Zavjese u dječjoj sobi - napravite pravi izbor

Anonim

Situacija bilo koje sobe izgleda estetski nedovršeno bez zavjese ili rolete: daju joj udobnost i potpunost. Dobro osmišljena unutrašnjost dječje sobe povoljno utječe na stvaranje okusa djeteta. Zavjese u vrtiću, pogotovo ako je to mala dječja soba, morate odabrati s posebnom pažnjom, jer djeca trebaju jednog dana. Dakle, da je Kroch mogla mirno zaspati, morate stvoriti prepreku dnevnom svjetlu, u isto vrijeme zadržavajući prigušenu rasvjetu. Natjerati da pomogne zavjese. Osim toga, dizajn prozora u vrtiću je važan element općeg izgleda prostorije. Zavjese u dječjoj sobi stvaraju osjećaj udobnosti, koji djeluje umirujuće i istovremeno stimulirajući na djecu. Pravilno odabrane zavjese za djecu (gotova ili ispod narudžbe) ili rolete utječu ne samo na raspoloženje, već i na stvaranje razumijevanja ljepote i harmonije u djetetu od rane dobi.

Zavjese u dječjoj sobi - napravite pravi izbor

Zavjese u vrtiću moraju biti odabrane uzimajući u obzir zakone harmonije boja

Kako odabrati zavjese?

Glavni kriteriji pri odabiru:

  • sukladnost s cjelokupnim stilom i rješavanjem boja prostorije interijera;
  • Zaštita od učinka izravnih sunčevih zraka;
  • Pružajući ugodnu i ugodnu atmosferu u vrtiću;
  • Praktičnost i jednostavnost rada - pomak i pranje;
  • ekološko prijateljstvo;
  • sigurnost.

Odabir boje i crtanja za zavjese, trebali biste se kretati bojom se koristi u dizajnu sobe. Na primjer, ako u sobi ima mnogo svijetlih i više obojenih objekata, tada zavjese u djeci bolje biraju jednu boju. S pozivom da je unutrašnjost prostorije riješen u mirnoj shemi boja, gotova zavjese za djecu mogu postati svijetlo mjesto donoseći osvježavajući fokus na situaciju. Ne smijemo zaboraviti da postoje boje koje djeluju na živčani sustav uzbudljivo. Svijetle boje u zatvorenom prostoru u kojima dijete troši mnogo vremena, treba ga koristiti. Preporučuje se izbjegavanje djece i tamnih nijansi. Rolete ili zavjese u sobi za dijete moraju biti obojane na svježe i vesele boje.

Pod i starost stanovnika sobe vrlo je važan čimbenik koji utječe na pristup izboru zavjesa za djecu. U djevojčinoj spavaćoj sobi, lagane ružičaste zavjese za dječju sobu s cvijećem i bogatom završnom obradom lukovima, pickups i ruffles, ali više gustih tkanina s smiješnim morskim ili automobilskim temama pogodne su za dječaka. U dječjoj sobi za dječaka savršeno uklapaju i gotove rimske zavjese, oni su nevjerojatno praktični, izgledaju elegantno i omogućuju vam da lako prilagodite osvjetljenje sobe.

Kada kupite gotove zavjese za djecu, morate obratiti pozornost na stvar koja se koristi za njihovo šivanje. Najbolje od svega, ako su to eko-prijateljske prirodne tkanine, na primjer, pamuk. Nema potrebe koristiti zavjese za djecu iz ekskluzivnih skupih stvari, oni bi trebali biti lako ušiveni, biti praktični i lako zamjenjivi. Osim toga, tkanina ne bi trebala lako flamm i ne sadrži štetne boje. Zavjese za modernu dječju sobu treba lako kontrolirati jednostavnim mehanizmom.

Članak na temu: solarni kolekcionar iz aluminijskih limenki za 7 koraka

Važno je izdržljiv vezanost zavjese za dječju sobu. Usput, kratke zavjese o sigurnosti su pouzdanije, što je posebno važno u rasadniku za malu djecu. Djeca su vrlo aktivna i igra pokretne igre, kao što je skrivanje i traženje. Zavjese se također mogu uključiti u takve igre, pa je potrebno platiti dovoljno pozornosti na stabilno vezanje vijenca.

