Dizajn spavaće sobe bez prozora: opcije dizajna, rješenja boja

Anonim

Svi znaju koliko je važno dizajn spavaće sobe za punopravni odmor. Ljudi pokušavaju dogovoriti ovu sobu tako da se u potpunosti odgovara njihovim ukusima i željama. Ako je raspored i veličina sobe standardno, onda, u pravilu, ne dođe do poteškoća. Ali što učiniti kada je situacija ne-standardna? Na primjer, spavaća soba bez prozora.

Dizajn spavaće sobe bez prozora: opcije dizajna, rješenja boja

Spavaća soba bez prozora je zajednički koncept u modernim apartmanima. Najčešće, takva spavaća soba podrazumijeva samo prisutnost kreveta i zidnih police.

U tom slučaju spavaća soba može biti bez prozora? To se događa rijetko, ali se i dalje događa. Pod njim možete primiti sobu, bez prozora. Ako je stan ponovno razvijen ili ako je soba u apartmanu samo jedan, ali veliki, dio toga može biti uznemiren i napraviti spavaću sobu na ograđenom području. Prozori možda neće biti. Kako izaći iz situacije i napraviti punu sobu? Čini se da zadatak nije pluća. No, spavaća soba bez prozora, čiji je dizajn ukrašen prema određenim pravilima, bit će prilično atraktivna soba. Postoje različite opcije dizajna. Potrebno je odabrati onaj koji vam najviše odgovara i početi dizajnirati.

Spavaća soba bez prozora: dizajn rješenja za dizajn interijera

Dizajn spavaće sobe bez prozora: opcije dizajna, rješenja boja

Za izgradnju pregrade možete uzeti razne materijale: pjene blokove, suhozid ili konvencionalnu zavjesu.

Prilikom izgradnje particija možete zamisliti dvije opcije koje će vam omogućiti da dodate svjetlo u tamnu sobu:

  1. Napravite septum nije do stropa ili uvjetovanog.
  2. Kada je izgrađen, to je osigurati mjesta koja će biti položena staklenim blokovima.

Obje opcije učinit će to tako da spavaća soba nije apsolutno tamna. Ako je particija gluha, bit će i drugi načini za stvaranje atraktivnog dizajna. Samo trebate pružiti ventilaciju. Za to ćete morati ili izrezati jedan od zidova, koji izlazi van, a planirajte ventilaciju u svim pravilima. To jest, završna ventilacijska rupa tako da hladni zrak ne dolazi s ulice. Ili napraviti otvor za odzračivanje u particiji. Ako je particija tanka, onda je potrebno osigurati zvučnu izolaciju. To je osobito važno ako u apartmanu još uvijek postoje stanovnici. Možete koristiti debeli tepih na particiji kao zvučnu izolaciju. Tepih će dati atraktivan izgled interijera. Ali u slučaju gluhe particije, morate razmisliti o opciji rasvjete sobe.

Dobro dizajnsko rješenje bit će raspored lažnog prozora.

Sve možete učiniti uistinu. To jest, montiran na zid okvira prozora i umetnuti mat staklo u nju. Potrebno je napraviti tako da se svjetiljke nalaze iza naočala. Dizajn se zatvara s prekrasnom zavjesom i izgleda sjajno. Možete napraviti lažni prozor i na stropu. I također ga čine svjetlosnim izvorom.

Članak o temi: Overseas Ljepilo ASM, Opći pregled

Dizajn spavaće sobe bez prozora: opcije dizajna, rješenja boja

Spavaća soba, u kojoj nema prozora, mora imati izvore dodatne rasvjete osim lustera. Desktop svjetiljke i zidni listavi.

Ako je spavaća soba uokvirena u orijentalnom stilu, možete povući zidove svjetlom tkaninom i suspendirati istočne svjetiljke na strop. Ako se japanski stil, jedan zid može zatvoriti s prekrasnim svilenim širokim zaslonom i postaviti pozadinsko osvjetljenje.

Ako lažni prozori u spavaćoj sobi neće, onda morate instalirati svjetiljke na glavu kreveta, luster ispod stropa i još jednu svjetiljku na zidu nasuprot uzglavlju.

Korištenje ogledala u takvoj spavaćoj sobi vizualno će povećati prostor sobe i odražavati svjetlo svjetiljki tako što ćete u sobi svjetlom. Potrebno je samo uzeti u obzir da Feng Shui ne preporučuje da se krevet odražava u ogledalu. Dakle, ako se pridržavate dizajna stanovanja postulata ovog učenja, ogledala se mogu smjestiti na zidove bliže stropu. Ne mogu ih pogledati, ali će se dodati soba koju će proširiti i svjetlo.

Drugi važan element dekora može poslužiti kao lažni kamin. Čini značajan razbor interijera. Kamin također može biti opremljen pozadinskom osvjetljenjem.

Rješenje u boji za sobu bez prozora

Naravno, sve nijanse trebaju biti plavuša. Tamna boja bi trebala biti što mala, pa čak i tada samo za kontrast. Ako se napravi lažni prozor, ne smije biti tamno teški porter.

Ako su zidovi draped tkaninom, trebaju prevladati svjetlosne nijanse. Ako je particija visi s tepihom, poželjno je da je presvijetli. Tamne nijanse su sužavaju i bez te male prostorije.

Projektirajte opcije dizajna u modernom stilu

Dizajn spavaće sobe bez prozora: opcije dizajna, rješenja boja

Za dekor, dizajneri često koriste recepciju "lažnog prozora" koristeći posebne plakate.

Postoji veliko polje aktivnosti za kreativnost.

Možete koristiti razne rotacijske i ugrađene svjetiljke za osvjetljavanje jednog ili više zidova.

Članak o temi: Dječji namještaj vlastitim rukama: Značajke (fotografija)

Možete koristiti metalne ploče koje će odražavati mozaik svjetla ili zrcala na zidu.

Dakle, ako se želi, čak i iz male sobe bez prozora, možete napraviti potpuno atraktivnu spavaću sobu.

A to se može učiniti neovisno, bez pribjegavanja pomoći profesionalnih dizajnera. Naravno, ako razmislite o dizajnu sa svim ozbiljnosti.

Čitaj više