u sobu. Potonji postaje moguće zbog posebnog oblika sifona - njegovo tijelo čini zavoj u kojem mala količina vode stalno služi neku vrstu barijere. Sifon za zdjelu genoa treba odabrati ovisno o uklanjanju toaleta: oni su horizontalni, kosi i vertikalni.
  • Šestar - Ovo je mlaznica na mješavini mješalice ili na tuš može, koja osigurava optimalnu gustoću i smjer mlaza vode. Često se koristi za WC školjke s funkcijom higijenskog tuša ili za bide.
  • Instalacijski sustav - Ovo je kruti dizajn ovjesa koji povezuje sve elemente genonske posude. Takvi sustavi su izrađeni od izdržljivih, anti-korozijskih materijala i izdržati teret u nekoliko stotina kilograma. Instalacijski sustav je obično montiran na glavni zid i skriven iza particije. Samo gumbi za pranje ostaju vidljivi.

Članak na temu: LED svjetiljka radi sami

Genoa Bowl - Vanjski WC

Genoa Bowl - Vanjski WC

Genoa Bowl - Vanjski WC

Genoa Bowl - Vanjski WC

Proizvodnja materijala

Lijevano željezo

Od ovog materijala napravljena je prva vodovodna oprema, međutim, lijevano željezo počelo je dugo vremena zauzeti pozicije i ustupiti mjesto za modernije i lagane materijale. Dne jedinice od lijevanog željeza imaju jednu nesumnjivo dostojanstvo - njihov servisni život je nevjerojatno dug. Oni stoje u javnim toaletima desetljećima i ne uspijevaju. Zdjela od lijevanog željeza Genova su najtrajniji, najjeftiniji, ali i najteže - teže oko 15 kg, što značajno komplicira njihov prijevoz i instalaciju.

Keramički

Najpopularniji materijali za proizvodnju toaletnih zdjela Genoa je Sanfarfor i Sanfayans. Što se tiče njezinih karakteristika, oni su vrlo slični: oni se kombiniraju s estetskim izgledom, niskom težinom, nestabilnošću mehaničkog oštećenja i zahtjevnim za čišćenje sredstava. Međutim, pri odabiru između ovih dvaju materijala (usput, cijena je također približno ista), stručnjaci u području sanitarne opreme savjetuju se da daju prednost Sanfarfor, jer je otporniji na mirise i zagađenje.

Željezo

Vanjski toaleti iz ovog materijala već su dovoljno dugo proizvedeni. Prednosti čeličnih šalica, genhange se odnosilo na pažljivost i snagu. Osim toga, čelik apsorbira neugodne mirise. Nedostaci takvih toaletnih posuda su vrlo ozbiljni: koštaju više od njihovog lijevanog željeza i metalnih analoga i, štoviše, oni apsolutno ne apsorbiraju buku tekuće vode, tako da u procesu njihovog rada postoji prilično neugodna zvučna podrška.

Genoa Bowl - Vanjski WC

Genoa Bowl - Vanjski WC

Genoa Bowl - Vanjski WC

Kako instalirati?

Instalirajte genovnu posudu jednostavno dovoljno - za to samo trebate zaliha potrebne alate i materijale i pridržavati se slijed koraka:

  • Prvo morate odlučiti o metodi instalacije. Tipično, podne toaleti su montirani na jedan od dva načina: izravno na pločici ili na taft (podove iz drvenih ploča, prethodno obrađeni sa sastavom koji štiti od truljenja i pojave plijesni).
  • Ako ste odabrali posljednji način, prvo biste trebali pripremiti drvenu ploču. Pokrijte ga uljem i dopustite mi da se osuši. Stručnjaci savjetuju nekoliko dugih noktiju na stražnjoj strani odbora, tako da se drže dva centimetra - pružit će veću stabilnost dizajna.
  • Platforma za koju će se instalirati genoac, napuniti betonom i ojačati ploču u njemu. Kada se otopina stvrdne, ugradite zdjelu i pričvrstite ga na ploče, pričvrstite pričvrsne uređaje u rupe za montažu.
  • Ako odlučite instalirati genovnu zdjelu na podu pločica, onda, prije svega, potrebno je napraviti novi instrument. Stavite toalet na mjesto dodijeljeno za to i označite oznaku, što ukazuje na mjesto gdje će se obaviti ručice. U isto vrijeme, provjerite je li oslobađanje toaleta u skladu s položajem kanalizacije cijevi.
  • Bušiti u pločici rupe. Ugradite genovnu zdjelu na mjesto i pričvrstite ga uz pomoć dočenika. Spojite oslobađanje WC-a s kanalizacijskim kanalizacijom. Spremnik za ispuštanje je instaliran i povezan prema uputama.
  • Za najjednostavnije modele genoa Chas, koji se koriste u javnim toaletima, sljedeća metoda instalacije je prikladnija.

Članak na temu: dizajn pločica u kupaonici - dizajner savjeti

Nakon montaže pojačanja i ispuštanja sifona, izgradite izdržljiv pijedestal, koji će poslužiti kao podrška za rubove toaleta. Ispravna rupa zdjelica treba se podudarati s sifonskom. Nakon instalacije toaletne posude, pričvrstite ga na zadržava strukturu s cementnim žbukom. Dakle, da je kupaonica izgledala više estetski, nakon što se cement zamrzne, posijati zdjelu genoa keramičkih pločica.

Genoa Bowl - Vanjski WC

Genoa Bowl - Vanjski WC

Čitaj više