Zavjese u dječjoj sobi - napravite pravi izbor

Klasična verzija dizajna prozora u rasadniku je jednostavna, monofonske zavjese, ali s smiješnim elementima dekor - pickups, lambrequins

Opcija klasičnog prozora

Klasične zavjese za djecu čine blage zavjese od tila ili organske kuće i gustig portera. Transparentne zavjese, duge ili kratke, od osnovne tvari neće spriječiti prodiranje dnevnog svjetla u sobu, ali će učiniti rasvjetu u njemu znatno mekši. Guste zavjese postaju nužne u određeno doba dana kako bi se smanjio intenzitet rasvjete, osim toga, omogućuju vam da zatvorite djecu od nepotrebne pozornosti.

Zavjese, drugačiji drapirani i montirani, su prekrasni element ukras. Možete pratiti i skupljati zavjese za vrtić uz pomoć prekrasnih pickups za njih ili posebne magnete. Postoje prekrasni vrhovi, stvoreni posebno za zavjese za dječju sobu, u obliku heroja bajki ili crtanih filmova, boja ili životinja. Dobar dodatak tradicionalnim zavjesama u vrtiću je lambren od gustih tvari i zadovoljava pogodan za dječje teme:

  • Proljetni travnjak,
  • plavi oblaci
  • Narančasto sunce,
  • Morner mačka ili druge životinje.

Izbor oblika lambrekina ovisi o stilu u kojem se napravi unutrašnjost prostorije.

Zavjese u dječjoj sobi - napravite pravi izbor

Rimske zavjese u vrtiću - vrlo praktična verzija dizajna prozorskog prostora

Rimske zavjese

Rimske gotove zavjese su čvrste tkanine, dižu se u obliku prekrasnih nabora pomoću kabela ili lanca. Ova vrsta zavjesa u vrtiću karakterizira bogata sorta. Oni mogu biti:

  • shvatio;
  • polukružni;
  • s kamionima i festinima;
  • Dopunjeni raznim ukrasnim elementima - tassols ili bakram, itd.

Članak na temu: Krajobrazni dizajn područja područja: neke značajke

Materijali za proizvodnju zavjesa u vrtiću su najrazličitiji, ali je potrebno dati prednost prirodnim tkivima. Glavne prednosti takvih zavjesa u rasadniku su njihova stilska i izvrsna zaštita od jake sunčeve svjetlosti.

Zavjese u dječjoj sobi - napravite pravi izbor

Rolete u vrtiću mogu biti s tiskanjem ili slikom u obliku "Crtići"

Jalousie

Održavanje čistoće u vrtiću je vrlo važan aspekt, u ovoj sobi potrebno je proizvoditi svakodnevno mokro čišćenje. Ali ne mogu svi unutarnji predmeti lako i često čistiti. Klasične guste zavjese za dječju tešku tkaninu prikupiti puno prašine, s bolestima kao što su astma ili alergije, potpuno nisu prikladne za dječju sobu. U ovom slučaju, najbolje je postaviti prozor uz pomoć sjenila. Oni su horizontalni i vertikalni. U unutrašnjosti stambenih prostora, druga opcija je popularnija, prva, koja je klasična, često se koristi u uredima iu kuhinji.

Umjesto zavjesa u dječjoj sobi možete instalirati na rolete. Imaju prednosti u odnosu na ostatak struktura kako bi zaštitili dijete od sunčeve svjetlosti.

  • Može se izvršiti po narudžbi djeteta u odabiru boje i materijala slijepih. Možete kupiti i spreman.
  • Mogu se primijeniti svaku sliku koja im daje jedinstvenost.
  • Slijepi lamele odvijaju posebnu obradu, koja daje nekretnine odbijanja prašine, značajno olakšavajući čišćenje.
  • Izrađeni su od materijala koji ne zahtijevaju posebnu skrb: plastika, drvo, tkivo i aluminij mogu se isprati s običnom vodom.
  • Svjetlo u upravljanju, a malo dijete može se nositi s njim.
  • Budući da su sjenila izrađena od pojedinačnih elemenata, ne ometaju ventilaciju zraka.

Dječja soba je cijeli mali svijet koji ostaje u sjećanju na osobu za život. Ovaj svijet, kao i drugi čimbenici u životu djeteta, utječe na formiranje svog karaktera i okusa. Lijepo izdavanje prozora u vrtiću, stvoriti skladno okruženje u blizini mlađe osobe, tako da je dijete udoban i radostan. Odaberite zavjese zajedno s vašim čajem - pravi užitak. Učinite ga sretnim, omogućujući aktivno sudjelovanje u procesu formiranja dječjeg interijera.

Članak na temu: Upute na balkonu Clapboard

Čitaj više