Značajke dnevnog boravka dizajn s TV-om na zidu

Anonim

Televizor trenutno nije luksuz, može se naći u svakom apartmanu, a mnogi od njih su čak i nekoliko. Često ga vidite u prolazu, pripremajući se u paralelnoj hrani ili okupljanju negdje. Ali često s TV-om proizlazi u suradnji ugodnih stvari u večernjim satima kada možete piti vrući čaj na kauču u dnevnoj sobi. Stoga postoji najčešća lokacija ovog uređaja. Danas, kada se stariji aparati promijenili s ultra-modernom i modernom plazmom, dnevni boravak s TV-om na zidu postao je jedan od omiljenih interijera dizajna. Uostalom, situacija u vašem domu trebala bi biti udobna i sigurna i izgledaju lijepo. A za to morate pružiti mnogo važnih točaka.

Značajke dnevnog boravka dizajn s TV-om na zidu

Televizor na zidu u dnevnoj sobi trebao bi biti prikladan i sigurno smješten.

Zidna TV: Glavne nijanse

Prvi korak će biti izbor samog televizora za dnevni boravak. Činjenica je da vrijedi detaljan pristup ovom problemu i unaprijed odrediti unaprijed gdje točno želite instalirati uređaj. U isto vrijeme, pogledajte hoće li se odabrani model uklopiti i kako će se kombinirati s interijerom. Druga važna točka pri odabiru televizora je računovodstvo udaljenosti koji će biti između instrumenta i mjesta za gledanje. To će vam pomoći da odaberete uređaj s prikladnom dijagonalom. Optimalna udaljenost je najmanje 2 dijagonala (od oka do TV zaslona). To se odnosi na modele tekućih kristala. Ako govorimo o plazmi, tada će biti potrebna udaljenost u 3-4 dijagonala. Za planiranje udobnog, lijepog i funkcionalnog dnevnog boravka s TV-om, pokušajte slijediti takve jednostavne preporuke:

Značajke dnevnog boravka dizajn s TV-om na zidu

Tablica udaljenosti televizora iz gledatelja, ovisno o njegovoj veličini.

  1. Dnevna soba se često gradi oko TV ili ispod njega. Razmotrite što je vaša dnevna soba mala ili velika. U prvom slučaju, vaš će zadatak kompetentno distribuirati sve potrebne stavke u njemu, dok će u drugoj, prije svega biti potrebno da se zoniranje učini što je moguće udobno.
  2. Kako se nalazi namještaj u sobi, diktirat će mjesto TV-a. Glavna stvar - uzeti u obzir da se prozor ne ispostavilo da bude suprotno, jer u ovom slučaju imate svaki put kada je čvrsto ispaljeno ili zatvoriti rolete, roleto ili izmisliti druge uređaje za gledanje televizije.
  3. Visina na kojoj objesite uređaj na zidu također bi trebao biti udoban i praktičan za vas, a ne igrati samo u korist interijera, stila i učinka. Stoga je glavno pravilo da su oči publike izravno nasuprot središtu zaslona. Također trebate uzeti u obzir značajke namještaja (visina sjedala, sofa, itd.). Najbolje je dobiti udoban i pogled na suprotni zid (kao da je TV već visi). Srednja točka je lagano fiksirana ispod razine na kojoj je stajao vaš pogled. Na isti način možete odrediti ispravnu lokaciju televizora i na zidu u kuhinji, spavaćoj sobi i drugim sobama.
  4. Pripremite mjesto za TV na zidu. Niša pod njim ne bi trebala biti preblizu, jer se uređaj ne može ugraditi u zatvorenom prostoru. Ako neće biti slobodnog cirkulacije zraka kroz ventilacijske rupe, televizor će propasti vrlo brzo jer će biti konstantno pregrijavanje. Osim toga, modeli plazme u radnom stanju istaknuti su mnogo više topline od tekućeg kristala. Kampiranje niša, razmislite o tome da će slobodan prostor biti potreban i ispod, a na vrhu, i na stranama (najmanje oko 20 cm).

Članak o toj temi: Formeless namještaj vlastitim rukama: kauč bez okvira

Bolje je pročitati tehničke karakteristike i značajke rada odabranog instrumenta kako bi se pravilno pripremio mjesto za to.

Kako objesiti TV na zidu

Značajke dnevnog boravka dizajn s TV-om na zidu

Savršena visina je kada je sredina TV-a na razini oka - 1-1,2 m.

Pravilno i točno izračunajte mogućnosti vašeg zida prilikom instaliranja instrumenta. Ako je zid dnevnog boravka običan (od suhozida), onda težina velikog televizora neće to podnijeti. Dopuštena težina je 30-35 kg, više. Da budem uvjeren da se ništa neće kotrljati, bolje je izgraditi zid na kojem će TV objesiti. Da biste to učinili, jednostavno trebate koristiti s debelom šperploča. Postoji još jedna mogućnost. Možete napraviti mali završetak u obliku izbočine suhozida i ojačanog zida.

Pomoću televizijskih zagrada za montažu

Ako je zid izrađen od blokova ili cigle, možete objesiti televizor s zagradama za zglobove. Možete ih kupiti s TV-om. Zamolite od vas da pomognete odabrati odgovarajući pogled na zagrade. Odlikuju se prema kojoj tip uređaja ćete instalirati (tekući kristal ili plazma), te koliko teži. Svi potrebni zahtjevi i karakteristike opisani su u priručniku. Obavezno obratite pozornost na to.

S stupnjem mobilnosti, nosači su klasificirani na:

Značajke dnevnog boravka dizajn s TV-om na zidu

Dijagram pokretnog nosača.

  1. I dalje - nosači s krutim fiksacijom. Oni omogućuju podešavanje samo u vertikalnom ili horizontalnom položaju za padine, okreće. Prikladniji za vrlo teške i glomazne televizijske modele, jer pružaju visoku pouzdanost učvršćivanja.
  2. Podesiva - dobra opcija kada je potrebna mobilnost uređaja. Oni vam omogućuju da promijenite kutove nagiba, okrenite zaslon na bilo koju stranu. Istina, prikladan za lakši modeli.

Budite sigurni da koristite elektronički detektor metala prije početka instalacije. Tamo gdje se nalazi položaj kostila, ni u kojem slučaju ne smije biti ožičenje.

Članak na temu: Perilica rublja s spremnikom za vodu

Kabeli i žice na zidu

Značajke dnevnog boravka dizajn s TV-om na zidu

Dimenzije nosača bez refleksije.

Prije instalacije također je vrijedno vidjeti koliko će se dodatna oprema nalaziti u vašem dnevnom boravku i što će biti spojeno na TV. To može biti kabelska TV, tuner, dječja konzola za igru, DVD player, adapter, glazbene stupce, itd. Ova tehnika sadrži mnoge žice koje ne mogu samo objesiti ili objesiti okolo u različitim smjerovima, kao što ne izgleda samo odbojno, nego i on je nesiguran.

Bolje je pobrinuti se za prisutnost integriranog bloka utičnica na 4-5 odjeljaka. Lako će se sakriti iza sebe ili iza tablice ispod televizora. Naravno, ako ne namjeravate napraviti popravke u dnevnoj sobi, onda je izlaz izgraditi poseban okvir na vrhu zida. Zove se kabel kanala. Može biti usko, široko, može se naknadno obojiti u boji zida za prerušavanje. Iako su mnogi prakticirali još jednu opciju je njegova raspodjela. Tada je kutija obojen kontrastom sa zidovima, dodatno uređuje, ukrašena slikanjem ili ogledalom. Sve ovisi o vašoj mašti i kreativnom pristupu.

U suhozidnom zidu, kabelski kanal se može izrezati unutra, a zatim ukloniti sve kabele.

Ili, kao što je već spomenuto, postoji mogućnost da se dodatni dizajn, koji može biti u obliku izbočine, te u obliku niše. Budite oprezni s nišom, ne zaboravite na punopravnu prirodnu ventilaciju za uređaj. Izborenje u tom pogledu je pouzdanija i sigurnija, možete napraviti i dodatne police ili police na stranama.

TV na zidu u dizajnerskom kompleksu dnevnog boravka

Značajke dnevnog boravka dizajn s TV-om na zidu

Ugradnju nosača do zida.

Za dekoratere i unutarnje dekoratere, u vezi s pojavom moda na suspendiranim televizorima, otvoreno je novo područje djelovanja. Sada postoji novi koncept koji se zove ili dizajn TV zidova ili dizajn TV zone. U prioritetu postoji pitanje nadležnog odabira zida, pod uvjetom da ne bude izvan ukupnog interijera dnevnog boravka:

  1. Na zidu s TV-om možete napraviti cijelu ili potpuno drugačiji materijal, ili isto kao u cijeloj sobi, ali koristite boju kontrasta ili ton malo lakše (tamnije).
  2. Uz pomoć pravilno odabranog namještaja za TV, ona se stvara iz nje a vrsta okvira.
  3. Uređaj se skriva u niši, a to se također pokriva. To se može učiniti uz pomoć dekorativnih zavjesa, slika ili samo rezbarenih vrata.
  4. Mnoge zanimljive odluke nude se ukrašavanje televizora s slikama unutar, gdje i uređaj se uklapa u poseban okvir za to.
  5. Kombinacija s kaminom, montiranim police i drugim opcijama.

Članak o toj temi: Kako lijepiti stropni postolje i plastični kutak prema pozadini

Ako pokažete svoju fantaziju i umjetnički okus, sigurno ćete pronaći pravo rješenje za dnevni boravak. A onda TV u njemu neće samo postati predmet interijera, već i stvoriti ugodno i udobno područje za rekreaciju, komuniciranje i mnoge ugodne trenutke vašeg života.

Čitaj više